Швейцария сложи край на преговорите с ЕС

Правителството съобщи, че те са се провалили и двете страни не са успели да се договорят по ключови въпроси

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Имат си референдуми - и да имат желание управниците им не могат,след като народът не позволява отстъпки по някои въпроси.

Голая киска хочет ласки - www.BG17.club

Хм, ЕС ПАК се провалил. Пастирката щеше да превръща България в Швейцария на Балканите. Пастирките да се учат от Швейцария!

Швейцарците са умни хора

През 2007-ма трябваше да се държим като Швейцария към ЕС, а не да позволяваме да ни извиват ръцете със затварянето на блоковете на АЕЦ Козлодуй.

Лесно е да си самостоятелен когато в трезорите са хиляди тонове ценности ограбени от нацистите от цяла Европа и от избитите евреи.Много етично.

Всеки се спасява на бегом от еврогейския съюз

Имат си преди всичко читав народ, а не калпав матрял.

ги бяха освобили руските ватници... друго щяха да пеят... и да си търсят тонновете злато като нас, през крив макарон...

Бият шута на Брюкселската бюрократична сган и са си супер! Швейцария е по - богата от всяка ЕС държава, без ЕС фондове и без тъпотиите на Брюксел! Както и Сърбите ни слагат в джоба си без да са в ЕС то! Крайно време е да преосмислим какво даваме и какво губим от ЕС то!

напускат като Плъхове тотъващият Кораб наречен ЕС!

Читав им е народът, защото, за разлика от нас, е възпитан, образован и притежава култура, която според швейцареца Зигмунд Фройд е съблюдаване на ред и чистота.

преди да прочета коментите да попитам: опърничавата великобритания - брекзит, иди - доди богата и независима швейцария - разбирам ама ние - бедна и глупава българия - кво се клатим на оградата като на коча макарите - ни вътре ни вънка ? разкрачени нещо, що ли ?

Швейцарците са умни хора, англичаните и те усетих, че ЕС е кур-капан. А нашите балъци ще приемат еврото.... Хахахаха

За освобождаването на Швейцария Суворов получава званието генералисимус;) Значи нещата пак опират до акъла на местните а не до ботуша на "освободителя"-)

без ЕС и НАТО те чака русняшката мизерия... ннещо неясно ?

Швейцария и Великобритания БЯГАТ от ЕС; Еврозелките НАТИСКАТ РСМ и Албания за ЕС... И рекетират България заради РСМ.

.. в ЕС ще са само РСМ, Турция, Албания и България.

Англосаксите изиграха и играят своята вредна роля срещу ЕС. Швицерите се правят на велики като ужким следват някакъв неутралитет - бош лаф! Тогава? Нищо добро не може да очАква, дори у финансите

Точно пък тези тарикати няма никога да пропуснат келепира около ЕС. Ще си помислят и пак ще ги подновят. Все пак работя в швейцарска фирма.

Пореде звучен шамар за брюкселските неофашизирани джендъри! Ай ем хапи.

Чистач на кенефи предполагам? Или провиш оборка на паркинга пред офиса и ще ти повишат в чистач на кенефи догодина?

Ма те, евреите, защо си държат жълтите железа по швейцарски банки?! И банки им направиха и държава им направиха... що чинят още в швейцарските банки?! Да си ги бяха прибрали ценностите досега!?

Ако ЕС продължава да вкарва мюсюлмани, следващите избягали ще са Италианците.

Те никога не са искали да влизат в ЕС и това не е новина.

Щеше да е хубаво да сме като Швейцария, но сме като Бангладеш на Балканите, малко по-зле от Албания. В Албания между другото няма русофили.

И хомосексуалистите като теб не ги долюбват и ги побийват.

Не ги разбирам троловете. Като не ви харесва в Европата тичайте в сибир, на тях точно такива предатели им трябват.

Ами чистач, чистач. Парите не миришат. То друга работа на българите в Швейцария рядко дават. Повечето сме така. Чистене на кенефи или миене на чинии. За работа срам няма.

Кога щвейцарарците влезнаха, че даже да успели и да излезнат от ЕС?

Швейцария, Норвегия и Великобритания и те са в Сибир сигурно, а?

Отвързаха франка от еврото преди 6 години без предупреждение. Имат контрол над собствената си валута така че спокойно могат да пратят ЕС на тъмно и топло и да не позволят да им извиват ръцете

До 10 хората от англия ще почнат да имигрират в сибир, за да чистят кенефи.

"спокойно могат да пратят ЕС на тъмно и топло" Ако ЕС си затвори границите с швейцария, един франк ще струва точно една копейка.

Ако приемем рублата, аз ще си държа парите в ряпи. Много по-лесно е да носиш една ряпа в джоба отколкото 10 пачки рубли.

ЕС може без британия и швейцария. Обратното не е вярно.

Фройд е австриец. Швейцарец е приятелят му (в по-мрадите години, преди да се изпокарат) Карл Юнг.

ЕС е общ пазар с огромни размери, това означава масово производство, внедряване на най-високите технологии, получаване на най-добро качество и конкурентоспособност, оттам бърз скок напред. Всички които са извън борда са обречени на гибел.

Явно швейцарците са много тъпи, затова са и толкова "бедни" и им е толкова "зле" уредена държавата ... Да ги ужали човек ... За сметка на това, италианците и испанците така са цъфнали и вързали, че да им се ненадяваш ... Каквото Хитлер не успя да постигне с армия, сега едни кукловоди постигат чрез ЕС. Но, в България е пълно с късогледи гъзолизци, които са щастливи да робуват някому.

Не се виждаш, че още имаш мляко (или не точно) около устата, взел си швейцарците да мислиш. Първо си избърши посрания, бедняшки задник, после философствай.

Според мен бъркаш .. богати са защото до момента търгуваха с Европа... но оттук нататък , да видим ... И банки разбира се ... но това е друга тема ...

Швецария винаги са били със специален статут. ..

Интересно наблюдение. Аз ще споделя едно друго - албанците са държавата на престъпниците, и то от световна класа. Всеки сам да си прави изводите (o:

Щото сега си цъфнал и вързал!

Бай Хой, швейцарците са сред най-богатите европейци откакто е основана държавата им през 1291г ... Все си мисля, че Швейцария със своята 700+ годишна история и дипломация разбират повече от международни отношения, отколкото ти.

Да, бе, ЕС може без всички - самодоволна и самодостатъчна, защото има източно-европейски бедняци да им бачкат за без пари и да им се кланят.

Точно за това, предпочитам да имам 5, ама ЛЕВА в джоба. Курво долна.

Интересно, би ви било, някой от така наречените евроскептици да каже, страна с ташата икономика и моментни възможности, каква алтернатива има в този момент, ако не е така наречения еврогейски съюз. Аз се сещам за 2 близки отношения с Русия или Турция. За съжаление и двете не са достатъчно мощни икономически за да можем да напреднем и ние покрай тях ( СССР, умря преди почти 30 години за добпо или лошо). Сравнението с Великобритания бившата най голяма империя, победителка от втората световна, ядрена сила и тн, или дори Швеицария имаща с 9 милиона БВП почти колкото Турция с 85 е неуместно. Та въпросът е кеде ще отидем без ЕС.

Като имаш предвид, че заради ЕС си закрихме блоковете в Козлодуй, стопира се Белене, спряха се газопроводи, които после те самите построиха, унищожи се индустрия, земеделие, производс тво, малък и среден бизнес, западните вериги заляха пазара. Унищожихме си армията. Ако всичко това си го възвърнем пак ще има с кого да търгуваме, не бери грижа. Само че, тогава отново ще изнасяме, вместо да внасяме.

Това ЕС-а с никой по света не се разбират, само дето са се надупили на щатите, в свой ущърб. Жалко че се паднахме във тяхно владение.