Швейцария сложи край на преговорите с ЕС

Правителството съобщи, че те са се провалили и двете страни не са успели да се договорят по ключови въпроси

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Голая киска хочет ласки - www.BG17.club

ЕК явно не проумява че такива ''преговори'' с години само обясняват нефелността на на еврогейския съюз защото няма как някой да се занимава непрестанно тебе за да отчиташ някаква ''дейност'' която е реално от пусто в празно.. ЕК да не се ''грижи'' за това как Берн едва ли не си ''пречи'' на развитието като е казало баста на глупостта им а да вземе най накрая да гледа интересите на съюза който все повече затъва заради играта му за чужди интереси...

Доста показателно

това какво иде да покаже?? Че сериозна държава като Швейцария е разбрала че с ЕС по -добре да не задълбочава контактите! А ние видите ли се натискаме, хахахахах! С една дума тия дето са се натискали и сега се натискат да влезнат, ги вълнува как да лапнат еврофондовете.

Кат ва бутахме вътре едно към едно си ви го казахме. Тогас що ни ривахти?! Са нема ривети!

Да не би Германия, Бенелюкс, Скандинавия, Испания, Италия, Австрия да са несериозни държави. Швейцария по конституция се въздържа в участието в политически, икономически или военни съюзи. Те могат да си го позволят, ние не!

ЕС... ... баси смешката... Цял свят си прави тшк с тая карикатура...

на р-тийп.. ходжите и имамите.... и анадолските дервиши.....

Швейцария се насочва към сблъсък, подобен на Брекзит, с 227 милиарда евро от днес. Фармацевтичните компании на Швейцария няма да могат да изнасят в ЕС бе мито -освен ако не направят офиси на компаниите си в ЕС . Ами не е лошо да плащат данъци в ЕС.

Щвейцария винаги е била с особен статут спрямо ЕС - мита никога е нямало и няма и да има.

пич то това се прави отдавна бе душко! Тук в БГ-то се върти същия номер за да се избягва плащането на данъци! Също има възможност да се прескочи и законната проверка на самото лекарство дали отговоря на мед. изисквания!

Кога еврогейския сане като развитието икономическо и финансово и демократично като Швейцария тогава може да ''плаче'' на чужд гроб невиждайки ямата пред себе си...

Това ЕС-а с никой по света не се разбират, само дето са се надупили на щатите, в свой ущърб. Жалко че се паднахме във тяхно владение.

Бе тебе ако те питат веднага ще се надупиш на Путьо, ама добре че си бай никой

попитай го де? А ти пък си се надупил на САЩ, и няма какво да те питаме!

Интересно, би ви било, някой от така наречените евроскептици да каже, страна с ташата икономика и моментни възможности, каква алтернатива има в този момент, ако не е така наречения еврогейски съюз. Аз се сещам за 2 близки отношения с Русия или Турция. За съжаление и двете не са достатъчно мощни икономически за да можем да напреднем и ние покрай тях ( СССР, умря преди почти 30 години за добпо или лошо). Сравнението с Великобритания бившата най голяма империя, победителка от втората световна, ядрена сила и тн, или дори Швеицария имаща с 9 милиона БВП почти колкото Турция с 85 е неуместно. Та въпросът е кеде ще отидем без ЕС.

Като имаш предвид, че заради ЕС си закрихме блоковете в Козлодуй, стопира се Белене, спряха се газопроводи, които после те самите построиха, унищожи се индустрия, земеделие, производс тво, малък и среден бизнес, западните вериги заляха пазара. Унищожихме си армията. Ако всичко това си го възвърнем пак ще има с кого да търгуваме, не бери грижа. Само че, тогава отново ще изнасяме, вместо да внасяме.

Напълно съм съграсен с теб. Въпросът е как ще го възвърнем, например първите 4 блока от АЕЦ Козлодуй, вече са нарязани, заедно с оборудването, пазарите от миналия век загубени, Химко Враца, Кремиковци и Корабостроителницата във Варна и хиляди други унищожени предприятия. Аз лично те мисля че в момента държавата има потенциал и финансов и човешки да изгражда подобни предприятия.

ЕС е общ пазар с огромни размери, това означава масово производство, внедряване на най-високите технологии, получаване на най-добро качество и конкурентоспособност, оттам бърз скок напред. Всички които са извън борда са обречени на гибел.

Явно швейцарците са много тъпи, затова са и толкова "бедни" и им е толкова "зле" уредена държавата ... Да ги ужали човек ... За сметка на това, италианците и испанците така са цъфнали и вързали, че да им се ненадяваш ... Каквото Хитлер не успя да постигне с армия, сега едни кукловоди постигат чрез ЕС. Но, в България е пълно с късогледи гъзолизци, които са щастливи да робуват някому.

Според мен бъркаш .. богати са защото до момента търгуваха с Европа... но оттук нататък , да видим ... И банки разбира се ... но това е друга тема ...

Бай Хой, швейцарците са сред най-богатите европейци откакто е основана държавата им през 1291г ... Все си мисля, че Швейцария със своята 700+ годишна история и дипломация разбират повече от международни отношения, отколкото ти.

Нещо превзето от чиновници с корупционна цел. Дигиталната патка например е пратена от България. Тя нямало да прави гугъл, а щяла да учи европейците на компютърна грамотност, щото някои от тях нямали смартфони. Прибавете Сергей за шеф на социалистите. Прибавете Урсула, която гали по главата наш Бойко също като трите папи преди нея. Мисля че въпрос на време е да има още екзити.

Отвързаха франка от еврото преди 6 години без предупреждение. Имат контрол над собствената си валута така че спокойно могат да пратят ЕС на тъмно и топло и да не позволят да им извиват ръцете

"спокойно могат да пратят ЕС на тъмно и топло" Ако ЕС си затвори границите с швейцария, един франк ще струва точно една копейка.

Не се виждаш, че още имаш мляко (или не точно) около устата, взел си швейцарците да мислиш. Първо си избърши посрания, бедняшки задник, после философствай.

Не ги разбирам троловете. Като не ви харесва в Европата тичайте в сибир, на тях точно такива предатели им трябват.

Швейцария, Норвегия и Великобритания и те са в Сибир сигурно, а?

До 10 хората от англия ще почнат да имигрират в сибир, за да чистят кенефи.

Щеше да е хубаво да сме като Швейцария, но сме като Бангладеш на Балканите, малко по-зле от Албания. В Албания между другото няма русофили.

И хомосексуалистите като теб не ги долюбват и ги побийват.

Интересно наблюдение. Аз ще споделя едно друго - албанците са държавата на престъпниците, и то от световна класа. Всеки сам да си прави изводите (o:

Те никога не са искали да влизат в ЕС и това не е новина.

Швецария винаги са били със специален статут. ..

Ако ЕС продължава да вкарва мюсюлмани, следващите избягали ще са Италианците.

Пореде звучен шамар за брюкселските неофашизирани джендъри! Ай ем хапи.

ЕС може без британия и швейцария. Обратното не е вярно.

Да, бе, ЕС може без всички - самодоволна и самодостатъчна, защото има източно-европейски бедняци да им бачкат за без пари и да им се кланят.

Точно пък тези тарикати няма никога да пропуснат келепира около ЕС. Ще си помислят и пак ще ги подновят. Все пак работя в швейцарска фирма.

Чистач на кенефи предполагам? Или провиш оборка на паркинга пред офиса и ще ти повишат в чистач на кенефи догодина?

Ами чистач, чистач. Парите не миришат. То друга работа на българите в Швейцария рядко дават. Повечето сме така. Чистене на кенефи или миене на чинии. За работа срам няма.

Англосаксите изиграха и играят своята вредна роля срещу ЕС. Швицерите се правят на велики като ужким следват някакъв неутралитет - бош лаф! Тогава? Нищо добро не може да очАква, дори у финансите

.. в ЕС ще са само РСМ, Турция, Албания и България.

Швейцария и Великобритания БЯГАТ от ЕС; Еврозелките НАТИСКАТ РСМ и Албания за ЕС... И рекетират България заради РСМ.

Швейцарците са умни хора, англичаните и те усетих, че ЕС е кур-капан. А нашите балъци ще приемат еврото.... Хахахаха

Ако приемем рублата, аз ще си държа парите в ряпи. Много по-лесно е да носиш една ряпа в джоба отколкото 10 пачки рубли.

Точно за това, предпочитам да имам 5, ама ЛЕВА в джоба. Курво долна.

Тази на раменете ти, не ти ли стига?

преди да прочета коментите да попитам: опърничавата великобритания - брекзит, иди - доди богата и независима швейцария - разбирам ама ние - бедна и глупава българия - кво се клатим на оградата като на коча макарите - ни вътре ни вънка ? разкрачени нещо, що ли ?

без ЕС и НАТО те чака русняшката мизерия... ннещо неясно ?

Щото сега си цъфнал и вързал!

напускат като Плъхове тотъващият Кораб наречен ЕС!

Кога щвейцарарците влезнаха, че даже да успели и да излезнат от ЕС?

Че те кога са били в ЕС бе келеш ?

Бият шута на Брюкселската бюрократична сган и са си супер! Швейцария е по - богата от всяка ЕС държава, без ЕС фондове и без тъпотиите на Брюксел! Както и Сърбите ни слагат в джоба си без да са в ЕС то! Крайно време е да преосмислим какво даваме и какво губим от ЕС то!

ги бяха освобили руските ватници... друго щяха да пеят... и да си търсят тонновете злато като нас, през крив макарон...

За освобождаването на Швейцария Суворов получава званието генералисимус;) Значи нещата пак опират до акъла на местните а не до ботуша на "освободителя"-)

Всеки се спасява на бегом от еврогейския съюз

Лесно е да си самостоятелен когато в трезорите са хиляди тонове ценности ограбени от нацистите от цяла Европа и от избитите евреи.Много етично.

Ма те, евреите, защо си държат жълтите железа по швейцарски банки?! И банки им направиха и държава им направиха... що чинят още в швейцарските банки?! Да си ги бяха прибрали ценностите досега!?

През 2007-ма трябваше да се държим като Швейцария към ЕС, а не да позволяваме да ни извиват ръцете със затварянето на блоковете на АЕЦ Козлодуй.

Швейцарците са умни хора

Хм, ЕС ПАК се провалил. Пастирката щеше да превръща България в Швейцария на Балканите. Пастирките да се учат от Швейцария!

Голая киска хочет ласки - www.BG17.club

Имат си референдуми - и да имат желание управниците им не могат,след като народът не позволява отстъпки по някои въпроси.

Имат си преди всичко читав народ, а не калпав матрял.

Читав им е народът, защото, за разлика от нас, е възпитан, образован и притежава култура, която според швейцареца Зигмунд Фройд е съблюдаване на ред и чистота.

Фройд е австриец. Швейцарец е приятелят му (в по-мрадите години, преди да се изпокарат) Карл Юнг.