17-11-2017 20-11-2018

Коментари

че БЪлгария била на първо място по антиваксъри и на първо място по починали от Ковид19, на глава от населението. Има ли някаква връзка?

статията прочете ли?

Смъртността у нас по официалната статистика е 5%, т.е всеки 20ти умира. Пък който каквото иска да си говори.. леко грипче..

А ти РАЗБРА ЛИ нещо след като я прочете?! Прочете ли някъде, че Швеция ще спира постепенно употребата на "Пфайзер" или на "Модерна"?! ... ТЪРГОВСКАТА ВОЙНА срещу "АтраЗенека" спечели в целия ЕС. И не само...

И преди да имаше ваксини пак бяхме на първо място.

Блъснат от кола - ковид. Получил инфаркт или инсулт - ковид. Даже един човечец де се съживи в моргата го писаха Ковид и после се оказа, че никога не е боледувал. Те така се стигат 5%. Да не говорим за всички, които го изкараха на крак и не се тестваха и не влизат в статистиката.

У нас системно се недотества, имаме МНОГО повече заразени от официалните данни. На Запад си скъсват задните части от тестване, съответно имат по-точна и реална картина на заразените, от което и статистически имат "по-ниска" смъртност. Което реално изобщо не е по-ниско. Нито при нас "по-високо". Тази статистика, която обсъждам дотук се нарича - статистика на случаите. Сега за статистиката не на случаите, а на самият вирус (статистика на инфекцията, което е съвсем различно и реално е обективното, защото случаите не са обективната статистика) Смъртността от този вирус миналата година беше около 0.9 - 1.2 %, средно грубо около 1%. Делта варианта е поне (консервативна оценка, може и да е още по-отслабен) с 1/3 по-МАЛКО смъртоносен от досегашните варианти, но пък се разпространява по-лесно. Това не означава, че вирусът вече не е проблем, дори така отслабен - представлява сериозна инфекция, която е поне 2 пъти по-смъртоносна от опасните познати грипове от последните години - свински, птичи и тн. Без да броим възможните трайни щети върху здравето, които може да нанесе и за което още не знаем достатъчно. Така че, ако някой ви обясни как у нас 5% умирали от вируса - може да му се изсмеете в лицето, ама брутално, със слюнки :)

България е на първо място от зад на пред не само по ваксинацията срещу Ковид-19 но и по много други показатели като най-нисък доход на глава от населението в ЕС.

Отново подвеждащо заглавие. Спират я не защото има някакъв проблем, а защото много добре си е свършила работата.

Диабет,сърдечни, инсулти са в пъти по опасно,смъртоностни от вируса... Но,там далаверата е по малко,а работата много.