Швеция обяви името на убиеца на премиера Улоф Палме и закри случая

Палме беше застрелян на 28 февруари 1986 г., когато късно вечерта излиза със съпругата си Лисбет от киносалон

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Спомням си случая, бях студент тогава. Много се коментираше, но 2 месеца по-късно гръмна Чернобил и новинарските емисии бяха залети месеци наред само от новини за аварията. Ноември същата година шведският китарист Ингуи Малмстийн издаде 3-я си студиен албум "Trilogy" с посвещение в памет на Уоф Палме.

Все пак глупаво е било да ходи на кино вечер само със съпругата си за охрана. Във всяка държава лудичките са си % от населението, дори да не е имало никакъв заговор, все пак е публична личност - коскоджамити премиер. Пък и на шведската полиция не и прави чест да се пипка с десетилетия и накрая нищо...отстреляли премиера, за малко и жена му, а те завалиите още се чудят откъде ли е дошло. Срам.

След дъжд качулка ! Шведска му работа.

Идиотски редактор аз пиша Алдо Моро то излиза Алдо Малко.

Да, тъжна история, убиват добрите и убиец няма 35 години. Някой да е чул кой уби Алдо Малко.

Истинският задокеански поръчител никога няма да стане известен...

Некой мексикански илюминат ?

Палме се е борил СРЕЩУ Апартейд-а. Ние новите путинуиди/ уонаби-расистчета не сме ли ЗА?

Палме беше голям политик. Ако беше доживял до 1989 г. много неща в Европа и света нямаше да са както сега. По негово време Швеция беше образцова държава. Беше я превърнал в райска градина. Спомням си как в последните новини около 23-24 часа предадоха трагичната новина по Бенете. Не знам дали е важно кой го е убил. Може би по-скоро кой е поръчителятр на убийството. А в следващите няколко месеца злите комунистически езици зговореха, че поръчител на убийството е ЦРУ. Палме беше недоволен от американската агресивна политика на Роналд Рейгън и често критикуваше. Две години преди това някъде на 31 октомври 1984 г беше убита по същия начин Индира Ганди, премиер на Индия. Двамата, Ганди и Улоф Палме играеха важна роля по това време в световната политика. Но натовските държави не бяха доволни и от двамата. Те искаха двамата винаги да подкрепят всички международни прояви на западните държави. А Палме и Ганди заемаха едно неутрално, обективно становище по международните въпроси.

И Хамаршелд не доживя тези времена.

Точно поради неговата партия и подобните и Швеция се превърна в кочина

По негово време Швеция не беше кочина. Може би стана след неговта смърт. Той нямаше достовен заместник, равностоен на него по политически способности и международен авторитет. Улоф Палме имаше международен авторитет. По-голям от този на Рейгън, Горбачов и Дън Сяо Пин, взети заедно.

Стиг Енгстром - 100% черен!!!