Коментари - Ще спрете ли да купувате свинско месо, ако цената му скочи заради африканската чума? | Днес.dir.bg
Коментари
да се яден , не само защото ще е скъпо, а защото и ще е 30-40 годишно, дълбокозамразено, от дълбоките фризери на ЕС и Уса. Трябва вече много да се внимава и със саламите, и то по-хубавите салами За соевите салами тип "народен", камчия, соевите наденици въобще не говоря - те отдавна НЕ се купуват. Същото важи и за "менделеевите" 30 дневни пилета на по 5-6 кг
Мене ма бОли фара - у фризеро имам къде 200 кила пържоли, па они нека си продават замразенио боклук ако щат и по 200 лева! Я че си маам мойто!
Ако си враг на свинското, единственият начин да не се занимаваш с него е след като го унищожиш.
Няма логика - толкова горките прасета изклаха и трябва цените да паднат, но в България всичко е наопаки. Свинско не ям, още повече, че денонощно медиите повтаряха "евтаназия, загробване", така че завинаги съм се отвратил от свинско.
Аз и сега купувам свинско 2-3 пъти в годината, ако е много крехко и постно (например свинско каре). Нищо не ми струва да се откажа напълно от него.
Аз съм спрял консумацията на свинско месо покрай свинската чума - без значение, дали е вредно за човека, предпочитам да не консумирам заразено месо, най-малкото защото това продължава да разнася заразата. Няма никаква логика в това цената да се повишава на месото - по-скоро трябва да пада, заради липсата на желание и интерес от хората да го конусмират.
Харесвам да похапвам свински вратни и пр. благини от прасе , респективно няма да спра да си купувам .
Ако цената се вдигне, виновни за това са журналята, не чумата! Само това повтаряте, жълти медии!
Мафията, опипва почвата, след като "резчисти терена" на 40 годишният внос! Ех ако можех да организирам поне половината дето до сега купуваха, вече да не купуват, така ше ги фалирам шибани мошеници, така ше ги фалирам ....
А не грешка то е шоково замразено. Като го пуснат по тарелките се разпознава по това че е по воднисто.
Както се купува китайски чесън и пластмасови домати, така ще се купува скъпо и гадно свинско та ушите ще ни пукат...
да лежиш на тая кълка ... ако се купуваше, щяхте ли да вдигнете цените, за да покриете драстично спадналото потребление ?!
Ето на как и ще се получат пари от ЕС и ще се продаде свинското- защото чума нямаше, но имаше самолети за плащане.
В момента повечето месо е внос ако не знаят българските потребители. Само около 15-20% на пазара е българско производство. За какво увеличение ни плаши те.
Много го пробудват вносното. То даже е по евтино но като се замисля колко време е било по фризерите и тировете го избягвам.
хората са тъпи ... 70% вече не стъпват на изброи. Е то затова беше вкаран 1 лв, за да могат фирмите "законово" да рекетират служителите да ходят да гласуват ...
До сега купувах.Ама вече ми е гадно при мисълта,че ям заразено месо с чума.Уверен съм,че хем ще го изядем,хем ще ще го отчетат за унищожено,хем Европа ще им го плати.Три пъти печалба.На нищо не вярвам...
Няма причини цената на свинското да се вдига...Това че някой си има некви проблеми-в случая производителите на свинско-си е техен проблем.Защо аз требва да се притеснявам че те са некадърници.Освен ако БГ капитализмата е неква спесифик капитализма при която производители и търговци са с един общ собственик.Просто търговците трябва да внесат свинско от вън и аз няма да имам проблем.Има общ пазар.И не ми излизайте с почти "гениалното" обяснение че в неско свинското е по-скъпо от БГ.Но ако собственика на търговци и производители е един-както беше в едно до болка познато време,аз ще бъда принуден,заставен от общия собственик на търговците и производителите да плащам по-скъпо за нечия некадърност.Ако не сте забелязали аз казвам "собственика на търговците и на производителите".Което значи че те не са собственици на нищо а само наемници на истинския собственик в БГ.И в такОв случай може да се каже "бах тоа капитализъм".Или тва е "капитализъм по комунистически".Нещо което аз отстоявам вече години в тоа форум,но на БГ все не им е ясно какво им казвам.Сега белким като почнат да седат гладни,проумеат кой и за какво направи "прехода".
Ние отдавна купуваме гумени вносни плодове и зеленчуци защото са по евтини и по големи. Но нямат вкус. Сега посегнаха и на тоя отрасъл да съсипят последния бизнес у нас
Избягвам да си купувам зеленчуци от супермаркета. Мириша ги закото обикновенно нямат ни вкус ни мирис само вид като евтините пасти от фалшиво масло с оцветители.
вносното свинско е по-евтино, макар да е замразявано-размразявано. не можем без пържоли и свинско с кисело зеле.
А ако пак не ви е ясно,ше ви препоръчам да си помислите как БГ краве масло може да се продава след като в немско средния надой от крава за 1г. е 10000 дест хиляди литра ,а в БГ е 3-4 хиляди.Така е във всичко.Производителноста в Бг е на светлинни години разстояние от това в цивилизованите страни.Същото е и в промишленоста.Бг имала казват най-енергоемката промишленост в европа и за това "експертите"-които са момчетата на др огнян дойнов и стоян марков-предлагат да се строят нови електромошности вместо теа $20 милиарда -или са евра,все таа-да идат за модернизиране на БГ икономиката и така енергоемкоста да се намали.Но момчетата на др дойнов имат толкова акъл,и така прават.Пък и са задължени на "скъпите ни освободители" и требва да им купуват железата от миналото.А как да не са им задължени на "скъпите освободители" след като те им позволиха "прехода" и така им позволиха да станат от една страна капиталисти,а от друга да гепат всичко за себе си и така да окрадат БГ.
Не, няма да спра. По една проста причина - когато свинското започна рязко да поскъпва (заради АЧС уж), също толкова рязко скочиха и чените на другите - телешко, говеждо... Просто ще се купува много, много по-рядко. Пестенето е начин на живот на българин - от отопление, от лекарства и посещения при лекар, от облекло и най-вече от храна.
Може. Само че аз съм си направил труда да си отгледам свинкята, та да си напълним фризеро. И две години няма да ме вълнува цената. Пък след две години - каквото сабя покаже. А ти си рупай американското замразено свинско и си пей, не ти преча.
Защо трябва да вярваме на ветеринарите че месото от регионите със зараза не е вредно след като те допуснаха потресаваща чумна епидемия.
Нали това беше целта - да се унищожи отрасъла, да се вдигнат цените, за да може да се внася уж евтино свинско от Европа и Щатите, а тук да печелят прекупвачите. Частните стопанства да се затрият за да купуват хората от чуждестранните супермаркети тяхното свинско на високи цени! Това е цялата далавера! Нали така беше и с едрия и дребен рогат добитък - измислиха му болести: луда крава, шап, чума и т.н. и ги изклаха, за да се внася месо и млечни продукти на високи цени и ниско качество от Франция, САЩ, даже от Аржентина и др. европейски страни! Долу мръсната и продажна герберска икономич. политика, целяща изтреблението на бълг. народ и разорението на дребните селски производители за лични нужди
няма да се купува! Отдавна спрях да купувам соевите малотрайно-варени салами - народни, камчия, пушенине наденици, химичните пилета на 20 дни от по 5 кила....
то е 40 годишно, и е хранено с един господ знае каква химия от монсанто.. Виж как изглежда физически и умствено един среднстат- американец и си прави сметката какнво ще стане от тем, като ядеш този ТОТАЛЕН БОКЛУК!
Ще спрете ли да купувате свинско месо, ако цената му скочи заради африканската чума?
Обратно в новината