17-11-2017 20-11-2018

Коментари

се раждат трудно, но ми хареса идеята за мега банка. Цветан Василев вероятно вече е в меката на Йехова и изучава дисциплината "Как да присвоим мега банка"

Герб подготвя светлото бъдеще на нацията. 10 хилядите останали българи в територията ще са събирачи на такси и данъци от трите милиона честни платежоспособни малцинствени ползватели.

На раздут Къолиционен съвет зееме твърдо решенее , че въвеждането на такса !,Кърска ебан,, ша мууне у азнъта доста парици и ша го предложим на Премиеро!

А може би ще въведат и такси за преминаване от една област в друга, от една община в друга. Всяка община да си въведе такса за преминаване през нейната територия. :)

Целта на тая гимнастика е през задната врата без много шум да позволят всички мостове и тунели и планински проходи за може да се дават на концесия т.е да станат частни. За подобно нещо има намек в тази наредба

Бах това "няма да вдигаме данъците"! Те вдигнаха всичко друго, а и данъците, измислиха такси, които ги е нямало досега. То май по-добре да бяха вдигнали данъците, по-малко щяхме да плащаме.

някой се гъбарка с дрОгарите електорални! тъ.пчовци, ми ние всички си плащаме такса! за пътищата си купуваш винетен стикер, за селата си плащаш местни данъци и такси! а понеже много ревахте за цената на винетките, ще ви направят тол система!

Ти нещо не си разбрал. От входът на всеки тунел до изходът , така по цялата дължина на мостовете и планинските проходи винетката няма да важи а за да минете от там ще си платите такса. Същото ще е и за всичко що е над 3.5 тона т.е на тол такса тя няма да важи за използването на тези съоражения. Така ще имате винетка , но няма да може да стигнете до някоя част от тая родина защото пътя до там е един а за да минете през него ще ви трябват парички иначе няма минаване

неее, ти не си разбрал! за влизане в тунела ще ти взимат такса, а за да излезеш ще те пля--кат тебе и жена ти! къде ви намират такива мало..умници бе??

" За отделни съоръжения....... - мостове, тунели или планински проходи, ...... ще се събира такса". А такса за въздуха, който дишаме, кога?

Подготвя се почвата, не четеш ли?

И за проходите ? И за виадуктите на Витиня ? Нали ще плащаме тол-такса ? Тя не включвали и минаването по тези виадукти ?

Не. Те искат хем винетка , хем тол такса , хем такса за всяко съоражение (мост , тунел , Проход...)

кратко и ясно Руската федерация няма намерение да храни България отново Съединените Американски Щати също Франция и Англия също остава избор между Турция и...държавата Израел да се премести в БГ

И кой ще събира парсата-Маргините,Митко Очите или цървула Цветанов.

митьо, ама вече няма да дели с бенчо и курнелия

хаха северната България хептен ще я втъне

Седим си в Северната България и не мърдаме от тук! Хем ние пестим по някой лев от такси, хем софиянци доволни, че не припарваме до столицата и не я замърсяваме със "селските си порядки"! Вижда се , царят на асфалта е помислил, така щото всички да са доволни!

Траем ли си още? Ще търпим ли идиоти на власт? Идва краят на лапаницата на еврофондове през 2020 и организираната престъпна група ГЕРБ почва да им измисля заместители

Кой глупак подвежда премиерът? В нито една цивилизована страна няма такава глупост!!!

Това са същите глупаци които пуснаха в Експлоатация като редовен пътя на който в краят на Август останаха 20 трупа и до ден днешен виновни няма нито от АПИ , нито от държавата

особено голям интелект, за да "подведеш" едно нискоинтелигентно същество!

Навсякъде го има. Плащат се брутални пари на запад за тол такси.

кажи ми къде на запад МПС плаща и тол такса и винетка едновременно ?

А аз предлагам да се направят и градски порти и да се събира на тях такса "влизане в града" и такса "излизане от града". Таксата да е на автомобил и пътник в автомобила. Да зависи от теглото и габаритите на автомобила и пътника.

Ако става дума за София съм плътно ЗА!

аз не съм от столизата ама съм За също. Искам да видя какво ще се случи :)

А може би и такси за преминаване от една област в друга, от една община в друга. :)

Да се въведе е такса при продажбата на презервативи.Според броя на закупените ще се предполага че ще има и толкова актове от сексуален произход.На лъбимите не управляващи трябва да се плаща и за такса тъпомер.Все още не е въведена такса при пресичане на улицата.Може да се сложат бариери на пешеходните пътеки и преди и след преминаване да се взимат някакви пари.Управляващите съвсем полудяха и трябва да се провеждат задължителни психиатричнти прегледи преди влизане в т.н. политика.Лошото е че лудите в държавата ни са на свобода и като самадейци от читалище се опитват да ни управляват.Скоро ще бъдат измени и то без такса.

Който не иска да ползва тунела, трябва да има алтернатива да го заобиколи. А и тунелите не ги е строил Боко, че сега да печели от тях!

Проблема е че има места където няма как да се заобиколи за да не минеш през тунел или мост или планински проход. Интересно ми е ако това се приеме как хората от Смолян например ще ходят на работа в Асеновград или в Пловдив като минат през една камара тунели и колко ще струва Хляба например в Смолян ако им го карат от Пловдив или Асеновград ?

идеята е всички, които не могат да си позволят безбройните налози/не говоря само за свързаните с пътищата данъци и таксички, а за всички/, просто да изчезнат. Няма те, съответно нямаш нужда от свестен път, от здравеопазване, от образование, изобщо нямаш нужда от нищо!

Тунел и мост такса,такова нещо в цял свят няма!!! Винетките и данъците на колите плащат пътищата,тунелите и мостовете!!!! Тези измислици са поредното дране за народа и няма да минат,защото до тогава ГЕРБ ще са минало!!!! ГЕРБ се самоуби! И продължават да си набутват ножа навътре,че и да въртят и да сучат,за всеки случай да не би да останат живи... Няма такива наглеци и олигофрени,като управляващите в момента и никога не е имало в българската история!!!

объркал! Винетките и данъците не плащат пътища, тунели и мостове! Събраните от тях средства покриват само разкошния и безгрижен живот на ГЕРБ и приближените им "бизнесмени". За лукса да се придвижваме ще трябва да си платим допълнително.

Пробвай да минеш под Ламанша без да си платиш, или Дунав мост, или в Румъния при Черна вода - няма да открием топлата вода. Идеята е подходяща за тунел под Шипка и под Петрохан например. Не мога да се сетя за мост в страната, който да предполага подобен подход.

"Тунел и мост такса,такова нещо в цял свят няма!!!" Бам-бам-бам Прочети малко! Освен, ако твоя свят не е от Драгоман до Черно Море?!?! Има, на много места, въпроса тук е, че на много малко места има от всичко заедно: винетки, тол такси, такси мост или тунел, а тези искат да ни натресат точно това.

Освен, че го има навсякъде по света. Земи излезни от тая таковина.

Ето ви още една " приятна изненада " от същата проекто-наредба. Цитирам: " ...Чл. 14. Контролът на пътните превозни средства, които се движат по републиканските пътища, осъществяван от Министерството на вътрешните работи, може да се извършва и със съдействието на Агенция „Пътна инфраструктура“...." От тука следва че вероятно и служители на АПИ вече ще пишат актове, фишове и ще спират от Движение. Що не разпуснат МВР се чудя аз ?

А за какво ще да са винетките тогава??? Чудят се от къде още да съдерът от гърба на българина за да има повече за крадене.. И такива заблуди ''обществено обсъждане'' само на някой ''слепи и глухи'' недоразумения може да пробутвате.

ИНСТИТУТА ПО УСТАНОВЯВАНЕ НА ЕВРООЛИГОФРЕНИЯТА : ВСИЧКИ ПОЛИТИЦИ И СЛУЖИТЕЛИ В ДЪРЖАВНИ СТРУКТУРИ ДА ПЛАЩАТ НА МЕСЕЧНА БАЗА В НАП ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ ТАКСИ НАГЛОСТ, В РАЗМЕР НА 25% ОТ ДЕКЛАРИРАНИТЕ ИМ ПРИХОДИ !!!

ПЛАЩАШ ТОЛ ТАКСА, СТЕГАШ ДО ТУНЕЛ И ТЕ СПИРАТ ЗА ТУНЕЛ ТАКСА ?? ИЛИ ТУНЕЛО ПРОХОДНАТА ТАКСЕ ЩЕ Е КАТО ГО, ЗАДЪЛЖИТЕЛНА, ДОРИ И ЗА ДЕЦАТА !!!! Я ИДЕТЕ НА ЙУХ !!!

А САМО НА ВХОДА НА ТУНЕЛА ИЛИ И НА ИЗХОДА ЩЕ СЕ ПЛАЩА? ЗА ВСЯКА ЕДНА ГУМА НА МПС-ТО ЛИ ЩЕ СЕ ПЛАЩА ИЛИ АКО МИНЕМ ПО "КАПЛИ" ДА МОЖЕМ ДА ПЛАТИМ ПОЛОВИН ЦЕНА?

Ами сложете такса и до тракийската гробница в Старосел тогава, че вчера ходих до там, а пътят е в такова окаяно състояние, че кьораав турист освен нас нямаше. Тъкмо ще откажете и последните ентусиасти и ще облекчите бюджета от необходимостта за поддръжка на обекта.

Ха ха ха, кой примат измисли това, те гърците ако за магистралата Егнатия събираха такси, а тя има 99 тунела и не знам колко си виадукта, представяте ли си, на всеки 500 м ще трябва да плащаме...

До Пелопонес таксите по гръцката магистрала с 90лв.

Ако минавам с колело или с каруца важи ли?

Важи щото дишаш и шаваш!

Не може да търкаш асфалта на Бочко безнаказано! Ние "строиме", пък те го търкат! То ние откъде да "вземеме" пари, че да ги "дадеме"! Ще плащаш и точка по въпроса, въпреки "общественото обсъждане"!

Ето срещу това си струва да се протестира. Или винетка, или тол такса, не може и двете наведнъж.

Още един не разбрал. Това, което АПИ предлагат, не е нито винетка, нито тол такса. Ще ти вземат пари един път с винетката, за да караш по републиканската мрежа. Един път тол такса, за да караш по магистрала и първокласни пътища и ОЩЕ един път, когато се преминава през определени инфраструктурни обекти - мостове, тунели, виадукти и прочие. София - Бургас ще излиза златно.

Неразбирането е при вас. Toll на английски е такса за ползване на съоръжение. Без значение какъв тип съоръжение, път, мост, тунел. Това е модел на плащане за еднократно ползване. Винетката е абонаментен модел с многократно ползване. Не съм виждал до сега добър смесен модел.

Ще сложим всички тунели и планински проходи към стоте Национални туристически обекта- и ще си плащаме за тях.... защото са тур обект.... Абе я в края на краищата да сложат и един данък Българин и за всяко бебе родило се в българия да се плаща - от люлка до гроб-ДАНЪК!

Стригането продължава. Скоро може и такса въздух да има.

стригане! Първо беше стригането, после дрането на кожа, а в момента си е направо рязане на месо до кокал.

Как да не протестира човек, всеки ден все по-нови простотии!!!!! Нови „Събирачи на такси„ - нов повод за народен протест!!!!

хахаха тия вече тотално се отдалечиха от реалността. Значи плащаш винетка за да ползваш пътната инфраструктура извън населено место , но винетката няма да им е достатъчна затова ще ви натоварят с втора витнетка , защото изредените съоражения са част от Пътна ифраструктура и ремонтите са длъжни да ги правят с парите от винетки. Значи само си представете отивате а Нареченски Бани и за да стигнете до Асеноград ще минете през 3 тунела ако нямате кинти нямате право да отивате в Асеновград. Положението е подобно и с тези които ще ходят на Бачковкисят манастир. Боце Веднага куфара и на самолета оттатък границата баце, немаш место по тия земи. Вчера изпростяха с данък Гробно поле , днес данък Мост еба ти молумни тикви беееееееее

Schilo

Според Боко, важното е ,че цените на горивата паднаха. С една до шест стотинки.

За всичко са виновни комунистите. Строили па се забравили. Знаете ли колко пари струва да се ремонтира всичко това

Ти остави ремонтите, ма не мож га бойдисате дето го построих!

така се връщат 30 милиарда кредит...

Въпросът е "Кога ще има и налог за въздуха, който се диша в България? За прасета може безплатно, а за хората - кучетата ги яли. Сега трябва да пълним хазната, за да запушим обещаните милиони /уж/ за бюджета. Ох, Боже, колко мъка има в нашата мила родина, Боже!?!

Как колко? Около седем милиона. Българската мъка се нарича "българи", дето само викат "ох боже" по форумите, повтарят си за преклонената главица и не обичат "да се разправят", "щото нищо няма да стане".

Чудя се колко от оплакващите се по темата ще прочетат цялата статия, ще обърнат внимание на това, че момента тече обществено обсъждане, и ще отидат да си изразят мнението по посочените официални начини, вместо само да се жалват във форума!

с изразяването на мнение е като оплакване на арменския поп. Прави впечатление, че въпреки "общественото обсъждане", от ГЕРБ винаги си го местят в другия крачол и правят каквото са си решили.

Николко. Всичките са форумни герои. Ще пишат с големи букви, ще свалят правителства и накрая ще си легнат.

нормални ли сте, с тези тунели на Хемус тотално ще откажете хората да пътуват оттам и после защо южна България е така, а пък северна не се развива добре... изберете си тол такси, винетки или нещо друго, но не всичко накуп, абсурдно е

Да си купите свещи с тея такси

Тези БОКЛУЦИ и МЪРШИ от ГЕРБ, както ги нарича народа няма ли най-после да изчезнат от хоризонта преди да са унищожили нас българите и да закрият държавата ни. Всички ГЕРБери на бунището.

След като прочетох наредбата ми се струва, че тя няма да въведе нови такси, а по-скоро цели да въведе нормативен ред преди въвеждането на тол таксите. Дано да съм прав, че иначе звучи страшно грозно.

Чудни хора сте. Нашихте ми 5 минуса, само защото се опитвам да дам смислено обяснение. С други думи явно искате просто да има омраза към някой, а не да има разум?

Гербреастите явно са получили нареждане да освободят територията от фауната

Това е вярното решение

ЩЕ СЪБИРАТ ТАКСИ ОТ СЪОРЪЖЕНИЯ ПОСТРОЕНИ ПРИ КОМУНИСТИТЕ!!!!!

Ще наказват всички, защото използват съоръжения построени от комунистите!

Много правилно решение. Долните комунисти строили строили па се забравили. Сега не могат да смогнат само да боядисват и ремонтират. Знаете ли колко пари струва да се боядисва и ремонтира. Мръсните комуняги са предвидили това и са заложили мина за бъдещето

ЩЕ СЪБИРАТ ТАКСИ ОТ СЪОРЪЖЕНИЯ ПОСТРОЕНИ ПРИ КОМУНИСТИТЕ!!!!!

Глупости, това са още тапи по пътищата!

Лошото е, че заради едни лумпенизирани идиоти, които предизборно веят байраци на този или онзи кретен страда маса народ. Да си събират таксите и данъците от симпатизантите на ГЕРБ!

абе то лошо няма да се събират таксми ако този който го е строил и поддържал го е правил с негови лични пари и сега трябва да си връща средствата и да изкарва и пари от това което е построил. само че тези строителства са от парите на нашите родители, поддръжката в момента е от нашите данъци и от винетките които плащаме. сега Бойко и компания искат да плащаме и още веднъж за нещо за което вече сме платили чрез данъците.. като сравнение тунекла под ламанша е построен и въведен в експлоатация за около 6 години и е с дължина окло 50 КМ. ние тук правим ремонт на тунел от 800 метра за около 1 година, 2 тръби за около 2 години и се гордеем с това. тунелите на магистралата София-Перник още след откриването и влязоха за ремонт. евала на Бойко и компания за това какви добри строители правят пътищата ни.

Ще ви вдигнем заплатите, ама ще ви ги вземем по хиляда други начина - такси ,такси, данъци ,данъци Гласувайте пак за г р о б

...и да не забравите пак да отидете послушно да гласувате като ви кажат! Че "иначе е по-лошо"!

Няма, няма ние сме примерни герберасти и обичаме да ни клатят.

такива като теб боце не спре да печели.,оиди и покажи , че не го харесваш или те естрах да имаш мнение! А так ахем си против него хемтвощ глас отишъл в неговата квота служебно. нема такаива тапири като вас!

Тихо бе македонски измекяр

Простете невежеството ми, но не е ли това целта на шибаната винетка? Плащам веднъж годишно и ползвам пътната мрежа, а с моите пари вие поддържате пътища, мостове и виадукти. Ще се съдим с държавата тогава.

И аз това исках да питам! За какво е винетката тогава???

Все по-трудно започва да се живее в България. И не заради безумствата на властта, данъците, таксите и тинтиримитрито, а защото нормалните хора нямат доходи за да оцелеят в тази идиотщина и светлина в тунела просто не съществува. Съжалявам, че останах тук, а не заминах на младини...

Светлината в тунела се оказва, че е от фаровете на насрещното движение.