Ще бъде ли осъден студентът, рисувал по Паметника на Съветската армия?

Адвокат от Българския хелзински комитет смята, че ще се стигне до споразумение и глоба

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

По логиката на адвокатката утре, като започнат да пишат по Народното събрание и Президенството, пак ли с този аршин ще мерим - че имаме право на волеизлияния?

Тъй като досега няма осъден, наказанието трябва да е тежко, за да се върне доверието в правосъдната система. Затвор!

Изглежда, че промяната на словореда в изречението пречи на пишещите да определят кога да използват пълен или непълен член. Ако променим малко изречението по следния начин: "Студентът рисувал по паметника ще бъде ли осъден" е без съмнение ясно, че студентът е подлог. Защо някой смята, че при промяна на словореда "студентът" вече не е подлог?

А ако изразя неодобрението си към Хелзинкския комитет със спрей по вратите им ще ме нарекат как ли не! Или под други средства за протест ако избера няколко изстрела със законно притежавания пистолет. Че да се изпуснат и отпред и отзад А този тиквеник поне да го беше написал без грешки. Това на какъв език е?

А за Българския елзински джендърски анти хуманен"съюз"-ЗАБРАНА НА ДЕЙНОСТА ИМ-ЗАЩОТО НАРУШАВАТ НАЦИОНАЛНАТА СИГУРНОСТ НА ДЪРЖАВАТА!!!

трябва да го осъдят! първо, не е рисува, а е писал второ, не е писал на български трето писал е грозно четвърто това което е написал е глупаво!

Българския хелзинкски комитет - я как веднага се видя кой е поръчителя. Или поне е нает от поръчителя. В тази група са 29 НПО. Все някое от тях е поръчало. Същите, които ни натрисаха Истанбулската конвенция. Съвсем стана ясно, че рисуването по паметника е поръчка от чужденци. А не идва от България.

Човекът е показал подобаващо отношение към символ на един от поробителите ни, за какво изобщо го съдят????!!!!!

А за младежа трябва затвор. Да го бутнат за 2-3 години. И да видим след това някой дали ще драска по паметници, не само по този. И въпросът приключва.

Това не е паметник, а символ на поробител, който трябва да се премахне.

Паметниците без значение чии са не са за драска е аза ПОМНЕНЕ. Народ без памет е обречен.

Не може, а ТРЯБВА да бъде осъден. И да излежи присъдата в центъра за бежанци в Харманли.

тъй си е! виж какво се случи с родинатани, когато бутнаха ония паметници от преди девети!

Трябва да го направят почетен гражданин на София и шеф на общинския съвет.

не е начин на изразяване, като има мерак да се "изразява" да отиде в общината и да поиска разрешение за митинг или пикет, да си направи плакат или арт инсталация и да застане с тях пред паметника...

Предполагам и това е изкуство според някои ;) ? ЩОМ от БХК изпълзяха отново на светло , ще да е знаково посланието ? Нещо като премигането на светлините на 9 юни 1923 ?

Това нещо трябва да бъде взривено и показано на живо по всички телевизионни канали, заедно с онзи в Пловдив, другия в Бургас и вс. останали

И какво се случва , когато взехме да вдигаме паметници на терористите избивали цивилни граждани с бомбардировките на жилищни квартали . Случва се Преход към небитието

Никой не цапа паметници на руската армия, а се цапат само на Съветската армия. Дали е случайно? И докога ще се отъждествява Русия със Съветския съюз?

Поредният "вандализъм" още веднъж показва че това, което стърчи в Княжеската градина не е никакъв паметник, а е срам за България. Никой не си позволява да пише по паметника на Патриарх Евтимий, нали?

Защо никой не рисува по Руски паметник или Цар Освободител? Комунистическите окупатори не трябва да имат нищо в България.

Техните мекерета искат да имат място за поклонение

Да му връчат ключа на града и направят почетен гражданин на София

Срам за България! Е паметника на американските убийци от ВСВ.

Време е дебилите, които "пишат графити" по българските паметници, да получат ефективни присъди. Обърнете внимание и на текста - този малоумник кани мигранти в България!?! Кой си ти бе, кре.тен, и от чие име каниш мигранти в БГ ?!? Аз бих го осъдила ефективно само заради този призив! А фактът че анти-БХК го защитава, е повече от многозначителен!

Трябва да се махне паметника на американските убийци от ВСВ. Това е истинският поробител. САЩ, са световни терористи и искат да експлоатират света за тяхна изгода.

В Сингапур за цапане със спрей се полага затвор, глоба и 3 удара с ратанова сопа, изпълнявано от здравеняк, майстор по бойни изкуства. Силата на удара е 90 кг, скоростта 160 км/ч. Остават белези до живот, губи се съзнание, изпълнява се в присъствието на доктор.

В Сингапур за цапане със спрей се полага затвор, глоба и 3 удара с ратанова сопа, изпълнявано от здравеняк, майстор по бойни изкуства. Силата на удара е 90 кг, скоростта 160 км/ч. Остават белези до живот, губи се съзнание, изпълнява се в присъствието на доктор.

Оказа се, че драскачът бил студент. Бог да пази България, щом има и такива студенти! Та неговата интелигентност е на ниво първобитен човек! Какъв студент може да бъде?! Това е жалък примитив с коефициент на интелигентност около нулата. Обикновен примат!

Защото от десетилетия руския бензин излиза от рафинерията им на една ОТ НАЙ ВИСОКИТЕ ЦЕНИ В ЕС! Когато видите продадените количества в България, ще разберете, че 10 стотинки по-висока цена се равняват на 100 МИЛИОНА лева на година, а разликата между заводската цена на Лукойл и средноевропейската е НЯКОЛКО ПЪТИ ПО 10 стотинки! ЗА ТОВА ТРЯБВА ПАМЕТНИК СЪС ШМАЙЗЕР ОТГОРЕ!!!!

Беше написал с боя един българин навремето покрай цариградско шосе. За това му деяние го бяха простреляли в колената и лежа в затвора! После се оказа че е било истина!!!!

към новите ПОРОБИТЕЛИ, които само за антиБХК и кукловодите им са ''refugees"... И тоя ''студент'' ''учел'' в БФ??? Поне да беше писал ''PARASITES welcome!"..

Е да ма по този паметник никой не драска нищо че онзи ден намериха техен 200 кг. подарък до Военна болница.

на които паметта им ''леко'' изневерява! Значи - пишело се само по ''красноармейските'' паметници? Ами НЕ! Ето - порадвайте се: https://m.offnews.bg/news/Obshtestvo4/Nadpis-Smart-za-giaurite-oskverni-pametnika-na-Hadzhi-Dimitar-na-Buz378330.html И върху паметника на Хаджи Димитър ''някой'' беше ''ИЗРАЗИЛ ОТНОШЕНИЕ''! Бе ние за тия "REFUGEES" не бяха ли баш ''ГЯУРИ''?!?!?

Никакви споразумения ! Голяма глоба и в затвора ! Да се научи на ред и дисциплина и да уважава паметниците !

Яка глоба и обществено полезен труд! Да носи камъни от долу нагоре преди обяд и след обяд да ги сваля. Да се научи на уважение към загиналите обикновени хора...

Е на американските летци бомбандирали София по време ва ВСВ по-върви да има паметник. Нали куха лейко!?!

Ти се благодари, че беше тази Съветската армия, щото днес с родата ти можехте да сте козметична серия....

нивото в БФ! '' Студент'', който не може да различи "parasite " от "refugee " , с какъв бал ли е бил приет?

"...културен и добър студент. Освен това той доброволно е предал спрея си на полицията, когато е бил задържан." Културен и добър студент, явно вече има други измерения. Ама това с "доброволното предаване" на спрея, направо изби рибата. Значи хващат един убиец на местопрестъплението и той "доброволно предава" ножа на полицаите. И това му се брои в плюс. Възхитен съм.

Е, как какъв - "паричен", бал!

И колко руснаци за загинали за България през 1944 година, че нещо не се сещам (освен препилите с грозданка, които не броим)?

Гледайки надписа, считам, че т.нар студент може да пледира "малоумен" и да си спести глобата. Но така само изглежда на пръв поглед. Надписът не е случаен, паметникът не е случайно избран. Момчето (не съм сигурен) е или изпратено по поръчка или е ляволиберално активистче, напиращо да го забележи някоя добре финансирана организация. При тях финансовия мотив обикновено е водещ. Другия е обърканата сек*уалност. Появата на слузестите адвокатчета от БХК също не е случайна. Така или иначе времето им изтича.

Е та ние сме капитулирали като съюзник на Германия без бой. И стига с тази грозданка, водка и т.н. Това което са изживяли тези хора, ти не можеш да го гледаш по телевизията на тъмно дори! АМАН!

Част от писмо на Георги Димитров до Сталин: 5. Известни са редица случаи на насилие по отношение на местното население на завзетите територии от някои военнослужащи от тиловите части на Червената армия. Така например: а/ произволно се отнемат от местното население работен добитък, каруци, хранителни продукти, без знанието на местната власт и без да се оформи по съответен начин изземването на животните и хранителните продукти. б/ произволно се изземват държавните и частните граждански превозни средства и смазочни масла. Това води до срив на есенната сеитба. в/ някои военнослужащи в пияно състояние нахлуват през нощта в частни домове в градовете и селата, грабят, а в някои случаи изнасилват жени и убиват мъже. В село Див Дядово, Шуменски район е убит заедно с други и член на Комунистическата партия.

НО НИКОЙ НЕ СПОМЕНАВА, ЧЕ ГОРИВАТА ИЗЛИЗАЩИ ОТ НЕФТОХИМА СА ЕДНИ ОТ НАЙ-СКЪПИТЕ В ЕС! ЗА ТОВА Е НУЖЕН ТОЗИ ПАМЕТНИК ! НИКОЙ ДА НЕ СМЕЕ ДА КАЖЕ ТОЗИ ФАКТ!

СА БИЛИ СЪЮЗНИЦИ МНОООГО ПРЕДИ НАС!

Краймо време е да има осъден защото паметниците не са място за покаване на простотия.. Голям вой нададохме когато бяха осквернени войнишките в Сърбия нали?? ама тиука видите ли било нещо ''елементарно' и не заслужавало присъда защото до сега никой не бил съден????според ония от хелзенски...Ами като го осъдят този следващия ще се замисли че като не може да съгражда няма и право да руши.

Присъда, глоба затвор за всеки, който драска и разрушава паметници ! В случая- командировка с общественополезен труд до Еритрея, Мали, Сирия и друга държава-донор на бежанци. Съдейки по надписа, на "културния и възпитан младеж" там ще му хареса. София е заприличала на ци_ански катун с тези напъни за изразяване по стените на сградите и полуразрушени паметници на културата. Крайно безмозъчно поколение се е пръкнало....

Отговор -НУЛА! Има няколко измрели от препиване с метилов алкохол и ТОЛКОВА!