Шокиращи присъди за двамата шофьори, убили на пътя 5 военни и цивилен край Плевен

Военно-апелативният съд оправда единия водач, а на другия намали наказанието от 10 на 7 години затвор

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Колко пари взехте г-да съдии? Трябва да пъхнат в затвора някой съдия и след това ще съдят обективно.

Продажници!!!! Нямам думи, какво прави този в насрещното?! Колко Ви плати?

Извод : Ако искаш да трепеш някой - сгази го. Макс 2-3 години да лежиш. Има и бонус - ако сгазиш няколко човека, пак 2- 3 години.

Демокрацията, толерастията и глобализацията ни ебаха мамата във всичко и навсякъде. Не сме дорасли за такава глезотия, нужна ни е тояга и синини от бича за да сме дисциплинирани и послушни!

Това е защото фатмак управлява България, а както е известно “гарван гарвану око не вади”фатмашка солидарност

Прочети пак статията тъпако, нищо не си разбрал. И не правиш разлика между фатмак и генерал.

Нека поне веднъж да бъдем снизходителни към колегата. За невежеството си не е виновен той, а "мама", която му е издействала да не ходи в казарма като още един подарък за осемнадесетия му рожден ден в комплект с купената шофьорска книжка.

И тези последните съдии са за смяна, да ходят да чукат камъни. Повече от ясно е, че са се нагушили с пари от оня с джипа.

ншия съд е най-добрия който може да се купи

Пича с джипката е дарявал пликчета с пурички и ром!

Когато полковник Петров не се обади да ми честити рождения ден, просто имах предчувствието, че нещо му се е случило. Не бях в България по времето на зловещата катастрофа и много късно разбрах за кончината му. Почивай в мир, приятелю. Сега си давам сметка, че по този начин загубих и една от най-близките си приятелки, жалко. И се надявам да няма повече такива трагедии.

Чета и не вярвам на ушите си. Колко малоумници има тука,иначе мнение дават. Тъй ли не разбрахте че съд и прокуратура са 2 РАЗЛИЧНИ инстанции. Какво ви е виновен Гешев че пак плюете по него . МАЛОУМНИЦИ платени от Божков и олигархията.

не с а платени но с а чували че се плащало митът за платени постове е сладък з адебилите те чакат да ги забележат съдиите трябва да с а в затвора всики и да се внесе съдебен борд от чужбина.. и тогава ще се пооправите

Съдии от Китай ?

че заиграят ли парите и интересите на "силните на деня" у нас човешкият живот не е важен за никого, особено за правораздаващите Товасъдийско решение отново доказва незменно важащата за нашето общество максима че битият си е бит, е.ния си е е.ан, мъртвия си е мъртъв и вината винаг си е само тяхна и ничия друга!

Човешкия живот в Булгаристан нищо не значи..

Има нещо дълбоко подозрително в това съдийско решение.Водачът на джипа,както вече е свикнал,при повторен такъв случай ще съкрати армията ни наполовина!Което е сериозна пукнатина в евроатлантическия щит ...

Корупция, голяма корупция.

Този, който е карал в насрещното на еднопосочен път, е невинен, така ли? Ето затова хората бягат от България, не защото нямат пари. Защото няма държава!!!

Лично за мен "шокиращото" в тази история е как три различни съдебни състава разглеждат един и същ казус и издават три различни присъди. Добре, че няма повече инстанции, щото тогава не знам колко различни присъди щеше да има по това дело...

Това е като с докторите всеки с различна диагноза, уж една и съща медицина са учили.

добрите доктори си повтарят диагнозите при съдиите тези :тука има тука няма са само Дигане на цените

Гешев като махнете всичко това ще приключи ;)

к@пиленцето с джипа как така невинно??? ако не беше карал в насрещното нямаше да се случи нищо

Е кво им е шокиращото на присъдите? Ниски или никави присъди, за ПТП-та с или без жертви, дори при рецидив са си нормата в БГ, ако бяха им присъдени големи присъди, тогава щеше да е "шокиращо". С тия заглавия дето напоследък ги праскате, човек се чуди да не сте минали семинарче по Зуум с редакторския екип на Дейли Стар?

Продължаваме Промяната ... чакайте, чакайте, още нищо не сте видели!

изненадващо обявява за невинен? парите с а получени = на невинен в булгаристан за всичко основен виновник е съда съдиите са милионери и няма дори 1 наказан или заплют ако съдът прилага еднакво закона доста ще нама;леят престъпленията а въведе ли Конфискация за всякакви престъпления тутакси намаляват с 99%

Леле! И тук ли започнаха със заглавията като във фейсбука? Скандално... Шокиращо... Невероятно... Явно нивото на журналистиката в България е шокиращо!

Защо изобщо съди военен съд? Като това, освен че част от участниците и жертвите са военни, няма общо с военни, а си е ПТП. При неумишлени убийства, не се дават големи присъди. Ето сега с ковид идиотията постигнаха примерно 50 хиляди човека повече починали от средата на 2020г. и нищо.

При съдене на военен, който в това време е бил на работа, съда е от военни.

И Военните Съдилища започнаха да Прикриват Мутрите ! Дано се случи нещо лошо на тези Съдии !

Военният съд! Най най красноречиво е убийството или по скоро разстрела на 16 войничета в София на околовръстното преди 20 години!!! Никой не знае никой. Някакви шпиони тровят българин нашите прикриват западните служби докладват ужас пълен.

Какви западни служби те гонят бе тъпак? Войничетата умряха защото имаха злощастието да бъдат на погрешното място - където е било планирано да убият поредната мутра в БГ.

глупак! мутрите на Карамански са стреляли 3 пъти по шофьорската врата и раняват шофьора, защото не им е дал път. изпреварват го, и камиона се забива в трактора. гадната кука Ботьо Ботев прикри всичко, и казаха, че дупките не били от куршуми, а от нитовете на избухналия резервоар. затова синчето му загина на 33, да му е гадно на този капут

BajMihal

И какво общо имат западните служби в твоята теза?

Цеков е управлявал микробуса в стеснения участък с над 106 км./ч., нарушавайки повече от два пъти Нека ви го преведа. Този не е кавал два пъти по бързо което е 2х50, а е карал два пъти по-бързо от разрешената скорост за участъка което е 30+2х30. Демек при разрешени 30 е карал със 106. Е какъв искате да е резултата.

Нека ти го преведа - ако беше 30, щяха да кажат над 3 пъти (3х30 + 16 = 106). Дори при ограничение 50, пак е над 2 пъти (2х50 + 6 = 106)

Вие пък какво сте разбрали. "Насреща обаче идвал джип, който не трябвало да се движи в тази пътна лента, тъй като движението било еднопосочно. Шофирал 26-годишният Мирослав Бъчев от град Славяново" Как този младеж не е виновен. Да не би някой да му е опрял в главата оръжие и му е казал да кара в насрещното. Ясно е, че или апелативния съд чете други закони, или се е включил и някой "зърнопроизводител".

Ами то там пътя си е бил двупосочен, а ма кой знае каква временна организация на движението са създали. Сигурно е имало знак само от едната посока другия може да е бил в канавката от предна.

Значи старшината който е бил в правилната посока е виновен, а другия който ИЗОБЩО не трябва да бъде там в насрещното е невинен!!! бах туй кривосъдие

А бе ти карай със 106 при разрешена 30 после се жалвай където искаш.

И неправилно изпреварване...колко се затриха така

А защо няма наказание за тоя дето е карал в насрещното????? Той изобщо не трябва са е там !!!! И ако не беше там, нямаше да се стигне до инцидент!!

И другият ако не беше изпреварвал, където няма видимост и с такава скорост, пак нямаше да се стигне дотам. Друг е въпросът, че са поставили в опасност и живота на възрастната двойка

ех Гешев........ заради начина на събиране на доказателствата, заради начина по който са написани обвиненията се получава това което е . некадърност до небесата. едно годно доказателство не може да съберете и един акт да напишете като хората.

Ех полуграмотни малоумнико... Доказателствата се събират от МВР, а не от прокуратурата! МВР осъществява досъдебното разследване по наказателни дела – извършват предвидените в НПК процесуални действия за разкриване на престъпленията, документиране и доказване виновността на извършителите.

tonk11

Малоумнико, Гешев няма нищо общо с военната прокуратура! Даже и това не знаеш ама иначе си голям коментатор.

На този тоуран джип ли казвате?

Защо никой не протестира срещу съдиите в тая държава, които си правят каквото си искат, вземат се съмнктелни решения, взимат се подкупи. Цялата съдебна система е един голям конфликт на интереси.... сульо и пульо тръгнал да променя държавата, а най-важното си седи същото..

Защити мъртвите?

Който има мозък да бяга извън България. Някъде където няма Ковид фашизъм и българи. Дори в Сирия и Афганистан няма такава смъртност каквато има в България.

1 година за всеки убит. Ако работи ,след 4 години е навън.

Поредното справедливо решение на демократичния цивилизован съд. В нито една цивилизована държава, ако влезеш в насрещното, предизвиквайки ПТП и смърт, няма да влезеш в затвора. Това се случва само в нецивилизованите азиатски кочини, към които, за щастие, България не принадлежи.

"нарушавайки повече от два пъти въведеното ограничение... въпреки забраната за изпреварване...на завой, където няма видимост... не се е съобразил с означението..." Булгар, булгаааааар! Мисли си, че правилата и законите трябва да ги спазват другите, той не! Мисли си, че колкото е по-тъп и се държи като ид.от, толкова е повече над другите! По-голям ид.от от другите ид.оти!

Ако 'невинният' не беше карал в насрещното, то и с 406 км да беше карал оВенния, все тая. Обаче съдията има нужда от лев, земеделците в този край са богати..

Не си разбрал джипа не е карал в насрещното. Карал е в единственото платно за двете посоки. Ако в една лента ти се появят две превозни средства срещу тебе нямаш много какво да направиш. Малоумно е да изпреварваш в стеснен участък още повече че има и знак.

- джип, който не трябвало да се движи в тази пътна лента, тъй като движението било еднопосочно. - k'во викаш, не е в насрещното ?!

Не трябвало да се движи в това време, а не че му е забранено да се движи в туй еднопосочно. Просто не е изчакал дедето да се дотътри до стеснението. Обаче изниква друг зад дедето и настава мазало.

БГ правосъдието в действие: Нарушител предизвиква ПТП и излиза НЕВИНЕН!!!!!!!!!

Приятел военен прокурор. Не може да се нарадва на професията си. Работа никаква. Пари бол. Привилегии без брой. Та той казва - това е държавно безумие, да подържаш военен съд без да имаш армия.

Няма нищо шокиращо,съдиите в България са най-голямото зло.

Ама аз ще ви кажа бе: Този с джипа е щял да мине в стеснението преди бабата и дядото да стигнат до него. Ама страршината си е казал ей сега ще го накажа този и изневиделица е излязъл из от зад на възрастното семейство щото такива обичат да се крият зад броните на предните превозни средства. Този с джипа кому е виновен.

И кво сега. Баннахте ми ип то ама пак съм тук и ще ви разпилея.

Само така!

При добро поведение лежат 50% от присъдата.

В България много често се случва на такива уширения да се изпреварва неправилно. Обикновено те се правят в планински пътища в посока изкачването за да стават по-лесно изпреварването, но както всичко при нас винаги има някой от другата страна който си казва то е широко защо пък и аз да не изпреварвам. Когато се добави завой, лоша видимост и че всички карат в ляво, шанса за ПТП става много голям.

Ами там завой е нямало. Военния се е криел зад бронята на бядката. Не е виждал пътя и него не са го виждали. Изведнъж газ и ще изпреварва. Да ама платното е едно и вече е заето от насрещния който е щял да мине без проблем докато дойде колата.

Пътя е бил еднопосочен, какво прави там мпс движещо се насреща? Все едно да караш на магистралата и изведнъж насреща си да видиш някого. Не коментирам забраненото изпреварване.

Пълна каша. Ако пътят е бил еднопосочен военният е можел да изпреварва и на завой без видимост, защото няма насрещно движение. А високата скорост е разрешена за изпреварване. Тогава цялата вина е на джипа, каращ срещу движението. А ако пътят не е бил еднопосочен, тогава джипът почти няма вина (евентуално някакво леко превишаване на скоростта), а вината е изцяло на предприелия неправилно изпреварване. Какво е обаче не знам (пълен буламач е написаното). И още по-странно беше и двамата да са виновни за затвор, защото както написах основната вина е или на единия, или на другия.

Който кара ДЖИП закон не го лови ! За това се вдигнаха цените на джиповете .

дирниците научете се най-после да правите разлика в наказателните състави. Когато на пътя в резултат на ПТП някой умре не е убийство, а причиняване на смърт. Има огромна разлика и в наказателния състав и наказанието. И дали са шокиращи или не вие не можете да правите такива изводи. вие сте уж някаква медия и следва ОБЕКТИВНО, ТОЧНО И БЕЗПРИСТРАСТНО да отразявате фактите от обективната действителност, а не да взимате отношения и да изразявате емоции. Ако искате да го правите го правете по каналите като нас гражданите - по форуми, фейс и пр.

Dir.bg защо пишете глупости? Не е коректно без да сте запознати с фактите по делото да заблуждавате по този начин своите читатели! Кой ви каза, че движението в участъка е било еднопосочно? Това не е вярно! То се вижда и от публикацията, че водачът на микробуса е навлязъл в насрещното! Няма как да навлезе в насрещното платно ако движението е било еднопосочно!!!

Е било еднопосочно на двупосечен път заради ремонт.

Като няма правосъдие роднините и приятелите на убитите военни нали имат лично оръжие. Да им пуснат по един грам олово и да приключат случая

животът не е филм

taka kakto opisvat sluchaq, I dvamata trqbva da budat sudeni za masovo predumishleno ubiistvo. toq sud e za sud