Шокираща сметка за вода – 2000 лв. за 850 кубика само за едно домакинство

Случаят е от Кубрат, водомерът е изряден, макар с количеството да се пълни цял басейн

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Спукана тръба между водомера и къщата ми беше направила 250 кубика за месец. Никъде не се виждаше теч докато не дойде багерчето..... За 11 месеца 850 кубика ако има спукана тръба ми звучи напълно реално.

този да си каже поне добра ли е реколтата с домати. Поливал, брал, ял, с ракийка налял, а сега - ох.

Ако не е пускал инкасатора а си е давал той данните нормално да се получи. Въобще не виждам как водомер ще си навърти вода без консумация.....

след като имам 4 изрядни и пломбирани уреда ще ми слагат загуби, които не са в моя имот?! КЪДЕ Е КОМИСИЯТА ЗА ЗАЩИТА НА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ И чий го крепи?!?

аз имах същия случай през по миналата зима. живея в къща и водомера не беше от сухите .Показа ми разлика над 400кубика ....и бам с чука и казах че се е спукал от студът и нов водомер и такса наказание и толкова. Надали този наивник ще се отърве.

tonk11

Браво на теб. Прецака ги а? Герой. Булгар - това звучи гордо.

когато институциите са андрешковци, трябва и народът да се оправя някак, може би със същите номера. Рибата се вмирисва откъм главата.

Просто те принуждават. Тази държава живеят добре само тарикатите и престъпниците. А комисията за защита на потребителите не защитава потребителите. И това съм го изпитал с казус възникнал с мобилен оператор. Тука всеки трябва сам да се спасява иначе гориш!!!

Кражба на ток е била установена в неделинското село Тънка бара. Сигналът е бил подаден от служител на ЕВН, съобщиха от полицията. Неправомерно присъединяване към електропреносната мрежа е било осъществено в къща, обитавана от 89-годишна жена.

Ти от кои си от тарикатите или от престъпниците. Това, че си живееш добре го разбрахме.

Гавра с дебили. 800кубика са 40 цистерни, от най-големите. Повече от една такава цистерна на ден. Не знам, дали ако отвори всички налични кранове да текат на макс, може да изтече толкова вода. Ония "дружества" си просят тояга. Като електроразпределителните, преди няколко години.

Извинявам се - 800:365=2.19кубика, на ден

tonk11

И в интерес на истината 2 кубика на ден не са непостижими. Особенно ако си имаш оражериика и 5-6 лехи с домати и пипер.

При наличие на теч може да се окаже малко. Познавам човек с няколко хиляди кубика теч в необитаема къща. За дълго време, но съвсем реални. Просто спукан тръбопровод през зимата и оставен без контрол. Спаси се като превъртя водомера - няколко седмици му трябваха.

Може това да е и реалната консумация, при положение, че има външна чешма ( макар че в статията не е казано, но всеки двор си има и външна чешма) и цяла зима е течала по малко, за да не замръзне, нищо чудно да са натрупани тези кубици.

Може да тече (в) казанчето за вода на тоалетната.Подобен случай с голяма сметка, тъкмо бяхме се нанесли...намерихме теча - спукана тръба в бетонна плоча, нямаше никакви признаци, опростиха ни сметката (но това в дивия капиталистически запад:))) , в България се кръстиш дано да е само веднъж и плащаш.

Е, поне не скучаеме откакто станахме ,,европейци,,.

Днес си много стриктна :))) Трие коментари под статия за ВИК :)))) Адмирации! Намери си свястна работа,Чореваааа

Бяла спретната къщурка, с водомер отпред...

Че какво са 850 кубика за 11 месеца ако си поливаш доматите редовно, а и кой знае още какво правиш!

не е поливал доматите! на есен е пуснал водата за да не замръзне, сега като се е върнал я е спрял, и започва да реве!

Тези домати от целогодишните ли са?

Тъ викаш, януарските домати са най-добрите домати. Велик си.

tonk11

За януарските - не знам. По принцип в оранжерия - няма проблем нали? Ама всъщност вече сме 30 ЮНИ. Сметката не е за януари и фервуари нали? Ако сега я е получил значи е от май 2019 до май 2020. Доста хубави месеци за доматки и пипер има в тоя период нали?

3евзек

По 5-10 кубика на ден за цяло лято знаеш ли колко домати са?

Типично по български - аз не им вярвам, аз не им вярвам на тази от ВИК. Умрели тези от ВИК да дойдат и да ти напишат по-голяма сметка, за да ти вземат парите.

почнаха да ни взимат за балъци. Кажи колко водоноски си пълнил за нивата през това време.

850 кубика могат съвсем спокойно да изтекат през спукана тръба на външна чешма в двора, без къщата да е във вода. На мен така са ми изтичали над 200 за около месец. Под 5 литра в минута се пада. Добре че понякога си гледам водомера за съмнителна "консумация".

Вероятно са поливали градината. По маркуча върви много вода.

Защо да не може за една къща 850 м3 за една година ? Ние сме 6 човека в къща с двор и и малка градина и лятото поливаме без да се прекалява. Разхода ни на вода е около 25 м3 зимата 35 м3 лятото месечно 7 м зима 175 м3 и 5 м лято 185 м3 - ето ги 360 м3 . Прогнозно си плащаме по 20-25 м3 . А и колко човека са този адрес не пишат.

POLIVASH KOSMITE NA NASRANIAT GUS ,NA BOKLUKA borisOFF

Хахахах. Простите гавури плащат като попове, и тяхната, че и нашата вода И ТОК. И помощи ни дават. И безплатно ясен на патронажа! Хахах прости българи.

завирай се в землянката и не скитай по чуждите форуми.

Ей сега стягаме дружината с моторите и те намираме, резак смотан!

гарантирано от герб, ако не си платиш, те съдят

Така е ако си българин данъкоплатец!!! Ако си неграмотен циганин, всичко е безплатно!

Затова мангалите гласуват за БСП

Предлагате да дойде БСП и да не си плащате сметките и данъците ли?