Шок, паника, две жертви, десетки ранени в Истанбул: мегаполисът се готви за голям трус

Кметът Имамоглу: Действията ни сега са сериозно свидетелство дали градът е подготвен да посрещне по-голямо земетресение

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

от Константинопол да правят уродлив "мегаполи"!!! Сега с техните камъни по тяхната глава! Да продължават още да съединяват села и градове в "мегаполиси" но после да не реват !

И да се готвят и да не се готвят все е тая.

Заглавието кърти - шок, ужас, паника, не е за вярване и т.н. Пулицърски жълтурски лафчета. Направо нивото ви пада не с дни, а с часове.

И тази снимка горе е от Истанбул.

Падналите къщи са съборетини в бедняшкия квартал, малко им трябваше. Повечето са построени върху крепостните стени на Константинопол. Отива човек и гледа: стената си стои бетон вече няколко хиляди години, а съборетините отгоре ѝ се разпадат като изгнили гъби. Това още преди десет години ми направи впечатление.

Истанбул е хубав град, пак ще отида там скоро.

Отиди и не се връщай...

Истанбул е в силно земетръсна зона. Ако прочетете историята ще научите колко много земетресения е имало през вековете назад. Да им пожелаем да са по-малко и по-слаби или хич да ги няма.

дано не удря тука , защото нямаме нито гражданска защита, нито резерв за критични ситуации , нито капацитет на болниците ,нито НИЩО !!!! ще се чудим защо ни бяха тия еф-ки при положение че няма фургони !!!!

F16 са данък спокойствие, няма какво да се чудиш. Проблема е, че сиромаха си даде цървулите за да плати този данък...

този коментар е за друга тема

Гаджалите колкото и да ги клати все ще им е малко. Цялата им миризлива държава е за унищожаване.

+1000 Взе ми думите от пръстите.

Дано няма по-силен трус. Дано това е всичко.

Еродо си отмъщава за изборите.

Глупости, защо медиите винаги изопачават нещата?! От седмица съм в Истанбул, а вчера дори не усетих този трус /по това време бях в трамвая в квартал Лалели/. Шок и паника няма, вчера също нямаше. Всичко тук е спокойно.

Какво трябваше да си усетил в електричката, Авджълар е на още поне 30 километра на запад, Силиври още 35 километра на запад от Авджълар. За сметка на което в Бургас , в Ямбол трусът е усетен. Преди 20 години, когато маса селища бяха разрушени, в Стамбул пак само се усети депрема. А като знам как се тресе трамвая посока Галата кюпрю, то и Таксим да се беше срутил пак щеше да коментираш че нищо е нямало. Лошото е че почна да тресе много близо до България на европейският бряг

Дано им се размине по-силен трус на съседите.

Имат да плащат много за минали грехове.