17-11-2017 20-11-2018

Коментари

видяла го, пък се блъснала....следващият път да знае, че на пътя по-силният е прав...и какво си снимла краката, да си беше снимала о××× работа...

Бе тва е онаа офца зальохана от Спермата. Човека не и е виновен че е заспа. И аз карам колело и нямам никакви проблеми, всеки сам се пази това е.

"кола, която задминавам по време на задръстване" ли бе?.... Шофьора да не говори по телефона щото така повелява правилника, ама ас ше обикалям по осевата линия и ше се вра между тротоара и колите... в задръстване... и ше искам ТОЛЕРАНТНОС.... ебати безумно наглите същества.... В задръстване слизаш от колелото, качваш се на тротоара и бутайки отиваш до мястото където можеш пак да се качиш да караш...

Г-да шофьори не беше ли забранено да се кара и да се говори по телефон ?! Вместо да говори ако караше можеше и да е види !!!

Тъпа история... Тя видяла, че го пускат да мине, чу говори по телефона, но не изчакала той да мине, Той слязъл да я попита как е и тя казала че е добре, ама той избягал, А какво е трябвало да направи? Да остане да ѝ държи ръката? малко преиграване има

И... Как няма да и тегли един уй, докато се търкаля?! Ше бяга...

булгаристан никога няма да се оправи, кроманьонците са навсякъде, само в булгаристан колата е издигната в култ на личността

Да споделя че велосипедистите трябва да се научат на ред.След като е видяла че автомобилът е спрял за да пропусне би следвало да спре и тя тъй като шофьорът най вероятно не я е забелязъл.Велосипедистите се движат и като автомобили и като пешеходи както им е угодно.Въобще по улиците от една страна пешеходци внезапно дкачат на платното и очакват 1,5 тонна кола да спре моментално от друга страна велосипедите се движат без никакви правила и автомобилите са вечно виновни да ама не.Всички трябва да се наупат да бъдат по толерантни и тогава такива инциденти ше са рядкост.

И на мен ми направи впечатление. Някой му направил път да се включи ама тя решила да не му даде и да си мине.

От съдържанието на статията става ясно, че шофьорът е слязал попитал я дали има нужда от помощ и линейка и след като тя е отказала си е тръгнал т.е. въобще не става въпрос за никакво бягство и в този смисъл заглавието на статията не съответства на съдържанието. Добре че все пак, колелото не е било обявено за инвалидна количка а пострадалата за инвалид.

Става ясно че лошият българин след като я попитал дали е добре и тя казала да - избягал, а добрите евреи дошли да помогнат. От "Меламед" какво да очакваш...

Трябва да се организираме, Босия да направи още една гладна стачка за премахването на велоалеито от платната на булевардите в София! Пречат, създават задръствания, не може да се говори за никаква екология, предпоставки за ПТП.

Ей бях го забравил тоя. Кой ден стана вече? Рекордът бил на някакъв индиец, 113 дни! Дръж се Московски, още два три месеца и ще умре и ще запазиш поста! Смятай щом вече и дирът загуби интерес.

Зашо само на българските шофьори все някой им пречи ?! Велоалеи , знаци , настилка , пешеходци !!! Има ли нещо което да не им пречи да са Фитипалди ?!

Трябва да има глоби и наказания и за колоездачите. Не може да караш без каска, без жилетка, със слушалки в ушите и все ти да си правия....! Неоправдавам в случая шофьора на колата но всеки трябва да носи някаква отговорност щом участвува в движението по пътищатата...!

Без каска може да караш. Защо не, няма такова изискване, и не е нужно да го има. Без жилетка също може да караш - през деня. Слушалки в ушите, също може - да намаляват страничния шум, както е в колата например, иначе ще оглушееш. Много интересно е, че не може да имаш тромба на велосипеда - забранено е изрично. Ти не го знаеш гледам. Законът е писан от овчари от Татово време, които са по-умни от професорите днес в НС.

Имай предвид, че в цивилизацията е забранено със слушалки да караш колело, глобата е 40 Евро.

Гого, не уточняваш, дали наистина смяташ че във всички цивилизовани страни и т.н. Или в една само. Аз давам аргумент в полза на слушалките, ако имаш контра-аргумент кажи го. То е като с радиото в колата например. Че има идиоти има. Няма правило което да ги ликвидира, не смятам че е особено цивилизовано да им забраняват слушалки изобщо.

Това на снимката краката на ТАЗИ потърпевша ли са или са нечии ИЛЮСТРАТИВНИ КРАКА ?

затвор за нарушителят

А колко от велосипедистите спазват правилата за движение? Всеки ден вървя километри по софийските улици, отвсякъде ми изскачат с бясната скорост, по пешеходните пътеки вместо да си бутат велосипедите,както е по правилника за движение, те ги карат и връхлитат върху пешеходците. Толкова несъобразителни са голяма част от тях.

По принцип сте прав, но има и такива, които се оглеждат и внимават. Незная колко години карам колело (голямо около 33), но съм карал като малък дори и на женския пазар в гмеча за да тренирам умения и да не ударя никого. До момента слава богу нямам ПТП, имало е случаи да се наложи да спра много рязко в града, но това е нормално. Имало е разбира се 2-3 случая в които не съм дооценил ситуациите и съм създал предпоставка за ПТП, но с кола е много по-опасно и много по-често се случва. С кола имам 1 ПТП по вина на АПИ ("невидима" тъмна скала на пътя за Самоков зад един завой) и 1 ПТП по вина на другия водач (засече ме с обратен завой на 10-15м и въпреки 50км/ч нямаше шанс да спра).

Зависи от птп-то, аз имам две с колата и съм без драскотина, лек удар отзад на червено и страничен удар отдясно. Имам падане с колело преди месец с около 5 кмч, ожулено коляно, подбита длан...

Вчера, пресичайки на пешаходна пътека тип зебра, което ми дава пълно предимство в случая щях да бъда пометен от един летящ велопедалист. Добре, че дръпнах назад детето ми, че щеше да стане на кървавица. И какво сега? Да взема и аз да рева по фейсбуците ли? Макар, че тоя си заслужаваше да му набия един шут, та да се презими след 5 салта на асфалта. Малко ме е яд, че не го сторих, защото хайде аз щях да оцелея, ама детето ми е малко и само него си имам.

епа трай си... понеже никой не се жали (да не го броят за доносник) за това никой не го санкционират и всеки си прави каквото си иска.

Е опасно движението за АВТОБУСИ, ВЕЛОСИПЕДИСТИ, МОТОРИСТИ За кои още? Безопасно ли е за пешеходци на тротоарите? Плюете срещу себе си... Утре вие и ние ще бъдем на мястото на пострадалите днес и вчера...

Кога ли шофьорите ще проумеят, че ако велосипедистите не са с колела на пътя ще са с коли! Тогава ще им е още по задръстено по улиците! Ама пустата простащина и простотия не ги напуска...

Няма проблем да са с коли, защото са изключително малка, но изключително нахална група. Велоалейте в София - 1 тъпанар на час, милиони левове похарчени пари +неудобство за всички. Търкалят по паркове и пешеходни пътеки. За бой са.

НЕ е лесно да си неумен.

Велосипедистите също трябва да проумеят, че закона за движение по пътищата важи и за тях ... Освен този закон и законите на физиката ...

и за кво на това недоразумение му обръщате внимание, голямата новина, една недо....бана се е набутала в кола маневрираща на задна, вината е изцяло нейна, време е полицията да санкционира велосипедисти и пешоходци. А шофьора е трябвало да си търси възмездие за нанесени морални щети!

Гледах репортажа. Беше придружен с клип от софийските улици. И на него всички велосипедисти вършеха нарушения.

Класически пример колко тъпа и нахална една жена може да бъде: 1. Шофьорът дава заден ход - значи видимостта му е ограничена 2. Шофьорът говори по телефона - значи вниманието му е отвлечено Вместо да прояви колегиалност и да го изчака или заобиколи внимателно, кривоносата кифла се е зурнала в колата и като е видяла дебелия, парадира за внимание. Сипе високомерни заключения относно България, как не е имала инциденти в други страни, но е сигурна че там щяло да и се получи по-добре. Объркани същества...

Това че говори по телефона е НАРУШЕНИЕ. Ти тъп ли си? Пожелавам ти някой телефонист да те прегази, пък после да ти обясняват как не си проявил колегиалност и не си предположил, че след като говори вниманието му е отвлечено..

Това че е нарушение не пречи, напротив задължава, колоездачката да е по-внимателна. За нея правилата също важат - ЗДП се наричат. Човекът горе описва обща картина, може да не е прав. Но твоето изказване съдържа злоба, която си е чисто твой проблем.

Абе човеко, ти малоумен ли си? Не разбираш ли, че предимството и правотата ти няма да те защитят при една катастрофа? Затова трябва да си отваряте очите на четири, защото някой като те прегази и лежиш после в гипсово корито познй колко ще си щастлив, че си бил в правотата си. Аз като карам колело ли ще е кола ли ще е или вървя пешсе съобразявам с обстановката около мен и като видя, че шофьорът блее не се тикам като овца, напротив намалявам с готовност за спиране и ако трябва спирам! С колелото на две кръстовища, за два дни трима различни щяха да ме отнесат, защото вместо наляво по неизвестна причина гледаха първо надясно (там имат знак пресичане на път с предимство). И ги гледам и виждам, че въобще не гледат към мен. Ами ок, спирам си внимателно и ги чакам да ме забележат. Като ме видят и припикват чак по малко... Но в крайна сметка нищо не е станало, жив и здрав съм. Но ако се бях тикал като царя на пътя щяха да ме прегазят. Така че малко толерантност и съобразителност могат да ти спасят живота. Аз съм падал с колело няколко пъти, за щастие не в трафика, и то всеки път от глупост и надценяване или несъобразяване с настилката. Като се пребих няколко пъти се научих колко съм уязвим. Като ме удариха и с колата два пъти с колата разбрах пък колко бързо могат да станат белите. Не казвам в никой случай, че жената е виновна за инцидента, коментарът ми е в отговор на твоята гледна точка.

Гого, принципно си много прав, ама не винаги е лесно от далеч да познаеш накъде гледа шофьора... А доколкото разбрах вече имаш опит с внезапното спиране с двуколесно превозно средство.

Велосипедистите стават все по нагли, особено откато им направиха "велоалеи" по булевардите, мислят че всички ги вижат и трябва да се съобразяват с тях.

Това рисуване по улиците, велоалея ли го наричаш ?

а шофьорите дето спират по тротоарите, НЕ спират на пешеходна пътека и карат все едно пътят е техен и са сами на него въобще не са нагли, така ли?

Не оправдавам в никакъв случай шофьорите които не свалят телефона от ухото си докато шофират /въпреки ниските цени на блутут устройствата/. Но в конкретния случай човекът е спрял, питал е има ли нужда от помощ и при отказа си е тръгнал. После момичето се оплаква - добре, че израелски туристи помогнали. Ами хайде да реши има или няма нужда от помощ! И още нещо - за отношението на шофьорите към велосипедистите. Имам питане относно поведението на велосипедистите - вие какви сте : участници в движението с равни права и ЗАДЪЛЖЕНИЯ на уличното платно или пешеходци? Защото постъпвате както в момента ви изнася-ту профучавате по пешеходната пътека с риск да блъснете пешеходец, ту се включвате в движението и шарите по платното както ви хрумне и искате останалите да ви пазят. Защо не се пазите сами като спазвате правилата? Изводът ми е, че както масата шофьори не спазват елементарни правила за движение, същото правят и велосипедистите, а когато стане инцидент - никой не търси вина в себе си, все другите са виновни.

хахаха,, ама наистина ли това е описала госпожа МЕЛАМЕД? как гадния български шофьор я блъска и добрите израелци единствени се притичват на помощ! колко плоско...

"След като ме удари, слезе да ме вдигне. Попита ме дали съм добре и дали да викнем линейка. След това ми каза, че щом съм добре, ще тръгва, защото много бърза. И наистина си тръгна, което беше безумно", каза още колоездачката. От всички свидетели на случилото се, за нея погрижило израелско семейство туристи.

ВИНОВЕН Е АСФАЛТА ! ИМАЛО Е РАКИЯ В ГЛАВАТА НА ШОФЬОРА........

Къде е станало точно, някой знае ли?

Името Меламед ясно покава за какъв човек иде реч.

Да. Бе. Циганка? Ако си мислиш за това - не е.

аз пък се сетих за балканджи йово

Искам да правя секс с тази жена.

тя е омъжена не виждаш ли

Не се подхожда така! Пиши ѝ се приятел у фейса, сваляй я... (Какво като е женена, да не я е газил трамвай?) Никоя жена не отказва мъжко внимание и галантност. Пък ако я огрееш, значи не напразно е постнала тези снимки и е станала известна!

Нищо не разбрах, първо пише че шофьорът си е заминал директно а после че спрял и я питал как е и получил отговор че е добре. Ами защо е казала че е добре ако не е. Да беше казала че има нужда от помощ.

Объркана женица. Хем няма нужда от помощ, хем циври..

Сега случката ше й е като обица на ухото!

То и мен така ме блъсна летяща чиния, докато пилотът си играеше на тетрис, и избяга! Семейство догани ми се притече на помощ...

Приемам велосипедистите за равноправни участници в движението,макар че ежедневно ме втрещяват карайки къде им падне в парка и абсолютно пешеходни зони, да не говорим как маса от тях пресичат и се врат между колите.А иначе и на тях не им е лесно, защото България не е никак добро място за велосипедисти.Няма достатъчно ясно маркирани велоалеи, където да се движат безопасно за себе си и околните и примерно да могат спокойно да обиколят всеки голям град, а не велоалята да свърши изведнъж в нищото и пак да се рискува или да са в натоварен трафик, или да налетят на пешеходец.

Българите са прости

така ли, роме?

Не съди по себе си за другите!

Показа си краката по дир-а и по фейс-а! Вече си известна! Кой като тебе?

четох й коментарите под "случката". лелееееее, веднага големите обобщения относно българите, веднага гръмки писания за обичайните "мърши", "пУмияри", "боклуци" от някакви също уж българи, но различни българи-добри, възпитани, не-мърши и не-пУмияри, само дето лаят...като пУмияри. и веднага дотичаха "щастливите емигранти", които кой знае защо, дори в работно време, вечно висят по българските фейсбуци и сайтове и разтягат локуми, колко са добре там и колко е зле тука. п.п. аааах, България е най-лошото място на света! особено за велосипедистите... .....съвсем скоро някакви американски велосипедисти решават да направят околосветско с мисия да докажат колко са добри хората навсякъде по света. минават и през България и си тръгват по живо, по здраво. стигат до Таджикистан и ги пречукват като кучета. първо ги размазват с коли и после ги доубиват. ...малко преди това, други двама европейски велосипедисти правят околосветско, също минават през България, също са доволни. стигат до Мексико, където...ги утрепват като кучета... и т.н. но е важно тук да се самооплюваме на пУмиари. по всеки повод...даже когато шофьорът е слязъл, да я пита как е...

!

подла, родоотстъпническа мижитурка...

Разпозна се в гореописаното, ясно е, а сега се успокой.

Те си мислят, че идва от пума. Аз пък това се чудя, какъв кеф им прави да карат сред колите. Никаква защита, няма каска, няма кнауч зони, никакви светлини и пътепоказатели, че и точно когато са хубаво отворени дробовете от физическото натоварване да поемат с пълни гърди изгорелите газове на коли с изтурбушени катализатори или дизели, а за финия прах от спирачките да не говорим...

Най готино е като се разхождат пешеходци по вело алеите. И те плюят се едно не си си в правото и после ти вадят ножове и палки.

както винаги всичко наопъки в БГ... и винаги незащитения е виновния.... хахахахах затова сме на тоя хал пък и си го заслужаваме тогава

В поста на тази мома виждам, че написала "...човек в кола, когото задминавам в задръстване". Ей такива велосипедисти и мотористи много ги "обичам". Стоят си превозните средства в колони на светофара и чакат, а тези хитреци все се мушкат между колоните за да изпреварят в нарушение на закона и правилника всички и поставят под опасност живота си и нервите на всички останали участници в движението. А велосипедистите, които карат по тротоарите в нарушение на правилника...Значи за тях няма правила и закон, ама като се случи нещо са много еко и много ербап!

слез от колата и нарушавай и ти като толкова завиждаш......

Ти глупав по рождение ли си или това е придобито по-късно? Човекът ти е казал, че се дразни, когато някой да нарушава закона, а не че завижда на закононарушителите!

Ако колите са по-бавни от велосипеда, според естествените закони ще се получи задминаване. Какво очакваш? Велосипедите не заемат лентата от пътя по която се движат, а се вмъкват от едната и страна по правилник и по всякаква логика. Когато няма коли се движат на безопасно разстояние от края на пътя, или от края на лентата ако последната не се пада в края.

Според естествения ред на законите, нарушителя получава ритник в гъза

Задминаването откога е нарушение, неуки шофьоре?

говорил по телефона,само че нито веднъж не написаха за произшествията причинени от велосипедисти на тротоара. Приди години велосипедист блъсна моя съседка на тротоара,женато беше възрастна падна лошо и си счупи таза. Залежа се на легло след това и почина....а велосипедиста...дим да го няма.

Тази девойка лъже. Джендърска новинарска измислица и минутка слава за посредствена кукувица.

Всичко ппоизхожда от неспазване на правилата. Има закон,който забранява докато шофираш да говориш по телефона. Българина съзнание няма,трябва да му се бръкне дълбоко в джоба няколко пъти и ще се откаже да говори.Но няма и кой да го направи. Полюцията люпи семки.

Сутринта я слушах тая по новините. Загубиха 10 мин на зрителя с нейната история. Постоянно ги виждам такива като нея как карат по улиците все едно са пълноправни участници в движението и хич не им пука. А после човека виновен, че я ударил. Я да покаже като е толкова отворена къде е там велоалеята и къде са и сигнализациите на колелото. Човека спрял, попитал я да викне ли линейка и като видял че е добре тръгнал. Абе плесни и два шамара да знае за друг път.

Тя Е пълноправен участник в движението тъпако. Нещо повече - велосипедистът е уязвим участник със съответната законова защита. И няма нужда там да има велоалея, за да кара глупако. Може да се движи навсякъде по улиците с изключение на магитрали и тротоари. Дебил с купена книжка.

като го гледам колко акъл има вероятно няма дори и основно образование ти чак книжка си бил купил...

Да и на кръстовище и пешеходна колелото се бута, а не се кара. Тая е карала не го е бутала така като гледам!

Да си отиде в другите страни където е видяля видимост, като Виетнам например. Не може една шепа велосипедисти дневно да тормазят над двумилионен поток от автомобили дневно в София. Нито традициите, нито климатът позволяват целогодишно използване на велосипедите в България. Да не говорим, че в големия град трябва да си самоубиец да рискуваш здравето си сред газовете на автомобилите. Да не говорим за хигиената, че след два километра вече си потънал в прах и пот.

горкичкия, сигурно си бавно развиващ

Правилно. Всички таралясници които не покриват поне ЕВРО4 трябва да бъдат спрени от движение. Всички таралясницу, коитонадвишават

В големият град Амстердам има далеч повече велосипеди отколкото автомобили по улиците. Пак там ако пешеходец се шляе по велоалеята отнася поздрави към майка си от иначе културните холандци.

А ти като видя колата защо се удару в нея!!! Божеее колко мъка има по този свят!!! Трябва да им вземат велосипедите на такива идиоти!!!

Продължавай ти да говориш по телефона в автомобила. Дебил

Само тази информация ми липсваше в последните дни за пълнота ...

Да, кенеф е с такива като теб. Пусни водата.

Да, кенеф е с такива като теб. Пусни водата.

Нищо й няма, чукнал я леко. Щом сама е казала, че всичко е Ок, какво повече иска тази досадница? Да сесне приказки да й разказва?? Става и продължава нататък.

Какво друго е очаквала? Навряла се е, ударил я, слезнал, проверил, нищо и е нямало. Да я води на ресторант ли е искала? На някой велосипедисти не им увряха главите да се държат по улиците като нормални хора и да спазват поне някакъв минимум от правилата за движение.

Морално не е направил нещо лошо, нито я е псувал, нито я е обвинявал. Помогнал й е да стане, поинтересувал се е как е, има ли нужда от линейка... Сигурно си мисли „леле каква беля щеше да стане“ и ще внимава оттук насетне. Законово обаче много е оплескал нещата - телефонирал по време на шофиране, бягство от ПТП...

Не е точно, като да е избягал. Говорил е с нея, проверил как е, питал я иска ли линейка. Така че заглавието е силно преувеличено. Да не говорим, че само тя твърди, че е говорил по телефона, неговата версия я няма.

Прав си. Между другото в статията отначало не се каза нищо за наранявания, нито имаше снимки.

Тая кикимора сигурно живее в чужбина и си е дошла в БГ за лятна ваканция и да си оправи зъбите. Затова се разхожда с колело в Борисовата градина и щедро ни осведомява как е в другите страни

“Тая кикимора” живее в центъра на София, съседка ми е! Изключително възпитано и добро момиче, направи уникална обиколка с колело и се върна в тая скапана държава за да се случи този инцидент! Просто България е абсолютен кенеф!

България НЕ Е кенеф! Кенеф е твоето съзнание и всичко в главата ти!

Имаше истински случай с някакъв холандец, обиколил цяла Европа с колело и спал на палатка. Никъде нямал проблеми, само край Перник го набили.

България Е един социално-културен кенеф. Иначе, природата й е хубава.