17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Здравейте, искам да се оплача за подобен случай на булевард Пейо Яворов, където в посока към София ленд цялата част почти винаги карат над-допустимото, според мен карат там с 80-90 км/час, а в посока към булевард Шипченски проход между булевард Драган Цанков и булевард Цариградско шосе според мен на този булевард трябва да сложите ограничението да е поне до 70 км/час, защото там никой не кара с 50 км/час, на улица Летоструй трябва да направите ремонт на тази улица и да вдигнете ограничението на скоростта до 50 км/час, не с 40 км/час да се кара, според мен на тези булеварди Европа, Свети Климент Охридски, Сливница и Царица Йоанна трябва да сложите табела за ограничение до 60 км/час, не с това безумно ограничение до 50 км/час, защото ограничението до 60 км/час е далеч по-адекватно от това до 50 км/час, на тези булеварди Академик Иван Евстратиев Гешов, Владимир Вазов, История Славянобългарска, Никола Вапцаров, Пейо Яворов и Ситняково според мен трябва да сложите табела за ограничение до 70 км/час, не с глупавото ограничение до 50 км/час, защото ограничението до 70 км/час е далеч по-адекватно от това до 50 км/час, на тези булеварди Ботевградско шосе и България според мен трябва да сложите табела за ограничението до 80 км/час, не да се кара с 70 или 60 или 50 км/час, защото там е далеч по-адекватно това ограничение отколкото другото, на булеварди Брюксел, Цариградско шосе и Околовръстен път според мен трябва да сложите табела за ограничение до 90 км/час, не с 80 или 60 км/час, защото тази скорост е далеч по-адекватна от другите две.

за спазването на правилата за движение! Против съм ченгетата да се крият по храстите и да ме гледат с бинокъл дали случайно няма да спра пред безмисле стоп, при положение, че по пътя с предимство не се движи никой!!!!! Против съм да ме дебнат дали не карам с 50-60 в населено място, когато някой кретен е поставил ограничение 30, при положение, че пешеходци няма, пътят е широк 20 метра, а от пътя до къщите има по други 15-20 митра от двете страни. Против съм да ме дебнат дали не греша на местата, където здравия разум позволява да се премине по-бързо, просто за да ме глобят, а да ги няма никакви там, където наистина се кара неразумно или стават нарушения, които са опасни за хората!!! и няма надежда, че това ще се оправи, защото така са ги учили

Карам 6годишна кола с 250 коня мотор под капака и тегло около 2 тона.Пътувам от София за Пловдив.В най-лявата лента.Автопилота настроен на 145 км/час.Е,не става..върху багажника ми през 5 минути се пробва да се качи куцо и сакато... присветква с фаровете,бие ми ляв мигач.А и това не е магистрала-първият голям камион,който се изнесе да изпреварва в най-лявата лента друг камион и си на спирачките.

145 км са за средна лента. Лявата е за изпреварване а не за каране в нея с разрешената скорост. Ти си опасен за всички на пътя и дори не го осъзнаваш. Ужас. Затова като се върна в България ме страх заради охлюви като теб. С 145 в лявата лента. Ако си където съм аз ще те изхвърлят от пътя за такова женско каране. Заявявям го отговорно щото две жени българки ги изхвърли ха от пътя за каране в лява лента с разрешена скорост и не даване на път.

Ей,тарикат...Тука не е Германия .

Наели сме наели безработни паразити на държавна заплата! 136 км в града - на бургаския изход на Тракия, по посока към Тракия от Бургас, изхода от "Бургас" към Крайморие, Крайезерна, Т. Александров... Крият се по храсти и шубраци, а не застанат до една пешеходна пътека , за да коригират толерантността на пътя. Да не забравяме, че в град Бургас , в Европейски Бургас премахват знак с огр. 50км на трилентов участък, за ловят повече! Апропо, къде на Тракия е 130км/час ограничението и защо?

Точно така е! Вътрешен човек ми каза, че са им дали заповед да слагат камери точно на ограничението и нито километър нагоре! Крадците от ГРОБ се чудят откъде вече да събират пари, защото алчността им не им стига. Първо - слагат някаква ненормално ниска скорост като ограничение, а второ - даже и табели няма понякога!

Факт е, че с хубава кола, независимо дали е стара или нова, тези километри не се усещат и като свалиш после на 140, все едно караш с 80 :)

Значи, малки са глобите, щом толкова народ кара с превишена скорост.

Не! Не са малки а няма никаква събираемост.. Ако има достатъчен контрол/информация в данъчното такъв дебил трябва да му тряснат глоба процент от брутния му доход и до месец не се ли издължи : съдия изпълнител и да му вземе взиманията.. А не.. а ма тя колата на някой пенсионер, ма тоя я карал ама на полицаите радара не бил верен , ама то е наше момче... НЕ!! За тия километри глоба на брутна база и поне 2г без книжка.Ако е безработен или има базов доход - без глоба но и 5г без книжка.. Начини има желание не.. Те крадци и убийци с по няколко висящи дела се разкарван свободно че то щели да ми контролират..

Такива като този шофьор трябва да се лишават от книжка до живот ! Моето мнение Прокуратурата да се задейства , такива са опасни за всички които пътуват с тях и другите автомобилисти които участват в движението по пътищата !

Щом е летял със 194 км / час значи проблема е на ГД " ГВА " а не на КАТ ;)

заради некадърния асфалт на баце, ама това никой не го гледа...

и заради това успяват да летят с 200

и в повече съм "летял", и какво от това? На правия участък към Пазарджик няма никакви грижи! Само дето на Баце асфалтът му вече е станал на макарон...

се запознайте, там асфалта не е на баце ти. освен това си потенциална заплаха за живота на другите. радвай се че не са строги законите, щеше щастливо да пишеш постове от някой трудов лагер

Боже, сефте някой да кара с 200 по магистралата. Та това е ежедневие. Бързо производство и без книжка му е майката.

Ние залепихме на 270 !

Това с хубава кола или с някой вехтошарник?

С хубав вехтошарник?

Ако е карал със 194 км в час със ситроен С3 или от подобен клас хюндай или киа или форд фиеста то това сие живо изнасилване и подлежи на обесване на площада . Но ако е бил с Ауди 8 или мерс S или БМВ М550 то едва ли е почуствал скороста и едва ли е застрашил някого. Крайно време е да има диферециация на това какво караш :каруца или порше или ферари

Ако хванем някой с Порше да кара с 300 - да му дадем награда, ако хванем някой с Хюндай да вдига 150 - него в затвора ! Браво, как не се е сетил никой до сега !

много си глупав за обесване си причината е : за малоумие !

Когато си комплексар.. каквото и да караш е проблем, това първо. Второ..при над 100 спукване на гума или гуми, разсипано нещо на пътя или просто някой който не те е видял.. може да коства твоя и този на други животи.. Независимо с какво си.Физиката важи за тези спазваши ограничения и за такива малоумни мушмороци като тебе.. за които редовно четем по черната хроника...

в добра кола не се усеща ,а във някоя вехтошарник не можеш да си чуеш мисълта. Ама те ватенките друго освен жигулка или москвич не знят

Хах, магистралата! ДА! И аз съм минах ЗЯЛАТА за 2.5 е И?

И кво, с толкова км превишил, с онолкова и никой не е предизвикал катастрофа? Значи от мен да знаете КАТ не борят катастрофите а пълнят семейния, а понякога и държ. Бюджет.

А би могъл. Когато останалите участници в пътното движение се движат с по- ниска скорост, а той кара като светкавица. Хора,защо не разберете,че първо се мисли, а не когато стане белята. Щото заглавието можеше да е примерно ,кола катастрофира при движение със 194км, трима загинали, Тогава какъв щеше са е коментара ви?

Някак даваш акъл да се кара по ограниченията, че да не пълни КАТ джобове... Не се ли сети или просто ей така си пишеш? Аз пък да попитам!

В Холандия лимита е 120км/час по магистрала. Глобите са солени. Сега там се говори и за ограничаване до 100км/ч. Защото бързото каране води до увеличени емисии CO2 т.е. не е екологично чисто. В Германия също се обсъжда въвеждане на ограничение на скоростта навсякъде по магистралите. Сега има частични ограничения. Да, тук също е скъпо да наруши закона.

Я се поинтересувай за колко процента от емисиите СО2 са виновни автомобилите.

Какви са точно връзките, които тоя юнак ще извади, за да се отърве. Или е от под единия процент, които правят нарушения без да имат връзки и да си плащат под масата?

А дали не е било състезание и да са хванали саямо единия, тоя с по-слабите връзки бабаит?

Навсякъде у нас има мутри от прехода с много пари и съответно може да си позволят скъпи адвокати а от съученик адвокат знам че подобни дела за глоби от камери се печелят в съда за минути. Така че не е никакъв проблем за бандитите у нас да карат бързо , да плащат огромни глоби и да дават пари на адвокати - просто могат да си го позволят.

Летял със 194 по магистралата. Аз със 180 карам по околовръстния в София а за магистралата 220 е нормалната скорост. Който иска да се плюшени със 100 да си карта по стария път през под балкана..

А законите за какво са? Лошото е,че като катастрофират такива като вас ,умират обикновено и невинни хора. Които не карат с 200 в час.

Кифлата дето кара с 120 София Бургас в лява лента. Или дедо с цигулката дето изскача на 10 метра пред теб с 50км да изпреварва камион, или чичото с хубава кола който изпреварва каращия с 130с 132км в продължение на половин час или 50км.Най смешно ми е че всички охлюви смятат че бавно каране е законно и добро каране.И са убедени че са добри шофьори а ние дето караме бързо лоши. Дири не осъзнават колко предпоставки за пто създават. Нито са излизали да знаят че навън като ограничението е 120км всички карат с 120+-5км а не с 60 ити в средна лента.

Караш в сънищата си.. Но един ден я дърво ще ти вземе предимство, я тир.. я друг ербап.. Дано когато това стане си само ти..Не някой невинен около тебе

Бихте ли ме просветлили след като разрешената скорост по магистрала в България е 130 км/ч, кой е участъка с ограничение 130 км/ч ? По Тракия и а ограничение 90, но това е друга бира.

140 имах предвид за разрешената скорост. :-)

Има два вида ограничения на скоростта. Единият е чрез знак, а другият - със закон.

да барна отзад Лили Павловата която винаги носеше ножицата между гащите в своята чанта.

Наистина защо се изтриват коментари,които не са агресивни, не използват обидени, не уронват достойнството на другите, а изказват аргументирано мнение? А по-надолу има няколко наистина грозни коментара....Апропо,пиша това защото се върнах с ед половин час към коментарите и някои наистина са изтрити вкл. Един мой.

На норма са, не си ли го чувал за катаджиите и тука е така. На катаджиите им правят оперативка и им казват - Има много превишения на скоростта и нямаме бюджет - излизайте и под 10 акта днес не се връщайте. Ония се залагат в храстите и спират поне 50 коли днес, лесно е понеже масово се нарушава безразборно, обаче на тоя вуйчо му незнам какъв , на тоя съдия, на оня прокурор, тоя ром, оня ракия и накрая - намират 10 нормални, опраскват има актовете и са "готови". Та и тук е така - може да ти е бил нормален коментара, но като на другите 'не могат да имги изтрият' - гориш.

леля му Цвета, ръководи BG парламента без гащи

тези бройки, дето ги обявяват са тотално неадекватни. Попиляният участък от т.н. АМТ между СЗ и разклона за АММ е 46 км и балъци като мен, които спазват наложеното ограничение пътуват по него 45 минути. През това време ме изпреварват минимум 50 коли, каращи със 120+. Според мен балъците сме не повече от 20%, което би означавало, че само в този участък има няколко хиляди нарушители дневно. Друг е въпросът защо има ограничение, ама ако пиша какво мисля по него, ще ме изтрият.

30 минути, не 45, грешка, извинявам се.

И аз съм от балъците опитващи се да карат нормално и когато има ограничения и около мен летят съм се принуждавал да вдигна малко скоростта, че иначе става по-опасно. Все пак - основното е да стигнем живи и здрави. Имам чувството, че именно на това разчитат нашите шматки - да се увеличи броя на нарушителите, та да има кого да одрусат с глоби и да не е връзкар да се измъкне по втория начин.

защо има постоянни ограничения само на места. В други държави пускат временни оганичения по таблата, но те са за егулиране на трафика или при произшествия или лоши пътни условия.

Щом са хванали 1000 души, значи просто не са киснали там 24х7. Рзпъват един радар за час-два, на печелившите честито, после го местят на друго място и така докато свърши работният ден.

Вписването на газова уредба в талоните е по- важно...Не можем да се занимаваме с дреболии, че някой карал с 200-300.

Само пари да събират от народа...,

Вписването е много важно,защото ако те спипат в чужбина с газова уредба и не е отразено в талона свалят номера.

те тия с газовите уредби не ходят в чужбина , а и да ходят си е техен проблем много се били загрижили катаджиите за хората беееееее

Да направят яко глоби и ще бъдат вс.примерни.... На дивака му дай да натиска газ и да се кефи...

И аз така предлагам. Глоби от сорта на 10 000 лева за +50 на магистрала или град. Като не може да платиш в затвор с обществен труд примерно ръчно миене на пътища за чист въздух ... хха ха ха. Ше се изопнат джигитчетата... Ха ха ха

Летя със 196....ебати и нещастните драскачи... А оня с камерата се е удървил като мотика при вида на летящата кола.... Нещастници

Ти явно си шатен нещастник.

Карам по магистралата със 100. Покрай мен летят безсмъртни богове с по над 200. Това 194 км. е демоде. С толкова се кара на по- големите булеварди в Пловдив, например.

Този са заснели. Иначе летенето на повечето стига до 250 и на горе.

В някои страни за тези +64 км/ч дават следното: Минимум 3 месеца отнемане на книжката (определено от съд) както и глоба от 90 пъти дневната заплата (определна от съда). При едни 2000 лв на месец глобата се равнява на едно 8000 лв. http://www.speedingeurope.com/switzerland/

а може и 10000 долара глоба плюс конфидкация на колата - както е в някой кандски провинции.

Карате ни да коментираме,но често пъти триете добронамерените и на умерен език коментари,въпреки,че цитираме факти и сведения от др. източници,които са по-компетентни от вас и отговарят на истината! В същото време не триете псувни,мръсни изрази и какви ли не неграмотни простотии,може би искате да покажете,че има много простаци и простачки у нас? Но все пак не сте порнографски сайт! Не мога да разбера защо не одобрявате изследванията на британски учени,че тютюнопушенето освен известните лоши последствия за здравето причинява и шизофрения? И защо не ви харесва,че от 200 хил. домашни кучета в София,съгласно Наредбите са регистрирани под 4 %? Това са сведения от Столична община и др. организации!

Сигурен съм , че ако се напънеш ще се сетиш и за други безобразия. На светлинни години от темата. Представяш ли си всеки да почне да пише за нещата , които го дразнят?

Щот кучетата или пушенета нямат общо. Може би ей затва са те изтрили. Ъ?

Е те то няма и 200, бе! Айде по тоя повод виц: Катаджия спира един така бързо каращ! Шофьора: - Бързо ли караха, г-н полицай! - Не, ниско летяхте!

130 ограничение в България няма!!! На магистралите е 140, освен ако не е оказано друго, но 130!?!!?

Къде точно пък има такъв участък по магистралата?

Абе Дир.бг . Аз като ходя до София , редовно ме задминавАт коли с по 250-270 км/ч . Що за новина е Това...

Ти па как ги измери. Да не ги догонваш да ги мериш с колко са те задмианли? Хм?

Трябваше да докаже, че за 7-8 часа , жив или мъртъф, ще прелети край рибарскте колиби в Боргъския залиф!

4. Много важно е и да махнат от пътищата коли и други МПС в трагично техническо състояние, старо окачВане, спирачки, фарове, гуми...

Висока смъртност и тежките травми извън градовете идват от: 1. челни удари, 2. удар в дърво, стълб или друго след излитане от пътя, 3. Шофиране в нетрезво и млади шофьори без опит вкл. без книжки... За челен сблъсък основен фактор са изпреварвания на двоен път, които идват от огромна разлика в скоростта на движение. Едни карат с 30-40, други изпреварват. Трябва да се увеличи средната скорост, което ще намали изпреварванията и да се забранят изпреварвания на опасни отсечки. Трябва контрол на опасни отсечки, лоша видимост, лоша настилка, контрол за алкохол и управление без книжки... Никакъв компромис за последните с тежки парични глоби, съд и отнемане на коли и книжки. Полицията трябва да е видима на тези места вместо да се крият на прави отсечки и да касират множество актове за превишена скорост. Тези места рядко има жертви. В градовете проблема са маркировка, осветеност, липса на пешеходни пътеки/светофари, лоша настилка преди такива...

Т.е. трябва да се действа и някой да си върши работата

Само снимат и регистрират, а последствия никакви. Някой наказан? Някой в затвора. За справка в Европа за най-тежките случаи на превишена скорост има наказание затвор ефективно.

Майкоо, ако ни го докарат такъв ..?! ..свежа ,,скоростна,,плът!? ..Ох, мале!

Спри лакочистителя и може и да се освестиш. Никъде в Европа няма закон, който за превишена скорост да води до затвор. Може да ти вземат книжката (включително до живот), може да ти вземат и колата. Може да ти приберат и много пари. Но, никой не може да те вкара в затвора само за превишена скорост. Не знам откъде ви изравят такива неадекватни кретени.

зависи, в някои държави превишена скорост или ексесив спиийд, може да попадне под графа дейнджъръс драйвин - опасно шофиране, за което съдът, ако прецени може да ти даде ефективна присъда заедно с другите екстри по отнемане на книжки и глоби..

А какво например ще кажете за Швейцария? http://www.speedingeurope.com/switzerland/ Да преведа само> Jail minimum 1 year = Затвор за минимум една година. +50 в градa = + 120 пъти дневна заплата (примерно за 200 франка става над 24 000 франка) +60 в града = затвор - влиза ти в досието, без работа в държавни фирми, трудности с наеми и заеми) + 65 на магистрала = + 120 пъти дневна заплата +80 на магистрала = затвор

Норвегия е със задължителен затвор за превишена скорост от +46 за град и +76 за магистрала. Франция е със затвор за редовно превишаващ скоростта от +50км в град или магистрала. Испания е със затвор за превишена скорост от +60 за град и +80 за магистрала с отнемане до 4 г. Швейцария бе спомената вече. Та ... значи казваш, че няма затвор за превишаване на скорост в европа. Е явно знаеш, трябва да ти вярваме?!!!!??????

дайте му на тоя ватенка ще изстине бре ...

..не го ,,изстрелваме,, в Космоса!

..оди съ еби ,бе! Рaзпуща!

Ей, идядохте ми хлебеца, новатори!

Как така "летя" по магистралата? Не е ли забранено за самолети? Шегата настрани - в Германия съм "летял" съвсем законно по аутобана и с 240, това с добра кола и при тези пътища е ежедневие.

Магистралата до Пловдив има участък, в който няма разделителна мантинела, защото е аварийна писта за пловдивското летище. Та, явно не е забранено за самолети :)

Откога не си минавал оттам? И на двете "самолетни писти" поставиха мантинели преди повече от три години и премахнаха ограничението от 80 км/ч.

Ти кажи какво се случва в Германия, като летиш там ,където има ограничения. Какви глоби се плащат и как ще ходиш на работа,като ти вземат шофьорската книжка ,а работата ти е на 200км и с влак пътя е 2-3 часа с прехвърляне. В Германия,където живея, има глоби и наказания, и точка. Като разказвах на мъжа си за актьора Явор Бахар,той се ме попита как с неговите предишни провинения все още има книжка.

Айде одма , ...на старите летища ..от соца!.

Там ..може!

Полицията настигна ли водача за да прекрати опасността за останалите хора.

,,Най-добре е да се ,,съвъкуплим,, с този сладур,, ..,, !

Тати му е kупил ,,колело,, , а мама се радва!?

Ченгетата да си изкарват париците от такива, а не от Москвича, дето му е изгоряла ,, късата светлина,,! A,де ?

Безкрайно прав!!

...двете и от др. нарушения,безкомпромисно!

Абе смуч. Ми като не го видят целия Москвич у тъмното ми видят само половината кво ще стане... Може някой да се опита да го деформира скапания москвич. Ей тво може да стане.

В България все още се говори за народ и нация. А това,което липсва е гражданско общество. Българи има не само в България, но гражданското общество в страната не функционира. Аз имам права и задължения като част от едно общество. Моята свобода се простира дотам,докъдето не нарушавам свободите на другите хора. А това се гарантира от законите. Защо според вас има закони и защо в страните,където законите се спазват, обществото е по-евтино?

Успешно, имах впредвид

Много добре казано. А за да задействаме и да ускорим формирането на гражданското общество трябва да променим околните. Ако тези, които подкрепят гражданското общество станат значително много и сравнително обединени другите ще се присъединят. Просто трябва да се събудим и да събудим околните. Не трябва да чакаме.

Нищо не става от нас като народ..

Къф народ, бе гяури недоклатени?

Г-н Чалма, българин,турчин, арменец или друг етнос, всички в Република България сме ГРАЖДАНИ на държавата. Има ЗАКОНИ. Би трябвало да има и морал. Най-добрият водопроводчик,който познавам, е с турски предци. Съседът,който ме наби преди два месеца, е чист българин. КАКВО повече да кажа?

кажи защо те наби! А четящите ще преценят.

Българите сме хора като всички останали. Това, което ни липсва е възпитание и контрол, което се оправя лесно. Промени хората около теб ако искаш да заставаме като народ.

Ех, де да можех ,,да стана,,!?

Трябвало е да го догонят, да му напишат една хубава глоба и 3 месеца без книжка. Така постъпват у Немско.

Щом не е литнал наистина не се брои. Слабо изпълнение. Вероятно е БМВ! :D

Ако беше BMW, щеше да пише още в заглавието :D

Е, то или БМВ или Дачия! Това са най-бързите марки на м. Тракия ;)

боре, ти не знаеш от коя страна се хваща кирката бе барато, асма инак ни лъжеш, като меркелския сатрап, че и парите били от тебе, а? :-))) комуне на портманто... :-)))

ей, ама хубави и бързи магистралки строи наследникът на тошко африкански, а? :-)))

магистралки за шмъркане също.

Ти да видиш проблем! Сега КАТ и РВД ще трябва се разберат кой да таксува "летящия", а докато успеят да се свържат, току виж водачът се оказал я от НСО, я от ДАНС.