Шофьорът, убил мъж с ”Хамър”, свободен срещу 10 000 лв.

Апелативният съд в Пловдив също остави на свобода шофьора, който прегази с „Хамър” пешеходец в Пазарджик, но увеличи паричната му гаранция на 10 000 лева.

Обратно в новината

Коментари - Шофьорът, убил мъж с ”Хамър”, свободен срещу 10 000 лв. | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Няма страшно, щом е бил с Хамър, най-много условна присъда. Справка - Максим Ставийски.

Този убиец е поредният комплексар наркоман по улиците! Кога ще го вкарат в затвора и ще му вземат книжката завинаги?!?

Добре,че са го оставили на свобода!докато се разхожда може съвсеееем случайно да се надене на някой неслучаен 9милимитров-ха дано!!!!!!!!!!!!!

за убийство на човек с "Хамър" се дава най-много условна присъда! Не е все едно като да убиеш човек с някоя тридесет годишна "Лада-Самара", нали?Тогава 7-8 годинки не ти мърдат!

Домашен арест въобще не е "равносилно" на "задържане под стража"! Това са твои свободни тълкувания, с пълно джобче!Подкуп е равносилно на рушвет, да знаеш!Марш обратно в юридическия!

Човека имал предишно висящо дело за шофиране след употреба на наркотици, но и тогава съдът е преценил по съвест да не му отнема книжката, защото няма опасност. Дали оня съдя ще понесе отговорност за грешната си преценка? А дали сега са му взели поне книжката?

Позор за Българския съд!!! Позор и съд за тези съдии, освободили убиеца с многократни други нарушения!

Който не пресича където трябва да си носи последиците. Виж, ако инцидент се случи на пешеходна пътека, наказанието трябва да почва от 10 г. затвор, нагоре.

10 000 лева ЩЕ ГО ЛИШАТ ОТ ДЖОБНИТЕ ЗА месец ГРЕХОТА вижте го какъв жмундрел е тоя хамъра и бил за самочувствие комплексар жалко за жертвата и семейството и

че има още доста невинни хора за мачкане и по-слаби шофьори за бой!

Абе хора, кога ще разберете, че проблемите идват от корумпираните полицаи, продажните съдии и алчните адвокати?

а беднiят човек на 70 години няма ли близки за да теглят куршума на хамараджята и наи-вече на адвоката?

Но справедлив...

Тази майка също трябва да бъде подведена под отговорност, защо дава колата на сина си, който явно е наркоман, за което тя носи най голяма вина. пък и нагла убития бил виновен? Дано господ го върне с лихвите

Пълни глупости. Сина й е пълнолетен и има СУМПС. Точка.

Не съм запознат подробно със случая, щото журналистите , често, пресилват нещата, в една или друга посока. Но като човек с достатъчно житейски и шофьорски опит, твърдя че, в БГ, и шофьорите, и пешеходците, са един дол дренки!Хвани единият, удари другият. И двете същества са крайно недисциплинирани и не се потдават на никакви правила Само дето едните имат предимство от 1 тон желязо и обикновено, те излизат победители. В конкретният случай, ако наистина стареца е пресичал на не регламентирано място, прескачайки мантинелата, (лека му пръс), то вината на пешеходецът е безспорна и трябва да се споменава, наравно с вината на водача!!! Но по български манталитет, ако при някакво произшествие (не само пътно), има убит човек, за него или само добро, или нищо. И цялата вина, всички негативи, се насочват към оцелелият! Въпреки, че пострадалият, в някои случаи, може да бъде и по-виновен , от другият. Сега, 70 км/ч не е висока скорост и всеки водач със среден опит, би трябвало да реагира на време.Но, ако ти изскочи човек внезапно, от място (и на място), където не би трябвало да бъде, нещата загрубяват. Без да имам предвид конкретният случай, възрастните пешеходци са по опасни и от децата. Повечето от тях живеят с разбиранията си от преди 30-40 години, не се вписват (а и не могат) в съвременният динамичен живот, и смятат, че другите са длъжни и трябва да ги пазят, независимо спазват ли и ли не, правилата. Пак казвам, това са общи приказки и не вземам ничия страна.

"и смятат, че другите са длъжни и трябва да ги пазят, независимо спазват ли и ли не, правилата" Тва се отнася за абсолютно всеки български гражданин. Всеки се мисли за прав, а останалите - за нарушители.

ОК! Съгласен съм, че е така. Това важи, в пълна сила, и за водачите на МПС.

И аз не съм запознат но ме провокира с това "70 км/ч не са висока скорост". Висока са. Точно с 20 над ограничението. А ограниченията в градски условия ги слагат точно за това - за да можеш да реагираш когато някой заплес пресича неправилно. Така че шофьорът си е виновен отвсякъде.

По моя закон ако пикльо с Хамър с превишена скорост в града убие член на семейството ми, ще се раздели със своето преди да се пресели на свой ред при Тангра. Без значение дали членът на семейството ми е пресичал неправилно.

Тя наистина работата си е за смеховка,пък и не виждам защо въобще се публикуват статии в които ни сравняват с Румъния!В Румъния има магистрати и съдебна система,която работи и не е зависима от управлението на държавата!Значи за убийство,пък и дори по непредпазливост можеш да се отървеш сух,като кихнеш е не 3000,а сега 10000лв!Мръсни порочни корумпирани гадове!

pompai

Колко трябва да умрът за да с вдигне народа? И Народе Защо не се Вдигаш?????

Той народът дори поединично не отмъщава /"правосъдие в мрака" е практически непознато при нас,въпреки големите фрази над чаша с ракия/ и не си решава проблемите, ти за въстание говориш;-). Българина от новото поколение е овца- риташ го от бащинията му,а той емигрира, тръбейки,че те е победил,като е избягал "от тая кочина";-).

pompai

+

Сега остава Иванчо Янакиев да гушне с хамъра някой стълб , а после и букета . Какво ли ще каже мама Дора тогава ??

Справедливостта победи, законът надделя над байганьовщината и улицата,......". Този ме разсмя.Следващия път му пожелавам той да е под колелата!

Това, всъщност, е доста знаков случай. За това, колко е зле и държавата и народа. Първо, съда наистина следва закона, според който ареста е макс. 2 месеца. След това трябва да те пуснат. Обаче възниква въпроса, защо се бави толкова много толкова очевидно дело? Второ, пешеходеца е пресичал на непозволено място, непозволено до такава степен, че е имало заграждения. 72 км/ч при ограничение 50 не е чак такова нарушение, че да хвърляте пяна от устата. Но пък от друга страна, тоя тюфлек е имал 11 акта, 8 от които са паднали в съда. Егати съда, честно. После що бездействали катаджиите, ми те за кво да работят? Тоя въобще няма място на пътя като шофьор. И трето, разбира се, малоумния манталитет на българина, който автоматично приема по-малко пострадалия за нарушител и за жертва този, който е пострадал повече. Докато не пораснете се научите, че няма никво значение кой колко е пострадал, че виновен е този, който е нарушил правилата, няма да си оправите държавата. В случая имаме нарушение и от двете страни, въпроса е кой е нарушил повече.

Не се е движил с 72км/ч - "скороста му в момента на удара е била най-малко 72км/ч"!! Това означава, че той се е движил с най-малко 120км/ч и в секундите преди удара е намалил до най-много 72км/ч!!! НЕ ИЗВЪРТАЙТЕ НЕЩАТА АКО ОБИЧАТЕ ГОСПОДИН ЗАЩИТНИК НА ИНТЕРСИ! И ако човек пресече неправилно е малко вероятно да убие няколко човека, но хора който карат с наи-малко 120км/ч в града - убиват хора! ..и то постояно.

PekoHcTpykTop

Не знам, тук е доста размито, най-вероятно благодарение на господата журналисти. Като цяло, автотехническата експертиза е в състояние да определи скоростта преди да е започнал да спира. И мисля, че никой не се интересува от това с каква скорост е бил удара, а именно, с каква скорост е карано.

От много отдавна вярвам само в самоуправството и вендетата. От около 2000-ната година- бавно стоплям просто;-).

Това са двойните стандарти ... За такова деяние във Франция - над 10 г. затвор ... В България - условна присъда ... Защо френския посланник не протестира против двойните стандарти ? Отговор: защото ТЕ, йезуитите от ЕС направиха тези двойни стандарти ! Те са съучастници в подобен род деяния, в КОНТРОЛИРАНИЯ ГЕНОЦИД НАД БЪЛГАРСКОТО НСЕЛЕНИЕ !

Живея във Франция и не съм съгласен с констатацията ти. Във Франция също както и в България съдът дава обикновено смешно малки присъди за "битови" престъпления, които никога не се излежават целите. Последно покрай атентатите, този, който беше приютил терористите беше излежал присъда за убийство на свой приятел, когото беше пребил - 4 години. След това беше регистриран за побои, рекет, кражби и измами и все на свобода като в България. Управляващата класа използва такива хора като плашила, които служат единствено за затягане на закони и загуба на лични свободи, които пък са използвани за политически цели, а не за опазването на мирните граждани!!! Класова борба!

на вас терористи не ви трябват вие си ги отглездате,я какав е мазен тоя. комплексарска дарзава.скапано поколение. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

someone

обикновенно такива присъди дават.

В книжническите системи рано или късно настъпва крах. Защото всичко става посредствено. Книжници са християнските и мюсюлмански общества. Двете религии произхождат от юдаизма. Коренът на книжничеството.

Ето така започва ПРАВОРАЗДАВАНЕТО ,ПО УЛИЦИТЕ ,....ПОРАДИ ЛИПСА НА ПРА-ВО-СЪ-ДИЕ !

Няма дълго да се радваш на синчето си, защото така е писано...

На всеки можело да се случи казала майката. Да, на всеки, с 72+ при ограничение 50. Един познат на Запад го хванаха с превишена скорост 5% - наказателни точки и го пратиха на курс. Ако го хванат още един път през следващите 12 месеца прибират книжката. В БълХария караш с 50% отгоре, газиш хора и те пускат срещу една пачка с пари. Е нЕма такава държава, казвам Ви.

Eми продължавайте да живеете там, с надеждата, че ще се оправи някой ден и така до края.

Този нагъл сопол вече да се оглежда, когато не е с хамъра на мама, да не го сгази тир.

Тоя все има близки, познати, роднини.

сега остава седморната експертиза да установи, че пешеходецът е умрял от сърдечно заболяване и всичко ще е наред!

Естествено, че човека е умрял от сърдечен удар - не е издържал докато гледал как Хамъра го връхлита......

Така е в БГ-имаш пари можеш да убиваш на воля! 10 000 струва човешкия живот в тая дупка!

... десет бона... е бая пара...

За такива като тебе и 5 стотинки не давам!

pompai

Ще проточат делото и го забравят ,народа го забравя и го минават по леко :)

сигурно возило е Хъмър-а! Предпазва и от закона!

да обърнем лайсната: да си представим, че момчето с Хамъра беше прегазило съдия или прокурор..... Къде щеше да бъде сега? У дома или в ареста?

като ги знам какви са съдиите и прокурорите, направо награда би трябвало да му се даде в такъв случай!

А някой да е очаквал нещо друго? Следващия път Хъмъра в някой от близките на съдията освободил изрода, или по добре върху него.