17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Още не е пристигнала жената в болницата и....корона вирус. Това ,заключението на визуалния преглед ли е? Дано да се оправи.

"отказ на прием на болен може да се случи само при липса на свободни легла." Друг път! Като не им хареса някой случай - твърде възрастен, твърде усложнен, твърде рисков - и не го приемат, за да не им се води умрял в тяхната болница.

Лъжат шефовете на болниците. Отказите за прием са от около 30 години, не са започнали с корона вируса. Да ги питам тези болници с чии пари са правени? Да откажеш прием не следва ли да е престъпление? Виждат жената на 70 години и си казват а тая не искам да умре тука. ПП. Прокуратурата няма ли в този държава за да разследва цензурата на Дир и блокираните адреси? Само съд може да нареди блокиране на адрес!

Много е просто - документира се кой къде е отказал, после уволнение и отнемане на лекарските права за 10 години или до живот, ако не е престъпление.За болницата - разследване, при повторение на случая се отнема лиценза.Само със свиреп терор могат да се вкарат в нормата тия изроди.

Много е трудно да се направи в днешно време електронна система, която да казва наличните 20-тина спешни легла, в наличните 10-тина болници. За хунтата радиваци, които знаят само мърсотии и лицеви опори да правят, всичко е трудно.

Умнико, сигурно си е правила тест преди това...

Министъра каза, че няма проблеми! Слушайте човека и ще илядите!!! Проблеми има единствено, когато друг управлява. Фокусирайте се върху това!

А Мунча що не е дошел пред болницата да направи 50 лицеви опори?

а за скъсан менискус колко се чака? за един тюфлек питам

Нека нека. По възможност да я изпишат днес!

Централен регистър и диспечинг ще реши проблема.

Аз предлагам към регистър и диспечър да се добави и лотария. Ако има 10 човека за 2 легла да се тегли жребий кой да го лекуват ( живее), както е при детските градини (приема). Така всички ще са си спокойни. Като има твърде много болни и малко легла трябва да има някакъв ред.

Докато малоумниците не започнат да се васкинират ще си живеем така, затворени, с милион ограничения! Ваксинирайте се бе хора, за всички ни ще е по-добре. В Холандия хората си жиивеят свободно, без Ковид и всичко работи, защото огромна част от населението е ваксинирана. До кога Ганьо ще е по-учен и умен от научно доказани факти на специалисти и светила в тази област!

Да благодарим на другаря Радев за адекватните, навременни и успешни действия на неговото правителство. Слава!!! Вечна слава

Та защо им са болнични легла, нали българина е безсмъртен и за това и не иска да се ваксинира. Да си стоят в къщи и да се лекуват с чесън.

Ако няма легла, карайте ги в президенството. Да им се радват

Аз предлагам да влезеш в някоя от 6-те болници да поработиш като санитар,та да видиш какво би станало като ги уволнят! Много сте професорите, ама идея си нямате, че няма хора! Няма лекари, няма сестри, няма санитари. Проблемът не е броят на леглата.

Всеки народ заслужава съдбата си. България също не е изключение.

Направи го! Първо за майкати

На Мангъров ги карайте за чайче....

А гербаджиите, като управляваха 12 години, защо не го направиха?!

Според теб и на болните ли вече трябва да им искат сертификати за ваксинация?! Първо от спешната помощ трябва да започнат да отказват да обслужват такива, които не плащат здравни осигуровки (като повечето цигани например), но веднага разни НПО-та ще ревнат, че това било "дискриминация", и ще осъдят България в така нареченият европейски съд по правата на човека (ЕСПЧ)! Така че може би тези болни да ги карат при съответните "правозащитни" НПО-та (като БХК например!) или в сградата на ЕСПЧ в Брюксел!

Тежко болните се приемат само ако направят 50 лицеви опори за една минута! Може и десет коремни набирания на лост. Това е "новото нормално" в страната на Мунчо!

Що да е ново? Това си е здравната система, завещана от Боко. От Боково време си умираха пред болниците и явно трябва да мине доста време преди да се оправят последиците от на Боко работата, работата, работата.

Ситуацията е абсолютно извън контрол, дори не ми се мисли в малките градове какво е! Кацарски трябва да понесе лична отговорност за този огромен провал. Цялото т.нар. служебно "управление" загуби цяло лято в реваншизъм и спешно реорганизиране на парите към "правилните" фирми от кръга им. Все едно не беше ясно какво ще се случи от 4 вълна, ама кинтите на ББР им бяха по-спешни. Изроди.

Няма какво да го мислиш, ситуацията в малките градове е известна от години. Последните 2 години над 10 болници в малките населени места бяха закрити заради липса на лекар или на пари. Само не ми е ясно що намесваш Кацаров, като това е на Прост Бою работата, работата, работата.

Не я приемат защото ще умре всеки момент. Болниците нямат полза от такива пациенти. Искат да вземат пътеката ,после ще убият пациента за да освободят леглото. Има заповед пенсионерите да се избиват в Ковид отделенията защото нямало пари за пенсии.

Трябва да питат дали е ваксиниран пациента. Ако не, чао. След като не вярва на медицината, в къщи на чайчета.

Частни боници НЕ ни трябват.. Да си търсят БОГАТИ клиенти... Токуда и Семир Абумелих са по- големи ИЗМАМНИЦИИ и от Цветан Всилев... Вместо да си търсят БОГАТИ клиенти от чужбина, както правят турците в Турция, тия- Токуда искат да ОТКРАДНАТ клиентите на ДЪржавните болници и да ФАЛИРАТ Здравната каса и България... Араби и турци в БЪлгария = МОШЕНИЦИ, измамници

Тъпите пенсии не искат да се ваксинират и се тъпчат в магазините без маски и основно заради тях страдат всички. Те пълнят болниците и надуват статистиката за умрели.

Някои хора явно чак сега разбират каква е ситуацията в страната, трябваше да се появи ковид, за да им светне. Този проблем не е от сега, така постъпиха с баба ми през 2017та, но в нашия случай имаше отказ от три болници (тя беше пострадала след падане, но имаше по принцип сърдечен проблем), на последната спирка с линейката лекарят най-сериозно каза, че тя така и така си е стара - беше на 81 год. - по-добре да я оставим вкъщи и да си я чакаме да умре. До този момент баба ми си беше добре и си имаше бистър ум, в момента обаче в който чу тези думи тя отказа да се храни, гледаше в тавана и когато се опитвахме да я накараме да общува, да яде и т.н. в очите й имаше сълзи. Не даваше ни да я храним, ни да я преместим, вече не говореше, заинати се и умря след две седмици.

Шест кокошки съм заклала... Знам че няма нищо общо със случая.

Който не е работил в болница няма представа какво значи да няма свободни легла! Моля, такива лица да не коментират!

Само ЛЪЖИ и ПРОПАГАНДА от медии и политици в последните 2 години.

Крайно време е да се определят обозначени места около болниците. И строго да се забрани сядането и лягането на стълбите пред входа. Прсонала в почивка да може спокойно да си пуши цигарите.

Няма да се набодем с ЕКСПЕРИМЕНТАЛКИТЕ и то на НАША СОБСТВЕНА ОТГОВОРНОСТ.

Статистиката е като "чашата с вода е наполовина пълна, или наполовита празна", кой както иска... Та и при глашатаите за поголовна ваксинация. Нека започват с: 15% от напълно ваксинираните са с повторна инфекция, 30% до 40% от тези с една игла също повтарят инфекцията. И тогава да продължат с общите цифри. И нека се даде акцент на драстичното нарушаване на добрата медицинска практика, като например, неспазването на условията за т.н. ваксини, при -20С и -70С, както и нарушаване на правилата на имунизационния протокол. Ваксина - само на клинично здрав човек! Ваксина не си прави при редица заболявания (има цял списък на МЗ за целта), както и в хода на повсеместна епидемия. Защо се допускат тези аномалии и кого обслужва тази нелогична еуфория на платени от фарма мафията родни трубадури...

Който прочете статията, а не само заглавието, веднага разбира, че наистина проблем с леглата НЯМА. Има обаче сериозен проблем със Спешна помощ София. В 21 век те нямат интерактивен план с местонахождението на свободни легла, т.е. няма диспечер в Спешна помощ с актуална информация за разпределението на свободните легла в даден момент по софийските болници. Вместо това една линейка с екип, обикаля по болниците и проверява лично 3 часа???!!! Екип на Нова ги следва, без да ги пита в кой век живеят, че нямат бърз достъп до нужната им информация. Потрес от некадърност в Бърза помощ София, или целенасочено настройване срещу служебния министър е тази статия.

Който е лежал в болница знае какво представлявате. Засрамете се и не коментирайте. Моля.

На запад като няма места ги слагат в коридорите, но не ги оставят да умират пред входа на болницата. С други думи на първо място е човека.

Мангърчета шизофренни, ще лапате маркуча (по израза на Шизофреник Мангъров) на стълбите пред болницата май!

Да и умират в коридорите! В коридорите легла няма на изток!

Проблемите на здравната ни система започнаха с демокрацията, просто Ковида ги разкри в още по-голяма степен. Баща ми го разкарваха по болниците по този начин преди 20 години и го приеха в последната възможна, която можеше да извърши специфична кардиологична интервенция след като в отчаянието си предложихме подкуп на сестрите, за да стигнат до извода, че този човек следва да се хоспитализира при тях и да съберат спешен екип за операцията... И какво очаквате да е сега като нещата само са се влошили през годините?! Болниците се интересуват само как да усвоят повече пари от болните, изписват пътеки и лечения, които нямат връзка с реалността, но струват повече пари. Ковид пътеката също стана доходоносна, ама реално кой и как го лекуват е без начение, важни са парите от пътеката, на кого му пука дали ще излезе жив или в чувал?! Докато тези комерсиална система и незаинтересованост от резултата властват, така ще бъде... И никоя власт не намери сили да промени нещо... Затова и ковид статистиките изглеждат брутални, но каква е истината зад тях - само Всевишния знае...

Амиии възниква един логичен въпрос...не знаят ли медиците в линейката че дадена болница няма легла...няма ли комуникация между тези хора...ако знаят предварително в коя болница има свободни легла...ще спестят гориво и разкарването на пациента

Значи 6 болници отказали да вземат многото пари чак в седмта решили че им трябват? И като не им пука толкова защо не и приготвили чувала в първите още? За да си решим проблемите първо трябва да сме наясно кои са, после къде са и накрая защо са. Засега очевидно един от проблемите са твърде многото глупаци с достатъчно самочувствие за да раздават мнения и акъли. Навсякъде сте. И сте така защото това е изгодно на определени наши и чужди политици, а на останалите не им пречи.

"Няма място за паника. Имаме необходимия брой болнични легла". Това заяви преди дни здравният министър д-р Стойчо Кацаров Още като го чух тоя трол знаех че или лъже или не е в час. Линейка с болен да обикаля цял ден или нощ а министъра да казва в национален ефир : всичко е под контрол е трагедия.

т.е. сега го отнасят спешните екипи защото масата добитък реши, че няма да се ваксинира. Ами ако изборът е ваш - следва, че и отговорността за лечението също.... домашно лечение докато организмът ви се пребори.

ама ти въобще къде си ги чул тея неща - направи ли си труда да прочетеш нещо - -20 или - 70 градуса например са транспортни и депозитни температури - 24 часа преди употребя трябва да се преместав в среда с по-висока температура - ти мислиш ли как ще ти вкарат течност с -70 в мускола айнщайн? другото изясни си какво е клинично здрав ... със сигурност не му се правят амбулаторни тестове.

Когато мога да осъдя компанията произвела ваксината за нежелани реакции, или заразяване след ваксинация, ще се ваксинирам. . А на кого е отговорноста за ваксинираните заразени?

какво ти пречи да го нашравиш?