17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Смешник. Не чиновниците правят системата, а системата превръща чиновниците в кърлежи!1во Генерално правило може да бъде помощите да са целеви, а не свободно отупскани средства за какво ли не. И не да се популват томове страници с проекти. 2ро да се ограничи бройката на животни и/или стопанисвани декари. Щото количеството не създава рентабилност, дори напровтив, големите стопанства са вредни , тежки за управление и винаги с кредити. 3 Веднага да започне обучение на персонал особнео в животновъдството. 4 Да се спрат веднага кражбите на селскостоипански продукти - например с веднага създаването на селски пъдари или ако трябва селска специализирана полиция 5 Да се даде леснина стопаните да предлагат по селата продукцията си, а не зверски контрол на хартия и да те цакат хитри чиновници това си нарушил, туй си пропуснал, друго си сгрешил имаш право само да си гръмнеш животните, но срещу заплащане. Чааааааак като промени системата тогава да търси вина у чиновниците.

"ще има промени, като отмине кризата"

А до сега що прави та не ги махна, дали има идиоти дето още да ви вярват?

Къде го криха 10 години този специалист?

Ако изпълни заканите си, ще изхвърчи от поста до 2 седмици. Максимум месец.

Ще. Нали и тоя е от шайката кърлежи, да не мислиш че точно на най-голямото лапане ще сложат някой свестен.

Махаме кърлежите, за да дойдат калинките.

кърлежи незнам ма калинки бая ще изпаднат!

Не ще ги отстрани, а ги даде на съд с ефективна присъда, ще повярвам! Иначе се сменят и все едно и също говорят и НИЩО! Така се обещава звучно, а после тихо се КРАДЕ!

уволнението е нещо. При липса на друго ...

добре де ще ги уволни , ама преди това няма ли да има някаква ревизийка да се види кой с колко се е нагужил ? Така е много лесно уволняване и ... ни лук ял ни лук мирисал . Абе чисти като сълзи ... само с по няколко стотици хиляди левове сухарка в джобовете де .

Въх, отидоха си ДПС и ГЕРБ гладни. Бравос. Абе смешник то кърлежите са ясни ама как ти ще свършиш това.

Г-н Грудев, "Голям залък глътни, голяма дума, не казавай", казва народната мъдрост. И препрочети за всеки случай "Приказка за стълбицата", дано ти е от полза.

Приказка за стълбицата????

Смешки

Поредната калинка - седемточкова...

Абе Грудев, ти вярваш ли си бе, уволнил началник на отдел, знаеш къде е заровено кучето ти, ама нали цялата държава е една парлама, играем си игри ние тука, ама що ни дават от ЕС.

А дано, ама...

Сигурно ли си че си ти.

Този фонд е органът създаден с важната задача да закрие българското земеделие...

Докато не видим арести, повдигнати обвинения и ефективни адекватни на щетите присъди ,по-добре да си траете. Оставки ,уволнения и преназначения пак на благи държавни постове е като да си прехвърлите нещо от единия крачол в другия.

ДОкато стоим и гледаме, няма да видим. По-точно ще видим епидемия по хората.

Е вече нарицателно за отрицателно.

За кога бе, за кога...?! Марш, всички!

Какво направихте,разтурихте ТКЗС-тата ,за да раздадете земята на народа на арендатори,които пребират милиони ,а на стопаните дават трохи.Това сте вие бездарници,затова България никога няма да е в Европа ,въпреки ,че е в ЕС.Така ли се стопанисва земята там?Не сте ли ходили В ЕС?Само боклуци издигнати на постове ,които хал хабер си нямат от нищо.

ще ни изгонят от ЕС

Преместиги при братовчедите им в министерството на финансите..

много бързо и лесно става с хакерска помощ и няма да боли

Ще изгонят някой от малко останалите читави и свестни, колко да си измият ръцете.

Всеки ден, малката Мравка пристигаше рано на работното си място и започваше да работи. Произвеждаше и беше доволна. Шефът – Лъвът – обаче се учудил, че мравката работи без надзор. „Ако тя произвежда толкова без надзор, не би ли могла да произвежда повече, ако е под нечий надзор“? – замислил се той. Така той нае една Хлебарка, която имаше голям опит като надзорник и изготвяше чудесни доклади. Първото решение на Хлебарката бе да въведе контрол на достъпа за Мравката. След това на Хлебарката ѝ бе нужна секретарка, за да ѝ помага с изготвянето на докладите и тя нае един Паяк, който освен с архивите, се занимаваше и с контрол на телефонните разговори. Лъвът бе очарован от докладите на Хлебарката и я помоли и за графики на производството и анализ на тенденциите, за да ги представи на срещи, специално организирани за тази цел. За тази цел на Хлебарката ѝ купиха компютър, лазерен принтер и бе наета една Муха, която да ръководи отдел информатика. Мравката, доскоро продуктивна и весела, бе отчаяна от толкова хартии и срещи, които отнемаха цялото време! Лъвът стигна до заключение, че е дошъл моментът да се създаде длъжност отговорник за сектора, където работеше Мравката. Постът бе поверен на един Щурец, чието първо решение бе да закупи килим и ергономичен стол за бюрото си. Новият отговорник, Щурецът, също имаше нужда от компютър и асистентка (която взе от предната си служба), за да му помага да подготвя стратегическия план за оптимизиране на работата и да контролира бюджета за сектора, където работи Мравката, която на този етап вече не се забавляваше и с всеки изминал ден се ядосваше все повече. По същото време Щурецът убеди Лъва за абсолютната необходимост от проучване на средата. След като проучи работната натовареност, Лъвът забеляза, че секторът на Мравката не произвеждаше вече колкото преди. Той нае един Бухал – известен консултант – да осъществи одит и да предложи решения. Бухалът изкара три месеца в офисите и направи огромен доклад, в няколко тома, със заключението: „Има много персонал в това предприятие." Познайте първо кого уволни Лъвът? Мравката, естествено, защото тя „проявява липса на мотивация и конфликтно поведение“.

Какво значи уволнил? Смята, че това е достатъчно? Щом има съмнения, да ги подава за разследване и да си покриват щетите? В България така се решават нещата - уволнен и значи чист. Безобразие е това, ама щом си го търпим...

и да вземе някой да се разприказва какви са методите на раздаванките за роднините на ;служителите;

ТОя н акого ги приказва празните приказки. Отдавна знаем, че за да се случи нещо реално първо трябва да отреже собствената си глава и после да продължи надолу.... т.е никога нито Бойко нито такив асмешници нещо ще направят, защото нямар грам морал, а пък седнали да ми говорят за принципи.....

Не ми се вярва да започне от себе си тоя като го гледам.....

Яко "пръскане" ще трябва да се изтребят всички кръвопийци на българския народ ! По-добре всички до стената и ....

не знам за вас, ама аз подобни обещания и преди съм чувал. Специално за "Земеделие" - това е касичката на ДПС.

Е как ще ги острани като са назначени от едни и същи хора, свой няма да тръгне срещу свой, единствено да им заменят постовете от едно министерство в друго което най вероятно така ще стане за да потулят случая с това мнистерство.

А според мен, с кърлежите трябва да се захване Гешев.Ама той в "кални борби" не участва,а чиновниците са висока топка за него.А и не е получил нареждане.

ЦЯЛОТО ПРАВИТЕЛСТВО ТРЯБВА ДА СИ ОТИДЕ-ЗАЕДНО С ТИКВАТА - ЦЯЛА ГОДИНА БЕЗДЕЙСТВАХА-ВЕЧЕ Е КЪСНО!

Мене, ако ме питаш, цялата т.нар. "българска" политическа "класа" е за каторга. Доживот.

Ти да не си въобразиш сега, че те ще се стреснат ако евентуално прочетат какво си написал?

Ти да не си си въобразил, че съм си въобразил.

Калинката гони кърлежите и листните въшки.

Тоя ще остане без служители :).

Калинки, кърлежи, попови прасета, червеи, мишки, плъшоци... змии и гущери е бъкана държавната и общинска администрация.

и общинските съветнички

другите са отпуска

а калинките кога ? и калините?

Кърлежите г-н Грудев не се отстраняват с уволнение, а с изпращане на "Майор Векилски" 2. Всичко друго е ялова работа.

Това го слушаме от към има няма 20 години ... :)

каза главния кърлеж