Продава се цяло село в Северозападна България

Видинското село Черно поле е обявено за продан в интернет. Офертата предизвика небивал интерес в нета: за денонощие обявата бе прочетена близо 3000 пъти.

Обратно в новината

Коментари - Продава се цяло село в Северозападна България | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Бабите и дядовците в селото са пропищели, решения - само временни, да ни пази Господ на техните години да сме на тяхното дередже, защото сего да коментираме от топлите си офиси ни е много удобно, а тези хора как да им помогнем, оставени са на съдбата... Да прости господ на всички управляващи от преди и отсега, които го допуснаха...

В резултат на Вече-започнотото по Въпроса - ето Запитването за Помощ директно към Президента на Република България (28 януари 2014, 15:00рм) Уважаеми г-н Президент на Република България, С оглед реалната обстановка в с. Черно поле (Видинско) и високопрофесионалното упътване от Вашата Асистенка (г-ца Славчева) - бе решено да потърсим Вашата Помощ ! А. Описание на Реалната Обстановка в с. Черно поле - Социална Катастрофа Б. Предложение (което де-факто е в процес на реализация) - изграждане на Пилотна Комплексна Програма-Проект за Ревитализация на базата на Самоволно подпомагане от Българ(к)и В резултат на вече проведените дискусии с кмета (г-н Тодоров) - се оказа че Основния комуникационен механизъм за действие (Интернет) просто Не съществува там. С оглед Сериозността на положението и знайните на Всички-Ни технически (и други) проблеми : - позволете да Ви помолим за Вашата директна Помощ за изграждане/осигуряване на Интернет със съответните параметри. п.с. Вероятно за допълнителни разяснения/упътвания би Ви бил от полза г-н Тодоров (Кмет на с. Черно поле) на тел. 0879-169-598. Благодарим Ви предварително !

Уважаеми Дир.бг !, - има ли Проблем да Публикувате Предложенията-ми за Анкета и Мнение по Въпроса ?

В резултат на проведените тлф разговори с г-н Тодоров и неговите Начални Данни - позволете да уведомя Всички-Ни че току-що пуснах Предложение към Дир.бг както ЗА Анкета, така И - ЗА Мнение (по които да Започнем Работа) ---- Надявам се на Незабавното и Активно Реално Участие на Всички-Ни !

А ето и текста на Предложението-ми за Публикуване (към рубрика Мнения, изпратено-Вече към Дир.бг) В резултат на тлф разговори с г-н Тодоров (Кмет на с. Черно поле, където Има сериозни проблеми) - позволете да представя на Всички-Ни Началните Данни ЗА това, което Сме Длъжни : А. Профил на населението А.1. Застаряващ => намирам ЗА потенциал да се предвидят Облекчения/Подпомагане на Нови и/или Родствени там Млади Българ(к)и А.2. Професионално недобре => би следвало да предвидим Реални Специалисти и - Хора, които да Учат Хора Б. Икономика - практически нулева => би следвало да предвидим Абсолютно-Всичко, като Задължително направим Преценка на Реалните Локални потенциали ФОРСМАЖОР ---> Нямат Дори Интернет ! => Хора, които Са Реално в Бизнеса с интернет услугите - би трябвало Незабавно да стартират Осигуряването на Реална Пълноценна Комуникация. Това Е към днешна дата, Колеги и Читател(к)и ! Позволете да вярвам че ще отделите време и Експертиза не-само за допълнения, НО И ! - ЗА Реално Изправяне на Нещата в с. Черно поле, Видинско. (Вероятно начално би следвало Всеки, който Е готов да помогне Конкретно - да разговаря Лично с г-н Тодоров на 0879-169-598.)

И аз мисля, че на някого му е писнало от теглото .Това село е от община Ружинци - Северозападнала България. Този край е подложен на геноцид от Бкп и лично от др.т.Живков и видни държавни и партийни ръководители. А колкото до циганите, те се брояха напръстите на двете ръце в големите села, а след мъдрото съображение на бай Тошо ,който докара хиляди цигани от Южна Бтлгария. Демократите също не го подминаха. И какво стана , тези които изхрабваха София през войната, а и след нея са забравени от царя, БСП и даже от бога . И се стигна до най-голеният цинизъм Великият Гражданин М.Михов да каже , че е учуден от упадъка на ръководения от него край .!!!! PS. Не се учудвайте ако видите , че се продава РЕПУБЛИКА БЪ:ГАРИЯ , въпреки , че тя отдавна е продадена .

Боли ме сърцето, като чета тия редове. При тая плодородна земя, при тая красива природа, при всичките блага които господ ни е дал, ние да се оплакваме и все някой да ни е виновен.Хора трябва да се вземем в ръце, знаете ли какво биха направили някои държави, ако имаха тая природа и земя - рая на земята.ИСКАМЕ ДА ЗНАЕМ НАШИТЕ УПРАВНИЦИ КАКВО ЩЕ ПРЕДПРИЕМАТ?

Ще накажат този, който е пуснал обявата, ако го открият, а крадците ще потупат по рамото.

По договаряне купувам ,мангалите ги озъптявам и почват да копат целогодишно !!

Когато бях дете в селото на баба ми и дядо ми имаше АПК ТКЗС и другите производни абривиатури . Тогава в това село живееха около хиляда човека а през лятото ставаха двойно повече . Имаше три цигански семейства които работеха в горепосочени те структури и никои не крадеше .Местните строяха къщи , отглеждаха животни и живееха по сто години , думи като имигрант , бежанец или социално слаб бяха не познати . Сега в селото се обитават десетина къщи а училището , киното , детската градина , библиотеката , читалището дори и църквата са заключени и пусти . Така че истина та за краха на Българското село е в едни по-други измерения .

Глупости. Обезлюдяването на селата тръгва с национализацията. Като си бих малък си видял "останалите" след големите урбанизационни вълни продължили до началото 70-те. Селд това пак, но по-невидимо, тъй като осбовната маса е вече в гродовете. Дори и да беше останал комунярският режим с измислените ТКЗС-та и АПК-та (къдете се крадеше поголовно), сега ситуацията по селата едва ли би била по-друга. Апропо, ако преди 20г. години селото е било 1000 човека, а сега се обитават едва 10 къщи, то тогавашната сердна възраст е била мин. 50 г.

Обявата в bazar е свалена

Истината е една-там където няма частна собственост,а има комунисти,ткзс,апк,партия и партийни секретари,рано или къстно идва края и разрухата...

Абе тъпчо, кой ти промива мозъка?Когато имаше ТКЗС-та и АПК-та селата процъфтяваха. Измислената "денокрация" и новата "частна" собственост донесоха само разруха, разграбване (крадене) на събираните с години инвентари и постройки и доведоха до обезлюдяването на цели региони.Това е реалността, другото са тъпизми, на такива, като теб.

И двамата ми родители са от едно балканско село близо до това в статията.Имам прекрасни спомени от детството-лятото работа на полето, къпане в язовира, зимата-пързалки с много и добри приятели.А селото китно, подредено и чисто.Сега , когато посещавам бабите и дядовците си/над 80г. да са ми живи и здрави/ си тръгвам със сълзи на очите от гледката-обезлюдени и разрушаващи се къщи, мръсни и разкопани улици, тук-там пуши комин.А в нашето село никога не е имало цигани.Кметовете не направиха нищо за да го поддържат, напротив-разкопаха за канализация и не оправиха, разградиха училището и един селки "бизнесмен" си държи техниката в двора му, назначават по програми поддръжка, която не се мярка да чисти по улиците, изсекоха горите и т.н.Липса на вякакви чувства, само лакомия и интереси.

Не му вменявай измислена вина поради нездраво въображение! Веднага лепваш етикет "доносник" , "продукт на съветска школа"!Колко от избрените му качества притежаваш!Ти къде си расъл и от къде такова самочувствие - да мачкаш съвестните, искрените и нарочно "затиснати" от измислената система "Демокрация", удобна за далавераджии и наглеци експлоатирищи съвестни труженици! На колко почтени хора си помогнал ? Какви европейски заплати плащаш на тези, които ти работят? Това кажи! Макар, че от написаното - личи какъв Човек си!Манипулатор!

След като някои могат да си "лепнат" фамилията върху цял черноморски курорт /Св.Влас/, други, вероятно в знак на протест продават селото си. Ей, до там ни докара тази прословута БГ демокрация.....

е такава я направиха демокрацията другарите от БКП/БСП !

Селата са били села докато не е имало ДЗС, ТКЗС, АПК и т.н. Вижте Полша, вижте Франция, Унгария, Италия... там където е останала ЧАСТНАТА собственост - там има села!!! Така че сегашното положение е следствие на "комунизъма". И няма никакво друго обяснение. Защо сега младежта не се върне на село? КОРЕНА е ОТСЕЧЕН! Тия дето хвалят "комунизъма" къде са им децата? Защо техните внуци не се върнат и да възстановят ТКЗС-тата - нека дадат личен пример! Иначе е много лесно - "Хайде да ходиме да работите"!!!

Селата и в Северозападна, и в Югоизточна, и накъдето и да погледнете в България са все на един и същи хал! Закрити училища, липса на препитание и переспектива кара младите хора да бягат! Остават старците, а после и те си отиват от този свят! Тогава започва най-страшното- осиротелите домове стават лесна плячка не само за циганите обикалящи като хиени по селата, а и от "добри съседи". Отивайки си от време на време на село- намираш къщата си с разбити врати,прозорци,окрадена покъщнина....и в един момент спираш да ходиш!Чудиш се на кого да я продадеш,защото и желаещи да купят няма,а ако наоколо вече къщите са населени с цигани, имота ти става непродаваем за нормални пари! Остава само да я харижеш на братята роми,да си тръгнеш и никога повече да не погледнеш назад! Не се ли приеме закон за неприкосновеност на частната собственост, не се ли организира охрана по селата, не се ли "вземат в ръце" полицаите и да подгонят циганите- всичко е загубено!

Защо в България частната собственост е ОБЩА? Защо всеки(не само цигани както някой се опитва да прокара тази идея) може да краде от съседа или където му хареса??? Отговора е много кратък и прост! Докато народа е затънал в битова престъпност управляващите имат възможността да крадат като за последно(не само сегашните в момента) НЕОБЕЗПОКОЯВАНИ!!! И го правят вече десетилетия!

Защо селата в България са такива каквито са в момента??? Ами България се управлява вече седемдесет години от "Комунисти"! Кавичките са защото и да е имало някой идеалист в тази терористична партия... отдавна е напуснал или убит от "другарите" си! Погледнете сегашните чистки в С.Корея - същото правеха и в България. Младите българи няма откъде да научат истината - защото "медиите" в България са "независими" :) Иначе ако трябва да говорим с факти, ЗАЩО управляващите в България не публикуват данни - за да се види по години колко села изчезнаха и КОГА ТОЧНО?!! Кога се закриха УЧИЛИЩАТА в селата на северозападна България??? Аз мога да дам информация(малко) - повечето училища в селата на Северозапада се закриха през ШЕСТДЕСЕТТЕ години на "комунизъма"(според думите на овчаря Т.Живков)!!! ЗАЩО се закриха??? Заради "правилната" политика на БКП(бсп)!!! Тази "партия" е в основата на ГЕНОЦИДА(демографската криза)!!! Целенасочено се унищожава българина от тази руско/мафиотска групировка, вижте в днешна България всички монополи са руски?! Как така и защо - кой печели за да няма пазарна икономика, а да има само монополи??? Как мислите - днешните вождове на БКП - Сер гей Станишев, Първанов, Р.Овч., Р.Петков, както и производните им Борисов, Доган, Местан и т.н. ЗНАЯТ ЛИ?!! Така че ако продължава така - ЩЕ има МНОго села за продан... кандидати ще се намерят!!!

...човече, толкова си заслепен и зомбиран от антикомунизъм, че в омразата си не виждаш по-далеч от носа си! иди и се наплискай със студена вода и се успокой: )....изкарах най-хубавите години, детството си по селата - едното в Русенско, другото във Видинско. При социализма селата /повечето/бяха чисти, приветливи, асфалтирани, електрифицирани, уредени и..многолюдни. Нямаше престъпления и кражби, нямаше несигурност.хората бяха щастливи, задружни - вечерно време се събираха на по чашка под асмата ....за всяка къща беше гордост да има метална табела - ОБРАЗЦОВ ДОМ и наистина имаше много такива къщи.По селата почти не можеше да видиш порутени и изоставени къщи. село с няколко хиляди жители беше нещо нормално. А днешното село напомня на времената когато са върлували чумни епидемии и войни, уви. иди и кажи на някои селяни, как са живели в страшна мизерия по селата преди 1989г. и ще те подгонят с вилите.... за тази ситуация са виновни всички политици, но историческата истина не трябва да се подменя.И в двете ми села имаше огромни училища със стотици ученици.Факт.Днес са порутени и изоставени.факт.А някога в почти всяка село имаше и читалища, дом на културата, библиотеки....

Селата бяха чисти и красиви защото все още имаше хора от "царско" време. Възпитани, с морал, с ценности. Хора които още помнеха какво е ред, демокрация. А после БКП направи ДЗС, ТКЗС, АПК... и сега се вижда резултата от "комунизъма"!

Нищо не казваш за монополите? Явно те устройва да плащаш два пъти по скъпо руската газ от немеца например:) Това също "помага" и на българското село и на всички.

Запустяването на селата стана след 1989 г. поради унищожаване на икономиката на страната /промишленост и селско стопанство/ Вместо да се запази материалната база по селата и съответно работата на хората всичко беше унищожено и окрадено от навоизлюпените демократи след 1989 г. Никога преди това не сме внасяли плодове и зеленчуци от чужбеина, даже и преди 1944 г. , тъй като всичко това се произвеждаше в България.

Концентрацията на собствеността и липсата на законност са двете неща, които убиват развитието на селата. Няма обективни фактори, които да пречат на развитието на селата, всичко идва от идиотската върхушка. Ако всеки имаше право да защити собствеността си с оръжие, и право на свободна стопанска инициатива нищо такова нямаше да се случва. В съдружие със световната мафия местните боклуци опитват всячески да прогонят населението от тази страна. Впрочем България никога не е управлявана от нормални хора от поне 90 години насам...скорошните приватизатори не искаха да върнат капитализма и демокрацията, а да ги дискредитират, което и успяха да направят.

много дълго бе шекпииииииииир, заспах към средата бе чуек, знай си публиката бе кромпил

Целта е да ни вземат земята , оставена от прадедите и да я дадат на световната мафия да я дупчи/шистов газ/ и да я разорява/добив на злато от Дънди и други разбойници./Местната власт не дава достъп до документи , за да могат да се разпореждат със земята ни . Не можете да си представите каква преграда са местните кметове. И после платени журналисти обявяват , че наследниците не си търсели земята. Срещу нас е издигната стена от местните дерибеи!

закон за зашита и неприкосновеност на частната и даржавна собственост!!! свободен отстрел-господа!!! някои демократични страни са го открили преди нас!!! определено-работи!!!

По долу бях написал как голяма част от циганите преживяваха на село и чистиха, хранеха, нараняваха животните в оборите на ткзс и се изхранваха. И без калкуратор драги,трябва малко ум,за да сметнеш,че годината има 12 месеца,4 седмици средно на месец. Ако на всеки две седмици се чупят краката на една крава или теле,то за месец са 2 животни- 12 x 2 = 24 на година . Какво са 24 животни пред 1200 крави. Задай тази задачка на детето или внук от 2 клас и ще се справи по добре от вас. А циганите в градовете тогава нямаха проблем с изхранването. Пример: В София,на пъпа,на площад възраждане и македония стояха по всяко време цигани-хамали с въжета на рамо. Пак там имаше заведение за топли закуски,едно рогче със сирене струваше 7 стотинки,ама с истинско сирене,надуто,парещо и пълно със сирене. Изяждаш 4-5 и си готов,сит за цял ден. Невъзможно е да се върне това време,но политиците вместо още от 1989г. да помислят за хората и малко по малко да бяха повишавали доходите,те се впуснаха да крадат,та до днес. Ето защо аз стария ветеран на 68 ги проклинам и ненавиждам,всички без изключение. Чудя се на пристрастията ви в коментарите,как може да защитавте и величайте вашите мъчители,БСП,СДС,ГЕРБ да не говорим за ДПС- не мъчители,а смъртни врагове на"гяурите" от Булгаристан. На мен и такива като мен,не ни остава много ,но жалко за децата и внуците,какво още ги чака. Дано пребъде България

Ами като се свършат българите ще се свършат и циганите Те трябва да има от къде да крадът а кат няма будали да сеят ....

бог да прости българия, лека и пръст, светла да е паметта на хилядите свестни българи. проклети во веки веков да са комунистическите убиици на хубавата ни страна. емигрант

България се пише с главна буква ! Ако ми кажеш, че си писал на латиница и затова е станало, ще ти кажа, че ако си поне 10% българин ще пишеш на кирилица. Лесно е и няма извинение.

Lesno e jako imas klaviatura s kirilica, ja opitay crez sistemnite znaci i ste se pobarkas sled tretoto izrecenie

Би трябвало същността на обявата да е малко по-друга. Например безвъзмездно се отстъпват политици и депутати - лобисти. Отдаваме ги без пари при условие, че ще бъдат ползвани извън границите на България. Гарантираме, че срещу скромно заплащане и успешно внедряване в икономиките, които конкурират вашата могат да свършат добра работа за преуспяване на собственото ви икономическо развитие. Препоръчаме ги на американците с цел да бъдат внедрени примерно в Руската и китайска икономики. При необходимост от съответните екземпляри можем да произведем копия по-добри от оригиналите.

В друг форум един от участниците който очевидно не живее в България даваше за пример статия в ДИР и коментариите към статията, изненадвайки се от нивото на пишещите. Та този форумец получи отговор от друг относно учасниците ТУК и техните коментари "Ами като се ровиш в боклука ще намериш боклук". Тогава ми стана неприятно, че някой прави подобни коментари, но колкото повече чета коментариите тук повече се убеждавам колко прав е бил този човек. Лошото е, че мнозинството от останалите в България хора са от категорията на пишещите тук и гласуващите за Волен и каквото и да беше името на новия политически "оправач" на България. Нищо чудно, че България загива.

tova,koeto zial jivot gradih,do kamak go otkradnaha,4ove4e.darvetata.koito biah posadil,do koren niakoi sno6ti gi otse4e.ostana mi edin razgarden dvor.......dragi otgovorni drugari,varhu tova pomislete,zapazete bg,a ne da mislite kak da si palnite gu6ite,zasramrte se.jaiko ,jalko.

През 855г в манастира Свети Полихрон край Мраморно море великите български първоучители създали българската азбука Защо се срамиш да я използваш

eBelina, когато пишеш на български, използвай българската азбука, защото стават недоразумения!

Родът ми е от Черно поле, това е селото на моето детство. До ден днешен го свързвам с жарките лета, ярката зеленина, спокойствието. С много усилия все още поддържаме селската си къща. Това е единственото място, в което мога да постигна пълна почивка, райското безвремие. За съжаление с всяка година жителите оредяват, кражбите са вече нормално нещо. В селото имаше едно, две семейства цигани, които имаха сходен бит с чернополчени. Днес все повече са крадливите пришълци и сякаш всичко отива към изчезване на селото. Жалко, може би щеше да е добре някой да купи това райско място Черно поле!

Задължен съм Ви ! ---- Бихте ли дали Вашите упътвания по Въпросите, които изказах по-долу ? (както и да добавите Неща)

Вместо да се сополивиш кажи кога почваш пилотния проект за Черно поле. С кмета разбрахте ли се по инвестиционната програма ?

За съжаление не живея в Черно поле. С образование и професия съм, които са неприложим там, въпреки че в днешно време и с интернет... Това, което виждам е: българи над 70 години, цигани без образование и без занимание, икономика ?! Бъдеще: най -вероятното е изчезване на селото от картата, възможното - нещо в посока еко, землището на селото е голямо

"Пияни селяци с достъп до Интернет си правят шега...." Ще, ще малко остана! Мургавите се въдят и в Северозапада свършва храната. Ще дойдат и при гражданите!

Пияни селяци с достъп до Интернет си правят шега и "журналистите" почват да правят сензации. Много е зле пуста България. Прост народ, слаба държава !

Това е голяма глупост! Ходил ли си там? Знаеш ли какви по произход са власите? Циганите нямат нищо общо с власите. Чети малко история ама истинската и ще се окаже, че власите са по-чисти българи от турските мелези като теб!

Tова е явно шега НО си има недостатъци на всякъде. Например в североизточна България в едно село има доста англичани заселлили се като са закупили имоти там. Един от тях бе осъден за отглеждане на канабис. Другия строи като замаян без план и разрешителни. Други от този етнос пък в съвсем другия край на нашата Родина се занимават с детска порнография и блудствени действия. Трети в центъра на столицата ни размахват ножове като Рамбо и раздават правосъдие с мотиви, че група "скинари" тероризирали група от малцинството. Четвърти след як запой започват кавга с наченки на побой помежду си и минаващ наблизо българин се опитва да предотврати кървавата разправия с "островитияните" като заплаща с здравето си и остава инвалид за цял живот....Още да изреждаме си е кощунство с търпимоста и толерантноста на нашата нация. Заключението е: Слаба законна система и управление.

Ти не разбра ли,че докато полицията правеше оглед на катастрофата,на 100 метра зад гърба им групата беше демонтирала още елементи.

Luna0102

Аз искам да си купя само жителите. *

Това е много добра идея !!! Браво !

Рядко глупава Луна! Би трябвало модовете веднага да те зачистят завинаги!

Luna0102

Мангала го заболяло за роднините.

Купи някой затвор. Там имаш много капацитет за донори!

Три неща могат са непредвидими, болница, гроб и затвор. Сигурно и затворници ти четат писанията. Много ще ти се радват като те посрещнат.

Една от причините за обезлюдяване на селата са и циганите.Чужденци закупили къщи се отказват от тях,заради циганската престъпност.На времето доста цигани ги настаниха в български къщи по селата.След Сливен ,в селата наоколо живеят почти цигани в български къщи,българите ги няма.Изгледай видеото"С цигански банди държавта обезлюдява две села"Това е вече политика.БСП са в съюз с Евророма,коалиция са.По Конституция не може да има партия на етническа и верска основа,а в страната ни са на почит и на власт,като ДПС,също е противоконституционна.Социалната политика на БСП е само за циганите.Издръжката на циганите на година струва на данъкоплатеца 4 милиарда годишно.Не плащат ток,вода здравни осигуровки,данъци.Безплатно лечение.80% от всички помощи отиват за тях и над 85 % от всички детски отиват за тях.Една ромка, детските на месец са 60 лв+80 лв за самотна майка.Не сключват брак.На българската майка са само 35 лв на месец.Таваните на пенсиите,ниските пенсии,вдовишките пенсии,които са 26%,всички тия средства се пренасочват за ромите.Те са електорат и са на почит.Никой не се бори с тяхната престъпност.Политиката към ромите е наложена от вън,от Сорос,с който се съобразяват почти всички партии.Китай не го допускат,Русия също.Китайците наричат Сорос,крокодила.В Англия с далавери е отмъкнал голяма сума.На някои им трябва геостратегическото място,без народа.Нещата се смениха,по кофите ровят все по вече българи.

Да, Колега ! => Боянци ! Локално. Навсякъде.

По немската телевизия показаха цигани от Стюлюпиново, които обясняваха как мизерстват в България и колко са дескриминирани, колко са бедни и, че никой не им дава работа... И немските журналисти веднага обвиниха държавата и обществото, че не се грижат за тях.

Това с геостратегическото място е пълна глупост. На кого ще му трябва земя, населена само с крадливи, примитивни, гнусни цигани? Да допуснем че през 2050-та в България останат само цигани . Кой ще работи в тази земя, на какъв жизнен стандарт ще се разчита, ако е населена само с орки. Престанете с тези глупави теории на конспирацията. Сорос, та Сорос. Проблемът е че с 10 години липса на селско стопанство и унищожаване на кооперативите вече нямаме никакъв шанс да настигнем останалите страни с организирано селско стопанство. Някой сега ще каже че са виновни Ран-Ът с техния план. Да де, ама те не са писали в плана си че земята трябва да се връща на собствениците в продължение на 10 години...нашите глупави управници и народни представители си го направиха това. Все някой отвънка ни е виновен.

Ми така е като смрадливите цигани са повече от нас и всичко им е позволено.

Бих предположил че г-н Тодоров е вече Тук и Ни чете. Позволете да се опитам да формулирам поне-някои Базови въпроси : А.Какъв е Реалният профил на населението ? Б. Каква е Реалната икономика локално ? В. Какви са Реалните познания/умения всред Хората локално ? Г. Какви са Конкретните Проблеми локално ?

Макс, ти кога си ходил на бригада там ????

Обявявайте и държавата и да си ходим. В Украйна поне се борят. Тука сме апатични, все едно посрещаме краят...

Tujnata istina. Ma ti chak sega li go razbra tova ?

Срам за Българина - предпочита да се продаде вместо да се бори !!!!!!

Защо не отидеш ти да поживееш в едно такова малко, със затихващи функиции населено място? Да посъжителстваш с известно време с крадливи роми/ама да са ти съседи-от другата страна на оградата/! Да нямаш и никакъв шанс за работа! И тогава да коментираме въпроса за срам и борбата!!!

са купували роби след обстоен оглед на тялото, ръцете и зъбите.Всеизвестен е зъбният статус на средностатистическия българин, така че офертата всичко за продан не върви.Не е ли по-добре 240 ни любимци да излязат в безсрочен неплатен отпуск и парите им да се насочат към полицията,а тя да ги даде за реално денонощно полицейско присъствие в малките и обезлюдени села Ще се освободи и ресурсът, който пази депутатите от народа му.Истината е, че Родинката ни е ограбена и на никого не му пука. ВЗЕМИ ЕДНИТЕ, ТА ГИ БЛЪСНИ В ДРУГИТЕ. НИЩО НЯМАМЕ КАТО ХОРАТА.

Да се освободи и ресурсът, който пази депутатите от народа му.

В 14:57 говорих Лично с г-н Тодоров. (Очаквам да го Видим сред Нас-Всички тук във Форума. ) ---> Хайде, Българ(к)и !

Продава се селото(ясно на майтап) заради циганите,които крадат каквото им попадне,за да изхранят многолюдната си челяд. Ако нямат челяд пак ще крадат,такава им е закваската,навика. Уточнение: Спасение от тях няма и не може да има! Имам приятел ветеренарен лекар,който ми е разказвал: По времето на ткзс в оборите живеели много цигани с по няколко деца,грижели се за кравите. Но,когато огладнеят,с тухла или камък чупят крака на някоя крава или теле и на сутринта казват: Докторе животното си заклещи крака във водоодходната решетка на обора и си счупи крака. Доктора разпорежда,веднага в кланницата. После циганите получават всичката карантия без пари,доктора и други от ткзс получават месо с отстъпака 50-70% и всички доволни. Ядене и пиене на корем. Мине не мине 1-2 седмици,историята се повтаря. А сега,циганите са гладни,няма работа,и те са родители. Кой родител не обича децата си? Дори от филмите по Дискавъри виждаме какви грижи полагат милите за да оцелеят и продължат рода си. Извод: За всичко са виновни политиците ни,дано са проклети и да не видят бял свят. Писах за циганите,а ние българите ,къде сме,почти като тях,само се успокояваме,че не сме цигани. Да,ама надали!

В тоя край така са се омешали, че не можеш ги разбра кой е циганин, кой е българин.

Май май преувеличава твоят приятел! Ако не вярваш вземи калкулатор и смятай, колко крави ще останват ако всеки две седмици колят една!!!

Днес село, утре град, а после.....

За съжаление така е в повечето български села! Това е поредната програма на другарите за създаването на първа частна мутренска държава. Затова не се удрят циганите, затова се изкупуват на безценица земите и се толерира престъпността. Не им трябват независими и мислещи хора! Това и е електоратът!!

Кмет - Тодор Тодоров, тлф 9324-21-34, гсм 879-169-598 ---> Действаме ли ?

Добре казано приятел ,но няма да стане ,ако беше преди 25 години щяха да орат и пушак щеше да се вдига .Тази така наречена демокрация ще затрие България!!!!!:(((((((

...да се смееш или да плачеш, еех, балканска ми душо.....селото на баща ми също е във Видинско. Наистина хората в този край са тотално изоставени, бедността и мизерията са навсякъде. А селяните са различни, както всички селяни - с едно приятно простодушие, доброта, без задни мисли..... много грехове има цялата политическа класа, управлявалите България през последните 25 години върнаха тази държава във времето на първата световна - гладни бунтове, страшна безработица, отчаяние и беззаконие....Проклети да са, те и потомците им до 9-то коляно, за това което направиха!Мръсници, мислят си че като строят магистрали и туристически комплекси България е цъфнала и вързала....направиха моста на Калафат, е и какво?? да не би целия регион да просперира? Били вдигнали туризма - да, за чужденците е добре, а към собствения си народ - геноцид. Само да уточня нещо, за онези които не са се интересували - местността "Смърдан" се нарича така не заради някакво сметище, а заради многото жертви, които румънците дават по време на Руско-турската Освободителна война. През зимата на 1877г. румънците атакуват тук турски редути и дават 700 убити.Телата им дълго време лежали непогребани и местните нарекли местността така....и сега звучи актуално. Местните жители ги "убиват" бавно и последователно от години....

Нямате идея какви ужасни хора живеят в тоя край. Прадядо ми е бил земевладелец в Златията, бил е предприемчив и умен и е направил маслобойна по немски образец. Осигурявал е хляб и препитание на десетки ратаи. След комунистическия преврат от 1944 г. му взимат всичко което с труд и находчивост е придобил и го обявяват за народен враг, него който е давал хляб на хората. За да избегне репресиите се е преместил в София, а това което е бил създал е останало в ръцете на червените разбойници. И не само той, всички като него които са имали потенциал и са били постигнали житейски успехи и благосъстояние са били прогонени, а на тяхно място са се настанили неграмотни партийни секретари и текезесарски деятели. След много години като ни върнаха заграбените земи ние наследниците вече сме откъснати от корените си, имаме друг живот и други интереси, а и поучени от горчивия опит на дедите не бихме се заели с такъв вид дейност.

Чудесно ! ->Вижте Предложеното на предишната страница. -->Допълнете с Конкретиката на Колегата ЛудиятМакс. -----> Проверете ме да Не бъркам с намерените Данни за Комуникация (тук по-горе) И ! - кажете ако обичате !

НС да приеме закон държавата да бъде задължена да изкупува земеделски земи от желаещите да продават собственици по средно европейски цени.

сега мутрите респ.бившата кмсомолска номенклатура се хвалят, че осигуряват работа ...

Да и децата на днешните олигарси така ще разправят някой ден!!Клеветник! Хората там били ужасни, а твоите деди откъде са бе цървул?

И какво общо има тази драма ,която разказвате с хората от този край? Мойта е подобна ,но от другия край на България. Общото е помежду им е комунизма и апарадчиците.

Намирам че формулирахте Конкретиката към предложеното на предишната страница. (Браво !)

Ето откъде ще дойде икономическият растеж, като продадем България.

Да. Докато я разпродадат горката ни България що рушвет ще се вземе. Таз корупция що народ има да храни. А като наврат всичкото българин в един град що хапартамент ще се продаде, що заем ще се изтегли, що лихва ще се плати... Спат и сънуват - всичкото кола със софииски номер. Мале мале. Що пара данък ще се изсипе. Ей ти го бюджета 5 милиарда. Кеф ти кръстовища на две, кеф ти на пет нива. На бай ти Ганя солунската митница ще му се види детска касичка сравнена с новата далавера. А който не ще да става столичанин прав му път. Ойропата чака черноработниците ни. Те като пратят по някой ойро на старците си и валута ще има бол за турски домати и македонски картофи да внасяме. Не си ценим България. Псуваме си държавата, мразим я. Готови сме да я продадем и от нея 2-3 града да си оставим само. На дядо си нивите за един голф на старо сменяме. Щото сме глупаци. А друго освен България нямаме. Не се ли променим, лошо.