Северният централен район - на прага на локдаун

72,5 процента от леглата за интензивно лечение са заети, сочи картата на Министерски съвет

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Просто Киро и шефът му Мунчо са "избрани" с най-мизерния резутат, от както има избори. В тая ситуация няма да посмеят да наложат локдаун, защото хората ще ги изметат, като гов.. от обор. Сега ще стъкмяват броя легла, само и само да няма локдаун. Просто шубето е голям страх. Върпоса е, от къде ще вземат лекари да обслужват тия легла. Фиктивни лкари, не е като фиктивни легла. Всеки само си преценя и който оцелее!

къв праг бе хора, вътре сме в цял ръст и оправия не се вижда на хоризонта с тази разбита, корумпирана и дори зловредна здравна организация, не може да се самолекуваш вкъщи с интернет в най-добрия случай, дават ти рецепта, купуваш в най-добрия случай цярове за най-малко 150 лв. и никой не ти казва докога да зобаш, ама си "изолиран" и слушаш "Силатана съдбата", не се вижда проблясък дори, един тест върви 50лв ако отидеш доброволно да се тестваш

Радев обеща че няма да има принудителна ваксина, но я наложи. Да не говора за Днешните управленци, Киро Харварда БСП, ДБ, ИТН, да не бяха ползвали измама, Костадинов щеше да има 50% гласове. Бай Ганьо, както винаги, 80% не искат ваксина, а не гласуват за той, който изрично е против, сертификати и принудителна ваксина. То си личеше, че всички други шмекеруваха, с половин уста казваха че ваксината е доброволна, но тоягата и зеления сертификат са нещо нормално, ти да не се сетиш какво означава това. Само Слави мултиплекса, като подобни комикс злодеи, открито лъжеше, сега вдига ръчичка в новото правителство.

дето прави уж мат. модели ще ви изиграе кофти номер. не ми харесва - самовлюбен и нагъл!

Тая бяла мафия за пари и децата си ще вкарат в интензивните...

По-добре локдаун, отколкото лечение в БГ здравна система, което си е равно на смърт.

начи зетостта на леглата било критерия за локдаун.... ами що не увеличте броя на леглата бе?? дв години се строи кво ли не а нито едно болнично крило не се разшири поне а не да се построи ново... що ли така?

а може и да ги намалят... тогава ще сме в постоянен локдаун....

щото София е пълна с частни клиники, заплатите на софиянци не са като нашите в прованса и имат ибор и финансови възможности, но баба Пена в махалата на баира няма дори личен лекар, аптека и какъвто й е късмета, само с късмет не става, щото ний от прованса също се водим българи и пред болестта за жалост не сме всички равни, десет няма да ги приемат щото няма места, но един депутат ще влезе за лечение...

като идея е добре , но като се обвържат с Ковид-пътеката, става нещо като сърдечните стентове . Трябва промяна !

Soumya Swaminathan от СЗО каза, че до средата на годината трябва да се ваксинират 70 % от световното население. Очаквам от май 2022 задължителна ваксинация в България и драконовски мерки срещу тези, които отказват да се закачат на куката, пардон на иглата.

Ние сме на всеки километъъър!

да видим Няма да стане

то е много просто да се направи доброволно, ама нещо никой не ще.... ако бяха казали че който се ваксинира няма да плаща никави данъци тази година щеше да има опашка и бий кой да е пръв на ваксината.... но щом това не се направи а се минава на гашиско-комунистически мерки, значи целта не е да се пребори вируса а да се набодем неясно с какво... а вируса е само предтекст

Някой може ли да ми обясни как точно се заемат 54,2 легла?

Лесно. Само трябва да знаеш какво е човеколеглохраноден.

Изчисляват се в проценти. Не брой легла.

Налагат зелен сертификат на всяка цена, който ни прави зависими от него, като отнемат права и свободи, обясняват при колко влезли в реанимация ще ни ограничават, което може да се манипулира с протокола за "лечение" с някой от препаратите, като Нимбекс с висока доза (практическо убийство), Ремдесевир с 2-3 по-висока от листовката в протокола за "лечение" доза, използването на Мидазолам, който води до смърт. Ясно е, че готвят затваряния и фалити, като за последно. Следва следващата година, както каза бил гей тс нов вирус и нова пландемия и ще е 10 пъти по-лоша. Позволим ли го.

Хората ГЛАСУВАХА за партия"" Продължваме Промяната"" за да МАХНАТ всякакви МАСКИ И Сертификати за българи... И да ИЗГОНЯТ всички китайци от БЪлгария и да ЗАТВОРЯТ и закрият Китайските Ресторанти и китайски Магазини, за да НЕ ни ЗАРАЗЯВАТ с Китайските Корона-вируси и техните мутации.. Чакаме да направят това нещо.... Ако някой в тая партия"" Продължваме Промяната"" си мисли че са ИЗЛЪГАЛИ хората и сега, 4 години ще КРАДАТ на мястот на Боклук Борисов, тия просто ще ги изхвърлим, както махнахме Боклук Б.Б... След като решат тоя ГЛАВЕН проблем, може да започнат да решават и други проблеми...

Да кажем че отново дойде момент , в който ще попаднем в Лок Даун. Много модерна дума. Метрото в София - гъз връз глава, тъпли и тъпакница от хора - развъдник на болести пренасяни по въздушно капков път - някога да е спирано Метрото с Лок даун? Хранителните вериги - Лидл, Кауфланд, Била, местните големи вериги по градове - тъпкано с хора, кой с маска над носа, кой с маска под носа, на касите лелките опипват всички продукти и ако се изхрача на опаковката с хляб, леля като го лепне с силиконовите ръкавици и след мен ще даде лигите на поне 100 човека. Всеки рови из дрехите, стоките опипва и прочие - некой затвори ли тия вериги хранителни? Аптеки, дрогерии, банки, телефонни оператори - то там няма Корона вирус, хич .... Кви са тия лок дауни, кви са тия смехории.

Идеята на локдауна е да премахне всички лигавщини - заведения, кина, театри, фризьорски и козметични салони и тем подобни. Била, Лидл и Кауфланд са хранителни вериги - няма как да ги спрат, както и обществения транспорт, въпреки гъчканицата.

И транспорта ще пипнат, ще ходим само до кварталната градинка без тест. Като в Германия. Ако не се стегнем и им позволим още да ни се подиграват.

Едно нещо трябва да е ясно - варианта Омикрон заразява всички - и ваксинирани, и неваксинирани ! И срещу него настоящите ваксини са безполезни ! Съвсем друг е въпроса, че този вариант е безобиден ! Лично моето мнение е, че ако човек взима сутрин на гладно по една таблетка от българското лекарство “Респивакс” не само Ковид , ами и всякакви други вируси няма да го хванат !

Направо ще живее 100 години, с 'Респивакс' :)))

Данните за умрели ваксъри, които вчера мангъров спомена са само до ноември и само от ковид. А умрелите вакси от тромби са много повече. Пукясват тихо и кротко без много шум да не се пречи на фарма бизнеса. Чистим се от изметта.

Хубаво е да му се повдигнат обвинения и да докаже твърненията си. Откакто се явява по тв нищо не успява да докаже, но шараните му вярват.

Споко, ще нагласят числата и утре ще почнат да спадат болните рядко. Киро Канадеца ако наложи локдаун ще му заплаят палатката, в буквалния смисъл. Нахиления продавач на кисело мляко е хитър.

Видяхте ли статията за руския артист умрял уж от ковид? Пълна измислица, човека умрял от сърдечен удар в клиника за наркомани.

_stankow

И в България е така. Хиляди хора починаха СЪС ковид, бог да ги прости. Но ги писаха, че починали ОТ ковид. Отдавна никой не се хваща на тази измама. Дето само журналята я имат за "тънка". Но не минава вече.

Ех , за две годни и нещо не се научихте, че от вируса не се умира, а от усложненията които предизвикват вирусите! От Ковид не се умира, но от пневмонията, която в повечето случаи предизвиква се умира! Умира се още от блодробна емболия, сърдечна и бъбречна недостатъчност и диабетна кома , които вируса в 50% предизвиква, защото малко са силните организми, които могат да издържат на натоварването по време на болестта! Еболата не убива, убива най вече бъбречна недостатъчност и обезводняване предизвикано от нея! Бяс не убива директно, хората главно умират от обезводняване, защото не могат да пият вода, веднага я повръщат, тук смърноста е повече от 90%, ако не се сложи противобясна ваксина навреме! ! Хив предизвиква срив на имунитета и главно пневмония, която убива!

Станкоолу, През 2020 и 2021г. са починали общо 57000 българи В ПОВЕЧЕ ОТ ОБИЧАЙНОТО. И Това е резултат от ковид епидемията. Не ми обяснявай, че е следствие на лошото здравеопазване. То си беше такова и предишните години

Който не иска да се ваксинира да подпише декларация че се отказва от държавно здравеопазване и проблема ще бъде решен по естествен път.

А за ваксинираните важи ли ?

Ваксинираните е необходимо да плащат за своето лечение, защото ваксините са вече платени от осигуровките

Нали виждаш, че само Ваксинираните ревете, че не ви пазят и няма места за вас в болниците.

Предложението Ви има разумен елемент, но е непълно. За да е справедливо хората подписали предлаганата от вас декларация да бъдат освобождавани и съответно компенсирани за направените до сега, защото от тях е изградената инфраструктура.

А осигуровки да продалжават ли да плащат, ако им се отказва лечение? А с осигуровките платени досега без да са били болни, с тях какво правим? Да, здарви неваксинирани да плащат лечението на ваксинирани с две три дози болни от ковид, това е изходът от кризта.

Няма проблем ще подпиша такава декларация за отказ. Но тогава ще подпиша и декларация че НЕ ЖЕЛАЯ ДА МИ УДЪРЖАТ ВСЕКИ МЕСЕЦ пари за здравни осигуровки от вече и без това ниската заплата.

добре но властта няма да го приеме за тях е важно всички да се набодат въпросът е ЗАЩО макар че все повече са наясно ЗАЩО

ОТДАВНА от Всякакво такова!

Като ми върнат здравните застраховки, плащани през годините, подписвам с две ръце ! То и така полза никаква...

ДЪРЖАВНО здравеОПАЗВАНЕ Н Я М А МНОООГО ОТДАВНА!!!!!!!!! За всичко в ПЛАЩАШ КАТО ПОП СЪС ИЛИ БЕЗ "ЗДРАВНИ" ОСИГУРОВКИ!!!!

Гърците въвеждат глоба за неваксинирани пенсии ! Оставете тъпото антиваксърско стадо да мре от собствената си простотия! Тази държава заслужава да се очисти от лумпените !

Ми тя се чисти от ваксинираните с инфарктите.

Отново ,всяване на страх! Това са долни лъжи и манипулации ! Всичките ни политици са за разстрел !

Ваксърите са едни от най долните отрепки ходили някога по тази земя.

_stankow

Не, недостойни са отрепките, които разделиха хората на ваксъри и антиваксъри. И тези, които разпространяват фейкове за вредата от ваксините, разбира се !

Най-вероятно тук попада и Европейската агенция по лекарствата с регистрирани над около 1 350 000 нежелани старнични реакции от одобрените ваксини: 1. https://dap.ema.europa.eu/analytics/saw.dll?PortalPages 2.https://dap.ema.europa.eu/analytics/saw.dll?PortalPages 3. https://dap.ema.europa.eu/analytics/saw.dll?PortalPages https://dap.ema.europa.eu/analytics/saw.dll?PortalPages . Около половината от случаите са определени като тежки. Данните са до октомври 2021. В момента сигурно са с още 200-300 000 отгоре. Смъртните случай удобно не са обобщени в отделан категория, а са разхвърляни в отделните подкатегорий и трудно се намират. Колко точно хиляди са не ми се смята, който иска да провери сам.

Материал за размисъл (по данни на МЗ): 20.11.2021 Починали ваксинирани: 495 Ваксинирани постъпили в интензивни отделения: 186 Хоспитализирани ваксинирани: 5425 Заразени ваксинирани: 31903 28.11.2021 Починали ваксинирани: 564 Ваксинирани постъпили в интензивни отделения: 208 Хоспитализирани ваксинирани: 5978 Заразени ваксинирани: 35138

И защо са тези глупости ? Испания вече приравни Ковид към сезонния грип ! За какви локдауни говорим, когато някой е кихнал, а друг е имал хрема ? Абе я подходете малко по-сериозно към тая “пандемия” !

А Нуле какво прави днес? Домъчня ни да четем новини за него.

И нека триенето на неудобни коментари да започне сега !

В Дира е така..

Звънках в Инспекцията да питам очаква ли се Уокдаон и отговора беше, че вероятно до края на деня ще разпишат заповедта. Най-тъпо ми е за децата...

Ми съберете се и размажете от бой тези от инспекцията. Сложете маски преди това.

Как държавата гарантина коректността на данните? Т.е. как държавата гарнатира, че починалите наистина са починали от усложнения от страшната болест? Защото със сигурност помним случая с 13 годишното дете починало в катастрофа, но писано от К19. Със сигурност също много знаят за вкарани в болницата без да има. нужда заради изгодните клинични пътеки... Та да попитам пак, как знаем, че данните са коректни? Защото цялата пландемия се базира на данни, които никой не контролира! И всички знаем, че държавата е много, ама доказано много лош стопанин на данни!

ли представа, колко случаи са пропуснати в статистиката? Разбирам, че много ви харесва да разтягате един, конкретен случай, но в реалността е точно обратното на това, което ви харесва да мислите. Диагноза ковид не се пише при отрицателен тест, а постмортем тестове почти не се правят.

Занимавам се професионалноп със статистика и за това повдигам въпроса. Знам много добре какви проверки правя за да зная моите данни до колко са коректни и как процедирам с непълни или грешни данни. Ти дали имаш и бегла представа от статистика? Съмнявам се! Замълчете и се научете да квакате във вашата ви локва!

Аз пък се занимавам професионално с лечение на хора от десетилетия, включително с попълването на медицинската документация, на база на която се прави статистиката. Отделно, че статистиката си е част от обучението по медицина. А иначе, като си толкова по проверките щеше да знаеш, че в конкретния ти любим (както и на другите тролове) случай, в медицинската документация на това момче, никъде не фигурира диагноза Ковид.

интересуват ме данните и как се гарантира тяхната достоверност! Никак не ме интересува лекуването на хората! Дали правиш разлика. И пак: квакай в твоята локва ;)

В правителството ще наложат локдаун до края на месеца, просто не го казват. Така им е наредено от ЕС

аз все си мислех, че подобни планове е редно да се правят за да не се задръстват болниците. Да се предприемат подобни мерки ми е малко, като да спрем коня, чак като иде у ряката.

почнаха да капят като круши.

Според статистиката са 5-7% от окапалите. Без да смятаме "ваксинираните" колко са сред тези...

Двойно ваксинирани се считат за неваксинирани, когато пукнат. Така, че статистиката спокойно си я заври там където не ОГРЯВА!

По странен начин ги виждаш нещата. Да не би да гледаш от там, където не огрява? Тъмните дебри на интернет. Ти да не си помисли нещо...

Безмозъчни същества. То легла няма принципно следователно болните може да са една шепа, но болните малко.

тоя план са го измислили олигофрени, които като ядат сладолед и си бъркат в окото с фунийката

Що само Русе, давайте цялата страна. Геноцида над нас продължава. Това само ще засили сепаратизма тук отново и ще го върне на нивата от 2019.

КремълБесовете - НЕ се нуждаят от Единна България, която да Е Активен ВоистинеЧлен на ЕС+НАТО, Колега ! …и Продължават да Ни таковат чрез Вси”наште” да сме “членове” Само за ДъСъ Краде и Очерня !

gcq

Нека видим какво е всъщност положението със защитата от заразяване със зелен сертификат. Явно е нужно да махнат сертификата, защото не действа изобщо и само води до повече заразени, и да измислят нови РАБОТЕЩИ мерки ЗА ВСИЧКИ, ако наистина е страшно да не се изпозаразим с омикрона. Извадката е по данните на НСИ, data.egov.bg, coronavirus.bg за население, брой заразени. Нарочно е направена от 2.1, защото coronavirus.bg за всичко дава до 14 дни назад. Обединени са масиви за разпространение на вируса(общ брой заразени), НСИ население по възраст, завършили ваксинационния цикъл по възраст, брой заразени ваксинирани по възраст и ваксина. Броят неваксинирани е общият по НСИ - ваксинираните. Броят ваксинирани е СЪС ЗАВЪРШЕН ВАКСИНАЦИОНЕН ЦИКЪЛ, т.е. не се броят хора с по една доза или две дози, но неминали 14 дни от втората. Те за МЗ и съответно тази справка са неваксинирани. Сертификатите и ваксините видимо не предпазват изобщо от заразяване. Като такава мярка са безсмислени, защото ваксинираните са с 0 защита от заразяване и разпространение на вируса. Брой заразени в страната по възраст Неваксинирани Възраст , брой заразени 14 дни назад(от 2.1) , брой за страната , заразени:100000 0-19 8980 , 1265182 , 709.7793045 20-29 7403 , 493605 , 1499.782215 30-39 8605 , 665068 , 1293.852659 40-49 8134 , 680628 , 1195.072786 50-59 5975 , 599926 , 995.9561679 60-69 4356 , 554568 , 785.4762626 70-79 3115 , 445751 , 698.820642 80-89 1236 , 220814 , 559.7471175 90+ 121 , 32633 , 370.7903043 Ваксинирани Възраст , брой заразени 14 дни назад(от 2.1) , брой за страната , заразени:100000 0-19 581 , 48070 , 1208.654046 20-29 2578 , 177201 , 1454.845063 30-39 4028 , 288325 , 1397.034596 40-49 4300 , 369719 , 1163.045448 50-59 3379 , 356680 , 947.3477627 60-69 2305 , 365107 , 631.3217769 70-79 1305 , 270815 , 481.8787733 80-89 317 , 77398 , 409.5713068 90+ 14 , 5058 , 276.7892448 Ваксинираните не е видно да се заразяват по-малко. Броят заразени на 100000 ваксинирани е съпоставим със същия на 100000 неваксинирани от всяка група.

Аз за един приятел да питам - ти нормален ли си? Кой нормален си играе да вади и пише такава статистика, бе? Значи или си напълно луд или добре платен. Ти си избери аз няма да слагам етикет!

По-интересно е кой нормален без тази статистика вярва на баба Радка и останалите платени клакьори. Твое решение си е дали искаш да вярваш на лъжи или да търсиш истината.

Мое си пишеш за баби и дядовци колкото си искаш. Баба Радка не знам коя е, че да и вярвам. А че ти не си наред го показваш на цяла България. Друго?

Ама само ваксинираните не боеледуват в рая.

В област Ямбол има само 8 интензивни легла и те са само в общинската болница, няма детско Ковид отделение в област ЯМБОЛ!!!! Децата се препращат в други области за лечение. ВЪПРОСЪТ МИ КЪМ БЕЗХАБЕРНИТЕ УПРАВЛЯВАЩИ Е - СПОРЕД НОВИЯТ ПЛАН ЗА СПРАВЯНЕ С ПАНДЕМИЯТА НЕ ТРЯБВА ЛИ ВЕЧЕ ВСИЧКО ДА Е ЗАТВОРЕНО ТУК?!

Напълно съм наясно, че когато са го съчинявали този "ПЛАН" са имали предвид столицата, защото за тях това е България.

Ямбол е заедно с Бургас, Сливен и Стара Загора като области. Общо са включени към един от шесте района. Понеже в област Стара Загора и Бургас има повече интензивни легла, затова и общият процент на заети интензивни легла е нисък. Не разглеждай област Ямбол като отделна единица.

Добре, благодаря за съвета, но не се ли връщаме по този план на опашките пред болниците и ходенето от болница на болница за търсене на свободно легло, както и болните седящи по стълбите на болниците. Дано не ви си налага да ходите с ваш близък да търсите по спешност лечение в друга област.

Извинявай, но ако ти смяташ, че на някой от управляващите им дреме кой човек къде щял да търси свободно място в болниците, и евентуално дали ще стои с часове по стълбите, е твърде наивно от твоя страна. Нали за тях има места винаги. Излиза, че ако в Ямбол няма свободно интензивно легло, а в Стара Загора има, пациенти ще бъдат разкарвани не само от болница в болница, ами и от една област в друга. Такъв е планът за справяне с ковид - Омикрон.

Колко неадекватни мерки. Значи при локдаун затварят автосервизите според заповедта на министъра и всички магазини за железария примерно, с което буквално всичко се срива. Дори крана у вас да протече няма как да си го оправиш, а ще чакаш да свърши локдауна. Камиона който кара хляб се счупи - ще чакаш да мине локдауна. Но съответно в големите хранителни магазини които са на принципа домашни потреби и битак които са повече по площ от хранителната зона няма ограничение примерно 1 човек на 20 кв. метра. Ами сложете по добре ограничение в броя хора влизащи в затворени помещения без да затваряте нищо. Направете го примерно за магазини 1 човек на 20 кв. метра, за заведения 1 човек на 5 кв. метра и толкова.

Купувайте части и консумативи Онлайн, Колега. ..и поддръжката - е, как Стане де.. Успех ! …а за прората Допускане - Знаете че Ясно#Кой пак ще ДъСъ изкилифенчи.

Точно в София и Благоевград, където случаите са най-много на глава от населението, всичко е ОК. Там където е в червено, случаите са под средното за страната. Явно леглата са малко. В Благоевград има няколко пъти повече случаи от Търново.

Да. …а това което “творят” Вси”наште” с тоя “модел” - Е Целево Манипулиране на информация. …Целта им - какабична ДъСъ Продължи Доенето Вимето на Народа, а И Отвсякъде. …та Затова казвам - Нито Наностинка за Вси”наште” !

За това, че няка легла, кой е виновен? Хората, неваксинираните? Кой? А защо няма легла? За две години продажниците можеха да разкрият достатъчно легла и да отворят модерни Ковид- отделения. Къде са леглата? Хорта са ви виновни, че нямало легла. Абе , вашта семка проклета... Какъв локдаун, бе? Няма проблем. Дайте по 1000 евро на месец за посрещане на разходи и плащания и ще с лежа у нас, и без това от работа ми се повръща. Какъв локдаун, бе? Идиоти. Ще евете маматана държавата, некадърни боклуци. Преди два месеца един приятел се зарази с Ковид. Две седми имаше само температура. И лека отпадналост. Друго нищо. Един ден му се обаждам, викам Кво става, бе? Оня вика- приемат го в болница? Защо, бе? Имаш ли температура още- не, вика, имаш ли кашлица,главоболие, отпаднал ли си, боли ли те нещо? Не, вика- нищо ми няма, но казаха, че трябва да отида в болница... Лежа 10 дена без симптоми. Снмката така показвала.. Не знам, не съм специалист. Да кажат вещите лица.

Тази карта чудесно илюстрира къде трябва да се строят болници

…та да Сме Наясно ! : - пари ЗА Продължаване Вонята у Нас - Абсолютно Никакви ! ..т.е. НЕ Позволявайте Нито Наностинка ! Действие, ако обичате !

Вижте, Дежурният … - НЕ се шегувам, …Н И К А К В И ! …Н И Т О НАНОСТИНКА ! …щото Инак - Ще стане Отвън- С-Шамар.

ви е фейк

Парекселанс !

Искам да видя кой ще се съобрази този път!!! В ролята на люцерната - КПП-тата.

ли намерихте пак бе? нали сте различни хахаха

До края на март във всяко семейство ще има по един умрял от вируса или последствията от него, никога не бъркам, запомнете! Нашата скапана държава и народ са доказателство как простотията затрива цяла нация!!!!

Трябва си локдаун на цялата държава за поне месец. И смяна на правителството, понеже настоящето нищо не прави по въпроса и ще унищожи хората!

Бургас е оцветен в цвят за ета 0, а сте писали 1! Ей за това не ви вярват хората, манипулатори долни!

Има 100-200 легла какво да се очаква.Защо не кажете колко са ами проценти.Ми ако има общо 10 и 9 са заети си е 90%

Както казах онзи ден след малоумното решение на харвардските теоритици да следят не броя заразени, а броя интензивни случаи - ефекта ще е една седмица отлагане на проблема! Със същия успех днес могат да решат да се налагат мерки на база броя свободни места в гробищата!

Интензивните легла са единственото, което има значение за ограниченията, и това е така от началото на пандемията. Правителството след падането на НОЩ слага ограничения само за да няма хора, останали без медицинска помощ и умиращи "на стълбите на болниците". Така че е логично да се следи именно този показател. Особено след като вече има вариант, който много по-рядко вкарва хора в интензивното отделение.

Простотията ви няма край! Ние сме до Велико Търново - фирма от 200човека и в момента няма нито един болен от ковид при нас!!!! Какви глупости искате да натворите??? Ние сме производствено предприятие и няма как да се работи дистанционно! Измислихте си тъпи критерии и сега дай да затваряме...Я влизайте в час щото ще грабваме сопите!

Че Търново е за "промяната". Що ревеш?

Мунчо Тъпото и хунтата не се свеняха да горят маски на площада и да твърдят че коронавирус нямало, под аплодисментите на тъповатото, заспало население. А сега всички тръгнали да ми циврят, че нямало достатъчен капацитет на болнични легла... Като си тъп, никой не може да ти помогне - това е неизменен природен закон! ЗАТВАРЯЙ цялата кочина!