Бивш US командос: Пуснете милиони айфони над Северна Корея

Бившият командос от американския флот Джоко Уилинк, сега автор на Business Insider, даде неочаквано предложение за справяне със севернокорейската криза.

Обратно в новината

Коментари - Бивш US командос: Пуснете милиони айфони над Северна Корея | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

То хубаво ще пускат Айфони/смартфони, но какво ще стане, ако китайците научат за плана и откажат да им ги произведат? Да не говорим, че Северна Корея има доста развита противовъздушна отбрана. Как ще прелети този самолет над нея, който ще пуска смартфоните? Трябва да лети или много високо, или с много висока скорост. Какво ще остане от един смартфон, ако бъде пуснат от такава височина?

Ми, тая година айфони а догодина шевролети и готово.

Тази идея в кръчмата ли му дойде, или в тоалетната? Докога ще ни занимават с малоумници?

Не става така. И тук преди 1989-та, масово нощем се слушаше BBC и VoA, ама Тато си печелеше пак с +97% на изборите.

Ако знае колко е прав.

ако знаеш колко си тъп

и както съм писал и преди: "вместо с бомби,да ги бомбардират с хранителни провизии и пари"!!! ...и ония сами ще изядат главата на "Pе XII"

Тоа па много на сериозно се взе с тия айфони бре, или си мисли , че айфона е върхът на щастието и мечтиие на човека}:-))) тъп янки, с мозъчно развитие на маймуна- консуматор!

От години говоря, че най ефективният начин за борбата срещу ДПС е евтин и бърз интернет в родопските села.

Че да могат направо да им промиват мозъка от Турция, вместо да ползват ДПС като посредник?

ВСИЧКИ соросови предатели под строй във Вонеща Вода, където цяла сутрин има протест срещу поредното унищожаване на фирма в България!! Защо няма новина в дир-а, а занимавате хората с глупостите на един откачен американец??

Що бре? Да се замерват с тях ли? И да се изпотепат сами от "удари с тъп предмет"?

Тоя командос явно много са го били по главата на тренировки. И като пуснат 1 млн. айфоня, кво да ги правят като няма мобилна мрежа? А малоумните приказки на тоя за уайфай от сателит просто не заслужават коментар.:)

Малоумен си ти и не си прочел статията. Идеята е освен да се пуснат телефоните да се осигури безплатна WiFi. Чети и после плюй. На мен ми харесва идеята.

Шило

Чрез сателити?

А защо не хвърлят банани и тоалетна хартия? Както в РБ, продажниците от Балкана.

РБ - Реформаторски Блок?

Види се средностатистическия американски командос пращи от акъл и иновативност във военната тактика.

Добре де, разяснете и на нас другите тъпи, защо не ви харесва идеята. Аз си мисля, че защото мисленето ви е комунистическо, а както всички знаем в онзи тоталитарния режим всеки опит за проглеждане отвъд желязната завеса се наказваше жестоко. Интересно защо, след като е било толкова хубаво в къщи! Същото ще се случи и там, затова и на хората не се дава да видят до къде е стигнал света, докато те живеят в клетка. Знам че няма да ми отговорите на нито един въпрос смислено, знам и че ще ме попитате, сега като виждаме по-добре ли сме (на което моят отговор ще бъде - ето го и мисленето на средностатистическия промит мозък, който не вижда нито причините нито вади правилните заключения, не знам дали ще си направя труда да влезна в тази полемика - понякога е безсмислено да си биеш главата в стената).

За всеки средно интелигентен и мислещ индивид е ясно, че така наречените "проспериращите либерални демокрации" са една бутафория и параван, с помощта на който същите тези грабят чужди ресурси с всякакви средства / убийства, войни, цветни революции, политико-икономически лостове/, сриват икономики и размиват ценности...

Атанас

Баце, ма не мое да си толкова тъп! Или ... може? Идиото????

Четейки коментариите ви ,оставам с впечатление ,че сега вие сте с "по-излъскани "мозъци от нас преди 89 г...

Шило

Брех, човек да не се избъзика.

И печки, хладилници, перални... нека завалят, да се пообзаведат малко хората и видят кяр от краварската примоция.

да ги пуснат над факултето - 100 броя и още толку калашника и амунициии достатъчно да има.

Ареее, още един лобист-айфонист се пръкна! :-D

На нашенския балък му трябва малки да си купи за много пари един боклук като в китаи излизат от завода по 5 долара хората що за боклук сме.

Ехее.....сателити....с W-Fi....за телефон. Личи отвсякъде, че американец дава идеята.

:D да много е смешно

Да, смела и иновативна идея. Без значение дали може да бъде изпълнена или не, хората които успяват в живота имат смелостта да мечтаят. А вие, задръстените, бедни, злобни и завиждащи българи можете само да плюете и да искате някой да направи нещо за вас. Принципно няма проблеми, на света му трябват и такива роби като вас

... се нарича идеята и нищо иновативно няма в нея освен за пълни неграмотници.

Предполагам ,че ще им пуснат айфони на Епъл произведени в съседен Китай !?... " Фирмата Foxconn производител на търсените Apple iPad и iPhone в Китай принуждава служителите си да подпишат обещание да не се самоубиват, разкри разследване. Най-малко 14 работници във фабриките на Foxconn в Китай са се самоубили през последните 16 месеца в резултат на ужасните условия на труд. Смята се, че много повече или са оцелели, или са били спрени преди да направят опит, в заводите на доставчика на Apple в Ченду и Shenzen."....

Да пуснат и тука, иначе ще каним ВВП за 3-ти март догодина.

Изверги, това ще ги съсипе.

Себестойността на най-модерния смартфон, напр. iPhone, е около 300 $. А IQ-то на потребителя се изчислява по специална формула - колкото по-висока е продажната цена, толкова по-ниско е IQ и обратното. Връзката е обратна. Това е един вид социологическо проучване на населението. Не знам при севернокорейците как ще проработи, но ако получат айфони безплатно, значи са много по-умни от американците.

идеята е добра. НО - както всеки американец, той смята, че ифон = телефон. Всъщност, произволно евтино смарт устройство за 100 долара (А НЕ ИФОН за 1000) ще свърши същата работа. идеята е чудесна, не е нова (пускането на позиви от партизаните и комунистите е същото нещо)

Идеята не струва. Смартфона без интернет е безполезен.

ейййй прочети новината, пич! не така само от заглавието и да коментираш :) човека и сателити с безплатно уй - фуй е предложил, не че има начин телефона да се свърже с него... ама е част от новината, все пак

Аха, ето значи как един айфон от 1600 лв става на 0 лв. Заплашваш САЩ с ядрени бомби и огромни болки и страдания и те ти подаряват айфони.

Айфоните от Китай ли ще ги закупят ?

Тоз настоящ хамерикански мисирек да е чувал за най-обикновенно заглушаване на радио сигнали???

Както и всички цъкнали минус и получили образУвание от филмите за спасяването на света ... :)

На минусчиите=минетчии! да поясня-всички БЕЗЖИЧНИ комуникации се осъществяват чрез радиочестотни сигнали!!!някой или е още в 6ти клас или е отсъствал от час/онанирал/ и не е чул урока по физика за видовете комуникации!!!!!!!!!!!!!!!!

българина много мрази някой да му дава акъл и някой да е по-умен от него, а па ако е и по-голям тарикат - спукана му е работата. В тоя ред на мисли малко минуси си събрал, народът не се е събудил.

ТО И В БГ НИ ЗАГЛУШАВАХТЕ МУЖИЦИТЕ, АМА НАЛИ СТЕ НЕКАДЪРНИ, СИГНАЛЪТ БЕШЕ ПО- СИЛЕН ОТ ЗАГЛУШИТЕЛИТЕ ВИ И СИ ГИ СЛУШАХ ЗАПАДНИТЕ СТАНЦИИ...

Всъщност, идеята е добра! И прехваленият "комунизъм" тук, преди 30-на години ("развитото социалистическо общество") се СГРОМОЛЯСА, след като достатъчно много нормални, мислещи хора осъзнаха, че всъчщност, "загниващият капитализъм осигурява на обикновените хора, далеч по-високо качество на живота - по-качествени продукти, по-голям избор, по-добри възможности за развитие и по-голяма свобода (да говорят свободно, да пътуват свободно, без да е нужно плоскочели охранени, партийни секретари да им дават "позволение" и без ДС да следят личния им живот). Все някога и северно корейците ще разберат, че мизерията, в която битуват, далеч не е "раят".

И едно поколение по-късно страната е в руини, ако кажеш нещо във Фейсбук срещу Борисов те викат на разпит, продуктите са "заместващи" от сорта на рога, копита и палмово масло...

Много плюсове от мен имаш. Как може да има такива нещастници с промити мозъци, дето не виждат, че 30 години по-късно няма работещо предприятие, почти нищо не произвеждаме, дори доматите и картофите са внос, а за здравеопазване, образование, съдебна система и какво ли не още изобщо да не говорим?

Така виждат страната си само мързеливците и платените комунистически драскачи. В момента, в България е безработен само онзи, който не желае да работи (или не става и за чеп на каца). В руини са само старите предприятия-мастодонти, които освен всичко друго, вземаха и здравето на работещите в тях (като Кремиковци, например). За сметка на това, сега има много нови и при това - модерни индустриални производства, а работещите в тях не са по-лошо платени, отколкото работещите през 80-те. През това лято, около 2 000 000 българи почиваха на плажовете, в Гърция и Турция (НИКОГА през соца, в рамките на 1 година, общият брой на онези, които ходили да почиват, на море, не е надвишавал 1 милион - дори и ако се броят почивалите в бараки и палатки). Всяко домакинство сега има поне по един лек автомобил (а много от тях - по два). И най-важното - може да пътува и пътува, където и когато си пожелае (в соца, за автомобил се чакаше 10 години, а на старо колите се продаваха по-скъпо, отколкото новите - понеже за новите се чакаше ред, с години). При соца, дори за добър зъолекар трябваха връзки. Без връзки не можеше човек да си купи дори шпеков салам , цветен телевизор или нови гуми за старата Жигулка. Може да се изрежда още много, но няма смисъл - винаги ще има недоволни мърморковци, както винаги е имало и ще има пълни неудачници. Светът, обаче върви напред, колкото и неудачниците и мързеливците "да му висят по крачолите".

Признаха си, значи телефоните ги ползват за манипулация, а на нас ги продават, много сме загубени.

Севернокорейският лидер може да не е стока, но американците забравят нещо важно - че имат срещу себе си горда и мотивирана нация, преживяла 2 геноцида през последните 100 години. Май сърбаха подобна попара във Виетнам... а и има прецеденти с един австриец с малки мустачки.

Добре е написано,че може да се спори, минусите обаче потвърждават как сума ти тикви не допускат някаква ценностна система извън свинския консуматорски маталитет. Щом е туземец - дай му там стъкълца и парени парцалки, да си продаде Родината.