Само глоба за Станишев за изгубените секретни документи

Прокуратурата завърши разследването срещу бившия премиер Сергей Станишев и внесе в съда предложение той да бъде освободен от наказателна отговорност и наказан само с глоба.

Обратно в новината

Коментари - Само глоба за Станишев за изгубените секретни документи | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Премиер да си и закон не те лови. . А станишев загуби ли гие или ги е продал въпросните документи ;) ???

стана много смесчен и се изложи много. / в а ж н и документи "загубени"? ама такъв човек веднага е за уволнение. а хора с достоинство- с а м и напускат! така, бил с чисто минало, а сега миналото "как ще се "нарича"? смях и позор за българия!!! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

нито един от комунистическите изчадия не е осаден .няма да гласувам за герб защото не си изпалниха обещанята комунистическите изчадия да бадат поставени зад решетките.номера "ние ги хващаме -те ги пускат" не минава.

И какво толкова те възмути, бе човече? Борисов, Дянков, Цветанов са правили къде по-големи престъпления с разгласяване на поверителни документи, с подписи раздавани наляво и надясно, за тях няма ли кой да се възмути? Цветанов нарушава правата на гражданите, а вие заблудените му ръкопляскате. Борисов ви обижда и се подиграва с вас и вие му ръкопляскате. А Станишев за 3 хартийки да го затворят? След голяото напъване и мъчене да го окалят, да му припишат престъпление, Бойковите другари най-после успяха да скалъпят обвинение, с помощта на " най-големия мафиот- А.Петров"...за 3 хартийки. И ти вместо да се възмутиш от глупостта и наглостта на прокурорите, занимаващи се с тези поръчкови обвинеия, си седнал да се потрисаш от съда. Имаш нужда от почивка, явно си слънчасал, защото друго не ми се мисли.

Станишев си направи бизнеса със секретните документи и понеже е с "чисто минало" ще бъде наказан финансово. Това е НЕВЕРОЯТНО! Нашият съд е ужасно зависим както винаги! Светът ни се смее, защото управляващите ни са женски полов орган! Какъвто и Станишев самият е! ... Просто не пишете такива статии повече!!!!

Нещо от злоба или от глупост бъркаш нещата! Тази присъда се иска не от СЪДА от ПРОКУРАТУРАТА, т.е. от държавното обвинение, което няма общо, като структура със съда!!! Панимаеш?

а какво - да го осъдят на доживотен затвор ли за няколко хартиики ??? та бг съдии оправдаха оная пияна руска свиня максим незнамсикои (дето кара зимни кънки) ... за причинена катастрофа с жертва и в пияно състояние (което в нормални държави се приравнява на умишлено престъпление) ....

Само глоба разбира се,то няма място в женския затвор.

Подхода на Бойко борисов е еднакъв с подхода на Тодор Живков,Врага трябва да се унищожава със всички средстваVТа нали докато Бойко Тиквата охраняваше Тодор Живков и хранеше кучетата му все пак нещо е научил.

Добре ли сте? Санитар...

Нещастник

Оставете Станишко на мира !!! Какво толкова ви е направило горкото зайче? Да не искате да го тикнат в панделата, а? То е малко и крехко

МНОГО ШУМ ЗА НИЩО!!!!ИМА ТАКАВА ПОСТАНОВКА!!!МАЙ ТОВА Е ЛЮБИМАТА/ЕДИНСТВЕНАТА/ ПОСТАНОВКА ГЛЕДАНА ОТ БОКО ТИКВЕТО!!!

Не ми е ясно какво толкова секретно е имало, щом го разнасят тоя документ наляво и надясно?!?! В секретните архиви си има ред за получаване и ползване на такива документи - явно и тия са някакви с гриф "строго секретно" европейски доклади и други подобни писания, от които нито на народа му става по-топло, нито ще му стане!!!!!

Всеки е наясно, че съдът, в крайна сметка, ще постанови "невинен", така че и доживотен да иска прокурора, все тая... Прокурорът, обаче, иска мижава глобичка, с което дава повод на електората да недоволства, а Нему - за още едно "Аз ги ловя, те ги пускат.". Още една възможност Той да демонстрира Божественото Си чувство за справедливост, да Се покаже съпричастен с просто-людието, да посочи лошите с треперещ от справедлив гняв Пръст... Че... избори идат. Аз пък лично видях "и Цветанов е неговия пророк" да чете пред камерите секретни по закон материали, ама нищо не съм чул ни за дело, ни за разследване. Всички чухме и по-дебели неща, които няма как да се сбъркат, ама нищо не се чува ни за дело, ни за разследване... Има ли мижи да те лажим... Има ли шменти-капели...

Кой и с какво доказа, че Станишев е виновен????????? Той и бившия кмет беше подписал "с подправен подпис" някои заменки, само че там няма кой да му търси отговорност - къде ли е прокуратурата??????

минал е по чл.78 от НК

Как ще осъдиш комуняга когато в Прокуратура и Съд са също комуняги

Ха - ха !!!!!!!! Не разбрахте ли глупци ,че ние сме на всеки киломтър - каза БСП и показа среден пръст на цяла България!

Щом може доктори да се оправдаят за ампутирана ръка, защо да не може човек да се оправдае за загубени тайни документи? И какво тайно може да има в какъвто и да е документ? Пази , Боже, сляпо да прогледа! Извинявай, Сергей Станишев, за тайните на България! И бъди жив и здрав! Нали единият от загубените документи беше "намарен" и даден от Алексей Петров на Бойко Борисов? Изглежда затова после Алексей беше арестуван и тъпкан!

Браво Гого, само с такива като теб може да възтьржествува истината-Сергей Станишев е честен и достоен човек - никакво сравнение с нововластващите-тези тъпи ББ и ЦЦ

Рот фронт!!!!!! Рапорт даден, рапорт приет - от посткомунистическата и тя Гоцевска прокуратура!?!?!? А това посткомунистическо нищожество Станишев, не трябва изобщо да може да излезе от затвора - до живот трябва да е там за "заслугите" си... Че създаде, оглави и участвува в най-безпощадното крадене на държавата ни!!!!!! Че бе добър параван на партийните мафии на БСП, ДПС, НДСВ и президента Гоце... Че нали точно заради него и воденият от него кабинет и заради откровените кражби на такив "емблеми" - като "консултанта" Доган, батко и братко в МРРБ на Гагаузов, Джевджет Чакаръв в МОСВ, всички от МЗХ, кражбите в транспорта на Мутафчиев, кражбите на крадлите Масларова в МТСП и Плугчиева, всички кметове от БСП, ДПС и НДСВ и т.н. безчетни... - ЕС спря средствата по Оперативните програми!!!!!! Това констатира тези дни и бившия посланик на САЩ Пардю, а постоянно го твърдят настоящият Уорлик и всички без изключение посланици на ЕС!!!!!!

БРАВО!! Само пропусна "незаконно" задържания бивш военен министър, стотиците (а може би и хиляди) знайни и незнайни дейци на БСП, за деянията на някои от които постфактум научаваме от доблестни разслезващи журналисти (напр. Васил Иванов от НОВА)! Аз обаче НЕДОУМЯВАМ на всички написали мнения, че СтаниШеф е невинен, какво като не е успял да опази някакви си листчета (може да ги е продал на заинтересованите??)!! Отвращава ме такова неглежиране на сериозните нарушения - това говори безпорно за най-малко две неща: първо - нищо не могат да ми направят (цялата правна система е моя), независимо, че това е сериозна простъпка!! второ - какво от това, че секретни документи от няколко ведомства са станали достояние на неупълномощени (НО ЯВНО ЗАИНТЕРЕСОВАНИ) лица?? Такава наглост!! Колкото до Дянков, че разкрива ДАЛАВЕРИТЕ на тройната и Цветанов, че разгласява нелицеприятните до цинизъм непрофесионални разговори на "докторите" (умишлено не употребявам лекарите) това не срива и не се отразява пагубно на сигурността на държавата!!

Това е създаване на прецедент в открит текст и отсега нататък, когато някой държавен чиновник затрие секретни документи, той няма за какво да се притеснява. Дори и българският съд да го осъди ефективно, в Страсбург ще му възстановят правата в съответствие със случая "Станишев". Хайде момчета от националната сигурност, юруш на експорта на флашки ... Кой каквото има в касата си. Ще спечелите пари от Патрашките, а последствия няма да има.

Все пак Серго нито е сатрап, нито има приятели сатрапи ! Така че, в случая подкрепям напълно становището на Прокуратурата ! Станишев е човек с позитивно мислене ! Останалото е една техническа грешка от негова страна ...

БАЩА-САТРАП

Кое е по-лошото? Баща ти за е някакъв разжалван член на политбюро или убеден офицер от ДС или МВР (т.е. ченге-милиционер)? Кой е по-голям сатрап? И докога децата ще отговарят за бащите и дедите си? (Внимавай какво ше отговориш защото не знаеш на твоите идоли какви са родителите им!)

Не е сатрап, защото системата вече не му позволява. Еееееееех, какво сатрапче щеше да бъде, ако беше още комунизъм! Нали не се заблуждаваш, че неговата круша е щяла да падне по-далеко от дървото?

Загубил е документи представляващи държавна тайна - и за това само глоба?Само глоба???? Не ги е загубил, а ги е унищожил за да прикрие хората уличени в тези документи, с ясното съзнание, че няма кой да го накаже.Докато политиците и съдиите нямат страх и респект от народа, те ще се подиграват всячески с него.Много тъжно, но аз вече друго решение не виждам освен да се появи някой (организация или човек), който да почне да избива политици и съдии, докато останалите живи не започнат да работят за благото на народа!

Подкрепям те, могат да започнат с румения петков и гейовидния станишев...

я по добре да започнат от Боко тиквата, ЦЦ и т.н

я по добре да започнат от Боко тиквата , ЦЦ и т.н

БРАВО!! Аз обаче НЕДОУМЯВАМ какви недоразвити са написали всички мнения, че СтаниШеф е невинен и какво като не е успял да опази някакви си листчета (може да ги е продал на заинтересованите??)!! Отвращава ме такова неглежиране на сериозните нарушения - това говори безспорно още за най-малко две неща: първо - нищо не могат да ми направят (цялата правна система е моя), независимо, че това е сериозна простъпка!! второ - какво от това, че секретни документи от няколко ведомства са станали достояние на неупълномощени (НО ЯВНО ЗАИНТЕРЕСОВАНИ) лица?? Такава наглост!! Колкото до Дянков, че разкрива ДАЛАВЕРИТЕ на тройната и Цветанов, че разгласява нелицеприятните до цинизъм непрофесионални разговори на "докторите" (умишлено не употребявам лекарите) това не срива и не се отразява пагубно на сигурността на държавата!! Приемлив вариант би бил и внос на евромагистрати, а на настоящите с подобни "справедливи" решения да им се обезпечат зони за размишления (подобни на Белене, Ловеч, Персиан и т.н.)

Е-ех,палавнико Заьо СТАНИШКО.... За извършена измяна на Родината-на Санишко Глоба от 3 моркова и една зелка..... Господ ще раздаде справедливост на самозабравилите се Червени Буржоа,продали Родината на Американските и НАТО ястреби... Народен Съд за Червената Буржоазия,затвор и конфискация!

Зайо, а не Заьо ... По принцип съм съгласен с теб, но сериозните каузи се защитават с интелект, а той изисква най-малкото безупречен правопис!

За държавна измяна от 1000 до 5000 лв. Ами то си струва, колко ли пари е получил от службите, на които е предоставил секретната информация парцалът му с парцал?!

Моля, моля. Не обиждайте парцалите...

ехе, то по-добре пръст да му бяха размахали, заканително! като е с чисто съдебно минало, макар да е престъпник, поне една пробацийка да му бяха сложили? ама не става нещо, нали е комунистче...

А аз се надявах поне на условна присъда с изпитателен срок + глоба ама явно съдебната система още не е изчистена от внедрените корумпирани червени сволочи облечени в тоги.

Този текст от НК се прилага ЗАДЪЛЖИТЕЛНО, когато са налице определени правно релевантни факти. Законите, ако не знаеш, се приемат от Народното събрание, членовете на което се избират пряко от народа - вкл. от теб и мен. Прокуратурата проверява наличието на определени обстоятелства, след което евентуално внася обвинение или прилага този институт, наречен освобождаване от наказателна отговорност с налагане на административно наказание.

само че тука има не 1 а 7 престъпления така че това не би трябвало да се прилага

Е всички знаем, че съдебната система си е на БСП и никога докато не ги махнат няма да има и 1 осъден червен боклук!

Ма как няма да е с чисто съдебно досие, след като и трудовото му досие, беше чисто. Пък и майка му го биеше, когато не слушкаше..

Няма пари с какво да плати човекът. По-добре идете и вземете секретните документи от бюрото, второто чекмедже вдясно, в Москва.

Защото сме социалисти: 1. Само глоба за Станишев за изгубените секретни документи 2. Президентската двойка помилва 431 престъпници за 9 години

Кой е очаквал нещо повече от глоба? И то глобата са му я наложили просто от инат, че е Станишев и че Бойко е бил отсреща. Губят времето на хората, пълнят медийно време и хабят обществена енергия за глупости. Дайте да видим защо хазната не се пълни; как се правят такива особено печеливши сделки с държавни фирми като разпродажбата на "Кремиковци", например. Как стоят нещата с безумното препускане на цените и замразяването на доходите. Спекулата! Недостъпността на медицинското обслужване. Неефективността на дръжавното обучение. Въпроси, въпроси... а нашите политици се занимават с чоплене в носа си, пък медиите захласното го отразяват...

Две години вече слушаме под път и над път, на магистрала и под колектор-Станишев и тройната коалиция са виновни, те разрушиха, ние градим. Те откраднаха. Ами, като откраднаха, защо, Ипончо и детето на Политбюро, ги обвиняват за три листчета изгубени, което също е наказуемо, разбира се, но както се вижда-на дребно. Къде са обвиненията за разхищения, за откровени кражби. Клановете червени ли ще се осъдят един друг?

Ами ако не помниш те си гласуваха закони според които ако си нанесъл щета на държавата по врема на политическата ти кариера не подлежиш на съд. Честито!!

ако аз изгубя какъвто и да е официален документ в службата,ще излетя веднага и едва ли ще си намери подобна работа вече! а този господин дори се присмива на цялото това нещо!

До тези които пишат във форума... Какво ще ви погне,ако изчезне БСП и лидера му Сергей Станишев?Направете си така живота,че да ни задавя злобата и омразата.Какви хора сте ? Нямате ли поне някъква мярка за ситуацията в която се намира сега държавата ни,а непрекъснато се връщате назад в миналото.Ако продължаваме с такива "герои",които пишат небивалици по форумите и не си намерят работа,така ще е в държавата ни.Прост народ-слаба държава.

За съжаление БСП и Станишев са настояще. Отминаващо, но не отминало. За това хората гледат на безумията, които правиха до преди 2 години, доста сериозно. Още повече, че раковите разсейки са навсякъде из Бългаиря и пият соковете и бъдещето на нацията. Така че не пледирай за безочие, а пледирай за адекватно отношение. В Полша официлано държавата заклейми такива като тях и техните бащи и дядовци. В България имат претенции да им свети звездата на Бузлуджа. Какво ли напомня тази звезда? Може би е гордостта им от хилядите избити интелигенти? Няма да се чудя да е точно така, още по-зле за всеки един от тези изроди.

Въпросът е обаче, че те не го мислят. За тях важи сентенцията, че щом не мислиш като тях, значи си враг. И реагират като бик на червено. "Какво ще ви помогне, ако изчезне БСП и лидера му Сергей Станишев?" - задава въпрос госпожа другарката. Няма да разбере ни йота от това което й обясняваш. Сега, когато са застрашени повдигат въпроса за злобата и омразата. По време на комунизма не забелязвах да са толкова етични към инакомислещите.

Като сте го подхванали този престъпник - Б. Борисов,трябва да го довършите. Но не да го оставите да напусне държавата, а арест и народен съд. Пълна конфискация на неговото многомилионно състояние, на жените му и всички свързани с него, доживотна присъда или смърт, за предателство към България и народа, за всички жертви след прехода, за кражби в особено големи размери-милиарди левове от гърба на народа, за хилядите безследно изчезнали млади хора, за унищожаването икономика. Той стои в центъра на всички злини. Сега е момента! Събудете се хора!

Ти пак скрит в шубраците се обаждаш...излез на светло де...не се прави на герой залегнал с дупе си нагоре

Павлик Морозов се прекръстил на Гаргамел.Все тая.ГЕРБ си отива ,спете спокойно деца!Ама ти продължавай да се бориш за пръв гъзолизец на бойко!

ПАРОДИЯ НА ПОЛИТИЦИ И ЛИчНОСТИ - НЯМАТ ЛИ СРАМ ТЕЗИ ГОВНАРИ ОщЕ ДА СЕ ПОКАЗВАТ ПО МЕДИИТЕ.ДЕГРАДИРАЛИ ДОЛНИ ТИПОВЕ СТИСКАщИ САМО КОКЪЛА И НАРОДА ДА ГО ДУ...А. ЗА РАЗСТРЕЛ ИЛИ НА БЕСИЛОТО

А тиквата за това, че фалира държавата ще го съдим ли?

Обучен от партията кадър, но не знаят какво да го правят, а и той самия се лута ..........дори и личен план , ляво, меко, мъжко, женско...............

поредното доказателство,че всички боклуци в политиката са над закона.прави са американците.боко и той само се преструва ,че върши нещо.БОКЛУЦИ ОТВРАТИТЕЛНИ!!!

Този Господ го е наказал. За партия като БСП и е лика прилика...дано след изборите и партията и тоя мишок изчезнат от публичното пространство...да вървят при чинията си на Бузлуджа и дън се връщат...баси идиотската партия с идиотския лидер-няма 1 ден трудов стаж

Ааа, вече има тр. стаж - нали го назначиха за мин. председател и вече има 4 г. Ха-ха-ха!

Партията съществува от 120 години, селски, така че не се притеснявай за нея.

И поради това България е на това дередже. В другите страни Компартиите бяха забранени със закон. Не знам с какво се гордеете. Но манталитета толкова допуска до съзнанието ви. Говоря за всички с тия представи. Но така е: трудно е да си признаеш, че всъщност живота ти е минал като исторически експеримент. Мойсей е водил израилтяните 20 години през пустинята, но като гледам на българите ще трябват поне 40. Не подкрепям в случая стила на Гаргамел, но и без да е така опростенчески поднесено пак по същество това е идеята. Докато БСП и всички съпътстващи нейни структури продължават да управляват и да се намесват в обществено-политическия живот на страната, изхождайки най-вече от частно-икономичските си интереси на отделните й членове, маскирано като партийна и социална политика, нищо в България не би станало нормално. А то си говори каквото искаш. Партия, власт, пари, власт - това е формулата.

Османското продължило към 500, но накрая пак си отишло.

Значи и Дянков ще го глобят....

БОКЛУЦИ-ДРАСКАЧИ, НЕМИСЛЕЩИ СЪЩЕСТВА. ТОВА СТЕ ВИЕ. В ГЛАВИТЕ ВИ САМО ИДИОТЩИНИ, ЗЛОБА, ЗАВИСТ И ВСИЧКО НЕГАТИВНО, КОЕТО МОЖЕ ДА СЕ СЕТИ ЧОВЕК. ПАПАГАЛИ, ПОВТАРЯЩИ ЕДНИ И СЪЩИ НЕЩА ВСЕКИ ДЕН. ИЗМИСЛЕТЕ НЕЩО СВОЕ, РАЗУМНО И СМИСЛЕНО И ТОГАВА ПИШЕТЕ.

Добре де, ти защо четеш и се ядосваш? С морализаторствуване ли ще превъзпиташ аудиторията. Гледам и по другите новини това ти е лайтмотив в постовете. Ами като те дразни - не чети и не пиши. Нещо си като мазохист: хем те дразни, хем продължаваш. Затвори компа, иди си пусни нещо приятно за гледане. Това е - има лесно. Айде, чао. Не се гневи. Хората си казват мъката просто. Всеки го чувства и изразява по различен начин. Различни сме. Ти се дразниш от хората, но дали си прав. Как мислиш - всички ли трябва и най-вече могат ли да са като теб!? Нормално ли е? Ако не можеш да търпиш по-горе ти казах какво да направиш.

Зайченцето бяло цял ден се бало в близката горичка с една сърничка, вече се стъмнило, слънцето се скрило, зайчето разбрало че се преебало, документие ги няма - някъв тряктор ги вземал :-)

Ама сърничката -мъжка !Агент провокотор!!!!!

Пардю е прав. Много шум за нищо. Политически баитлък. "Сгрешилите" комар ги ахапал. Съвестните граждани кандидати за президент и т.н. Булгаристан затъва. А ние живеем все по-зле и без надежда.

а в Япония само за обвинение - министри си правят харакири. ПАРОДИЯ НА ПОЛИТИЦИ......ПАРОДИЯ НА СЪД .....ЖИВОТА НИ Е ПЪЛНА ПАРОДИЯ......по надолу незнам дали можем да паднем - вече не трябва да ни броят за хора ....