Сергей Лавров изпрати поздравително послание до Екатерина Захариева

В Москва външният министър на Русия присъства на откриването на изложба, посветена на 140-годишнината на българско-руските дипломатически отношения

Обратно в новината

Коментари - Сергей Лавров изпрати поздравително послание до Екатерина Захариева | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Сега е моментът, камилите да започнат своята слюнчена атака!

Абе, кой каза, че Екатерина Захариева била . . . Емине Захир ? Така ли е ?

Не е била родена тогава. Смятай -само от сгромолясването в демокрация, са отлетели вече 30 години. Пък и тези с "възродените" имена, имаха бая време да си ги възстановят. Ако беше Емине Зехир, щеше да е поне като Ахмет Доган.

Има плюсове и минуси в политиката, както и в реалния живот(и по форумите разбира се :)...). Искам да кажа, че коментарите по долу показват много истини, визирам и двата полюса, с плюсовете и минусите към Русия!!!

Нищо не може да помрачи вековната Дружба и разбирателство между българи и руснаци

хе хе ... "вековна", че и "дружба"? ей, бастун, БГ има отношение с раСсия НЕ от "векове", от някакви си мижави 140 години. А ако трябва да бъдем още прецизни, реалното по-сериозно взимане-даване датира от 9 септември, т.е от някакви 75 години,ь т.е. един човешки живот. Никаква "вековна" дружба НЯМА нямало е и няма и да има! Голяма част от историята в учебниците е "девето септемврийска", т.е. политическа, т.е. половинчата!

За сметка на това, това е от тези случаи когато едната държава първо създава ведомството на другата (МВнР), наред със всичко друго в държавата и след това установяват дипломатически отношения официално...

Само ние, българите, имаме Цар Освободител. И той е руският цар

Той е Освободител, защото е освободил крапостните в Русия, не заради нас :))).

думичките носят този смисъл, който Изговарящият ги влага в тях : за руснаците Ал.!! е Цар Освободител за едно, а за Нас е Цар Освободител за друго !! А, подробностите могат да бъдат хиляди ..

той ги е освободил от крепосничеството, ама 150 години след като и освободи от турско робство ние още сме си крепостни в БГ.

сашко две не е освободил никого, дори и крепостните в россия! дал им е право да се откупят от помещиците!! освободени са чак през 1907г!! а найголямото му постижение е продажбата на аляска!

Руските граждани са винаги добре дошли в нашата страна.

Вече няколко пъти го направиха. Понял?

в коя ваша страна?? щото в нашата България не са добре дошли !

Най-важният факт в нашата история е, че Русия ни освободи и възстанови българската държавност

че в момента плащаме монополно високи цени за горивата на Русия! Това е данък "освобождение".

А архивите ни? Няма да ги видим...

Това е Данък Простотия на управляващите !

Да вземеш да прочетеш маалко история, а не клакьорски да повтаря десетилетия насажда ни неистин

Лавров подсказва на калинката Захариева, че руско-българските отношения са вековни и са споени с братска кръв

МОНОПОЛНО ВИСОКИТЕ ЦЕНИ НА ГОРИВАТА! МИЛИАРДИ СЕ ИЗТОЧВАТ ОТ БЪЛГАРИЯ! ПОНАЛ?

Американци ще ти дадат безлатно, идиот. Ама, вчера.

” – А кръвта на руския народ? – възрази княз Александър с болна ирония. - Ох, да оставим тая кръв. Ако русите проляха кръв, и ние не проляхме вода. Стомилионна Русия изгуби 40 000 войници и два милиарда лева. За избитите си синове те взеха Бесарабия и цяла област в Азия, а за изхарчените рубли те взеха тройно военно обезщетение от Турция, за окупацията те взеха и от нас двадесет милиона. А ние? От три милиона народ ние дадохме жертва сто хиляди души; опустошенията и пепелищата погълнаха цели натрупвания от векове, чиято стойност надминава десет милиарда. И какво получихме? Отечеството ни – разделено на пет части и раздадено по милост на различни държави. И още – едно натрупано опекунство, което ни души всеки час, което ни спъва на всяка стъпка.

Нищо не може да помрачи добрите отношения и доверието между българи и руснаци. Още повече новоизлюпени продажни русофоби

Българите вярват и разчитат на Русия. Така е от векове

Разбира се, че разчитат, да получат най-скъпият газ в Европа - подарък от "братушките" които ни "асвабдили", за да ни поробят!

Русия ни освободи. Дори българските опълченци са били руски войници, въоръжени с руско оръжие и командвани от руски офицери

Чудесно! Нека пак да ни "асвабади" ... ОТ ПРИСЪСТВИЕТО СИ , разбира се ! Става ли!

Русия ни подари свободата и възстанови българската държавност

Че си я платихме с 32 тона злато. Вечно ще им бъда благодарен, но няма да кажа на черното бяло.

Това е соросоидна лъжа. Лом

Пълна измислица с това злато. БГ и да иска да плати, но нямала никакво злато в наличии и нямало откъде да го вземе, тъй .като тя преди нямала държавност и съответно стопанство, натрупани доходи, банки, тоест нищо Дори и сега не всяка държава има толкова злато.

Русия ни подари свободата -- След което веднага си я взе , и не я дава вече 140 години. А кога днешна раССия ни освободи, че не си спомням ? И ако претендира, че тя, днешна раССия ни е "асвабадила", да каже най-накрая, колко да платим, за да сне счита, че от този момент след плащането - сметките са изчистени и никой към никого "няма задължения" ?! пп. Да продължават да натякват, че са ни "асвабадили" пък после да се чудят, защо съгласно 3-и закон на Нютон, нарастав отпора. Като притискаш една пружина, колкото повече я притискаш, то тя толкова повече се свива, но и все по-голямо съпротивление оказва ... даваш ли си сметка за физичните закони, проиктирани върху живота ? те работят със страшна сила...

Освен Русия, някой друг изпраща ли поздравления по повод на това, че българите си имат собствена държава ?

Когато раССия "поздраавява" трябва да се ослушаш и огледаш - дали отзад не е подпрял един голям Паток ...

Тук лъжата е, че длъжностите им са заместени с лични имена. Пишещият даже и не знае разликата, предполагам че неграмотността му е необратима. Лавров, както и аз, и предполагам мнозинството от форумците, не изпитва никакви положителни лични чувства към Катето, че да и пише послание. Прави го по задължение, като министър на външните работи на съответния му нему. Истината е само че Министър на външните работи е написал нещо на Министър на външните работи. Сега, като им гледам авторитета, бих допълнил че единият го прави със съжаление.

Ако, не е била Руско-турската война от 1878 год., никога, ама никога е нямало да я има и България. Дунавски вилает, това е била съдбата ни, в рамките на Турция. Отврат. Велика несправедливост, край на България, осъзнаваме ли за какво става дума? Хора вижте кюрдите, древен народ като българския но под турско робство. Това ни чакаше , ако не бяха братушките, но сега в момента никой нямаше да го знае, и да го коментира. Европа да си гледа работата, тя не ни е помогнала както руснаците. Нямаме право да я уважаваме, дори е глупост да мислим че е помогнала.

Национално предателство е да се отричат връзките ни с руския народ и историческата му заслуга за освобождението на България от Турско робство. ББ, макар и страхлив хитрец, е сред националните предатели, които ще бъдат запомнени, не само в България, с това, че подло твърдяха пред Патриарха на Русия, че други народи също са имали участие, като лъжеха за националния състав на войските и премълчаваха, че са руснаци. При това казваха го така, сякаш приносът им е равностоен на руския. Обаче не е достойно да си създаваме врагове в Европа. Русия не е алтернатива на Европа, те се допълват взаимно. Обратната теза е американско произвоство, при това от ученици със средно образование, която е валидна само сред милиционери в предсмъртна възраст.

Празни приказки ... Османската империя е била пред саморазпад ... Само да ти кажа едно: "приятел", който постоянно натяква, постоянно напомня, че ти е "напаравил услуга", че си му "длъжник" - да знаеш, че НЕ е никакъв приятел! С това само подтвърждава, че "услугата" не е била безкористна! Такова поведение НЕ е християнско - да искаш, и да търсиш "отплата" за "доброто" което според теб си сторил! Това е много гнусна манипулалиця, чрез насаждане на постоянно "чувство за вина" и само отблъсква! питай твоята раСсия - КОГА ЩЕ НИ ОСВОБОДИ ОТ НЕЙНОТО ИТО, т.е. натрапващото си присътвие! НИКОЙ не я ще, освен финансово заинтересованите политици! никой друг! на всички други раССия е БЕЗРАЗЛИЧНА - не я обичат, не я и мразят ... просто им е безразлична!

Ей кавал РХ, кой натяква, че ни е освободил ???? от турско робство. Цял свят го знае и ние Българите не го отричаме. Без Русия нямаше да я има България!!!

Приличаш на пияница. Неправилен словоред. Неправилен правопис. Губи се мисълта ти. Българин ли си? То бива бива неграмотен, но толкава си рядкост, че и се правиш на нещо?. Не си с акъла си. Тъпизми с премесена истина. Научи се на правилен български, мисли така и пиши така.

Без Русия нямаше да я има България!!! --- 1. Имаш ли доказателства или разполагаш само с хипотези , кавал ? 2. Днешна раССия кога ни е "освобождавала" ? Питам, защото днешна БГ пази "историческата памет" към царска раСсия, взела участие в финалната фаза на разпада на Османската империя. Обаче каква е корелацията с днешна раСсия, нещо ми се губи или може би изобщо я няма , или пък е загубена, някъде там, от ъкдето идва и азбуката, т.е. от "македонските земи"

С блядовете трябва да се води дистанцирано - резервирана политика винаги "с едно наум", без "братушкане", с лек хладен полъх, т.е. да се държат "на твърда връзка" , за да не могат да скъсят дистанцията , но и без конфронтация ... а едната ръка да е винаги на кобура ...

.... на снимката не е БГ !

Отнсно: "че български пари изтичат в посока Русия и края не се вижда." Откъдето дошли, там и отишли!

ако борисов започне зближаване с россия, строежа на аец белене и газопровода за србия, това ще е краят на управлението му, и на герб като партия!

Курс за смешник в цирка ли си подхванал?

А мурзилките дали ще върнат заграбените от КГБ архиви, след като цялата управляваща клика от политици, олигарси исъдебни властовици им лижат краката? Едва ли, най-много да получат копейки и да ги обърнат в долари.

ЗАЩО СЪРБЕТЕ нямат енергийнни проекти с Русия, като напримерАЕЦ?

Нали плащаме вече неустойки по договора за ,,ремонт” на ненужните и стари руски соамолети Су-25 които отдавна трябваше да бъдат бракувани

Това по какъв повод?

че български пари изтичат в посока Русия и края не се вижда.

а ние ви поздравяваме с новите 14 герой на Русия(Четиринайсетте руски подводничари, загинали в дълбоководен апарат в Баренцово море)..а..ха.ха нека има повече такива герой и то всяка седмица..ха.ха

45% от българите говорят на турски или цигански. И аз те поздравявам, остават ти 10ина годинки още.!. мбууухахаха

У нас всеки е свободен да говори на какъвто си език иска!И на руски включително. Но съм чувал,че на много места в бившия СССР не е здравословно да се говори на руски

Индже воевода се е осъзнал като бълга.ин и от яничар е станал народен закрилник с армия от 2000 хайдута. Докато такива като теб ще продадат не Родината си а и майка си....за бъдещето на Партийната работа и партийците.

Не само си нагъл и гаден, ами на първо място неграмотен

"Руският външен министър изразява в посланието си убеденост, че "с оглед на богатата история и солидния потенциал двустранните ни отношения имат самостоятелна ценност и не трябва да се превръщат в производна величина от международната политическа конюнктура" Да, ама, м-рът на образованието на ПП ГЕРБ обясни намерението на Шайката относно историята, настоящето и бъдещето на РБ - фактите не били важни; Гражданите за Европейско Развитие на България имали "ПАКЕТ ОТ ЦЕННОСТИ", който щял да определя отношението ни дори към миналото... "Пакетът от ценности" щял да намери място в учебниците и във възпитанието на подрастващите...

В духа на Истамбулската конвенция.

Пълно е в нета с Каракачанки , затова пишат срещу Русия ! Още малко ще са на власт ГЕРБ и ще ни гледат !

за да могат сърбете да получават руски газ? Тези пари ще си ги получим обратно на кукуво лято!

в същност са 3 000 000 000 лв.!

А Болгария все е прецакана. Най скъпите говира-от големите енергиини проекти с Русия. 3 Милиарда в дупката на Белене- от енергиини проекти с Русия. 80 000 на ден неустойки от проекти с Русия за ремонт на самолети.

Пропуснал си да споменеш и руските вериги магазини, руските банки, руските мобилни оператори, ерп-та, застрахователи, строителни фирми и т.н. ... аааа, те всъщност не са руски, а на нашите "партньори"!

Ей Каракачанче връщай се в кочината си Хохландия ! Може да открият ДАНС че си купил паспортчето !

Браво на Лавров ! В България мълчат като партизани , сякаш не е имало Дипломатически отношения и сякаш Свободата е паднала от някаква планета ! О неразумни Юрде защо не искаш да се наречеш Българин и забравяш че Русия те е Освободила от Османците и ти е върнала Държавата !

останаха да се кланят на тези които ни клатят!

Струва ми се че малко прекалявате. Подценявате ефекта на българските революционери. Руско-турската война започва много по-рано от освободителната война на България и по причини нямащи нищо общо с България. На руската армия е била необходима подкрепата на българските революционери, когато военните действия стигат до наша територия. Било е взаимно изгодно иначе никога нямаше да стане. Да не говорим за руската намеса във вътрешните ни работи след войната. Според Левски и Ботев свободна България е трябвало да бъде "чиста и свята република". След отстраняването на двамата и силния натиск на Руската имперска дипломация България става монархия. Внасяме си някакви измислени царе които дори не знаят български и от там започват проблемите. Не казвам, че съвместните действия по време на освободителната война са били грешка, но ми се иска да сме по-внимателни с поклоните от благодарност.

Със 7000 опълченци сме освободили България а отзат е стояла 185 000 Царска Руска Армия браво на нас .Да братовчедите са се карали Английски и Руски крал и цар но на нас ни е провървяло Някак

До И!?Ъ Пак силно подценявате българското участие. Освен бройката (7000 е силно занижена) сме участвали и със отлично организирана и дисциплинирана разузнавателна и саботьорска мрежа. Възможността да нанасяме дестабилизиращи удари дълбоко в територията контролирана от Османската Империя е нещо което е било напълно невъзможно за руската армия. В такива случай 7 хиляди могат да постигнат повече от 70. Гърците също постигат свободата си благодарение на военни конфликти между Френската и Османската империя. Въпреки това никога няма да видиш грък да се влачи по корем и да хленчи от благодарност за саможертвата на френските войници. Истината е, че това чувство за малоценност и благодарност беше възпитавано целенасочено по политически причини по време на соца.

Е, все пак Лавров е титан в областта на международните отношения, докато Захариева е една обикновена машинописка, сложена първо за правосъден, а после и за външен министър, а най-ценното и качество е че е послушна.

Не се ли досещаш, как и защо Захариева е назначена там? Неудобно ми е да го напиша тук, ама всеки се сеща

140 години руска окупация

Трябваше да сложиш окупация в кавички

За вас, Хасане и Мехмеде, е така , наистина... трябвало е още тогава да бъдете натирени откъдето сте се появили

Това е едно радостно и приятно руско послание за българите

Колко жалко и мерзко е да си русофоб

Абе преди 140 години америка имаше ли я или още беха колонии на кралицата и на френчовете?

Ами през руско-турската воойна турските войски са били въоражени с пушки ,,мартинки”( Санто Мартини Пибоди Мартини) и май имаше някаква американска връзка с производството.А руския цар(Кратун кой беше забравих) харизал Аляска на Американската държава. Имало е руски фортове чак и във Калифорния.А градът Питсбърг е основав от руснаци! Има и още!Американски кораби карат пшшница в Русия за да предотвратят гладомор през деветнадесети век.

Русия винаги е била сияйна звезда за България

На русофилите пак лигите им са потекли... Опа по леко с наколенките

Подрепяте България, добре. И редовно ни удряте в гърба, и то точно в "исторически сложните моменти". Което пак е някак си ОК с оглед на евразийските практики. Ама с това нагло бъркане в нашите си работи, няма да се разберем.

Големият славянски брат не ни забравя

Руснаците са викинги ,какви "славянски" братя?

За Лавров добре , а Решетников нещо за Руци и курни щото имали да връщат нещо а немали щото ги били усвоили ?

Сергей Лавров изпрати поздравително послание до Екатерина Захариева - лично до нея ли ? А до Баце ?

ама дарове от данайците ???

Вълнувам се повече от това как се чувства др.Курнелия, добре ли е? Има ли пари? Ако няма да си пусне песента "Не моа се запра" и ще и мине. Ето текста за улеснение на другарката: Финансовата криза няма пари Дай –дай-дай, дай-дай-ддай-дай купон безкрай Врътни краченца, завърти коланче Велик е нашия войник.Велик! Ръгъдъдъгъдъдъгъдъдъгъ,так! Абе не моа се запра! Кожено яке с бели маратонки Тази вечер е купон със нас,тази вечер е купон у нас. Велик е нашия войник.Велик! Ръгъдъдъгъдъдъгъдъдъгъ,так! Абе не моа се запра! Велик е нашия войник.Велик! Ръгъдъдъгъдъдъгъдъдъгъ,так! Абе не моа се запра!ай,

Да точно така ние винаги разглеждаме колонията , като българския въпрос. Нима си въобразявате че ви имаме ,като самостоятелна държава. Дали сме ви грамотност, освобождение, колхози а да наричате ги ткзс. Измъкнахте се за малко с това НАТО, да последвате Крим, но по българския въпрос се работи.

Точно обратното, Руснаците ни благодарят по 50 пъти на година , че сме им дали Буквите, и съответно грамотността....Ти май си неграмотен Циониски-Хамерикански троле..

Дъртия руски плужек няма нужда да ни съветва как да се върнем в тошовизма.

Плужеци са българските русофоби

Пека се в Гърция и ми дреме на фара какво казал или писал точно пък Лавров.

И кога ще върнете архивите?

Браво! Добър сигнал за междудържавни отношения... Много е важно и двете да знаят, че са равнопоставени, а не едната да си въобразява, че другата е длъжна да се съгласява на всичко, както се демонстрира до сега...

Българска класика за Русия - Не се гаси туй що не гасне ...

Здравей к...о... как си ?

О, здравствуй ти, Русийо мощна, света трепна от твоя глас, скокни, царице полунощна, зовем те ний, ела при нас! България сега те вика. Часът настана: твой завет и твойта мисия велика да ги изпълниш в тоя свет! Русофоби, млъкнете! Стига сте ръсили простотии!

Коя Русия фиксираш - Онази или сегашната?