Семейство от Пазарджик плати 388 лева за една винетка

От Национално ТОЛ управление обещават, че сумата за три винетки ще бъде възстановена

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И от 10ина години се чудя как става така, че във форумите все плюят по бойко а на края все той печели изборите. Нещо не е съвсем в ред в тази държава.

Хубаво си беше със стикерите на прозореца...

Срокът за извършване на повторно потвърждаване на плащането е шест месеца от датата на първото потвърждение. Тия луди ли са бе?

Абе ние сме си виновни че ги търпим тия глупости. Хайде да се явят 1000 човека пред офиса им на тия, да видим дали ще пращат готови отговори. Българи колкото по-рано се научим да се държим заедно, толкова по-малко ядове ще берем, осъзнайте се докато още имаме държава!!!!

Ужасно е! Срам ме е да го кажа, но не знам дали едно управление на БКП ,макар и със цената на нова национална криза , няма да поразчисти тия боклуци... Страшно звучи и грозно от страната на АНТИ-комунист като мен. БСП/БКП да са ми по-симпатични от Борисов и Герб. Смятай какво извратено управление трябва да си имал, за да накараш убедени анти-комунисти да искат да гласуват за комунистите от БСП. Защо за БСП - ами просто малките партии нямат шанс и гласовете пак ще отидат в ГЕРБ. Това е ужасно което го пиша и ме е срам от дядовците ми ...

Всъщност Системата в България така работи..

явно да въведеш две букви, четири цифри и още две букви е непосилна задача за някой българи!

Внимавай с буквите. "НякоЙ българи". СетИ уисе.

Явно проверката за неуспешно издадена винетка преди изискване на заплащането през картовата система е непосилна задача за някои администрации.

2 месеца за проверка на плащане по банков път. Тия в кой век живеят

Още две, три проверки да направят, посл към Август тържествено да обявят, че връщат парите. Обаче трябва да се планират в бюджета. Живот и здраве, към края на Януарий 2020 година, ще върнат парите.

" те трябвало да платят цената от 97 лева още един път, за да се сдобият с ценния стикер." Какъв стикер бе! Винетките са електронни!

епа то България плати 500 милиарда за един ес! ама кой ще и върне парите, а?

Нали се радвахте на шибаните Бойкови магистрали? Сега години ще се радвате на ТОЛ-системата, на таксите и данъците и на другите ,,методики", измислени по мутренски с манталитет от 90-те, за да ви ограбват. Все още не сме стигнали най-големите безобразия. Те предстоят. Ако искате да знаете какви ще бъдат прочетете малко стари вестници от 1991-1997 за престъпленията на мутрите. Ето това ви очаква като държавна политика!

Според мен,една Национална система,като тази,трябва да е общо-достъпна и да се работи с нея с лекота.Независимо от образователен ценз и компютърни умения. Аз се справих с нея за няколко минути и без затруднения.То аз съм платил за нея,точно толкова,колкото и хората,които са имали затруднения и ядове с взетите им пари.Защо не е предвидено,че грешки стават?Защо не е доклатена цялата система,толкова ли им беше трудно?Калинки или поредните"правилни"хора са изпълнителите и авторите й?

Невъзможно е без определени образователен ценз и компютърни умения да се справи човек от раз, да не говорим за двуезичността, неподходящия модел за проверка за робот и липсата на елементарни указания към полетата за попълване. Няма дори работещ линк към общите условия! Системата е с нарочно заложени подводни камъни, вкл. и да "подариш" винетка някому. Въпросът е в ЧИЙ джоб ще отидат надвнесените парички, които пък не всеки ще има търпението и уменията да си върне. На мен лично ми отне ок. 20 мин., но главно заради филмирането на целия процес.

Да се чуди човек как сме живяли едно време без коли и винетки

Защо не сте ги снимали тези пичове да ги видим кои са .Уникална простотия !

Оставете ни на мира бе, свини! Кажете колко искате еднократно, та да ви ги съберем наведнъж и да се свършва, само и само да се разкарате нанякъде! Гадове! Цял свят е пропищял от вас и ви дават за пример как не трябва да се живее, работи и търгува с народа ти.

А сега пресметнете колко замъка ще се построят в Гърция с 18-те милиона лева, похарчени за системата.

Ше плащате като искате да пътубате безопасно по перфектната пътна мрежа!Това е положението, тази електронна революция си има цена! Всичко си има цена и трябва да благодаритеи като карате и като паркирате! Благодарете на властта с вашата бюлетина на изборите...

Капут !

Зевзек

Оперативно отстранен сарказъм?

По прибиране на кинти от хората сме ок, но ако срещу това трябва да предложим някаква качествена услуга ни няма

Защо занимавате хората с някакви малоумници от Пазарджик????1,2,3,;.........4,,,... опита???? Ай сиктир! Системата им виновна, че са НЕГРАМОТНИ ТЪПАЦИИИИИИИ!

Абсолютно си прав !

Колко пари платихме ние всички, за тази система? Кой прие обществената поръчка? Защо няма наказани? А дали освен връщането на парите, не трябва да се плати и глоба на семейството, за нанесени вреди?

Семейството може да претендира за лихви, не за глоби. За таква сума и такъв период на забавяне биха могли да вземат 10-ина лева отгоре. В обратния случай, когато просрочат 300 лева данъци, сумата ще е същата, така че можем да считаме позициите на държава и частно лице за равноправни. Не е редно така да им бавят парите, но пък и 11 случая не са кой знае какво.

Коко

Басиии и "новината" от преди два месеца ?!?!? Да я бяхте пуснали за 9 септември:)))

Гарантирано от ГРЕБ...ГРЕБ...ГРЕБ...ГРЕБ...ГРЕБ...ГРЕБ....ГРЕБ...ГРЕБ...ГРЕБ...ГРЕБ...ГРЕБ...ГРЕБ...!!!

Нямало да възстановят парите, но щели да им издадат винетки за 3г напред, т. е. докато държавата съществува.

Гледам много злобни и прости хора има тук, които наричат семейството неграмотни - няма как да знаеш, че системата може да ти вземе парите при всеки опит, при условие, че в същото време не издава винетка. С такъв злобен и завистлив материал като вас, управия няма да има скоро.

За всеки литър гориво, продавано в бензиностанциите ни, половината от цената му са данъци и акцизи за държавата, около лев и двадесет. За какво са винетки тогава?!? Най-големият терорист (вносните са без значимост) е самата крадлива мафиотска ДС-арска псевдодържава, поддържана и финансирана от EU и УСА, която законно краде от банкови влогове, от здраве, от съдби, от природа, нагла, лъжеща и мизерна като народа си робски!

А другата половина от цената на литъра? Ами там има: данък печалба - 10% ел. енергия ( виж какво влиза там като процент) воад ((виж по горе) труд - към 30% данък осигуровки и 10% ДОД дивидент (евентуално) - 5% данък данък банка (лихва), ако бензинаджията е теглил кредит) един СМС - данък към тел. компания, която цоца (заради новите касови апарати) и т.н. И в крайна сметка в цената на всяко едно нещо 90% и горница са данъци, такси и производните им

Аз исках да си заредя Купих си винетка не съм имал никакви проблеми

Има ли връзка с това, че антимафиозите нахлуха в офиса на фирмата, изградила системата? Системата не е улеснение на всички, а само за полза на някои.

Пълно е с неграмотни хора в България, кУрнеленият електорат незнам как ще се справи с машинното гласуване !

не е лесно да си прост!

Тия хора са неграмотни, какво ни занимавате с тях. Има купени над 500 000 винетки, двама-трима е нормално да не могат да се с правят...

Пожелавам ти да разбереш от личен опит някой път. Тъжното в случая е, че не възстановяват парите автоматично. Няколко пъти в магазин ми се е случвало продавачката да обърка нещо и да платя два пъти една и съща сметка, но ми възстановяват надвзетата сума без да правя каквото и да е. А тези искат да доказваш, че са ти взели пари няколко пъти при положение, че няма как да купиш 3 винетки за един и същ автомобил, и то се вижда без доказателства!

Явно има как да купиш 3 винетки за един и същ автомобил! Що не се запиташ поне как тъй не е заложена елементарна възможност за уникално (еднократно) плащане. Можеш ли да си платиш 2 пъти една и съща сметка за парно, ток, телефон, въпреки че точно тия монополисти са най-настървени!? Значи....?

Първо, трябва веднага да уволнят програмистите, които не са чували за атомарни трансакции, т.е. или всички етапи на една трансакция завършват успешно (дебитиране на сметката И потвърждение от апарата, че винетката е отпечатана И изтеглена от клиента) или всичко се отменя и сметката не се дебитира. Второ, да се уволнят тези, които са пуснали такъв софтуер очевидно без да мине през този елементарен тест

Тъпите дирници претоплиха манджата

Новата тол система си е направо схема

не е лесно да си тъпичък, но на тия явно им се отдава с летота!

Защо решаваш че купувачите са били тъпи. Правиш покупка, вземат ти парите, а не получаваш винетка насреща. Това е конретния случай.