Експерт: Нарасна политическият риск по сделката за ЧЕЗ

Политическият риск, свързан със сделката с ЧЕЗ, нарасна значително, така че вероятността някоя банка да финансира подобно мероприятие доста намалява.

Обратно в новината

Коментари - Експерт: Нарасна политическият риск по сделката за ЧЕЗ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Дали тази продажба е станала според Европейските правила за продажби чрез търг?- ако това не е така следва самата сделка да се обезсили от Бруксел и да се обяви за нищожна

другарете май првъртеа то не са писъци то не са мецания котка ли им мина път може и да разберем някой ден

Аз съм Боко хубавеца, вечен премиер, на Балкански полуостров виден пенкилер. Все уреждам аз Калинки, Цецки, Десита и Гинки, блазе човеку без хабер! Ех, да си премиер, пенкилер ще се чувстваш ти братленце без хабер, вярвай в мен! С Костинброд и тъй нататък, постът ич не ще е кратък! Блазе човеку без хабер. Иска ми едната банка, друга ЕРП министерства, комисарства, казвам им добре. Всяка получава поста, А на Гинка трафопоста да дои хиляди овце. Ех, да си премиер, пенкилер ще се чувстваш ти братленце без хабер, вярвай в мен! Служба имам аз изгодна харчейки пара народна Блазе човеку без хабер. Но отскоро таз държава има президент Не дрънкало като мене. Честен и почтен. Все се чудя и се мая как така дойде ми края. Тежко, човеку като мен!

Ясно е, че държавата няма нищо да управлява! Какви са тея фалшиви тези?! Държавата, в случая, иска просто да си върже гащите, купувайки правото да контролира макро рамката на самото дружество, защото е факт, че става въпрос за стратегически отрасъл с национално значение, при това обвързан и с националната сигурност на страната... В сегашната ситуация, изглежда, че това е единствения политически ход, който би успокоил обществото ,след този скандал... или поне така си мислят от ГЕРБ. Тук, принципа на пазарната икономика, не е най-подходящият, но така е, когато късно го вадим!... Образно, сега сме на етапа - "качулка, след дъжд"... Само дето ще ни излезе, през носа на всички нас, данъкоплатците! Колкото до този "експерт", който просто се опитва да защитава опорни точки, преливайки от пусто в празно, той сам се дискредитира...

НАРОД,ГРОБаджии отдавна щяха да са на бунището на историята. Но,както е казал поетът,не сме народ,а мър...ша. НЯМАЛО ПО- ДОСТОЕН ОТ МУТРОНЪТ ДА БЪДЕ НА ВЛАСТ. И днес все още има люде спряли развитието си още в ембрионален стадий.

Държавата чрез герберастите не иска да управлява фирмата ЧЕЗ, а да я ограби и да оставят Гинка да се оправя.

Чакай бе, нали курни го искаше? Боко тиквата, щото е тиква, ще гледа да и угоди та да млъкне!

Да ви имам експертите! Една елементарна справка направете в последните 5 години от колко близки до нас държави ИЗГОНИХА ЧЕЗ, без всичките тия бг хрантутници от всички комисии, комитети и др. правителствени и неправителствени ненужни никому организации. Те и сега не могат да си защитят двуцифрените месечни заплати. А къде е циганинът от Драгалевци, великия политикономист? Гола вода сте, а пак ще ми доказвате колко ток се пести, като смените астрономическото време и пак трябва да паля лампите, а сега е светло. БЕЗДАРНИЦИ, на куката ояли се некадърници!

Аман от пишман експерти. Повече вярвам на прогнозата за времето, отколкото на тях.

Докато повечето българи гледат на държавните дружества като на дружества, които трябва да се борят с безработицата и които трябва да осигуряват евтина продукция няма как да имаме печеливши дружества. Та вижте се само - всички обяснявате, че трябва ЧЕЗ да е държавно ЗА ДА Е ЕВТИН ТОКА. А не обяснявате, че трябва да е държавно ЗА ДА ИМА ПЕЧАЛБА. Е като направиш фирма, чиято цел е да произвежда евтино, а не да реализира печалба такав фирма рано или късно ФАЛИРА. И накрая се получава така, че никой професионалист не иска да работи в държавна фирма, която изпълнява някаква социална функция, а не икономическа.

Ако е държавно ЕРПто, то ще заработва печалба само колкото да осигурява инвестиции. Ако е частно, то ще напира за колкото се може по-огромни печалби, за да стане собственика мулти милионер. При втория случай цената на тока ще е много по-голяма, а ще се появят нови богаташи за сметка на това.

"Експерт"-е, логиката е същата поради която ЧЕЗ е собственост на Чехската държава. Само колонизираните държави разпродават печеливши, стратегически, държавни компании!

Държавното участие служи за касичка от която се хранят тези които са на власт и понеже не знаят колко още ще управляват крадат като за последно. В този случай с ЧЕЗ Пеевски ще прелива от държавното в неговото.

тия не знаят на кой свет са !!!!! като безпилотни самолети са

До този пишман Експерт.Единственото лишаване от логика е защо този СТРАТЕГИЧЕСИ сектор бе приватизиран! Всичко друго е мижи да те лажем!

ама то не е нужно да си" експерт" за да видиш,че става въпрос за поредният мафиотско-джендърски водевил,важно е да знаем кой ще държи шалтера, все пак става въпрос за светлото и топлото на 3 милиона българи,беззаконие,мафия,лъжи,продаване национални интереси,липса на държавническо поведение....абсолютна разруха...виновни сме всички,че търпим вече 30 години подобни,сметките разбира се ще плащат децата ни...дано могат да ни простят страха и лицемерието гаври

Държавата ще плати ценаза ЕРП , която е определена от Гинка ???????

Всички сега говорят срещу Гинка. Ами я си спомнете откъде се пръкнаха световно неизвестните юпита на царя които превъртяха няколко милиарда държавни пари прз борси и тържища. Ами откъде се взеха такива бизнесмени които купиха за 1 лв Кремиковци а за един апартамент БГА Балкан Ами кой знаеше нещо за хамариканците на които подарихме Тецовете че и в добавък им обещахме 30 години да купуваме тока на цени 5 пъти по високи от тези АЕЦ и така и така.... Затова 2 млн се спасявт навън а тук процъфтяват Гинки и Калинки , Винету и паспорту.

В това нпо-ипи експерти няма ! Само Иксперти , като леля гинка ошфорката :)))) Гледах я одеве в ламено рокле се канеше да лети до чехия , да преговаря за стратегически сектор на Българската енергетика... Бог да ни пази ! Единствения по- лош стопанин от Държавата е частникът . Доказано с всяка една приватизационна или концесионна сделка в Родината . На 100 % !

Един път и Далавери Симеонов да каже нещо умно! А то е: "Как ще прецени Гинка дали един трафопост трябва да бъде подменен, след като тя не знае дори какво значи трафопост?!" Как човек без познания и опит, без компетентен надежден екип, ще управлява електроснабдяването на половин България?

Само пари да имаш, компетентни хора с познания и опит се назначават.

и как ще ги познае тези компетентни хора с познания? По дипломите ли?

Следва опит за " ИЗНУДВАНЕ " - държавата да плати скъпо и прескъпо, това, което е продала преди години... Следва промяна на цените на ТОК-а в посока нагоре ! Абе защо не ни вкарат направо в камерите на " Аушвиц " или " Бухенвалд ", ще им излезне по-евтино- мамицата им !!! Ликвидираха над 2 милиона, а останалите живи тук тънат в мизерия и бавно си отиват в мъки...

Ако държавата беше собственик на ЧЕЗ нямаше да има скандал защо Гинка ще управлява дружеството. Защото в държавните дружества сме приели за нормално шефовете да се избират по политически, а не икономически мотиви. Плюем по Гинка, а реално даваме ли си сметка, че практически ВСИЧКИ назначения се правят не на база умения и опит, а на база лоялност към управляващата партия. Та е ясно какво ще стане ако ЧЕЗ е държавно дружество - не знам да има държавно дружество, което да си избира мениджмънта из средите на корпоративните мениджъри с опит. НЕ знам дали има примери топ мениджър на държавна фирма да е бил харесан от международна корпорация. Мисля, че няма. То това е причината държавните дружества да не работят добре. Вместо да се назначават хора, които ЗНАЯТ ДА ПЕЧЕЛЯТ ПАРИ, се слагат хора, които знаят КАК ДА ХАРЧАТ. БЪлгария и в момента притежава държавни дружества с активи на стойност десетки милиарди. Най-занижените стойности са около 20млрд. лева. А реално са много повече. И колко е печалбата им? В най-добрите години е около 1%. И то на база занижени оценки на активите. Е сега е моментът да натиснем управляващите, КОИТО И ДА СА ТЕ да престанат да пилеят обществения ресурс. Разлика между фирма с акционер държавата и акционери частни лица има единствено в това как се избира кой да я управлява. Частните лица ИСКАТ печалби, държавата НЕ ИСКА.

Защо в Чехия енергото е държавно, а при нас не е възможно?

Защото Чехия е била в Автроунгария, а БЪлгария в Османската империя. Защото в Чехия са разбрали, че за да е печелившо едно държавно дружество то се организира по правилата на частните корпорации. Ти представяш ли си в България министър -председателят да е в конфликт с топ мениджърите на държавна фирма и те да не са уволнени на момента? Е в ЧЕхия Бабиш и шефовете на ЧЕЗ са в конфликт. Е те затова. Когато министър-председателя не може да уволни шеф на държавно дружество е тогава може и да почнем да изкарваме пари от тях.

Защо принудиха ЧЕЗ да затвори ТЕЦ Варна,не му разрешиха да го газифициара,все пак е десетата фирма в Европа,а фирмата СИГДА започва работа,няма веобходимости от комплекси разрешителни итн.От сто километра е видно че някой искаше да вземе бизнеса на ЧЕЗ,като ги вкарваше в неизпълними регулаторни рамки,настройваха общественото мнение срещу тях,само и само да им вземат бизнеса.Е сметките им излязоха криви.

Защото у нас окрадоха парите, до шушка. И лапат точно от тия, на които им подариха и енергетиката и водата и всичко. На техна хранилка са, а народът кучета го яли. Парсатаа, парсааата им е важна.

Че кво обърка МИТКО КАРАТИСТА в ЧЕЗ от 2009 до 2012-та.. Нищо - цицаше си петцифрената заплатка... Че и с едни Цецомобилчета са занимаваше.. Баце само дет награда не му даде за успешното управление на държавнио дял от 33%..

Имало едно време държавица с сравнително глуповато население. В малко градче там расло момиченце. На училище много, много не ходило то. От рано парички трупало и въртяло то. Дюшечето й било пълно с милиончета. Макар и не винаги да можела да чете или да смята и до 2. Гинка се казвало това хубаво дете. Един ден така между другото то решило да си купи електроразпределенийце за няколко стотин милиончета в държавицата на дебилчетата. Ей просто така, макар и нищо да не разбирала от това. Но Някой й бил казал, че така ще печели още повече, а и щял да и даде още няколко стотин милиончета за това. Така и направила стринка Ганка. И сега е приказно богата тя. А на простолюдието се смее тя, живеещо в тази грешна държавица.

Странна логика! Когато някой работи за държавата, следователно за обществото, включително себе си и своите близки, работи като лош стопанин. Когато същият този стане частник и започне да експлоатира същите активи, но в своя лична полза, изведнъж се превръща в добър стопанин. Какво означава това? Липса на контрол? Скрити мераци към приватизиране? Лошо прикрити намерения от страна на едни хора, които с хитруване искат бързо да забогатеят? Някой може ли да ме опровергае?

Вместо да падат сметките на абонатите на "ЧЕЗ",те стават все по-високи.

Като влезе вътре, държавата е по-вероятно да обърка нещо, отколкото да го подобри, смята той. Чудна работа, защо държавата Чехия може, а България - по-вероятно да обърка нещо???? Та чехите извънземни ли са, или ние сме недоразвити на техен фон!!??

щото в чехия може би си нямат соросоиден Институт за пазарна икономика

Вече и на мен ми стана ясно защо чехите бягат от България без да се обръщат.

И политиците са хора! Ако нещо не прилапат, с една заплата ли ще хранят семейство! То само едни европейски фондове останаха, ами после....?

Най успешно развитие в България имаше интернета - по две причини. Нямаше такова животно по времето на соца и държавата не успя да вземе контролния пакет по време на прехода.

Сега държавата като купи ЧЕЗ и Гинка ще я направят най-малкото шеф на борда на директорите с 50 бона заплата. Това ще е скромна компенсация за нейната щедрост.

Те банките, едни такива съвестни, ще се възмутят и няма да финансират :)

най накрая да се срещнат явно, аферим! може да трябва да се обезчети гинка, да не страда, горката. толкова дни ранно ставане, работа на полето с мотиката, стотинка по стотинка и хоп - сто милиона къпитал... българите са велики, немам думи, само дето са велики докато ни ограбват нас - останалите българи. е и американците ни изработиха с тецовете, но те са си майстори. чакаме още някой пут...

Откъде го измъкнахте този енергознаещ "джокер", бе гербаджии !! Паниката е голяма !!

"Държавата имала по-малко капацитет да управлява ЕРПто, отколкото Гинка???" А бе, това соросче не можа ли да измисли по-голяма глупост.

От еврогейски джендъри с техните поръчкови изказвания, го докара до там, че българина счита "експерт" за мръсна дума !

Друго е да вярваме, че Таско е велик екдперт

Събери Николов, Делянчо,ББ,Цецо ,габровския на куп и ги сравни с бае ти Таско. Веднага ти става ясна суровата истина колко ни е акъла.

Щом сороската агентура е против това държавата да стане собственик на ЕРП-ЧЕЗ, то значи наистина държавата трябва да го купи на 100%. Поръчковата сороска агентура винаги работи против България.

При чехите енергото може да бъде държавно, а в България - НЕ. Може би причината е, че чехите не се държат като слуги на Брюксел!

Тоз е толкова експерт колкото и аз съм професор!!!

Журналисти, не обезценявайте толкова думата експерт. За това не е нужна само диплома.

НЯМА диплома, в която да пише "експерт". Това е длъжност в държавната администрация, при това ниско ниво.

льош стопанин само ще провали бизнес-проекта на успешния частен предприемач г-жа Върбакова. А тя такъв разцвет предвиждаше за тоя "бизнес"....

а тоя соросоид на колко години е, че помни преди 14години какво е било,едно е да си на захранка,друго е да помниш

Не се научихте, че тока треа да се уважава, щото като те перне, не можеш да му отвърнеш! А Баце? Или пак не разбра?

Гинка или държавата ще се справи по добре.Хайде изроди увеличавайте тока с 30%ама много плавно и не ни питайте.

И аз съм Експерт.

Всите българи са експерти по сичко.