Съюзът на лекарите: Пациентите имат права, но имат и задължения

Време е у нас да бъде създадена Система за докладване на нежелани събития в лечебните заведения, каза д-р Маджаров

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Само дето до сега само задълженията им се търсят а правата все се забравят да се приложат...

като вдигнаха заплатите на сестрите,някои взимат повече от млад лекар,за да няма недоволни избирателки,ако не стане 1000 евро минималната лекарска заплата,ще има още още повече неуредици и чакане...младите избягаха в чужбина за по 5 хиляди евро,ама ние нали пък ще имаме суперскъпи ненужни самолети заради американския агент и подлога цв-цв---

Тия профилактични прегледи при джипито са пълна формалност.Отиваш гледат те с пренебрежение ,има ли ти нещо,едно ЕКГи мерене на кръвно до тук се изчерпва прегледа.Няма изследвания,няма гинеколог, монолог.

Аз знам за едно задължение- да плаща навсякъде. Някой да знае за други задължения? За правата да не говорим.

Никъде в света няма задължителни профилактични прегледи! А като пробавим че има и потребителска такса, този преглед е по изгоден за лекаря от колкото за пажиента.

Пациентите си изпълняват задълженията като си плащат осигуровките и данъците......

А защо не спрете да третирате медицината като най-обикновен бизнес, изруди! В пирогов само като влезеш и вече са те пуснали по пътека... Никой не ти обръща внимание, ти си просто стока... Няма медицина в българия вече, само долни боклуци като този, чудещи се от къде да откраднат. Дори да не говорим за онкоболноте... На здрави хора им прилагат химиотерапия, само и само да вземат пари от държавата! Изруди мръсни, по долни сте и от политиците вече.

Поне да беше маааалко грамотен, че така даже не може да обидиш някого без да блесне простотията.

Поне да беше малко човек, че така се вижда само трола.

Хувава идея, но като ги докладваме , какво.

Абе докторе , ти знаеш ли , че аз практически нямам никакъв достъп до GP - си. Човека има над 12000 пациента записани при него. Във всеки един момент чакат между 14 и 18 болни - основно пенсионери , които си записват час - за следващия ден - все едно сме в КАТ /преди години.../ Доктора - не си вдига телефона и аз трябва да си взема 2-3 дни отпуск и да чакам заедно със всички кихащи и кашлящи мин. 2 дни - за да ми даде направление... Случката е истински , на 49. г. съм и за първи път ми се наложи да се обърна към GP - то и се отчаях....

Щото то направленията не стигат и доктора е принуден да ти изписва хапчета на принципа проба-грешка, защото не може да провери какво точно ти има. И аз се зачудих за какво точно доверие се говори в статията, защото като има много пациенти и направленията свършат много преди периода за който са предназначени. Горките лекари буквално трябва да решават кого да изследват и кого да пратят у дома с хапче ...по усет. Няма да ти обяснявам колко трудно е да си намериш лекар ако имаш нещастието да си над 50 и да не дава Бог наистина болен. Отказват.