"Съюз за честна Румъния" за докладите на ЕК: Объркали са ни с България

Гражданско движение представя основния показател, използван от дирекцията за правосъдие на Европейската комисия при оценката на независимостта на правосъдието

Обратно в новината

Коментари - "Съюз за честна Румъния" за докладите на ЕК: Объркали са ни с България | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

На мамалигарските мангали най сетне им лъсна задника. От както са влезли в ЕС , благорание на България , където ние благосклонно не настоявахме да ни разделят за да увеличим нашия шанс за приемане ... тия мангали не спяряха да създават илюзия за борба с корупцията резултат е че корупцията им съвсем не изчезна там си е и е добре.... Да в България няма и илюзия за борба, но пък корупцията ни съвсем не такава всепоглъщаша като на мамалигите ... На мангалите всичко им е "дим и огледала" и игзглежда бавноравиващите се от Европа взеха да вдяват...

"бих обърнал масата на Европейския съвет на самото заседание" Траяне, ми те затова ви бъркат. Не че ние не сме цъфнали. Ама поне кат ни се карат си траеме като има за какво да ни се карат. Не си кръщаваме децата Траян, Трайчо ами ги учим да си траят като трябва.

Напълно съм съгласен! Какво стана с румънския журналист, който заедно с Бивол хванаха ГП Груп да горят документи? Кьовеши нека да ни подпука

Това е то да си имаш Боку начело на държавата. Предлагам да им арижем Боку, заедно с целия му антураж и всички бивши, настоящи и бъдещи кметове, както и Цецоолу.

Ето, виждате ли, така се прави - румънците защитават румънското. А ние тук се надпреварваме кой повече ще оплюе всичко българско.

Балканска работа. Не е важно на тях да им е добре, а на нас да ни е зле. Ако докладите бяха наобратно, както им се иска, пак щяха да гледат Шенген през крив макарон.

Не одобрявам съскането на румънците срещу нас, но съм съгласен, че тяхното правосъдие е по напред от нашето.

Егати детската градина, голям смях!!!

Много важно, че са под мониторинг румънците! Те, понеже имат по-лоши макроикономически показатели(по някакви такива измислени в ЕС и не реални), те съфинансират Проектите с европеиски пари само с 5%, докато ние с 20%, та дори до 40%. Това означава, че на тях им е дадено право и се развиват поне 4 пъти по-бързо от нас! И Гърция, била закъсала и те са с 5% съфинансиране. А, ние цъфтим! Цъфтят ни скъсаните дънки, с които всеки втори виждам в София!

:)

Да бе, всичките ви графики са верни, ама сте забравили една тънка подробност;)) Ишиаса не е приятел на вашата бивша премиерка, а тя пък има нещастието да е от партийно семейство, различно от ЕНП;)) К'во да ги правиш - и у ЕС се поддържат по партийна линия, и у вас е така, пък за у нас да не отваряме дума;)) Партийни баджанаци, сър;)

PEYTSCH

Сега в Брюксел ще се плеснат по челото и ще се засрамят...Може и мамалига да поръчат...

да манипулираме всякакви графики и изследвания .... и да припомним, че още няма и няма да има нито един осъден за корупция

Румънският прокурор стана главен европейски прокурор след като в Румъния й свиха сармите.

Да, свиха ѝ ги, след като политическата вихрушка се почувства застрашена - само 14 министри е вкарала в дранголника, за другите висши бюрократи и управленци да не говорим;)) Дай Боже и у нас някакъв такъв смелчага да се пръкне, ама надали... не щото нямаме нужда, а защото вече ни го назначиха и новият "борец с корупцията и престъпността" нещо мижав ми се види... дано да греша;)

Върхушка, извинявам се;)

3евзек

Колко министри е вкарала в дранголника е вече в миналото. Румънските управници са тръгнали да свеждат ситуацията до вече позната задача, т.е. до каквото е било в началото. Просто посоката им е грешна.

Мани ги румънците! Дай да видим нас - според Доклада, нашата посока е вярна и прокуратурата,КОНПИ-ра и други сходни "органи" се справят! Според българите обаче ( поне едно 80% ще ти го потвърдят) - не се справят! К'во ми дреме тогава за "положителния доклад" и "вярната ни посока", когато виждам как стоят нещата реално - гледай шефа на КОНПИ к'ви сияйни кариерни висини стигна щото изпра когото и когато трябваше...

3евзек

Нищо не ти дреме от положителния доклад, но на онези на север изглежда им дреме. Нека не правят опити да си бършат л@йн@т@ с нас.

Що им се дразниш на мамалигите - в крайна сметка те реагират на Доклада така, както ние реагирахме на пакета "Мобилност"! Нормално е! Мен повече ме вълнува положението тук, а не коя страна как се възпалява - и впрочем намирам за основателно тяхното възпаление. Каквото и да си говорим, те са с доста реални резултати в битката с корупцията по високите етажи, докато ние сме все така на ниво "усещане за корупция";)

на следващите заседания в брюксел ще изискваме статут на България като единствената Страна на чудесата .и изобщо да не се занимават с нас ,а да си гледат техните чудесии .

И според мен са се объркали от ЕК. Ще ми се да заслужаваме отпадане на мониторинга, но реално погледнато нещата не стоят така.

Айде стига вече с тая идеализация на Румъния за сметка на България! Един дол дренки сме и това всеки страничен наблюдател ни го казва. Е, няма как Румъния да няма повече инвестиции - все пак е 3 пъти по-голям пазар от нас. Но вече да ми се правят на парижани - а, нема нужда! Да не забравяме, че румънската нация е изкуствена - тя е смес между българи и власи с голям цигански елемент. До средата на 19 век образованите хора в Румъния са говорили на български и чак след създаването на румънската държава през 1861 г. като официален език се налага един влашки диалект, за да може новата държава да се отличава езиково от Русия и България.

Напротив, години наред ние патихме от това, че ни бъркат с Румъния. Фактът, че в неделя има задръствания, когато румънците се връщат от българското море, с очите си го видях, показва къде е добре. Румънците съдят само паднали политици, два клана се съдят, за да вземат и задържат властта.

Е, щом графиките го показват...

Еми на балканите сме ... А между другото, Румъния не беше ли най-големият противник тяхната Лаура да стане главен прокурор на ЕС? Румъния не искаше ли там някаква амнистия за политиците и не се ли опитаха да нямат повече такава "Лаура"?