Съветско-нацисткият пакт от 1939 г.: Необходимо зло или опортюнизъм

Сталин го използва като възможност да анексира територии, които преди комунистическата революция през 1917 г. са принадлежали на Руската империя, казва историкът Курил

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Войната между Хитлер и сталин може да се нарече междусъюзническа.

Руските тролове искат да забравите тази страница от историята.

От всички разузнавателни източници тече информация ,че Хитер ще нападне СССР и Сталин решава,че чрез този договор, това няма да се случи . НО просто войната се отлага за едно известно и кратко време.

Абе аиде стига все запада ви е виновен.ОФИЦИАЛНО първи обявяват война на Германия само Англия а руснаците си траят и си взимат своя дял от споразумението с Хитлер.Това са фактите,колкото и да се напъвате историята е една .

Русия подписва договор за ненападение с Германия, защото западните Боклуци се отказват да подпишат с Русия договор срещу Нацистите с надеждата, че Хитлер ще превземе Русия! Най-голяма заслуга за отказ от договор с Русия има Полша, която със зъби и нокти се бори против това, като тайно се договаря с Хитлер против Русия. Е Тъпите полски педали получиха своя дял заради генетичното си малоумие, като беше превзета от Хитлер, но въпреки това мрази Русия... изводът е ясен – Полша е НАЦИСТКА държава, а това е видно от това, че активно са участвали в предаването на ЕВРЕИ на нацистите и са помагали да бъдат транспортирани в лагерите, където да бъдат избивани. Поляк = Насист

По силата на договора за ненападение ли окупира полша и балтийските държави ?

"Това историческо събитие сега рядко се коментира в Русия," Няма как да не се коментира "рядко", тъй като според руските закони пткломяваме от правилната "путинска" линия на историята на ВСВ с криминално престъпление, а спред официалната идеология пактът не подялба на Европа, а хитрост на Сталин, чрез която Хитлер е поставен в неизгодна позиция и именно поради това е победен.

Лъжи или полуправда, манипулации, криене на истините. Защо ли Запад мълчи например за 1938 г, а и за години преди това? Ще мълчи разбира се, че тогава вече имало мюнхенски сговор, а Полша "отдала" част от Чехословакия, а после не е пуснала войски на СССР през границите си за да помогне той на Чехия, а еще по-късно цялата власт заедно с министър-председател Пилсудски избягала в Румъния.(Преди дни избухна новина,че Полша изиграла голямата роля в победата над фашизма). Всички са се договаряли с Хитлер още преди СССР, който се опитвал да привлече европейски държави те да се противопоставят срещу нацизма, но след неуспех и след като останала сама, тя предприела това, което направили преди нея други. И бил длъжен да се защити колкото е възможно своя народ. И направил добре, тъй като спечелил време. А Европа бързо се е преметнала на страната на Хитлер и дружно воювала против СССР. И какво се получава? Европа родила нацизъм, концлагери и фашизъм, воювала на неговата страна, а СССР от освободител чрез черната пропаганда се опитват да го изравнят с фашизм. Политическата шизофрения стигнала невиждани размери и като че ли вече не се възприема като нещо извъ

Рускиньо, да беше проверила броя на жертвите на руския фашизъм в концлагерите в Сибир! И с какво са по-добри от нацистките?! Да вземеш да прочетеш руския си автор Солженицин за целта. Архипелаг ГУЛаг е детска градина, нали! Хайде с чемодана и обратно откъдето си изпълзяла! Щото и на нас ни построихте такива концлагери из цяла България, изроди!

не срами името БЪЛГАРИН! Отдавна се доказа,че СОлженицин е писал глупости на килограм и жертвите на Сталин изобщо не са толкова, колкото са ви набили в кухите глави определени идеолози. А ако имаше с какво да мислиш щеше и сам да стигнеш до простия извод за това.

Този пакт от актуална гледна точка е една колосална грешка на Сталин. Той си вкарва в държавата нови врагове - западните украинци, които са люлката на украинската нация, католици и антируски настроени. За руското културно влияние в бившите новороссийски територии тази дата е пагубна, защото в изкуственото образование Укр. ССР СЕ ПОЯВЯВАТ нови истински украинци, говорещи западноруски диалект, но с украинско самосъзнание. До тогава украинизацията, проведена от Сталин, е била много неуспешен проект в Областите Киев, Одесса, Харьков, Луганск И Донецк, тъй като самосъзнанието на населението е руско. Със завоеванието на Закарпатието Сталин прави първата стъпка към разпада на Съветския Съюз.

Глупости ... Западните украинци са най-омразната част от украинците.Мразени от поляци, унгарци, чехи, румънци, руснаци. Най-верни съюзници на Хитлер .

Договорът между СССР и Германия е върхово достижение на съветската дипломация. Внесе разкол всред западните държави и забави началото на неизбежната война с/у руснаците

Пакт Молотов-Рибентроп предотврати японско нападение с/у СССР и насочи японците на юг, с/у САЩ .

Проблемът е, че на японската промишленост са липсвали системно ресурси - стомана за танковете и корабите, алуминий за самолетите, горива за енергия и т.н. Тези неща ги няма в Сибир, поне по онова време ги е нямало. Поне не и в разработен вид. Освен това японците вече са си отворили фронт с Китай и трудно биха понесли война на два фронта. Да не говорим, че сухопътната японска армия е несъезмиримо по-слаба даже и от тогавашната съветска - японците на практика нямат бронетанкови войски(имат ама със слаба броня и нискокалибрени оръдия, които изобщо не могат дори и да почешат съветските аналози). Това е причината Япония да се ориентира към морето където има силен флот, разработени ресурси и слаби противници. Друг е въпросът че там дели мегдан със щатите

ударени русофили и руски тролове тук във форума.Пакта Молотов-Рибентроп е логичен завършек на "дружбата" между Хитлеристка Германия и СССР.Тази дружба е започнала още много преди 1939г. когато СССР тайно на свая територия е създал секретни военни бази за военно обучение на германци.В такава съветска база се е обучавал около 10г. не кой и да е а Херман Гьоринг,вторият човек след Хитлер.И за малко да стане руски зет.

фашизмът все повече надделява в Русия. за съжаление от там иде новата кафява заплаха.

Япония не напада СССР но педерашките вероломно нападат Япония в края на WW2

Ейч Путьо, да си чул или чел за "Ялтенската конференция"? Не си ли чел или чул, как Рузвелт се моле на Сталин за помощ във войната му с Япония. ШМУГЛЪО.

Хахкин Гол, езерото Хасан и прочее от т.нар. погранични конфликти?

СССР започна Втората световна война по същото време (по споразумение) с Хитлер. През 1939 година. Руснаците завземат Западна Беларус (Полша), заедно с Хитлер. Парад бе проведен в Брест заедно с фашистите. След това в годините 39-40 СССР окупират Литва, Латвия, Естония и част от Финландия. Но в 41-та година нещо се обърка и бившите окупационни съюзници се сблъскаха помежду си!

Я отворко, кажи какво правят САЩ, Великобритания, Франция, Италия от 01. 09. 1939 година, до 17. 09. 1939 година. Къде се намира Правителството на Полша? Халяхуйник.

Фашизмът , като социално-политическо явление, има 5 характеристики: 1. Великият шовинизъм. 2. Сливането на всички клонове на управление - изпълнителната, законодателната и съдебната власт, медиите и бизнес елита. 3. Агресия срещу съседни държави и анексиране на прилежащи територии. 4. Преследване на несъгласие и политически убийства. 5. Идолопоклонство на Фюрера - Путин. Фашизмът, като синоним на националния социализъм, трябва да има всички горепосочени признаци едновременно. Всички тези знаци са в момента в съвременна Русия.

Всички защитници на психопата Сталин, отделяйки го от психопата Хитлер, изпускат от очи изключително важен факт. Идеологията за всеобщо социално равенство и братство,за комунизъм,забранява на Сталин да сключи пакта Рибентроп-Молотов и да участва в заличаването на Полша съвсем по империалистически, както това прави Германия. Нацистката идеология "оправдава" Хитлер в това действие, но не и Сталин! Но на домораслите политолози тука русофилистици тази идея изобщо не им идва в ума! с други думи, Сталин провежда политика на капиталистически империализъм, точно какъвто провежда и Германия, и САЩ, и Британия, и Япония. Тази изходна точка е най-важната за по-нататъшното разбиране на фактите от тая война, преди нея и след нея! И тъй като в СеСеСеРе НИКОГА не е имало социализъм ( а за комунизъм няма да говорим!), а див държавен капитализъм - точно той е икономическата основа на политическата му система фашизъм!!! т.е., фашизмът е пълното сливане на промишления, банковия и търговския капитал в един-единствен център и въз основа на това е и пълното сливане на законодателна, изпълнителна и съдебна власт = фашизъм!!!! Е, русофилистици, ясно ли ви е сега защо в СССР имаше фашизъм, макар за благозвучие той да беше наричан ... социализъм, а пък от непросветените - даже и комунизъм!!!!

За какво са минусите бе,дебили?!! За това че е безспорен факт фашизмът в Русия ли?!! Затова, че фашизмът в Русия е само политическата надстройка на икономическата база държавен капитализъм?! Да, див държавен капитализъм, а не мащабната лъжа социализъм-комунизъм!!! Или вие сте си лумпени по рождение без никаква способност за съждение! Тъпи оръдия на фашистката московска пропаганда, готови за активиране с изгладени мозъци!

Планът за промиване на мозъци, изопачаването на истината и нагласянето на историята е дала резултат! За съжаление, освен 3-4 човека, които са чели много и са мислили много - всичко останало е толкова промито, че няма способност дори да се опита да се вслуша и да помисли върху фактите. Благодаря на хората, които имат обосновано и подплътено мнение.

Тук все още от коментарите може да се научи много, докато на други места стоникови тролове въртят едно и също, хвалят се, подкрепят се, изобщо използват форумите за психотерапия, но едва ли помага, все едно да си говориш сам по телефона.

Българската държава не е основана 681ва, а 632 от Кубрат. Това е пренебрегван факт от историците. По същия начин втората световна война не започва нито с окупацията на Чехословакия или Полша, а няколко години по-рано с окупация на Манджурия от Япония. Войната има няколко фронта и единият е източен, където действията започват по-рано. Ако се пренебрегне този факт, то тогава не трябва и да се говори за далекоизточен фронт, а Япония не би трябвало да бъде приемана като участник от въпросната втора световна война.

Няма оправдание никакво за общите военни паради на немски нацисти и руски фашисти болшевици!!!!!! Няма и няма как да има!!! Русофилистиците и друго крият - още през същата тази 1939г. Сталин е кроял планове да нападне Германия - това е доказано с безброй исторически факти!!!! Виктор Суворов подробно е описал тия кроежи на психопата Сталин! четете, четете,ей,образовайте се! Макар за русофилистиците това е кауза невъзможна!

Щом цитираш Виктор Суворов, по-добре стани разказвач на приказки.

Предложението за сключване на Пакта "Молотов - Рибентроп" идва от Германия. Самият пакт е сключен в разгара на необявената между СССР и Монголия от една страна, и Япония и сателитната им държава Манджоугуо в днешната китайска провинция Манджурия. Сключването на пакта "Молотов - Рибентроп" е възприето от японците като предателство от страна на Германия. Това предопределя липсата на синхрон в по-нататъшните действия на Германия и Япония - докато Германия напада СССР, Япония предпочита, вместо да подкрепи Вермахта в Далечния изток, да нападне военната база на САЩ в района на Пърл Харбър. Тези последствия от пакта "Молотов - Рибентроп" се оказват спасителни за СССР, който избягва война на два фронта, която едва ли би могъл да спечели. Може би и затова те остават извън вниманието на онези, които критикуват съветската дипломация и лично Сталин за сключването на пакта за ненападение с Германия.

Хм, СССР сключва договор с Германия за д си върне територии, които преди това са му принадлежали и България сключва договор Германия заради същото. СССР е воювал (активно) и от двете страни през ВСВ, а България - от едната страна формално, а като съюзник на СССР - активно. Тогава, защо СССР е победител, а България е окупирана и разпарчетосана като победена? Защо тогава ручахме жабвтата и дадохме толкова много жертви?

Ялта. Окупация от еврейски савеЦки команиЗки комисари. И последвал геноцид над еропейски бела нация, от евреи, защото евреите са расисти и са тех сме гои. И престанете да се правите на луди, в Ялта Сталин е разпарчетосал сичките дипломации, защото окупацията от савеЦки войски е стигала до Париж и Белгия.

Идеот. Кой ти е казъл, че военновременни споразимения имът юридическа и ле друга сила. какв осе се фанъл за палците, кой ти е казъл, че война се прави от дипломати. Там дето са излезли диви войници и военна техника, дипломацията и преговорите веки немът думата. Мирновременни буклуци и меки китки кату теби не са виждале как избухва бомба а. За какво се вихрите тука команягите ,дето ви беши страх да мишувате даже по мандрите, когато немците воюваха срещо полвината свет. Буклуци цигански проститутски. Какво плуете тука команиЗка пропаганда. Не ви се фащът орицата, не разбрахте ли. Въшки ненаяли се. Фкопчени с лапачката. Точно тека ке ви слажеме - докато смучете, сте слепи и глухи, забравени в кьопачката.

Аз бих заложил на нацистите от Германия, пред комунистите от русия. Трябваше САЩ да оставят Германия и Япония да изтрият от картата на света този тумор русия и чак тогава да ги смачкат. Така с един куршум два тумора щяха да претрепят, но съдба.

Мангалите щяха да са сапун за нацистите и нямаше да те има!

От тогава до сега 80 години немците са за пример на всичко, колхозниците си останаха все същите аборигени и варвари!!

Особено преди 3 години, когато наредиха на балканските страни да пуснат милион и сто хиляди араби, защото им трябвали работници и като не могат да използват концлагери, заляха Европа с имигранти.

СССР се опитва да направи антигерманска коалиция с Франция и Великобритания но те пращат треторазрядни чиновници на преговорите, мотат руснаците и накрая сключват мюнхенското споразумение. СССР се намира в процес на изграждане на РККА, която е пълна с морално остарели оръжия, недокомплект, липса на опитен офицерски състав и прочее проблеми, които се очаква да се решат към 1942-ра. При това положение Сталин взема правилното решение да спечели територия, в която да забави немците при евентуална война и да печели колкото се може повече време. Апропо френската армия превъзхожда немската по онова време откъм танкове - повече и по-модерни и съюз с Франция би удържал Германия ... стига Франция да иска ....

Как да четем Договора "Молотов-Рибентроп" Когато се заговори за този пакт, подписан на 23 август 1939 г., истеричните русофоби моментално се хващат за една теза, която според елементарния им начин на мислене, би трябвало да звучи съкрушително. Ето, казват те, Германия и Съветския съюз са сключили договор, значи и двете държави са еднакво тоталитарни и отвратителни. Средноинтелигентният човек обаче веднага ще зададе два ключови въпроса, които правят въпросната теза да звучи крайно несъстоятелно. Първо, след като са били толкова еднакво гадни двете държави, защо по-малко от две години след пакта "Молотов-Рибентроп" започва Великата Отечествена война, която в крайна сметка води до разгрома на хитлеристка Германия? И, второ, само година преди въпросния пакт западните демокрации сключват с Хитлер и Мусолини Мюнхенското съглашение. Значи ли това, че Великобритания и Франция също са били тоталитарни държави след като са се договорили с Германия и Италия? Всъщност няма как да говорим за пакта "Молотов-Рибентроп", ако не споменем най-напред Мюнхенския сговор. По същество той представлява пълна капитулация на западните демокрации пред все по-агресивните действия на Хитлер. В резултат на подписаното в Мюнхен съглашение Чехословакия престава да съществува като държава и скоро е окупирана от Германия. И една любопитна подробност. Полша, която обича да се изкарва най-пострадала във Втората световна война, да се представя като невинна жертва едновременно на Хитлер и на Сталин, използва Мюнхенското съглашение, за да прилапа чешката Тешинска област. Смисълът на подписания в Мюнхен договор не е постигането на траен мир, както тържествено обявява тогавашният британски премиер Невил Чембърлейн. Истинската му цел е да насочи завоевателните амбиции на Хитлер не на Запад, а на Изток, срещу Съветския съюз. Западните демокрации силно се надяват фюрерът да направи това, което те не са успели да сторят две десетилетия по-рано, а имено - да унищожи съветската държава. При създалата се ситуация Сталин има само един изход - също да сключи договор с Германия в опит максимално да отдалечи началото на неизбежната нова война. Ето това е причината за подписването на Договора за ненападение "Молотов-Рибентроп". Русофобите винаги натъртват, че именно този пакт е довел до избухването на Втората световна война. Както всички русофобски "прозрения", и това е лишено от всякакъв здрав разум. Най-малкото по две причини. Първо, между подписването на договора и германското нахлуване в Полша изминава една седмица. Нима седем дни са достатъчен срок, за да се подготви една война? И второ, планът "Вайс" за германското нападение срещу Полша е подписан от Хитлер на 3 април 1939 г., т.е. близо половин година преди каквито и да било съветско-германски договори. Да, пактът "Молотов-Рибентроп" има и негативни последици. Той внася огромно объркване в европейската антихитлеристка съпротива. Участниците в нея винаги са възприемали Съветския съюз като единствената сила, която е в състояние да спре Хитлер. Затова и решението на Сталин да се съюзи с фюрера предизвиква силно разочарование сред левите в Европа. В крайна сметка обаче именно Съветският съюз изиграва решителната роля за победата над нацистка Германия. Съединените щати и Англия откриват прословутия си Втори фронт едва през юни 1944 г. Тоест цели пет години след началото на Втората световна война. И ми се струва, че са прави онези историци, които твърдят, че Вторият фронт е бил насочен в еднаква степен както срещу Германия, така и срещу възможността Съветският съюз самостоятелно да победи нацистите. Омразата към всичко руско и тогава се е използвала за политически цели, както и сега. Изобщо хубаво е да помним историята. Не само заради общата култура, а за да можем по-добре да си обясняваме днешните събития. Петър Волгин

Истеричен защитник на лъжливата интерпретация на истинските факти и прилагането на лъжливи факти е традиционно за политкомисарите на СССР и предателите комунисти в България какъвто безспорно си ити!Сталин е репресирал всеки трети човек във този период от време! Престъпленията му са чудовищтни! Некадърноста на генералите и маршалите му е безподобна.Както и наглоста и неблагодарноста с която съветските и днешните лъжци и пропагандатори отричате многомилиардната помощ от САЩ и в по малка степен от Англия и Канада оказана на СССР по време на войната! Много от американската техника от него време още се произвежда на поточните линии доставени от ФОРД,Крайслер,Остин както и много от картечниците самолетите(витловите)оръдията и моторите на танковете и БТР-те!

Петър Волгин много точно отбелязва, че в резултат на Мюнхенското съглашение от 1938 г. Полша анексира част от Чехословакия и е също такъв агресор, какъвто е и нацистка Германия. Полша категорично отхвърля искането на Сталин да въведе съветски войски през Полша в Чехословакия, което щеше да предотврати по-нататъшната експанзия на Хитлер. Затова Полша заслужава нерадостната си съдба. Става въпрос за панска Полша - капиталистическа и антисъветска Полша. Поляците трябва да издигнат паметник на Сталин в центъра на Варшава, затова че с цената на 600 000 съветски воини, загинали за освобождението на Полша, Сталин спаси, възстанови и УГОЛЕМИ Полша, като й даде почти цяла Източна Прусия - земя владяна от Тевтонския орден и населена с прусаци до изселването им след ВСВ.

Разликата е в това кок каквоправи след договорите с Германия. СССР се втурва да завладява чужди територии, докато другите се опитватда укрепят собствената си отбрана.

По твоята логика можеш да изкараш България, че е завладявала чужди територии, когато е водила Балканската война...

Руснаците преди два десна разсекретиха архивите си в които има материали за подписването на този договор. Шорошоидното котило ревна със сълзи и глас, защото това което излиза не е никак лицеприятно за тях! А то е, че самозабравила се Полша, въобще не осъзнава, че Англия и Франция Бутат Хитлер към СССР и заради това ма въобще не се канят да изппратят и един войник да брани Полша от Хитлер. Полша не допуска Руски войски до Чехия (за да се противопоставят на Хитлер) и Сталин разбира, че е сам. Искал е да печели време, защото е вървяло превъоръжавяне на армията. Оказва се, че бил прав ! Спечеленото време е било изключително полезно ...

Ако Сталин не беше сключил договора "Рибентроп-Молотов" и ако не беше върнал в патримониума на Русия загубените руски територии в резултат на февруарската буржоазна и октомврийската социалистическа революции в Русия през 1917 г., довели до позорния Брестки мирен договор от март 1918 г.с враговете на Руската империя, СССР щеше да бъде унищожен от Хитлер в съюз с Великобритания. Неслучайно Рудолф Хес - вторият човек в нацистка Германия - лети до Англия! Сталин се оказа прав и в крайна сметка успя да унищожи най-голямото зло в Европа - нацистка Германия. Сталин два пъти спаси света от катастрофа, затова е толкова мразен и затова му приписват чужди грехове - греховете на юдо-болшевиките, на евреите Троцки, Свердлов...и на простака Никита Хрушчов, който като верен слуга на юдо-болшевиките избива своите украински съселяни и съграждани... Сталин спаси света от еврейския "месия" Троцки - убиец на руснаци и от убиеца на евреи и славяни - Хитлер.

Ако искате да получите поне малка част от истината,прочетете историята на клана Ротшилд,и използвайте поне пет източника.и ще разберете че няма война,през последните 250 години,която да не е предизвикана от тях.а, и мама Ротшилд го е казала в прав текст" ако моите синове не искат война,война няма да има". Но,за жалост те искат,и не една,две,или,три.и е твърде наивно да смятаме,че Ленин,сталин,хотлер,или някой друг са обявявали война.те да били подтиквани,ьаставяни,или предизвиквани,н о първопричината е съвсем другаде

Еййй,голям гювеч пуснахте на платените русофоби в тази петък вечер.... Ще захлебят яко ...и като мангалите 3 дни ще мезят, пият, слюнчат и хвърлят гьобеци... Дано се задавят в собствените си храчки...боклуците долни !

ВСВ е борба за надмощие между два супер опасни хищника, грешка беше, че света подкрепи единия, трябваше да ги оставят да се ръфат до изтощение и да колабират заедно. Груба историческа грешка са паметниците на победилия звяр, пръснати по Европа и нашата страна, а комунистите по нищо не се различават от нацистите.

Комунизъм=фашизъм защото СССР и Германия са сключили през 1939 г. пакта Рибентроп-Молотов, от което следва, че и двете страни са еднакво лоши.... Излиза ли от това, че за Мюнхенският сговор между Германия, Франция, Италия и Англия през 1938 г. (една година по-рано) важи същото ( Германия, Франция, Италия и Англия са еднакво лоши)?

Вярното, точното и кратко определение на фашизма като система е: ОТКРИТА БУРЖОАЗНА ДИКТАТУРА ЗА ЗАПАЗВАНЕ НА ВЛАСТТА НА КАПИТАЛА И ЗА СМАЧКВАНЕ НА ПОРОБЕНИТЕ ТРУДОВИ ХОРА - ФАШИЗМЪТ Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА КАПИТАЛИЗМА. Когато буржоазната демокрация, като скрита форма на буржоазна диктатура, престава да изпълнява своята основна роля - власт на капитала и на неговите слуги и потисничество на обикновените данъкоплатци, тогава на власт идва ФАШИЗМЪТ КАТО ОТКРИТА ДИКТАТУРА НА КАПИТАЛА. ЗАТОВА МЕЖДУ ФАШИЗЪМ И КОМУНИЗЪМ НИКОГА НЕ МОЖЕ ДА ИМА РАВЕНСТВО, ЗАЩОТО ФАШИЗМЪТ ЗАЩИТАВА ЧАСТНАТА СОБСТВЕНОСТ, КАПИТАЛА, А ПРИ КОМУНИЗМА НЯМА ЧАСТНА СОБСТВЕНОСТ, А ОБЩОНАРОДНА СОБСТВЕНОСТ.

Добре бе, като се съгласим с теби, ше моем ли утре да убием и изнасилим, и оберем Ротчйалдс, като гнусни и алчни буржуа и лоши капиталисти? Има си една рисмак поговорка - когато не можеш да критикуваш некого.... защо не можеш, защото точно това е твоя истински господар. Не , не се шегувам, да ни обесниш тука, защо като останаха едрике капиталисти да са саму евреи, защо точно тех да не моеме да ги избиваме и да си земем обраното? Руския цар мина и замина, френските феодали, немските принцове се изжениха за еврейки и получиха еврейски банкерски наследства, и тека. И след 3 столетия, не остана да не избихме едрите капиталяги. Останаха саму еврейските едри капиталяги. Да ги избием и тех, ко ши каиш?

Е защо не отговареш бе еврейски команяго. С какво еврейските едри буржуа бивът защитавъни от команягите, и прикривани и се играе на едро, като съюзници? Нели команягите не са финансирани от евреите, защо слугите не нападът господарите си, ти да ми каеш?

https://www.youtube.com/watch?v=wXqjb5lF1c https://www.youtube.com/watch?v=1-Yw3DzUeY&list=PLUt301YnVhuR0CVvXHwGVzV8DMJb23-cm

Поне едно вече е повече от ясно - комунизъм = фашизъм! Или ако трябва да сме съвсем прецизни, фашистите са поинерската организация на фашистите, те са се учили от тях. Затова Сталин е попитал НАЦИОНАЛНИЯ ПРЕДАТЕЛ, “героят” от Лайпциг Георги Димитров, когато последният пристига в Москва (и Сталин над месец не е искал да го приеме и види...)- знаеш ли защо все още си жив, защо фашистите те оставиха жив? Защото все още са НЕОПИТНИ!!!” (от архивите)

Вярното, точното и кратко определение на фашизма като система е: ОТКРИТА БУРЖОАЗНА ДИКТАТУРА ЗА ЗАПАЗВАНЕ НА ВЛАСТТА НА КАПИТАЛА И ЗА СМАЧКВАНЕ НА ПОРОБЕНИТЕ ТРУДОВИ ХОРА - ФАШИЗМЪТ Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА КАПИТАЛИЗМА. Когато буржоазната демокрация, като скрита форма на буржоазна диктатура, престава да изпълнява своята основна роля - власт на капитала и на неговите слуги и потисничество на обикновените данъкоплатци, тогава на власт идва ФАШИЗМЪТ КАТО ОТКРИТА ДИКТАТУРА НА КАПИТАЛА. ЗАТОВА МЕЖДУ ФАШИЗЪМ И КОМУНИЗЪМ НИКОГА НЕ МОЖЕ ДА ИМА РАВЕНСТВО, ЗАЩОТО ФАШИЗМЪТ ЗАЩИТАВА ЧАСТНАТА СОБСТВЕНОСТ, КАПИТАЛА, А ПРИ КОМУНИЗМА НЯМА ЧАСТНА СОБСТВЕНОСТ, А ОБЩОНАРОДНА СОБСТВЕНОСТ.

Фашизмът , като социално-политическо явление, има 5 характеристики: 1. Великият шовинизъм. 2. Сливането на всички клонове на управление - изпълнителната, законодателната и съдебната власт, медиите и бизнес елита. 3. Агресия срещу съседни държави и анексиране на прилежащи територии. 4. Преследване на несъгласие и политически убийства. 5. Идолопоклонство на Фюрера - Путин. Фашизмът, като синоним на националния социализъм, трябва да има всички горепосочени признаци едновременно. Всички тези знаци са в момента в съвременна Русия.

Както е тръгнало, с простотиите дето ги пишете, ако се сумират нещата то: - комунизъм=фашизъм=неолиберализъм и още - 3-тият Райх=СССР=ЕСССР (ЕС)=4-ти Райх - а понеже демократите в САЩ обвиняват Тръмп в расизъм и фашизъм, то и САЩ са фашистка държва. Аре стегнете се малко, бе! Стига сте писали глупости. Не ви ли е ясно, че никого и в нищо няма да убедите! Или го правите за смоубеждение? Като малко дете скрито под одеалото, което си повтаря "Под леглото няма чудовища! Няма чудовища!" Смешници.

Хитлер е момченце пред батко си Сталин. Сталин има половината вина за ВСВ-да не се забравя,че в съюз с Хитлер той окупира Литва,Латвия,Естония,половин Полша,Буковина и част от Финландия.По-това време БКП (бг руските мекерета от днешното БСП) горещо препоръчваха на Царя да влезе в тройният пакт.По заповед на Сталин ,разбира се.

Ebre...soroSSoidni kopp...lenca...,Stalin bil vzel..., otkradnal,prisvoil... Nesto za Curzon line da ste chuvali....Koga e opredelena,koi strani razgranichava...i koga liahite, vuzpolzvaiki se ot grazdanskata voina v Russia ia narushavat i slagar ruka na nesto,koeto ZAKONOVO/spored mirnite suglashenia sled Purvata Svetovna/ NE E TIAHNO Ta cicko Koba prosto e vuzstanovil statukvoto...:)) Ama kato za mozuchetata na razni soroSSoiadni zertvi na prehoda...tezi nesta ne mogat da budat preosmisleni...Druncheneto na niakolkoto centceta v praznata im kupicka preci za normale misloven procces. puk i da ne produlzim s iskaneto im „od morza do morza''...Proverete i napishete nesticko i za nego...

Защото Сталин и маршалите му разработват два плана за нападение на Германският тил.От север и от юг.Затова съсредоточават четири и половина милионна армия на южното си направление и 3-4 хиляди самолета кокто и 7-8 хиляди леки танкове БТ. Хитлер който е съсредоточил усилия срещу Англия е принуден да отвори втори фронт макар,че в речите си пропагандира Германия никога вече да не воюва на два фронта! За качеството и способностите на Червената армия Хитлер и генералите му анализират ,,Зимната кампания” на Червената армия във Финландия където съветите дават огромни жертви! При нападението на Вермахта тези анализи се потвърждават

Рушките историчари от 99 кладенци вода носят, за да се оправдаят за фашизма си, продължаващ и до ден днешен!!!! No passaran, товарищи!!! истината и самп истината - две фашистки държави подписаха на тоя ден кървав договор!!!!!! И както са свикнали рушняците - винаги и с таен протокол, както и с българите, Райхщадския, Будапещенския, Лондонския!!!! И все се надяват никой да не научи!!! Да, ама не - изродите са си изроди!

Онова, което винаги ме е отвращавало в онези т.н. български “русофили”, които много обичат да се изживяват, че представляват българския народ, е как щедро и благосклонно приемат Съветско-нацисткият пакт от 1939 г. злато “Необходимо зло”, като необходим компромис на Москва, с огромно разбиране, и как люто заклеймяват ... БЪЛГАРИТЕ!?!?, КОГАТО БЪЛГАРИТЕ, българското правителство и автентична интелигенция е трябвало да избират между две огромни злини - фашизма и комунизма, между две чудовища - Хотлер к Сталин, и са направили избора за да не бъде България прегазена и унищожена (веднага) от фашисткия ботуш (за да ХО стори това Съветският!!!). “Сталин го използва като възможност да анексира територии, които преди комунистическата революция през 1917 г. са принадлежали на Руската империя, казва историкът Курил 15:51 | 23 август 2019 | Редактор: Лилия Чалева 238 5134 На тази дата преди осем десетилетия Съветският съюз и нацистка Германия подписват договор за ненападение и после завземат части от Източна Европа в началото на Втората световна война. Пактът Молотов-Рибентроп, назован по имената на съветския и германския външен министър, подписали го на 23 август 1939 г. в Москва, включва таен протокол, който определя границите в Източна Европа...”

237 поста и всички пишат за клетите поляци и как Йоско и Хитко си поделили държавата им. Никой обаче не споменава линията кързан , Маршал Пилсудски , Рижкия мирен договор от 1920г. и защо Сталин никой не го гони от тези земи след ВСВ,че и до ден днешен поляците не споменават нищо по въпроса.

Тази статия я пуснете отново на 9-ти май, когато руските нацисти отново се размаршируват на площада! Между другото: кога тези убийци и крадци ще върнат плячкосаните архиви на Родината ни България?

Май е трябвало "лошите" руснаци да не минават от тук, а да оставят предците ти на Хитлер да ги изкара през комина, за да не се случиш ти днес и да ръси тъпотии, "българино"......

Не бе,изрод, точно германците пък облагодетелстваха българите!!! Недей да си смучиш пръстите и други части! През комина, според легендата, трябваше да преминат други, но не и българите! Много сте жалки, защитници на руския фашизъм!!!!

чета какви импровизации се пишат ми става ясно защо се толерира неграмотнистта. На неграмотните можеш да им обясниш как живеят и какво е било. За съжаление. Готови сме да нулираме всичко, което не ни върши работа.

Тия и сега действат на същия принцип...

нещо за избитите от европата 2 милиона българи? по договор ли беше, а? или пакт?

Ануса с точилката, бе И с малко масло, че идвам Толкова за северозапада

Хазарите са първи врагове на българите, истории отпреди 1500 години. От кого е бегъл Хан Кубрат, та се решил да разцепи империята си на 5 и да даде поръка на синовете си да търсът спасение и от кого? хазарите, които току-що са биле приели Талмуда и Юдаизма. От тея времена, хазарите юдеи, избивът българи, като първи врагове. От около 13 век, когато българи, руснаци, поляци, и араби се обединявът и ги разбивът, и им разтувът хазарското царство, и ги обевевът за избиване. .... поттогава добавет в списака и руснаци, и араби, и славяни. Има исторически записки, как хазари се събрале в Източна Еропа, и се заклели, че нема да мирясът, докато не избиет тези гореизборените. Сталин, един хазарин Юдеин, как е избил 80 мелиона руснаци по един иле друк начин. Оделно украинци, поляци, германци, и други славяни. факти просто не си знаете историята.

Фашизмът , като социално-политическо явление, има 5 характеристики: 1. Великият шовинизъм. 2. Сливането на всички клонове на управление - изпълнителната, законодателната и съдебната власт, медиите и бизнес елита. 3. Агресия срещу съседни държави и анексиране на прилежащи територии. 4. Преследване на несъгласие и политически убийства. 5. Идолопоклонство на Фюрера - Путин. Фашизмът, като синоним на националния социализъм, трябва да има всички горепосочени признаци едновременно. Всички тези знаци са в момента в съвременна Русия. Дори комуниста ПАВЕЛ ГРУДИНИН ОБРАТИЛСЯ К НАРОДУ РОССИИ! ФАШИСТЫ У ВЛАСТИ! https://www.youtube.com/watch?v=FBedzF859aA

Нарочно ли "забравяш" фашистката расова идеология, че тяхната раса превъзхожда другите раси и това им дава моралното право да избиват всички други "по-нисши" раси?

Това не е фашистка, а еврейска идеология, описана е преди 6000 години и е достъпна в Талмуда и досега. Фашизъм никога не е проповедвъл рацова нетърпимоЗ. Fascio буквално значи '''обединение, единност'''. Цитирай къде фашизма проповедва расово превъзходство, и ние да разберем и да научиме нещо от теби.

мизерник си! какво друго да ти кажа...

До: Гост. Съжалявам, че си толкова елементарен и повърхностен. Това, което изброяваш не е задължително за фашизма като система, макар че може да е елемент на фашизма. Вярното, точното и кратко определение на фашизма като система е: ОТКРИТА БУРЖОАЗНА ДИКТАТУРА ЗА ЗАПАЗВАНЕ НА ВЛАСТТА НА КАПИТАЛА И ЗА СМАЧКВАНЕ НА ПОРОБЕНИТЕ ТРУДОВИ ХОРА - ФАШИЗМЪТ Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА КАПИТАЛИЗМА. Когато буржоазната демокрация, като скрита форма на буржоазна диктатура, престава да изпълнява своята основна роля - власт на капитала и на неговите слуги и потисничество на обикновените данъкоплатци, тогава на власт идва ФАШИЗМЪТ КАТО ОТКРИТА ДИКТАТУРА НА КАПИТАЛА. ЗАТОВА МЕЖДУ ФАШИЗЪМ И КОМУНИЗЪМ НИКОГА НЕ МОЖЕ ДА ИМА РАВЕНСТВО, ЗАЩОТО ФАШИЗМЪТ ЗАЩИТАВА ЧАСТНАТА СОБСТВЕНОСТ, КАПИТАЛА, А ПРИ КОМУНИЗМА НЯМА ЧАСТНА СОБСТВЕНОСТ, А ОБЩОНАРОДНА СОБСТВЕНОСТ.

Елементарен си ти бе, тостер! Нищо не ти е ясно по материята за фашизма!!! Ама нищо!!!

нещо за пактоветре на българоия с германията, австрията, италията... европата?

Пакта Молотов Рибентроп.

В русия строиха ли строиха комунизъм… не се получи. После се опитаха да построят капитализъм – не се получи. После феодализъм… най-накрая се получи. Във всяка страна има Мафия. Само с русия Мафията си има държава.

:) Хе-хе, май не си гледал американския филм от тази година разпространяван от Свободна Европа, който се казва Сенките на София и в който се заявява направо (цитирам) "В Българи мафията си има държава" (край на цитата)? Гледай го - доста е поучителен - пряко обвиняват Борисов, Пеевски и цялата им компания в това, че точат фондовете на ЕС и защото имат връзки с Кремъл ги използват за проруски интереси...

Там където комунистическите идеи са нахлули, след това и трева не расте... Социализмът отдавна показа на всички своето животно лице и духовна нищета -измамни крадци...Вижте северна корея, Куба, Венецуела, руската помийна яма...

виж и България кво блато е при новите комунисти

соросоидното котило пак се фърга като салфетка в чалготека да докаже колко е тъпо

Най-впечатляващото проявление на фашизма е изграждането на комунизма с помощта на концентрационни лагери и мъчения! Число жертв: СССР (Ленин-Сталин) - 61 911 000 . Рекорд ! Китай (Мао) - 35 236 000 Китай (1923-1949) - 3 466 000 Кампучия (кхмеры) - 1 838 000 Вьетнам - 1 670 000 КНДР - 1 663 000 Югославия (Тито) - 1 072 000 Эфиопия - 725 000

за индианците кой ги изби

ленин

Забрави да питаш защо бият негрите в Америка - я се стегни и си припомни спуснатите опорки!

Защо не протестирате срещу концлагера в Гуантанамо? Където от години лежат стотици политически затворници, без съд и присъда. В разрез с конституцията на САЩ!

Фашистите са националисти и искат национална държава. Те имат расова идеология, че тяхната раса превъзхожда другите раси и това им дава моралното право да избиват всички други "по-нисши" раси. Комунистите са интернационалисти, интересува ги класовата борба и освобождаването на пролетариата от експлоатацията му. Това са две съвсем различни идеологии!

Каква работническа класа, каква класова борба, къде виждаш ти класова борба, я да ни поясниш ти на назе. Като нема класова борба, каква работническа класа и каква защита те пати. Обесни ни бе, ние да разбереме, къде е класовата борба бе. Къде виждаш който и работник да е, да се бори срещу класата на богатите? Къд е виждаш протести, избити, класова борба, лоши фабриканти> Бедните до един са занитени с лихви и заеми към еврейските банки, там е единствената борба, дали банката ке ти земе собствеността. Сичката команиЗка прудня е да ви замъти единствения изпътжен неурон и да ви озапти да сте перфектните роПчета, я как хубаво ем си искате еврейските банкови окови, ем сами се натиквъте в тези окови, като сами си проповедвъте команизма и сами се избивъте да сте им роби на евреите. Евреина Мордехай Леви е написъл Команизкио Манифест защото е бил платен от евреина фтори братучеТ Ротчайлд да му създаде нов банков бизнес. Още ли не сте разбрале, че '''пролетариата''' бидеки беден и безимотен, веднага отива в банката и взема заеми и моргичи, и това върти еврейската банкова мелница? Кой зима заеми и моргичи ако веки си има хубава капиталиЗтическа собственоЗ? Е там ги боли хуя евреите, че им требът бедни роби '''пролетариат''. Затова измислиха историята колко е лоша частната собственоЗ. И продължавът да ви обирът, и хаха, съдирът ви кожите, а вие сами им се тикъте в ръцете. Нема по-тъпи от вас, и евреите презрително ви наричет, гои (животни). Точно това е Талмудското описание на гоите - животни, които Бог е създал, за еврейските нужди ,да бъдът стигани и доени, избивани и експлоатирани от евреите. Впрегатен добитък сте наричени, и точно за това ви изполвът. Класова борба, хаха, некой друк път.

А бе, гербави, още ли не сте вдянали? Не е виновен социализма, не е виновен комунизма! Хората в България и жълтите жилетки във Франция протестират против капитализма! Големият проблем е капитализма!

Айде пак моше еврейски лъжи. А защо тогава жълтите жилетки призовавът за бокот на еврейските централни банки, и използване на алтернативни методи на разплащане, като злато, криптоси и натура. Сигурно щото евреите немът нищо оПщо с команизма, не че един евреин е написъл КоманиЗкио Манифесто по поръчка на братучет си евреин и банкер, да му се разшири банкерскио бизнес. Каде виде ти тука класова борба, ке ни обесниш ли.

От къде ги извади тези 62 млн. "жертви"? Като гледа тавана ли..... И как при толкова близо 1/3 "избит" собствен народ, Сталин ще спечели войната срещу Хитлер, който преди това е смачкал цяла Европа? Май нямаш глава, а кратуна на раменете.....

И къде забравеш два Голодомора, още Ленин ги почва през 1922-23, после Сталин устройва още неколко, по-малки и по-големи, но най-големия май беше 1933, кога полвин тогавашна Украйна булвално изчезва, тогавашните 7-8-9 мелиона украинци, документирани, а с недокументираните, може би дори 11 мелиона, както историците броят само този големия Голодомор, под Сталин. Но е имало и по-малки и локални, вклучително и в Таджикистан, Грузия, Туркменистан, Южна Осетия, даже и в Подмосковието...ако шщеш вервйа. Общите жертви само на Годоморите под Сталин, само тея, отделно изселванията в Сибир, се изчислевът на около 40 мелиона. Това е само Голодомори. Отделно изселванията. Солженицин изчислева жертвите на сталиniзма, общо, на над 80 мелиона. По времето на управлението на Сталин. Чети бе ахмак.

Поляците винаги са били предатели! През 1939 г. Полша не разрешава на Червената армия да премине през Полша, за да застане на чешката граница. Тогава Германия нямаше да нападне Чехия, от страх, че ще се бие с Червената армия. Тогавашният полски външен министър Бек, неспасяем алкохолик, каза, че Полша по-скоро ще загине, отколкото да допусне руснаците да защитават Чехия. Така поляците помогнаха на хитлеристка Германия да започне Втората световна война! Поляците са жертва на собствената си глупост.

Странно нещо е живота и историята. Цял живот се стремим да свалим руските зомбирани комунисти. И успяхме. Но какво стана ? След тях дойдоха червените фашисти на Путин. Които са в пъти по крадливи, корумпирани и агресивни.