Саудитските ресторанти вече не е нужно да отделят мъжете от жените

Новината за поредните стъпки към повече права на жените дойде без много шум - наред с технически изисквания за сградите

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Аз предлагам да излъчим М. Манолова за кмет на Рияд

абе тея араби големи нерези бе! толко да не са виждали жена....

Арабските мъже са сексиии, българките ги харесваме

Нормално, за да е конкурентна икономиката им, трябва жените да произвеждат и потребяват стоки и услуги наравно с мъжете. Не се заблуждавайте, че тази промяна е, за да се дадат права на жените, причините са изцяло икономически.

На разсипия върви тази държава. Ей на позволили на жините и в ресторант да ходят и коли да карат... както е тръгнало утре, вдруги ден ще им позволят и за шейхове да се провъзгласяват...

А стига вече! Тоя принц строи в Саудитска Арабия демокрация ве ! Или поне нещо подобно! А в това време в Краварника отиват към фашизъм!

и как я строи тая демокрация??? като праща касапи да режат на парчета несъгласните с режима? даже нашите комунисти бяха по-хуманни с чадъра, сачмата и рицина.

Е добре е тихомълком,семействата да са на една маса на ресторант,то иначе какъв ресторант жените отделно от мъжете.Това предполага и сваляне на черната маска при хранене,а това води до видимост на лицето от съседните маси,ей то сега и самостоятелни сепарета.Всъщност съвременните саудитки не са толкова захлюпени.Има луксозни съвременни спортни центрове за жени,където досега полулегално без бурки играят йога ,аеробика,фитнес,танци и други.Какво ще стане обаче с изнесения арабски ислям в Европа.Босна я направиха втора СА,използвайки вакума след гражданската война.А тук пазаржиските бурхажийски райони кой ще ги финансира,а дано приключат с тези течения.

Щом са се поддали веднъж изпята им е песента на саудитците, още някоя година и ще заимат саудитско лгбт сдружение, гей парад, ИК и всички останали аксесоари.

Едва ли,принца не е толкова заблуден!Наясно ,че салафизма е част и използван като основа от днешния джихадизъм,крайностите водят до крайности.Е ще видим до колко ще отпусне правата.Иначе СА е изключително супермодерна държава в технологии,сгради,инфраструктура,медицина ,особено големите градове.Правилно приложение на печалбите от петрола.Нищо общо с Венецуела!

Добре дошли в 11ти век :)

Знаех си, че Аллах е велик. Сега сериозно - тези хора наистина живеят в Средновековието.

Забелязвате ли как религията тихомълком и незабелязано бавно отстъпва и се адаптира към реалността, и променя свои основни за живота на хората обичаи, закони и ИНТЕРПРЕТАЦИЯТА им, които иначе е наблюдавала и санкционирала много строго и ревностно - нарушаването и отклоненията от тях?!? И това може да се наблюдава през цялата многовековна човешка история! В подобни случаи винаги се питам - и как СЕГА ще коментират и обяснят онези “божии закони” и норми, с които са оправдавали жестоките наказания на нарушителите на същите отменени правила, и унищожените човешки съдби и животи за нещо, което толкова дълго, десетилетия е било жестоко престъпление, а сега изведнж си е О’К. Какво би казал например принцът на някой СА гражданин: Сори, че обезглавихме майка ти и нашибахме пред всички с пръчки баща ти или брат ти, това са грешките в развитието на религията ни?!?

А къде е позволено нерез да оножда загорели саудитки?

Съсипаха я тая държава. Клета майка С. Арабия.

Това по принцип е малко измислена държава, създадена и просперираща изключително върху нещо, което се е случило да притежават от природата в иначе не плодородните им земи... И сега се опитват да го коригират!

И с какво са ги заслужили?

Нали нашите жени, най-вече "звезди" ходят редовно на "екскурзия" там, за какво са им местни проститутки?

ХОдят в ОАЕ. В СА не се сещам някой да е ходил на екскурзия... само по работа и само мъже. ДАже жените на дипломатите го приемат като заточение ходенето там.

Даването на права на жените, води до липса на секс у мъжете! Тва води до революции. Саудитският султан е идиот!

Даде им да шофират ,а сега ще стискат и пищовите по бензиностанциите.

Мъжете ще започнат да получават секс, когато си го заслужат! Той не им се полага по право, щото са се родили с висулки между краката. И - никакви революции няма да станат - просто ще се увеличи броят на ръкоблудстващите..

Това, че накой като онзи по-горе е дебил (и незадоволен) изобщо не оправдава нечия друга простотия. Проблемът с много жени като теб е, че никога не са попадали на точния (точните) мъж - подобно е положението и с мъжете, и затова ръсите подобни простотии! Мига без проблеми да ти влезна в тона и да ти отговоря подобаващо на “висулките” или “дупките” между краката”, но отдавна минах 4-5 клас, където по-простите деца мислеха по подобен начин. Мъжете, истинските мъже НЕ получават секс, не поне по-малко от жените - това е взаимно, и само непълноценни същества и от двата пола мислят по този първобитен начин! Такива като този по-горе създават лошо мнение за мъжете (пред по-глупавите и лекомислените - мен не ме касае:), и са bad news за нас, за останалите, да не споменавам че вдигат изкуственото дамочувствие на разни кифли, които да разсъждават като теб! Но отново - мен лично това не ме засяга, а забавлява...

Малеле, колко сте зле и двамата! Аз се подигравам на саудитците! Вие го избихте на сексизъм и междуполова борба... :D

Скоро гледах BTS в Саудитска Арабия.Направиха страхотен концерт.Имаше и мъже и жени,но на обособени места.А как викаха,пееха и танцуваха...нямам думи...повечето бяха с дългите роби и забрадки,но с открити лица,знаеха английски....

тия не знаят какво ги чака след още няколко отпускания на каишката :D

...ама много добре знаят какво ги чака ако не я отпуснат. Затова и я отпускат.

Сега жените им ще си направят силиконови джуки и цомби. Ще започнат да пушат, пият и да се праскат с който им падне. Досущ като в България...

Ако са тъпи като някои българки така ще се случи, но не със всички. А и решението ще си е тяхно.

Като оставим настрана сексисткото ти изказване, да ти кажа честно това, че жените си правят силиконови джуки и цомби не ме притеснява толкова. Повече ме притеснява, че бая мъже почнаха да си правят силиконови джуки и цомби...

По натурални "мъже" ли си падаш? Тежко ще ти е тогава!

Да, това също е притеснително, но при мъжете процента е нищожен в сравнение с жените.

Защото вие "мъжете" ги харесвате такива.

Чакай, чакай, кои мъже? Тия по които си падате май.

и да правят в арабиите камилите имат повече права от жените ....И е логично...Жената ще я яздиш, колко да я яздиш, а камилата ти трябва непрекъснато ....Пък ако искаш може да "пояздиш" и камилата...

Не съм сигурен как ще реагира камилата , ако по-ниско същество от нея иска да я "язди".Да не ти удари една гърбица по време на "язденето".Е, сигурно ако сте дългогодишни дружки ,може и да ти мине номера,но не мисля ,че е безопасно със случайни камили.А и е хубаво да провериш какво гласи закона в Саудитска Арабия за содомия.Май такива хора свършват на площада/ако им разкрият деянието/.

това с камилата си е свободен сексуален избор , пише го в Истанбулската конвенция ! Пък и кой ще го види по средата на пустинята !?

Като че ли си опитвал с камили, толкова компетентно говориш

Догодина и гей прайд, по стълбите, до покрива

Бе как става тъй, че СА, един средновековен шариатски халифат, където няма избори-мизбори, жените са в чувал, на мегданя секат глави, ръце, крака... повече от ИД, разпространяването на християнството е забранено със смъртно наказание, журналисти ги разфасоват където ги набарат по света... е "демократична" държава и се бори за "демокрация" в една светска Сирия, например, в Ирак, пък и в Иран, където жените поне не са в чувал!? А!?

Демократични са, защото са ни "братя по оръжие". И те поръчаха на хамерите оръжия, които са само на картинки и платиха предварително. А иначе за управленците ни, здравият разум и националният интерес остават там, където Монката Паси прати православието.

Който има петрол (респ. пари) е деомократ и е от "наште". Другото са подробности.

Не е достатъчно само да имаш петрол. Трябва и да го раздаваш на "съюзниците" си и да им купуваш оръжито. Тогава никой не го интересува какво правиш в собственната си кочина. Пример, Бат Бойко, нямаме петрол но купуваме оръжията им и тиквата може да прави каквото си иска в кочината. Ако откаже му спретват веднага санкции за "корупция и върховенство на закона". Абе не е лесно да си васал на САЩ днешно време.

Начи венецуелците са ни братя, по тая логика!? Или само "опозицията" им.

Тая шахидка на снимката, с колко ли динамит се е опасала? В Ютубата един евреин прави интервюта с едни палестинки и ги пита - "Бихте ли се оженили за неверник? Бихте ли си дали дъщерята на неверник?" Половината казаха - Да! Ама по-грозните. В друго пита разни израелки биха си легнали с нерязан - 90% казаха - Да! На лошо е тръгнал света, дрогаре! Разпасаха се жените и в Близкия изток! Традицията не спазват! Утре в Судан - ще спрат и да обрязват жените, съвсем ще закъса морала и нов потоп от Бога ще има! Ресетване на ситуацията дета се вик!

Е това е вече прекалено, много права им дадоха и не е на добре това.

Скоро им дадоха права да гласуват и да ходятр на кино, сега и това...., скоро жените ще станат по-важни и от камилите. Ей, съсипаха я тая държава.

... права да гласуват ... 2011

21 век!!! Била религията на мира!

Че нали си имат правото да са чифтосват и да раждат млади саудитци. Вижте ги колко са станали! Сички тия държави преди войната са имали по-малко население от България, сега имат няколко пъти на нашето (не без помощтта на совецкия светъл строй разбира се)!

държави са кръгла нула.Всичко материално с което разполагат се дължи на петрола и благодарение на търговията с него усвояват благата и техническия прогрес на останалия свят наготово.

не е успяла да пречупи свободната воля на хората, жени и мъже.Нито терора,нито забраните,нито изкуствените прегради ,нито инквизицията ,пред прогреса ,науката и изкуството.Нещо повече, оказва се ,че самите свети отци са податливи на изкушенията дори повече от ............лукавия, защото и те са като всички хора.Така ,ще се случи и с исляма, защото просто за духовното и човешко развитие няма прегради а самия ислям все повече ще затъва в собственото си невежество.Права,права и равни права , жената не е животно , на което можеш да забраниш , да е човешко същество.

За 1400 години Ислямът не е спрял да се разпространява, че и все по примитивен става, така че аз не очаквам скоро - още векове - да стане нещо с него и да изчезне. Невежеството е велика сила!

е велика сила и културните контакти с образовани народи.Иначе какво може да се очаква от една нация ,която счита цигулката за дяволско творение.

след година всички ще са кат фолк певици

Според злите езици, те и сега така. Чалгата като дух и начин на живот изобщо не е наше изобретение.

излезе ли от дупката, не можеш я вкара обратно

срамота