Коментари - САЩ заклеймиха робството в Америка по време на чествания във Вирджиния | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Аз

- Първият роботърговец и робовладелецец в Америките не е бял човек, а африкански негър от Ангола - Anthony Johnson. - Около 1.4% от белите в САЩ преди Гражданската война са били робовладелци. - Около 4.8% от белите в южните щати са били робовладелци. - Около 28% от свободните негри в САЩ са били робовладелци. ДВАДЕСЕТ И ОСЕМ. Не съм забравил точката! Важното не са числата, а отношението между числата, а именно - американският негър е 28/4.8=5.8 пъти по-склонен да владее роби, в сравнение с белия. При това поставен в условия на не пълно равноправие, все пак. При равни всякакви други условия, сигурно негърът ще е 20-30 пъти по-склонен да владее роби, в сравнение с белия човек. Все пак робството е било повсеместно разпространено из Африка. С изключение на... ха... Южна Африка, след инвазията на белия човек. - Робовладелците с най-голям брой роби в южните щати са били негри. - Почти всички негри-роби са поробени от враждебни негърски племена и продадени в робство по робските пазари от негри-търговци на роби. - вътрешният африкански пазар на роби се е владеел изцяло от негри. - Арабите търгуват с роби в целия период 650-1900 год. През този период са поробили: - около 18 милиона африкански негри. - около милион бели европейци по арабския път - през Испания и Италия. - Няма точни данни за пътя през Балканите и Османската империя, но се смята, че от там са поробени няколко пъти повече бели европейци. - основните собственици на търговията с европейски роби са били европейските евреи. Било е удобно за бароните, като не могат да си вземат вземанията, да продават длъжниците си в робство на евреите, при което длъжниците изчезвали от Европа и преставали да бъдат проблем. Презвитер Константин Преславски, заедно с други ученици на Кирил и Методий, е бил поробен във Великоморавия от германските попове, продаден и няколко пъти препродаван между еврейски роботърговци. Забравих дали във Венеция, дали в Константинопол го разпознават и императорът го откупува.

Разбира се че робството е гадно нещо и не би трябвало да го има. Но погледнете, колко са успешните черни държави? Нито една! По въпроса е писано от черен...нигериец, и можете да намерите това което е написал ако потърсите на английски "Защо няма нито една успешна държава от чернокожи". Самите борци за свобода на негрите в САЩ като Малком Х са го казвали...парафразирам "Докато ние самите не започнем да живеем така че дургите да ни уважават а не да ни съжеляват, никога няма постигнем истинско равенство". Да...белите са купували роби от Африка...но кой им ги е продавал? Самите Африканци!!! Вижте къде е Нигерия....най многобройната с чернокожи държава в света! Какво им пречи? Имат си черно правителство! Ами ще каже някой "Белите колонизатори"...да беше само Африка колонизирана, да кажеш добре...може би са прави. Но има и други народи които са били колонизирани но не живеят като тях (Кипър, Малта, части от Азия). После, колко време ще се извиняваш с миналото?! Факта е че манталитета, психологията и начина на живот и мироглед на чернокожите е това което наистина им пречи! Едно време Римската Империя е имала много роби...но никога заради цвета на кожата им. Обикновено са били от народите които са изгубили независимоста си. Германци, Французи, Испанци и други европейски народи. Но това не им пречи след това да станат най силните държави и народи в света.

Аз

Така е. Ама и досега не същесдтвува нито една държава в Африка, съществуваща на етнически или племенен принцип. Всички африкански държави са получили границите си като наследство от границите между колониите на европейските държави. Демек - всака негърска африканска държава в мултиетническа и всяко негърско племе е разделено между няколко държави. И вината за това лежи 90% върху европейците и 10% върху арабите. Дори и след революциите за африканска независимост европейските държави продължават да управляват африканските с оправданието, че африканците били като децата и не били способни да се самоуправляват, щото след получаването на независимост, веднага се сбивали със съседите си и помежду си. Европейците забравят три неща: 1. Това, с което съм почнал по-горе. 2. Вината за това е именно на европейците. 3. Мбухахаха... Европейците, щото ама никога не се бият помежду си. Фаопще.

Кой каквото си иска да говори, но за един американец, например, или за семейството му “демокрацията” в САЩ, Илк акл шете @демократичността” в страната - разбирай СВОБОДАТА му (им) ИЗОБЩО НЕ Е СЪЩАТА каквато е да кажем за един мултимилионер или милиардер, да кажем като Тръмп, и семейството му!!! А ако се замислите - и за поколенията им, до голяма степен евентуално... Или това е все едно, образно казано, да сравняване СВОБОДАТА и ДЕНОКРАЦИЯТА през 19, 20, и сега - през 2- век! Защото някои хора живеят в 21 век и сд ползват с благата и постиженията (и лукса и удобствата му), но (много други) - реално НЕ! Не може да се поставят под един знаменател хора, които цял живот се борят просто да оцеляват и такива, които са обезпечили и поколенията си за десетилетия напред! Това някой наричат Системата, или Статуквото!!! И между другото да сметна, че хора от различни народи к националности, и Ради и религии, да кажем милиардери или управници, пл този много важен критерий, имат многл повече обши неща, признаци и ИНТЕРЕСИ (много често), отколкото със ... сибствените си сънародници и народи, без знамение, че всичките по праеило твърдят публично и опитват да убеждавават материала в обратното, и не е зле и това да се знае и разбира от “обикновените хора”!!!

ИЗРАЕЛ НЕ Е ЗАКЛЕЙМИЛ РОБСТВОТО В САЩ ! НЯМА И КАК, ИНАЧЕ БИ ТРЯБВАЛО ДА РАЗТУРЯТ ФЕДЕРАЛНИЯ РЕЗЕРВ И ДА ПЛАТЯТ ВЪТРЕШНИЯ ДЪЛГ НА ПОРОБЕНИЯ НАРОД !!!

По принцип антисемитизмът е заклеймен като уродливо явление-и правилно, каквото е всяко такова, базирано на омразата срещу големи групи хора пл някакви обобщени външни признаци, но възниква съвсем основателният и легитимен въпрос какво стои в основата му, какво - и исторически погледнато в ретроспекция, го поражда и дали в основата на антипода му - семитизма, няма сериозни белези и признаци на своего рода ... РАСИЗЪМ към останалите! Не сте ли се замисляли върху това? Каква в разликата по същество между едни хора, расисти, които изповядват ужеждението че черните да кажем са пи-нисша категория хора (или фашистката идеология...), и ... други, които се смятат и са убедени и налагат убежддниеъо, че са богоизбрани например? Просто се замислям... Да твърдиш, че всички около теб са пи-нисши същества или да твърдиш, ме ти си по-висш от останалите - и каква точно пл същество е разликата!?!? (И специално искам да отбележа за някой агресивни примитиви Илк тъпи хитреци, преструващи се на още по-тъпи к неразбиращи и обичащи да нападат и търсят под вола теле, че аз дори и не коментирам дали едните или другите твърдения са истинни и намерили потвърждение в живота или не!)

ДА ПРОЧЕТЕТЕ В ОРИГИНАЛ, НА ИВРИТ, ПРОТОКОЛИТЕ НА СИОНСКИТЕ МЪДРЕЦИ ! ТАМ ЩЕ НАМЕРИТЕ ОТГОВОРИ НА ВЪПРОСИТЕ, КОИТО ЗАДАВАТЕ ТУК ! ПРИЯТЕН ДЕН.

ВСИЧКИ ФАМИЛИИ В САЩ , ЗАБОГАТЕЛИ ОТ РОБСТВОТО, ЩЕ ВРЪЩАТ ПАРИ НА НАСЛЕДНИЦИТЕ НА БИВШИТЕ РОБИ ?! ТОВА СЕ ГОВОРИ В КУЛОАРИТЕ НА БЕЛИЯ ДОМ ! ВЯРНО ЛИ Е ?

Робството в САЩ не е премахвано. Само прангите и веригите са заменени с Договори за заем. Днес, еврейските бакстери в САЩ са най-големите робовладелци в света. А САЩ е най-голямата финансово-робовладелска държава.

Кво е "бакстер" ? :)

извинявам се - бакстер. Нарицателно на банкерите-робовладелци. Появяват се преди 200-300г. Едно от първите им дела са спонсорството на двете Велики френски революции и премахването на монархията във Франция.

Ти засягаш една тема, която наистина е много актуална и наболяла, но и огромна, ако трябва сериозно и аргументирано да се разглежда и анализира, и назряла в обществото и изобщо в света. Това е темата за свободата на личността и обществата, която по дефиниция би трябвало да лежи в основата на (истинската) демокрация, както е дефинирана! И която категорично се определя като висша човешка ценност! Важно е да се знае, че за абсолютна свобода по принцип е абсурдно да се говори, просто защото човекът е обществено животно и когато хората живеят съвместно и общуват, неминуемо това става по някакви писани или неписани, но установени правила. Така е впрочем и при животните в дивата природа, които живеят на групи и стада... Тогава е правилно да говорим за СТЕПЕНИ на свобода, или освободеност! Истината е, че с развитието на човешката свобода все по-актуална става т.н. икономическа свобода (или липсата й) за отделните хора, клади и прослойки, общества и нации, за щастие еволюцията на обществото е елиминирала до голяма степен другите, и най-уродливите форми на липса на свобода, вкл. робството! Така че - да, ти правилно си налучкал, че когато сд говори за РЕАЛНА демокрация и свобода (и), коиъо (трябва да) са в основата й, най-важна и актуална е точно икономическата свобода или липсата й, или икономическото подтисничество. Отново - колкото актуална и интересна, толкова и обширна и сериозна тема!

Благодаря за висшата оценка :)))). Ама да ти кажа, просто нищо не съм налучкал. Както и нищо не съм измислил аз :)). Аз съм написал това, което се случва. И това не е някаква тайна, а разработена схема от столетия. Хубаво за степени на свобода, има елементарна манипулация и контрол. Където група хора използват различни механизми, за да държат под контрол други хора. Основният инструмент са Парите и завъртените около тях и на тяхна основа човешки ценности. Така робството придобива доброволен характер. Горе долу добре си се ориентирал в живота, с една малка забележка: Сива е теорията приятелю, зелено е дървото на живота (не е мое :)) ).

Иначе аз многл пъти съм се бъзикам с приятели американци - големи патриоти, които много се гордеят с “бащите на американската държава и демокрация”, и не без известни основания..., че всъщност те всичките до един са прокламирали свободата като висше и неотменимо човешко право и основа на американската държава и демокрация, бидфйки всичките ... ЕДРИ РОБОВЛАДЕЛЦИ:) ?!?!? И затова много пъти съм им казвал да четат повечко за собствената си история, с която толкова сд гордеят - и няма лошо, но и да мислят с главите си.../)

Иначе аз многл пъти съм се бъзикам с приятели американци - големи патриоти, които много се гордеят с “бащите на американската държава и демокрация”, и не без известни основания..., че всъщност те всичките до един са прокламирали свободата като висше и неотменимо човешко право и основа на американската държава и демокрация, бидфйки всичките ... ЕДРИ РОБОВЛАДЕЛЦИ:) ?!?!? И затова много пъти съм им казвал да четат повечко за собствената си история, с която толкова сд гордеят - и няма лошо, но и да мислят с главите си.../)

Мое твърдо убеждение е, че ако се погледне по-голямата, панорамната картина - а истинските политици и управници, особено на т.н. велики сили са длъжни да са отговорни, умни и почтени, точно двойните стандарти са голям катализатор, поне в идеологическо отношение, и на тероризма, както и на големия бич на нашето (и не само) съвремие - корупцията пл високите етажи ба властта, и от там и на организираната престъпност, вкл. международната! Независимо, че те се оправдават с някакви моментни решения, доводи и евентуални облаги или оправдания!!!

От САЩ: "не ме гледай какво говоря, а какво върша". Същността на финансовата им "демокрация": едноличен монопол на долара, чието непризнаване се наказва със санкции и всякакви други форми на рекет и терор.

Че САЩ, и ПО-ТОЧНО УПРАВЛЯВАЩАТА ВЪРХУШКА ИЗПОЛЗВАТ ТРАДИЦИОННО ДВОЙНИ СТАНДАРТИ, което е много неприятно, неприемливо и всъщност недопустимо за всички, ВКЛЮЧИТЕЛНО ЗА “ОБИКНОВЕНИТЕ АМЕРИКАНЦИ”, тоест за американския народ, за всички останали, които не са в управлението, политиката или не ги обслужват или не зависят от тях Е ОЧЕВИДЕН И НЕОСПОРИМ ФАКТ!!! А го правят, защото така е по-лесно и СС убедени, че могат да си го позволяват несанкционирани и без да носят отговорност, криейки се - говоря за конкретните “десижън-мейкъри” за въпросните действия, зад извинения със системата и статуквото, и декларирани уж само добри публични намерения!

Остава да се извинят за изтребването на индиаците и пито-платено. Щатите са утайникът на света, където се събира най-долнат асмрад.

Който не е живял в Щатите, той не е расист.

Аз съм живял и продължавам да живея в з Щатите, вече близо четвърт век, и категорично и определено не съм расист! И това ви го казва човек, който е бил разследван много обстойно по клеветнически обвинения, заради които сега вървят три мои дела в съда, по едното от които тече федерално разследване. И мога да ти обясня, ако искаш, какво точно всъщност означава да си расист, какви са характеристиките, които прикриват остри и вътрешно деструктивни дефицити при тази категория - т.н. расисти, но прецизната диагностична картина не е никак привлекателна и приятна! Расизмът в крайна сметка д иродливо явление за прости и комплексирани същества, което други използват като средство за контрол и власт над големи групи от хора, конфронтирали ги по стария изпитан принцип: “Разделяй и владей!” Всеизвестна истина за всеки истински интелигентен човек и учен е, че в природата бяма две неща или същества, коиъо да са абсолютно еднакви - дори и два “еднакви пирона”, или близнака всъщност имат различия! Въпрос на рабиране, интелект, сетива, ум и поглед върху нещата, дали ще се взреш в приликите или отликите. Да приемаш (и съдиш) всеки член от някаква група, особено при големи групи, по действия и характеристики - добри или лоши, на някои от групата е примитивно и говори за еднодименсиално мислене, отразява предубеденост, стигма или направим казано простотия и избиване на комплекси! Аз познавам черни, на които повечето бели - да не говорим за теб и такива като теб, не могат да стъпят и на малкия им пръст във всяко едно отношение - и като интелект, и като постижения, репутация, ум, интелект, принос за обществото. И ми е дори малко неудобно да си обясняваме азбучни истини като на олигофрени! Всъщност истинското предизвикателство зс мен и мои приятели е да не сне ние расисти към ... расистите, но едва ли точно ти и подобни идиоти, лузъри и тъпанари, хейтъри и мизерни същества сте в състояние да вденете за какво точно става дума. Вие, хейтърите сте щастливи, защото не знаете колко сте нещастни!

Добре де какво нередно видяхте в "SJW triggered " та го триете 3 пъти ?!

Дейвид Харолд Блакуел (24 април 1919 г. - 8 юли 2010 г.) е американски статистик и математик, който допринася значително за теорията на игрите, теорията на вероятностите, теорията на информацията и байесовската статистика. Той е един от епонимите на теоремата Рао - Блакуел. Той е първият АФРОАМЕРИКАНЕ, въведен в Националната академия на науките, първият член на черен мандат в UC Berkeley, и седмият афроамериканец, който получава докторска степен. по математика.

искам сам негро в щата Алабама

Браво Тръмпи, бой по демократите-соросооди. Ако минаваш насам, хвърли един бой и на наште демократи, да се научат кой командва парада!

Ха, мръсният циганин има пълната свобода да се събере с подчовешкото си семейство. Купува си билет и отива да се събират. Браво Тръмп с теб сме пич

Ти ако си мислиш, че масата българи не са подчовеци си доста объркан.. виж им само начина на живот. Ти негър от Америка на живо виждал ли си, толкова са напред с материала, че дори няма да можеш да го осъзнаеш.. Могат да те купят и препродадат на печалба 10 пъти, да те бият на скрабъл и после само да те бият.

Ти да не бъркаш негрите в САЩ с негрите в Уаканда ? :)))

В бг не е ли за някои хора робство. Тук спазват ли се човешките права. Да ама не, всичко си е по старому. Това Щатите, ЕС, без източната,,, бели страни, хиляда пъти по са ок от Бг, но съдби човешки. Старчески България и тук там някой интригентен

Още има живи хора, дето не са им давали да ползват тоалетната за бели, да влезнат в ресторант и прочие, ама днеска са много отворени и дават акъл на целия свят

ДА СПОМЕНЕМ ЕДИН ГЛУПАК КОЙТО ПЕЕШЕ..ИСКАМ ДА СЬМ НЕГЬР В ЩАТА АЛАБАМА..

Добре че си признаваш без бой.

Няма по - големи лицемери от американците. До преди 50 ина години афроамериканците и белите се возеха в различни вагони и пиеха от различни чешми - за "бели" и "цветни". Отмениха го донякъде и то заради натиска на СССР. Сега се правят на толерантни.

Днес Русия е на седмо масто по най много риби в света 150 милиона население и около 10 милиона роби Основно от Средна Азия Но всяка година около 40 000 руснаци изчезват безследно Робите са съсредоточени в ферми зад Урал където работят без пари Принудени са и да раждат а децата се продават Например не е проблем да се купи дете в Москва за около 1000 долара Ползват ги за просия За да не плачат ги упояват така че децата проживяват не повече от 4 месеца Обаче за това време се събират достатъчно пари за да се купи ново дете Всъщност обикновенно и просещата жена е робина а за място за просене на хубаво място в метрото не плащат луди пари

Който не е съгласен значи просто не познава Русия Аз свободно говоря руски и знам всичко това от самите руснаци Както в България мутрите контролират всичко и всички знаем това така и в Русия власта и престъпноста вървят ръка за ръка Е от време на време се открива някое място на масово погребение на жени вероятно проститутки робини или изчезват жителите на някое село обаче всичко бързо се покрива

Хапчетата, бре...

Отдавнашни съмнения, че си модератор на работа и едновременно тролиш, се потвърждават.

Добре, Тръмп, много добре! Онези четирите кучки си го заслужават!

"Трябваше в Гражданската война да победят южняците. И всички черни маймуни да бъдат изгонени от САЩ и върнати обратно в Африка,откъдето ги докараха."

Че те ги върнаха От къде си меслиш че се нояви Либерия И знаеш ли какво Първата работа на негрите дошли он САЩ е била да поробят местните негри И до скоро бяха роби а днес Либерия е една от най бедните страни

Двуличници! Включително и тези, които искат да отидат там!

Най-великата нация на планетата! Браво!

"Сетила се Мара, да се побара ". Постфактум, всеки се прави на светец. Но ако се беше родил в ония времена, сигурно бизнеса му, щеше да бъде търговия с роби.

В Русия кога ще го отменят? Путьо мълчи. Далдисва, крие се напоследък под вода.

Да си избиеш индианците като начало и после да тръскаш перчем и да поучаваш другите как да спазват човешките права си е яко нагло.

Но днешните наследници на робите, ако им кажеш че ги връщаш там от където им е произхода бая ще бъдат недоволни...меко казано. Така че за робите зле, за поробителите...вечен позор, за днешните чернолики братя пълен късмет. Вле пак по добре жител на САЩ, отколкото на Сомалия или Самоа,

Тези хора са родени в Америка, а че наглеци като Трумп са ловили техните предци за да ги правят на роби показва какво правят парите, власта и стремежът към това да унижаваш хора.

По принцип африкански племена са се продавали едни други на белите.... Интересувате се малко повече, интересни факти има от този период.

да, днеска черните роби не се ценът. искат се бели роби....най-добре славяни, рускоезични, подобнитам. земеш им парите за еф 16 и дори не те наричат масса, не ти прават вуду магии и не те убиват с отрова. само ти викат: ашколсув, машалла.

А така. Сега следва да,се признаят в геноцид на индианците, а после и на всички народи на които са подпалили чергата

Хахахаха ...... Окончателно робството в Америка е отменено едва с приемането на 13-тия допълнителен член в Конституцията, който влиза в сила през декември 1865 година - 8 месеца след края на войната, след като е ратифицирана от необходимите три четвърти от всички щати (27 от съществуващите по това време общо 36 щата). Мисисипи, Ню Джърси, Делауеър и Кентъки са сред щатите, отказали да ратифицират 13-ата поправка. Властите в Ню Джърси, например, бързо променят позицията си и ратифицират документа през 1866 г. Делауеър прави това през 1901 г., а Кентъки десетилетия по-късно - през 1976 г. Властите в Мисисипи обаче се нуждаят от много повече време, за да решат да одобрят 13-ата поправка на конституцията, и законодателното събрание я приема чак през 1995 г., а пропускът за регистрирането ѝ във Федералния архив е поправен 18 години по-късно благодарение на индиец. Т.е последният щат ратифицира 13 - тата поправка официално на 06 февруари 2013 година. Толкова за най - демократичната държава.

Добре де, тези минуси на Тръмп ли ги слагате. Това са известни факти. Нещо да съм излъгал?

Не им обръщай внимание, те не са свикнали да четат и да мислят каквото и да е което не пасва на казаното им от американците- Америка е най, най, по..

ПЕТЪРЧО .... АКО ИВАН Е ТЪП..... ТО ТИ СИ МЕГАТЪП

робството създаде силата на Съединените Амарикански Щати