Новата US стратегия за ПРО: Кои са враговете и какви са оръжията

Президентът Тръмп заяви, че новите оръжия ще защитят страната му от всеки ракетен изстрел

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

След като похарчиха/откраднаха трилиони САЩ осъзнаха, че нямат с какво да противодействат на руските "Авангард" и "Посейдон".... :)

Прави впечатление, че се говори само за "свръхзвук", но нищо за "хиперзвук".... Путин буквално ги матира!

След като го блокира със икономическа санкциш.Спря достъпа на руският бизнес до финансовите пазари,удари срийската авиобаза и химическите лаборатории на Асад и без колебание изби руският спецназ крайДейр ас Зур по време на свръхнаглата руска провокация! Сега Тръмп отново отговори на глупавото перчене на Путин със несъществуващи със забранени за производство оръжия!С което сам Путин изпадна в ман защото спусна надпревара която не може да спечели!

Абе ти нормален ли си, адекватен ли си. В някаква паралелна вселена ли живееш. В това, дето си написал, и едно изречение вярно няма.

На наркоманските джендъри целият свят им е "враг".

По скоро на алкохолиците от Кремъл всички са им врагове

У теб няма нищо българско, то и за това, за прикритие си си сложил такъв ник. Няма нужда да се криеш зад гъба ни. Ти си небългарин.

Айде ве шорошораст, къде изчезна? Да не са ви докарали сандвичите за обяд? Давай там за лазерите, самолетите и корабите. Какво става с фи36? Кога ще му дадат "добро" и ще го пуснат пак да лети? Май нещо щели да сменят всичките двигатели... харчели много масло. :)))))))

Не минава ден без „значителни“ руски победи във всички области ... - Руски нови изтребители Su-34 се сблъскаха във въздуха - "Атомната" Ракета се разби - Докът се удави - Кузя с 5-метрова дупка - Клиентъти се отказаха от SuperJet - От Су-57 и МиГ 29К - клиентите Индия и Малайзия се отказаха ... - Клиент Египет се отказа от . Ка-52.. -Индия се отказала от Панцирей - Космическият съюз с касманавтомите затръшна. - S-300 падна от небето със срам ... - Петролът падна ... -Рублата падна над границата 70 за долар ... -Многоетажна сграда се срина в Магнитогорск и Новочеркаскск ... -САЩ забрани Superjet да се продават в Иран ... -Крадецът Рогозин няма да бъде допуснат в Америка ... -Вартоломей предостави на украинската църква Томос за автокефалия ... -Украйна избяга от църквата на КГБ Гундяев ... -След руския потънал шведски док, петметровата дупка в Куза, срутването на Гундяев в геополитиката, отказът на водещи въздушни превозвачи от Суперджета.... новината за падането на руския макет С-300 също е добър знак… Не са ли това твърде много успехи за непълен месец, алкохолизирани ватенки ? Ватната фалшива "атомна" ракета летя само 2 км и падна в морето, боклука С-300 прелетя 200 м и падна на земята ... следващия ватен боклук Сатаната изобщо няма да излети - той ще експлодира в силоза си ... заедно с всички пияници вътре и всичко в радиус от 100 км. Сега разбираме защо руснаците се страхуват да пуснат ракетите S-300/400 в Сирия досега. Вероятността за падане на земята е 90%, а срамът ще бъде огромен. Никой няма да си купи скрит фалшив руски боклук Оказва се, че единственото хубаво нещо, което се случи в Русия е, че цар Путин повиши пенсионната възраст до 65 години. Сега руснаците вече могат да умрат в мир, знаейки, че никога няма да живеят до пенсиониране.

Хахаха, тролът от американското посолство ни предостави груповата разработка. Ма що сте тъпи парчета. Не случайно казват, че в САЩ отиват различно умни хора, но след някоя година всички стават еднакво тъпи. А от списъка, дето си написал, но само първото изречение, след него има други, за които не ти изнася да пишеш, които ще опровергаят написаното от теб :))). Май трябва да се въведе единица за тъпота: американски трол. Честно, не съм очаквал, че може такова ниво на американското тролене. Това си е живо слабоумие. И не бой се, визирам не само твоят опит за мисловна маструбация в този форум, а и колегите ти. Които имате няколко дежурни ника, и се изреждате да ги ползвате. Удивен съм, какви висооти може да достигне човешката глупост, комбинирано с претенциите за нещо по-"висшо".

тролът на Кутев се хвърли към истината с ,,голи гърди” кухи лъжи да отрича дългият списък на истинското състояние на нещата в Русия. Трольоо,трольо!

От коментарите в руската преса разбирам само едно - Русия наистина си е поставила за цел да бомбардира САЩ и е безкраен повод за радост всеки евентуален неуспешен опит да бъде отблъсната руска връхлитаща ракета. Дори само тези тяхни коментари оправдават всичко, което американците биха предприели, за да се защитят.

Чета и не мога да се нарадвам как сте го нахранили тоя джендър и пуяк, крадец на никове! Наше дело правое! Победа будет за нами!

Стоножката, я кажи, Земята плоска ли е, или не? Че някакви янки твърдят точно това. Според теб, още в Средновековието ли са, или?

Ами янките имат вече няколко самоходни робота на Марс и спътници около всички планети и тякой луни на Слънчевата система,че и сонда извън Слънчевата система.Стъпиха на Месеца и опасаха Земята със хиляди сателити,а руската пропаганда и технологии са още на ниво 196... година!

Е да, таке изглежда светът в очите на някой, дето е седял в пещера за 70 години, без комуникация с външния свят. И е живял само с мечти и блянове. Абе, а що толкова напредналите американци купуват руски двигатели? И американските космонавти ги качват руснаци на автостоп до МКС. И американците до Космоса да се докоснат. Не става ясно, все ак да не забравяме, че руснаците са изостанали и карат още каруци и живеят в землянки.

да живеем в мир или някакви идиоти да се състезават кой повече хора може да убие?

Защото ще се разпадне отново!

Американският производител на оръжие Raytheon и армията на САЩ обявиха, че са провели успешни изпитания на първото в света високоенергийно лазерно оръдие, монтирано на хеликоптер Apache. Бойният вертолет е прехванал и поразил точно наземна цел. От Raytheon твърдят, че това е първият случай в световната практика, при който напълно интегрирана лазерна система на апарат с широк спектър от летателни режими, височина и скорост, унищожава успешно обект на земята. Целта се е намирала на 1.5 км от хеликоптера, пише Факти бг. -------------------------- Това е от 2017г. Май вече не звучи толкова смешно това с дроновете и лазерите а?!?

Да, поразил я....Това са го установили по опърлянето на повърхнвостта на целта.

Нещо бъркаш американците със алкашите.Или си мислиш,че някой вярна на анимационните филми та Путин?

Хм...Нищо не са постигнали. Разбрали са само, че за да ползват това "технологично" за тях чудо, им трябват едва ли не, лабораторни условия. Както и плаваща АЕЦ, за да генерират мощност.

На колко километра трябва да ги допуснат Руснаците, за да им поразят ракетите? И дали ще го направят?

Тръмп го казва ясно! Необходимо е изграждане на система за отбрана.Самолетите, включително и Ф са нападателно оръжие.Тези поне 2 млрд лв,които са само за отскок, са огромни пари.Образно казано, това означава някъде към 5 години и половина всеки божи ден да се изгарят безмислено по един милион на ден и едва тогава ще пристигнат остарелите вече изтребители.Трябваше да се вложат за приемането ни в зоната на действаща отбранителна система.

САЩ успешно изпробваха лазерно оръдие, монтирано на големия десантен кораб "Понс", преоборудван в плаваща база за специалните сили на военноморския флот в зоната на Персийския залив. ----------------------------- Това е от 2014г. Направете си труда да се образовате, преди да плямпате глупости!

Аха...Успешно го пробваха и разбраха, че не е лъжица за тяхната уста. Тъй като си останаха само с пробата.

и 5 минути го пекоха докато се запали;)

Пентагонът ще наеме Джордж Лукас да им направи рекламно филмче на "Космическите" сили.

Каква е стратегията на Русия? както при СССР? Да се молят за храни и заеми и да правят хиперзвуково фелацио??

Вярно, че си истерик. Кой диктува цените на пшщеницата на световната борса?

Доста тъпо! Западът отдавна ограничава добивите от селското стопанство! Вземете прочетете за кризите на свръхпроизводство! Лесно е да кажеш някоя глупост! Прекалено лесно! Трудното е да кажеш, нещо умно и обосновано на факти и знание!

Говорим за количество на пшеницата и други суровини, от които се приготвят храни и глад. Тъп си ти, тъпи са ти и коментарите.

stankow

Дронове с лазери ? Че той кораб не може да го носи лазерът, който да порази ракета, как ще го качат на дрон ? Изобщо в тази статия не са изложени добре техническите въпроси, ще трябва да търсим още.

САЩ отдавна имат лазерни оръдия на кораби. Имат планове да слагат и на Ф35, не съм наясно, докъде са стигнали с това. Може и да пише някъде.

Имат ли? На кои? Да не е на оня, де го теглиха от Панамския канал?

tonk11

Да го кажем така - парите за досегашната система свършиха щото щатите уж я изградиха окончателно и финално миналата година. Цели 8 години я разполагаха и позиционираха тук и там по света. Таман вече е готова и сега ще почват нова система. Требва да има лобито и производителите на оръжия какво да папат нали?

САЩ и Русия имат най-мощното и съвременно въоръжение,за какъв чеп са ни шведските "ГРИПЕН" -и,които бившия/сега не знам/ Соломон Паси сравни със линейка за бърза помощ,без дефиблиратор.

Няма как Русия да е свръхдържава! БВП на Русия е по-малко от това на Калифорния или Тексас! Русия е пропагандна кочина.

stankow

Колко стратегически ракети имат калифорнийците, като са толкова богати ? Колко са им танковете, колко им е територията ? Не е само до пари величието на една държава. Хеле пък американски пари ...

на САЩ и България за изтребителите,защо да няма и дългосрочно разбирателство между двете страни за въоръжението на българската армия,т.е за закупуване в бъдеще на американски ПРО/както има в Румъния/ и както иска многознайкото по всичко и дърдоркото Валери Симеонов - Винкела.

По нищо, защото всяко оръжие, в това число и ползваната още от зората на човечеството та до днес най-обикновена тояга, винаги може да се използва и за нападение и за отбрана! Всичко е въпрос на гледна точка и представяне на действието, защото, например ракетната атака, е нападение за атакувания но е и отбрана за атакуващия с която се защитава от ответно нападение от страна на атакувания!

при тази "само отбранителна" стратегия? не ми се мисли какво ще стане, ако Тръмп държи космическо ядрено куфарче в ръцете си.

Ще се отбраняват, от ВКС на Путин :)))

От всякъде дебнат опасности за американците

Кво се пените, комични чебурашки? САЩ имат хиперзвуков самолет. Направете си труда да се разтърсите малко, не само да лочите руската пропаганда, като соли за вана! Айде вече превзехте САЩ! Тъпоумни повръщни на алкохолизиран ватник! Сган!

Лелче, главата ти е пълна с вата

реализацията им изисква пари и правилните хора;)

"Флотът на Сингапур от 60 изтребителя Ф-16 ще трябва да бъде напълно заменен до 2030 г., тъй като самолетите са в експлоатация от 1998 г. насам."?!?!?!

Това е добра новина!

Система за ПРО наистина действа на малко по-други принципи от тази за ПВО, и в определен смисъл срещу класически балистични ракети се създава и произвежда по-лесно. Но нека се има предвид, че САЩ нямат един читав зенитно-ракетен комплекс, който да е нивото поне на това, което руснаците са произвели още през 80-те години на м.в.?! Имаме ли основание тогава да им вярваме за страшните уж комплекси за ПРО, за които не се знае съвсем нищо, освен че можели да стрелят, но нищо не е показано в реални условия. Специално тия два позиционни района в Полша и Румъния едва ли биха се използвали за ПРО - такива изпитания руската страна би ги следила под лупа, понеже са в Европа, и доста подробности за възможностите му биха излезли наяве, а те липсват, защото реално учения не са провеждани. Но пусковите им установки много лесно могат да се използват за изстрелване на крилати ракети Томахок с наземно базиране именно към европейската територия на Русия, което си е вече превантивно нарушение на договора за ракетите със среден обсег в Европа отвсякъде. Има голяма вероятност при първата по-сериозна антируска военна провокация на САЩ или Израел около Сирия, в Черно или Балтийско море, тия позиции на ПРО в Румъния и Полша да бъдат ударени демонстративно с крилати ракети Калибър и изпепелени.

Пентагонът вече е ангажирал за реализацията на тази нова американска доктрина Хари Потър. Само той, с вълшебната пръчка може да я реализира. Просто няма друг начин. А и общия тон на звучене е фентъзи. А най-важното е друго: поредното признание за значителното руско военно превъзходство. Тогава, следва логичният въпрос: според западната пропаганда, Русия е агресивна, напада всичко и всички поред. Е тогава, след като притежава военно превъзходство, защо никого не е все още нападнала, завладяла и ограбила. САЩ, имат ядрена защита. Ами останалите дребни държави, най-вече съседите. Защо не са нападнати. Както ни се обяснява вече 5 години. Това е най-важният извод от събитията. И крахът на американската русофобска пропаганда.

Още преди да изберат Тръмп се очакваше, че той ще е последователят на Роналд Рейгън. Надпревара във въоръжаването започна, въпреки че се отрича. Надпреварата ще е в технологиите на оръжията, а не в количествено отношение. Редно е най-големите мозъци на САЩ от нивото на Бил Гейтс, Марк Зукърбърг, Илън Мъск, а и най-големите учени от целия свят да помогнат на Америка!

-)

Много са изостанали САЩ, имат само хиперзвуков самолет... Тези приказки за някакво военно превъзходство на Русия са чиста пропаганда.

А тъй ли, ама ти си бил рядко компетентен, а що не го обясниш на няколко генерала от Пентагона и няколко американски военни анализатори? Те не го знаят това и твърдят точно обратното. Е, вярно, не драскат анализите си по форуми, а ги пускат из световните медии. Трябвало до теб да се допитат. Как да ти го кажа, ти си от баластрата в света, безсмислен пълнеж. С тази си работа на американски трол. Някой те е подлъгал, че имаш стойностна работа.

Кои са ви врагове знаем - всички, според зависи.

Това е точно така! Още Чърчил го е казал, няма вечни приятели, има вечни интереси! Но все пак можем да откроим Русия, Китай, Иран и Северна Корея и усилията трябва да са насочени срещу тях!

Америка що се бута между шамарите на големите, а не си гледа пералните машини?

Че защо някой ще иска да обстрелва САЩ с ракети...?!? ;)

Не е въпросът само да си преброяваш ракетите. Военностратегическият въпрос е какво правим след това... Имат ли САЩ достатъчно продуктивни и изобретателни военни мозъци, които да им планират операция срещу Русия или Китай, включваща умело и творческо взаимодействие на всичките видове въоръжени сили и родове войски? Твърде силно се съмнявам в това, доколкото САЩ никога не са участвали в световна война, освен като спомагателни сили на второстепенни фронтове. И докато СССР и Германия на Хитлер на Източния фронт през ВСВ провеждаха десетки общовойскови операции с участие на мощни групи обединения (армии, фронтове), то т.нар. съюзници от САЩ и Англия си играеха на войници срещу отделни противникови съединения (т.е. десетки пъти по-малки като численост и техническа наситеност бойни единици) при общо-взето предварително решени битки, в които са участвали най-слабо мотивираните и даже дезориентирани части на противника.

САЩ вече не са световна военна сила! Те имат само 12 боеспособни подводници, способни да отвърнат на ядрен удар на руснаците, и само един боеспособен есминец, носещ 96 крилати ракети. И подводниците и есминеца са лесна плячка за руските ракети "Кинжал".

на колко бояришник си ?

Момчето е уплашено от ставащото около него и се мъчи с приказки да се изпъчи. Вече и кьоравите виждат че УСА си отива. Вече почват да приритват...

Студената война отдавна приключи. Западът не е единен и няма един враг пред себе си. Сега всеки води война срещу другите. Всеки е враг на другия. ЕС е пред разпадане. САЩ е срещу ЕС и срещу остатъка на света. Тръмп няколко пъти заяви, че ще напусне НАТО, заради огромните пари, които САЩ плащат за НАТО. Тръмп няма да даде и пукната стотинка за защитата на Европа. Той вече обяви, че САЩ няма повече да играят ролята на световен жандарм. В САЩ е пълен хаос. Тръмп все още не може да състави правителство. Тръмп и конгреса на САЩ гонят различни цели. САЩ вече не са световна военна сила! От тук нататък всяка държава ще се спасява поединично. А за нас спасение няма, ние сме неспасяеми!

КОМЕНТАР...

сами си го търсиха от много дълго време. Каквото търсиха си го намериха - нова надпревара във въоражаването. Като знам на какво ниво им е икономиката ...... горките обикновени руснаци.

И как ще я спечелиш тая съвременна надпревара във въоръжаването, като руснаци и китайци бълват военна продукция с качество по-високо от твоето и себестойност 5-6 пъти по-ниска от твоята, освен това ресурсната им база си е на тяхна територия и мотивацията им не е като на хищник, а като на защитаващ своето?! И нека не забравяме най-важното: от 1991 г. навлязохме във века на високоточните оръжия, т.е. днешна Русия има несравними технологични предимства в това отношениуе, в сравнение с СССР.

Хахаха, боже какъв глупак. Абе ти имаш ли и най-малка представа, каква надпревара имаше преди и по какви причини завърши така? Сега е точно на обратно. САЩ гонят и то така, че десетина години няма да им стигнат. Русия е далеч напред. А пари трябва да влага САЩ, много пари. Които ги няма, за сметка на това има 22 трилиона дългове. Има администрация и военни, които започват втория си месец без заплати. Както и повече от 50 млн жители, които са на държавна издръжка, на купони за храна. САЩ пари няма. Както едно време СССР, свърши парите и се разпадна. САЩ ги крепеше печатането на долари и пласирането му като резервна валута, петродолара. Това вече е на път да се анулира. И САЩ са край. Не става вече да се измъкнат със световна война, както направиха ПСВ и ВСВ, организирани от тях. Ако има война, тях вече нищо не ги спасява. Пак са наели поредният кроманьонец да ни води политагитация. Глупав си, не си за тази работа. Но такива са ти американските господари, обяснимо е.

Нямаш шанс срещу ракетите на Китай и Русия

Сащ ги е страх. Океаните вече не са естествената им защита от неприятели. Не са необходими и балистични ракети за удар срещу Сащ. В Сащ има 280 електростанции. 280 ракети Калибър, изстреляни от кораби и подводници, ще са напълно достатъчни да унищожат безвъзвратно Сащ!

Глупак

Кои са ни враговете? Всеки който не е съгласен с нас! Както и друг път съм казвал "Ако не си с нас, си против нас"! Какви са ни оръжията? Ами имаме много. Ако си малък, слаб и без ядрени оръжия, тогава 6ти флот ще ти дойде на гости. Ако имаш ядрени оръжия, тогава ще те скъсаме от санкции понеже нашите хартийки са се наложили за последните 70г. Ама много се дразним когато имаш ядрени оръжия и се опитваш да ми заобиколиш хартийките, щот тогава не знам кво да правя! Затова много мразим секви дето не ми искат долъра и бягат към алтернативи. Мъка голяма ми е, така да знаете :-(

Има ли нещо в тая територия , което да прилича на държавата с икономика и работещи, а не крадящо или умиращо от глад население!?

Schilo

Ако целта им са ракетите на Хамас, може и да послужи за нещо това ПРО.

Празни приказки.

Стари манджи- отворете Междузвездни войни на Роналд Рейгън. Там ги има всички тия картинки. Само дето сега има ракети с променящи се траектории на полета и балистика. И това какво си засякъл сега, след 5 секунди, ще бъде съвсем друго...

И това е защото прихващащите ракети се движат по балистична крива без грам управление ли? 5 секунди са били преди 30 години. Сега вече иде реч за десети или стотни от секундата. Ако го докарат до хилядни, тогава свалянето на ракета ще се превърне в детска игра.

НОВАТА СТРАТЕГИЯ ТРЯБВА ДА Е КАТО СТАРАТА, КОЯТО УСПЯ ПРЕЗ 1989 - ОСТАВИ ГИ САМИ ДА СЕ ОАКАТ! ДРУГАТА СТАТИЯ Е ПОКАЗАТЕЛНА - ТЕ РУСКИТЕ ИЗТРЕБИТЕЛИ САМИ СЕ ИЗТРЕБВАТ! САМО ГОНКА Е НУЖНА, ДА ГИ ДЪРЖИ В НАПРЕЖЕНИЕ!

Аман от прости чуми.Или платени глупави тролчета.

Думите на Тръмп много ми напомнят изказванията на Ким. Хахахахах. Мушмули, не сте вече сила номер 1. Приемете го!

БЕ МУЖИ, Е НОМЕР 1 БЕ???Я КАЖИ! КИТАЙ ПРИЗНАХА,Ч Е СА ВТОРИ.

Сериозно? Докога? Ной и Ким твърди, че е номер 1, ама...

Зевзек

Ной наистина е бил номер 1.

За Ной е вярно, както и за приказките на Тръмп.