САЩ подаряват на Чехия осем бойни хеликоптера

Жестът е в знак на признание за помощта на Прага за Украйна

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

САЩ подаряват на Чехия осем бойни хеликоптера, а ние чакаме все още заплатените от нас F-16 от американците. Да се смилат над нас и да ни ги подарят както подарените на чехите хиликоптери.

Ние нямаме един медицински хеликоптер от които цяла България има нужда,обаче нашите продажници от "Америка за България" са готови за 2-3 милиарда още да си вземем бракувани железа от Американският окупатор, които само трябва да "модернизираме"!

Тези се майтапят нещо: Чехия ще поеме само разходите по прехвърляне и модернизация. на бракуваните американски железа......хахахаааа това е равно почти като да си ги купиш нови ,само модернизацията струва 450 000 000 млн.д .Гринговците яко се подиграват на примитивите от бившия соц.лагер

глупости пълни.......дори не си заслужава да се разсъждава върху тъпотиите ви,русороби жалки.......вайкате се за пРоссия , не го мислете Запада.

А нашата позиция е ниско клекнали със задник на изток.

Ти нямаш задник,той е собственост на "Америка за България"

Ние вече получавахме подарък от фащ в началото на демокрацията!!! Но подаръка и за рибите не стана че можеше Черно море да отрови!!!

Не ни уважават ни руснаци, ни американци, ни европейци, защото сме продажници, гнойни курварски путки, които се подлагат на всички, западняците ни считат за троянските коне на русия, а руснаците ни считет за троянските коне на Америка, а бъркат и едните и другите, ние сме тъпи путьовци, ненадежни и подли.

А на нас един кур за Курнелия Нинова, която бранеше като Матросов на амбразурата руските агресори и не разрешаваше да се изпраща оръжие на Украйна. Америка не ни помага, защото ние сме троянските коне на Русия в НАТО и ЕС, няма ни никакво доверие и затова отлага изпращането на изтребителите F-16, въпреки че са платени. Курвенската ни политика да слугуваме на русия и Америка едновременно се провали. Никой не обича предателите двойни агенти. С Мунчо ще синостанем в кочината.

Чехите се "уредиха"сега ще платят едни 450 000 000 млн. за модернизация....хахааааа

По глупостите които пишеш и по начина по който ги пишеш се вижда, че си беден аутсайдер. И си беден, защото си неграмотен и глупав, не защото САЩ, ЕС и НАТО са те ограбили. От теб няма какво да се ограби!

Малейй, ма краваристанците ''много са се бръкнали'', ба!? И за какво?

Сащ да подарят на сайт dir.bg малко чувство за демокрация да слушат тоя дето не харесват един гръци философ го е казал

Все пак по-евтино е да се подарят, отколкото да се "утилизират" или консервират в големите складове.

На нас също преди години,преди още да ни откраднат парите за ф16, ни направиха огромен подарък за БМФ,три надуваеми лодки оборудвани с тежки картечници.

Супер,какви щедри и незаинтересовани алтруисти!

Тези "хеликоптери", а защо не "вертолети" са от Виетнамската война. Това ми прилича на замазване на очите на чехите. Язък им че цункаха американците отзад с такова себеотрицание до сега.

Тия искам само да ги скивна малко, когато играят ХОКЕЙ. ...О'кей !

Тези и те като нас намазаха.Нашите ЕФки и те са разконсервирани от пустинята,само им платихме модернизацията като надежни партньори по 130 000 000 на самолет

Тая сбирщина от цървули не дават нищо току така. Ще клатят нещо Чехите това е ясно. Ма не е лошо да ни върнат парите за фърчилата дето им платихме че и лихва трябва да има.

Тези се майтапят нещо: Чехия ще поеме само разходите по прехвърляне и модернизация.......хахахаааа това е равно почти като да си ги купиш нови .Гринговците яко се подиграват на примитивите от бившия соц.лагер

ДАВАТ ИМ ХЕЛИКОПТЕРИ, КОИТО САМО ШАИНИТЕ СТРУВАТ 1 МИЛИАРД ДОЛАРА. 6-ТЕ АТАКУВАЩИТЕ МАШИНИ AH-1Z СА 450 МИЛИОНА ДОЛАРА. СЕТИ ЛИ СЕ БОКЛУКО, 1 МИЛИАРД СРЕЩУ СЪВЕТСКИ ТРОШКИ!

Били са някога атакуващи хеликоптери,сега чехите трябва да платят 450 000 000 млн.долара за да ги модернизират ... хахахаааа

Дам, ще дойдат през 2023 г. че още си ги ползват американците и липсва една много важна информация - МОДЕРНИЗАЦИЯТА, както и всички други разходи по прехвърлянето и транспорта, са за сметка на чехите, т.е дават им стари "излишни" кочини, пък те да си платят за модернизирането.

Ха ха ха... безплатен обяд НЯМА! Ще го разберат по трудния начин. Ха-ха...

Тъпако, Полша мрази руснаците-при това с огромно основание-и въобще не иска да има обща граница с твоята Русия. Именно затова поляците подпомагат всячески украинците. Само тъпаците като тебе смятат, че много хубаво да имаш обща граница с държава която мразиш. Едно време такива идиоти като тебе ни обясняваха че съветският съюз е нападнал Полша защото се е страхувал от Хитлер.

Поляците мразят руснаците още от времето на Полско-Литовското княжество... от онова време когато успяха да превземат и опожарят Моква, а всеки следващ опит на поляците да превземат Москва завършваше с окупазията на Варшава от руснаците. Всъщност всички днешни русофоби са правили опити да превземат Москва.

Бог е милостив и чува, затова в не далечното бъдеще мечтата на поляците да нямат обща граница с Русия, може да им се реши. Тази граница пак може да стане граница между Германия и Русия. Просто трябва още малко да се напънат да досаждат и на двете държави както само те си могат... После ще получат по заслугите си

Награда за бясната им русофобия: "отбранителни артикули с отпаднала необходимост"

На сайта на посолството на САЩ у нас още стои тази публикация от 2020: "Във връзка с посещението на помощник-държавния секретар Купър Посолството на САЩ в България има удоволствието да съобщи, че Военновъздушните сили на САЩ възнамеряват да предоставят на Българските военновъздушни сили два изведени от експлоатация самолета F-16, след като получат одобрение от Конгреса на САЩ. По молба на българското правителство тези два самолета ще бъдат предоставени съгласно Програмата за отбранителни артикули с отпаднала необходимост (EDA) на Министерството на отбраната на САЩ, за да бъдат използвани от служители на Българските военновъздушни сили като помощни средства за обучение и общо запознаване с техниката."

Как разбрахте, че са модерна техника, г-да тук пишещи? Никъде не е казано кога са произведени и колко са летяли. Така че всички, славословещи "модернизацията" на бившите соц армии, да вземат да се запитат дали за куп старо руско желязо не са получили куп старо американско...

В статията пише че чехите щели да платят само транспорта и... МОДЕРНИЗАЦИЯТА на хвърчилата;)

Другари дращещи във възхвала на Русия:)))))

Специално заради тебе погледнах, става въпрос за 2 транспортни(тези не съм гледал) и 6 бойни хеликоптери модел Bell AH-1Z Viper. Начало на производство 2001. Включени на въоръжение 2011 г. . Ми не ми изглежда да са чак толкова стари.

Не са стари... ама са приети на въоръжение с производствени дефекти-)

Подаръците от говедарите абсолютно винаги излизат твърде скъпо.

Всички(почти) от бившия соц. лагер използваха възможността да си изчистят старата съветска военна техника и да я заменят със съвременна, само Ганьо си остана с ръждясалото старо желязо. Затова ганьо е в дъното на всяка европейска таблица. Не му е виновен никой!

Малко сарказъм: Начи ти на бай Ганя акъл ни мож му наля. То си тачи соц Самальотити и се гордее с тях щото едно време неговите баба и дядо са му разказали колко са страхотни. И след 20 години пак ще си ги имаме и ремонтираме. Като старата ЛАДА -ни са хвърля.

Браво на чехите.Това трябваше да направим и ние.Само,че Корнелия предпочиташе да продава под масата нова продукция най-вероятно срещу комисионна ,вместо да се отървем от старата съветско оръжие.Затова чехите са 50години пред нас

Най-ненадежният партньор на всички времена - САЩ. Факт!

Абе некой може ли да покаже наши НАЛИЧНИ ЛЕТЯЩИ самолети? Какви и да са! Отдавна нашите самолети бяха разглобени и пратенинв усрайна. Сега останаха 2-3 за прах в очите. Иначе нямаше да нинпращат цели ескадрили да ни облитат.

Кои ескадрили ви ОБЛИТАТ ( каквото и да значи това )? Искате ли да споделите нещо с чичо доктор?

Нидерсландски, Испански, Американски... Такива ни облитат, един вид пазят. Облитат ни по двойки. Това, че на вас в колцентъра на АзБ или АК не са ви написали опорката не сме виновни ние

Страните които изброихте са част от НАТО ( забележете) както и ние. Иначе казано за ваше улеснение, правилната дума е сюзници. Вярвате или не те изпълняват "бордер полисинг плана" който е наша работа, но поради липса на персонал, техника и инфраструктора ние не можем да изпълним.

Много хитро - подарявай, после поддръжка, обучение в САЩ. Хихихи.

Руснаците правят същото в африканските държави и в Сърбия. Пък и американците няма как да подарят руска техника. Светът ще им се смее.

Въпросът е в далаверата, не в защитата.

САМО 6-ТЕ Bell AH-1Z Viper СА 450 МИЛИОНА ДОЛАРА. НЕ Е ЗЛЕ, ДА БЯХМЕ ГИ ПОЛУЧИЛИ КАТО БАРТЕР ЗА СЪВЕТСКИ ТРОШКИ. А?

казах ти, марш в левия ъгъл! за пускане в употреба на тия кошници ще са нужни милиарди.

Е че имаше партии които искаха да ги дадът на Украйна, но старите комунистически израстъци в парламента не дадоха. Сега не стига, че са изключително остарели и не отговарят на съвременните изисквания ами трябва и да ги ремонтираме.

млъквай в левия угъл! Млък и нито дума повече! Когато САЩ ни доставят предплатените хвърчила тогава ще говорим. Акъл от прости мисирки с разпрани от 30см черни гъзове не щем!

ВМЕСТО ДА СИ ЗАМЕНИМ СЪВЕТСКИТЕ ТЕНЕКИИ ЗА ЗАПАДНО ОРЪЖИЕ, НИ СЕ И ЗАПАЗИХМЕ. ПОСЛЕ ЩЕ ДАВАМЕ МИЛИАРДИ ОТ ДЖОБА СИ, А СЪВЕТСКОТО ТЕНЕКЕ ЩЕ ПРАВИМЕ НА СКРАП. ТУЙ ТО, КАЗАНО С ПРОСТИ ДУМИ

Очевдино не ти, но ние дадохме и още чакаме. САЩ са ненадежден партньор!

Имаше време в което можехме да си дарим старото оръжие и самолети на Украйна. Тогава русоробите се чудеха как щели да ни компенсират от САЩ. Дали нашите мигове имат живи набори ?

ще - в бъдеще време, и те платили за 2023 година, украйна е имала 126 бийни самолети, повечето унищожени още в първите дни на войната, включително и летищата, сега разчита на руски самолети от България, Словакия и Чехия, а ѝ пращат оръжие с влакове

Можеше и ние като тях хем да помогнем на нападнатата страна, хем безплатно да модернизираме остарялата си техника, но явно идеята е или да нямаме модерно въоръжение или да дадем луди пари за него, вместо за нещо друго от полза за обществото...Всеки от ъкъла си пати, а ние очевидно има още много да патим...

ние помагаме през Полша, "русофилската " партия БСП начело с русофобите костовисти нинова, божанков и методиев громи руснаците в украйна

От наивници. Нека да получим платените.

Как пък Раша не подари на някой нещо. Азерите избиха Арменците и им взеха Карабах, а Путин и един пирон не им даде. Що така бе другаре?

Забележи, че официално и на практика Раша има военна база в Армения. И тогава и сега от тази база излезнаха малко миротворци които само кимаха пред турската армия. И как Раша ги опази с военните си база и аз не разбрах. А и каква функция имат те там?

Ами, Ганьо Тъпото да не се чуди защо е последен мизерник в Европа. Щото е ТЪП и си избира ТЪПАЦИ за управляващи Чехите, словаците, поляците се отърваха от съветските БОКЛУЦи, а ще получат западна модерна техника...Елементарно...НО, тука дори и това не се сетиха да направят идиотите....Ама не, сакън, ще ни въвлекат във война...Все едно Чехия е във война....

прочети какво пишат троловете на Мутрофанова. Лошо е да имаш модерно оръжие гратис!

най-лошото е, че май не е точно от глупост, ако ме разбирате правилно...

Мда, възможно е...Ако е от глупост, пак добре....Че другото си е национално предателство....Умишлено

идат избори и за това Хуйнелия не искаше. Ние имаме 170 Т-70, които спокойно могат да идат в Украйна, а за тях да вземем модерни западни танкове. Лошото е, че украинците се обучават на западна техника и скоро тоя тип сделки ще свършат, а ние ще сме пак с пръст, даже не в устата...

Това не са консервирани или бракувани вертолети. Това са скъпи ретро версии. Винтидж.

А при нас другарката Нинова не разреши да помагаме, така че смелия БГ войник ще прави атаки "на нож".

Американците направиха от нас българите самолетяни.Нещо като христиани,ама вместо да очакваме един Христос,който никога няма да пристигне,ще се молим ничком и със сълзи горещи на на Свети Еф Шестнайстий и Неговите Свети Самолети Великомъченици равноапостолни. От утре всички със самолетчета вместо кръстчета

Тия да не са от войната в Виетнам???? Защото знам че ФАЩ никога нищо не подарява!!!

И колко ще им струват на чехите поддръжката и боеприпасите. Ще ги платят тези "подаръци" поне 10 пъти.

Глупи, тоя подарък е олколо 1 милиард долара. Само 6-те Bell AH-1Z са 450 милиона долара. Всчяка техника се поддържа, ама е едно да купуваш резервни части, друго да купиш цялата машина. сети ли се глупи

Нашите "добри" партньори защо не ни подариха и на нас няколко самолета а трябва да си ги плащаме солено даже? :D риторичен въпрос.

дир. бг - булгар булгар

Айде трийте ме кво се бавите засякъл съм ви време

И за какво са им не чехите? Сигурно ще зарадват бай мангал там с това старо джилезо?!

Определено...!

Чехите ги възнаграждават! Брюксел също е много хепи щото чехите прецакаха Вишеградската четворка и вече играят срещу Унгария и Полша... Унгарците го играят за руснаците донякъде, а чехите обратно... има печалби и за двете страни. А ние нито с едните, нито ни вярват съюзниците...и даже си плащаме без да получим нищо... Не е случайно това.

Викаш Полша поддържа Русия ли????

Че как? Пановете НЕИСТОВО искат да си пребарат Западната Покрайна! Ама да си чул...?? Кранваристанците дори не им дават да мъкнат по въпроса. .... Те' да си го знаеш. Полезно е.

Даваме и дупе. ..За радост ...!?

Това трябваше да го направи ми не, да дадем старото съветско оръжие и да ни го заменят с ново. Но за разлика от Чехите, бай Ганю е прост като налъм. За това и дебелата свиня кака Кури се държи по тоя начин. По същата схема Германия договори значеително по-евтини Ф-35. Заради гласовете на една групичка маргинали пропуснахме златен шанс да ни дадат модерно оръжие.

"Модерното" оръжие го платихме преди 3 години и още няма дори намек да го получим. Папай паламарки и бъди щастлив.

пак ти казвам лупи, това не ти е кола, да идеш на Горубляне и да си тръгнеш с нея. сами сме си виновни, че се сетихме в последния момент. Германия също ще чака 5 години, за да и доставят новите самолети. Там обаче няма такива умници като теб, да си светнат как са се минали

Това е Лада, да не ти е бързовар!

На Чехия сащ подаряват хеликоптери, а на нас не ни дават предплатените самолети дори. Долу сащ!

лупи, да си купиш самолет, не е като да си купиш кола. Отиваш в Горубляне и тя те чака. малко по-сложно е.

Комуняга да се обяснява за Москвич 78-ма година. Това е автомобил, да не ти е бързовар! Не сте мръднали от тогава, ей.

първо трябва да се начертае поне.

И да прави. Много руски подлоги тук. Рискоеано е. Все едно са ги дали на раша. Долу раша!

Просто краварките сте едни изчокани 2% и всички останали ви се струват огромно мнозинство. Което реално си е така. На миналите избори краварките спечвлихте 6,3% благодарение на една лодка и един мравояд. Сега с пълна сигурност ще ти кажа, че повече никога няма са имате дупетата в НС на България! Капиш ма чумо?

Те и на нас ни подариха три спасителни лодки, с които Роско Тапета щеше да прави десант в Крим!

Господарите подхвърлят на туземците лъскави стъкълца и последните им целуват ръцете !

Нищо не споменава военната министърка за мега секретния основен подарък! Ние ще го разкрием... Дузина едри рошави афроамерикански маткапи..