САЩ изолират Турция чрез "стратегия на задушаване"

Проф. Ерсин Калайджъоглу пък е на мнение, че от 2017 г. турската демокрация е "нулева"

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А дали турция не иска точно това. Висока производителност на ниска цена. Май от китайците гледат.

Каквото и да са ни причинили Турските съседи, за мен те са съседи. И както се казва ако съседа гори то, скоро идва и твоя ред !!! Мислете най вече !!!

Затова е редно да разкарат най-накрая бивши ваксаджия Ердоган и да станат нормална държава.

а, те изолират и задушават всички, които не им играят по свирката. Това могат най-добре.

Изначално, демокрацията не е система, а е форма на организация на системата. А системата е на ЛЕГАЛИЗИРАНАТА КРАЖБА ВЪВ ВСЯКО ЕДНО ОТНОШЕНИЕ И СЕ НАРИЧА КАПИТАЛИЗЪМ. Предишната система се е наричала ФЕОДАЛИЗЪМ, а по-предишната система - РОБОВЛАДЕЛСТВО. ДЕМОКРАЦИЯТА Е ЕДНА ОТ ОРГАНИЗАЦИОННИТЕ ФОРМИ НА РОБОВЛАДЕЛСТВОТО. Преди РОБОВЛАДЕЛСТВОТО е била МИЛИОНИ-ГОДИШНАТА система на ПЪРВОБИТНИЯ КОМУНИЗЪМ, известна като РОДОВО-ОБЩИНЕН СТРОЙ. ТОГАВА, В ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА МИЛИОНИ ГОДИНИ ХОРАТА СА БИЛИ СВОБОДНИ. Днес, капитализмът е СЪВРЕМЕННОТО ДОБРОЗОРНО РОБОВЛАДЕЛСТВО. СЛЕД ДОБРОЗОРНОТО СЪВРЕМЕННО РОБОВЛАДЕЛСТВО ИМА ДВА ПЪТЯ: - ПЪТ НАГОРЕ ПО СПИРАЛАТА НА ЕВОЛЮЦИЯТА, ПЪТ КЪМ СОЦИАЛИЗЪМ И КОМУНИЗЪМ, ЧРЕЗ ВРЪЩАНЕ НА НАРОДИТЕ НА ОТКРАДНАТОТО ИМ БОГАТСТВО ОТ ЧАСТНИ ЛИЦА - ЕКСПРОПРИАЦИЯ НА ЕКСПРОПРИАТОРИТЕ. РЕВОЛЮЦИЯ. - ПЪТ НАДОЛУ ПО СПИРАЛАТА НА ДЕ-ВОЛЮЦИЯТА, ПЪТ КЪМ МОДЕРНО РОБОВЛАДЕЛСКО ОБЩЕСТВО, ЧРЕЗ ИЗБИВАНЕ НА НАРОДИТЕ - ГЕНОЦИД - ОТ ЧАСТНИТЕ ЛИЦА, ЗАГРАБИЛИТЕ БОГАТСТВАТА НА НАРОДИТЕ; ЧРЕЗ РАЗЛИЧНИ СПОСОБИ - БИОЛОГИЧНИ ВОЙНИ, ИСТАМБУЛСКА КОНВЕНЦИЯ ЗА РАЗВРАТ И БЕЗПЛОДИЕ, ВАКСИНАЦИИ И 5G,6G, СТУДЕНИ И ГОРЕЩИ ВОЙНИ, НЕПОСИЛНА КАПИТАЛИСТИЧЕСКА ЕКСПЛОАТАЦИЯ НА МЕЖДУНАРОДНИТЕ КОРПОРАЦИИ ПО СПОРАЗУМЕНИЕТО СЕТА и др., НАСЪСКВАНЕ НА ХОРАТА ЕДНИ СРЕЩУ ДРУГИ, ВЪЗХВАЛА НА ЕГОИЗМА, ПЕЧАЛБАТА И ОТКРИТАТА КРАЖБА, освен нормативно заложената кражба в самата система на възпроизводство на капитализма, ПРОСТИТУЦИЯ И ПОРНО, И ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ СПОСОБИ НА КАПИТАЛИЗМА - СЕГАШНОТО ДОБРОЗОРНО РОБОВЛАДЕЛСТВО. МОДЕРНОТО РОБОВЛАДЕЛСТВО, КОЕТО СЕ ПРЕДСТАВЯ КАТО ТЕХНОЛОГИЧНА "РЕВОЛЮЦИЯ" ЦЕЛИ ДА ОСТАВИ ОТ ОСЕМ МИЛИАРДА ДУШИ НЕ ПОВЕЧЕ ОТ 500 МИЛИОНА БИОРОБОТИ - НЕ ХОРА - ЗА ПОЛЗВАНЕ ОТ БЪДЕЩИТЕ РОБОВЛАДЕЛЦИ - ДНЕШНИТЕ МИЛИАРДЕРИ-САТАНИСТИ, С ОСНОВНА ЦЕЛ - МЕЗМЕТЕЖНОТО ИМ ХИЛЯДОЛЕТНО ГОСПОДСТВО В УСЛОВИЯТА НА ЧИСТА ПРИРОДНА СРЕДА. КОНТРА-РЕВОЛЮЦИЯ. (виж: GEORGIA GUIDESTONES в гугъл, заедно с десетте сатанински заповеди от 1980 г.)

Всички строеве които си споменал в началото са свързани с наличието на частна собственост. Дали капитализма е нещо лошо?! Ами сравни го с неговия антипод - комунизма! Кой е нормалния и по добър строй от двата?! Аме факта че комунизма вече го няма ти дава правилния отговор!! Живях близо 20 години през комунизма мога съвсем спокойно да кажа, че това е най ужасното нещо което може да се случи на човек (разбира се след войната). Жалкото е, че голяма част от живота ни отиде по дяволите и сега отново се учим да сме капиталисти. Но за жалост парите и основните средства за производство ги взеха пребоядисаните комунисти. Факт е че никога в кръвта на тия комуноиди не е била нито частната търговия, нито частното производство! За това докараха цялата ни икономика до това дередже! Помислете си какво произвеждаме в България? Нищо, което е свързано със средства за проезводство! Произвеждаме само продукция на хранителната промишленост със съмнително качество! Всичко друго е от ....Китай! Могат ли нашите военни да се "опрат" на военната машина на някоя съседна държава? Определено не - решат ли ще ни смажат! Просто не са поискали!

разбирам, че си бил дете на родители от помощно училище, които не са ти обяснили (също като на Цв.Цв.) че живееш в условията на социализъм, с всички родилни белези на капитализма. Комунизъм, първобитен при това, е имало само във времената преди робовладелството и в комуната на Божия Син, единосъщ с Отца - нашият спасител Исус Христос. Капитализмът скоро ще те ликвидира, било чрез covid-19, други болести, война, чипизация, 5G, така че, радвай му се преди да те убие! Сигурно не виждаш, че отново те затваря...това е само тренировка за жалката ти съдба, която е подготвил. Пак ще ти пусне безплатно порно-канали за компенсация:))) На всички бавно развиващи се капиталът предлага банани и безплатно порно! Лапай и гълтай бананите:)))

Добре де 30 години капиталистическа демокрация до какво доведе народа. Сам казваш че нито произвеждаме нито строи. Ами 30 години лижем задника на Америка и какво спечелихме.

Отличен коментар!

Да съгласен съм, че където има ислям няма демокрация! Но за голямо съжаление нормалните, старите европейци не го разбират това. Напълниха СЕ с джагали и сега берат горчивите плодове от това! Но да не ги мислим тях - те са си навили на масрафа! Да му мислят в Булгаристан! Много от пишещите тук русофилистици едва ли са ходили някога в любимата им "Раша", но затова пък с голяма ухота ходят в "лошия и капиталистически" ЕС, в САЩ, Канада, Великобритания или Австралия. Със сигурност там са изпратили и децата си ..., но иначе са царе на близането на руските ГЗ-ве!

Защо русофилистиците не ми пишат минуси и не ме псуват? Изненадан съм! Ааааа може би са получили паричките от Люблянка и са на обяд!

Дето има ислям, няма демократия!

Много неприятна ситуация. Дудо беше приятелче в ученическите ми години. Дауд или нещо подобно му беше името. Бяхме си компания от 10-на пубери, никога никой не споменавал дори за религии, беше си Дудо. Бяхме си нормалните хлапета правещи поразии наред. Дудо се изсели в Турция с идеята за "майка Турция" заедно с родителите си. Преди две, три години във фейсбук му мернах пост за "братята мюсулмани в България, които са потъпквани". Писах му "братле, какво лошо видя от нас, християните ?". Отговори ми : "Това бяха най прекрасните години от живота ми". Дудо търси възможност да си купи имот в България. Но аз няма да забравя поста му.

kakvo ima v edirne,shorlu,kırklareli i drugade stoitesi v uvas vzemete primer ot demokrasiata.

Какво е това NATO , та една натовска държава ще души друга натовска , или това е сигнал към такива мишоци като нас.

нато е МЕЖДУНАРОДНА ВОЕННО-ТЪРГОВСКО-ПОЛИТИЧЕСКА КОРПОРАЦИЯ В СЪСТАВ ОВЦИ И ВЪЛЦИ. Главен и най-гладен вълк е САЩ. Като главен и най-гладен вълк САЩ притежава основния и контролен пакет от акции в корпорацията-глутница. Турция е силен вълк, но е поизмършавял... а България е овца за издръжка и храна на глутницата.

Тарикат Путин - направи двете държави с най-силни армии в нато да се душат.

Да да душат се ама друг път! Ха ха ха! Според теб в Инджирлик какво има, а? Може би руски самолети и ракети? Ха ха ха!

"Какво ще стане с атомните бомби в Турция, ако американците си тръгнат? Ердоган заплаши, че ще изгони американците от военната база в Инджирлик. Но там с голяма вероятност има и ядрено оръжие. Какво ще стане с него, ако американците си тръгнат?"

Какво да стане? Ще станат турски бомбите.

От Инджирлик ще ги преместят у нас! Нали за това Борисов "докладва" че за 300 милиона строят бази за натовски (америкаски) войски у нас а "новите" F-16 освен изтребители са и носители на ядрено оръжие и може дастане така, че да ги получим на куп заедно с пилотите за тях!

Ха ха ха! Ще изгони американците ама друг път! Това от колко години си го разменят? Само приказки за такива като теб!

Убеден ли си, че турция има най-силната войска след САЩ в НАТО? :) Я пак си помисли!

Коя е? Българската ли? :-)

е същата като американската, еврейската, китайската, европейската и по всички други страни по света, ама нали все някой трябва да "опере пешкира" и да бъде сочен с пръст и все някой/или някои, трябва не само да се вживяват, но и да изпълняват ролята на ментори и велики демократи, това е истината!

е капан за наивници. Тази система е създадена от хитрите и безскруполните, та да могат посредством манипулация на простите, да управляват и умните. Не е нормално неграмотен циганин рецидивист, например, прекарал половината си живот в затвора, а другата половина на социални помощи и кражби, да има равен глас с някой човек на науката с международно признание, човек на изуството, изтъкнат спортист или дори някой просто редовен данъкоплатец. Гражданските права трябва да съответстват на приноса. Затова в Италия, например, се гласува с бележка за платени данъци. Това се има предвид под "меритокрация". А, не, както е в България, например, полуграмотни и полуумни цигани, турци от Турция, изкукали пенсии, дрогирани зомбита и т.н. да определят политиката на страната, включително В СВОЙ УЩЪРБ. Нужен е образователен ценз. Възрастов ценз. Социален ценз. Да гласуват хората с принос към обществото. Те са и тези, които са по-наясно с положението и процесите в обществото.

Точно италианците с тяхната безкрайна мафия не е добър пример да даваш :D Бележка за платени данъци няма, има бележка за липса на задължения. Такива ще издадат на всички цигани. Иначе, напълно си прав - демокрацията е същата измама като комунизЪма.

В Италия има мафия, а в България глобалната мафия си има държава.

Демокрацията не е система, а е форма на организация на системата. А системата е на ЛЕГАЛИЗИРАНАТА КРАЖБА ВЪВ ВСЯКО ЕДНО ОТНОШЕНИЕ И СЕ НАРИЧА КАПИТАЛИЗЪМ. Предишната система се е наричала ФЕОДАЛИЗЪМ, а по-предишната система - РОБОВЛАДЕЛСТВО. ДЕМОКРАЦИЯТА Е ЕДНА ОТ ОРГАНИЗАЦИОННИТЕ ФОРМИ НА РОБОВЛАДЕЛСТВОТО. Преди РОБОВЛАДЕЛСТВОТО е била МИЛИОНИ-ГОДИШНАТА система на ПЪРВОБИТНИЯ КОМУНИЗЪМ, известна като РОДОВО-ОБЩИНЕН СТРОЙ. ТОГАВА, В ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА МИЛИОНИ ГОДИНИ ХОРАТА СА БИЛИ СВОБОДНИ. Днес, капитализмът е СЪВРЕМЕННОТО ДОБРОЗОРНО РОБОВЛАДЕЛСТВО. СЛЕД ДОБРОЗОРНОТО СЪВРЕМЕННО РОБОВЛАДЕЛСТВО ИМА ДВА ПЪТЯ: - ПЪТ НАГОРЕ ПО СПИРАЛАТА НА ЕВОЛЮЦИЯТА, ПЪТ КЪМ СОЦИАЛИЗЪМ И КОМУНИЗЪМ, ЧРЕЗ ВРЪЩАНЕ НА НАРОДИТЕ НА ОТКРАДНАТОТО ИМ БОГАТСТВО ОТ ЧАСТНИ ЛИЦА - ЕКСПРОПРИАЦИЯ НА ЕКСПРОПРИАТОРИТЕ. РЕВОЛЮЦИЯ. - ПЪТ НАДОЛУ ПО СПИРАЛАТА НА ДЕ-ВОЛЮЦИЯТА, ПЪТ КЪМ МОДЕРНО РОБОВЛАДЕЛСКО ОБЩЕСТВО, ЧРЕЗ ИЗБИВАНЕ НА НАРОДИТЕ - ГЕНОЦИД - ОТ ЧАСТНИТЕ ЛИЦА, ЗАГРАБИЛИТЕ БОГАТСТВАТА НА НАРОДИТЕ; ЧРЕЗ РАЗЛИЧНИ СПОСОБИ - БИОЛОГИЧНИ ВОЙНИ, ИСТАМБУЛСКА КОНВЕНЦИЯ ЗА РАЗВРАТ И БЕЗПЛОДИЕ, ВАКСИНАЦИИ И 5G,6G, СТУДЕНИ И ГОРЕЩИ ВОЙНИ, НЕПОСИЛНА КАПИТАЛИСТИЧЕСКА ЕКСПЛОАТАЦИЯ НА МЕЖДУНАРОДНИТЕ КОРПОРАЦИИ ПО СПОРАЗУМЕНИЕТО СЕТА и др., НАСЪСКВАНЕ НА ХОРАТА ЕДНИ СРЕЩУ ДРУГИ, ВЪЗХВАЛА НА ЕГОИЗМА, ПЕЧАЛБАТА И ОТКРИТАТА КРАЖБА, освен нормативно заложената кражба в самата система на възпроизводство на капитализма, ПРОСТИТУЦИЯ И ПОРНО, И ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ СПОСОБИ НА КАПИТАЛИЗМА - СЕГАШНОТО ДОБРОЗОРНО РОБОВЛАДЕЛСТВО. МОДЕРНОТО РОБОВЛАДЕЛСТВО, КОЕТО СЕ ПРЕДСТАВЯ КАТО ТЕХНОЛОГИЧНА "РЕВОЛЮЦИЯ" ЦЕЛИ ДА ОСТАВИ ОТ ОСЕМ МИЛИАРДА ДУШИ НЕ ПОВЕЧЕ ОТ 500 МИЛИОНА БИОРОБОТИ - НЕ ХОРА - ЗА ПОЛЗВАНЕ ОТ БЪДЕЩИТЕ РОБОВЛАДЕЛЦИ - ДНЕШНИТЕ МИЛИАРДЕРИ-САТАНИСТИ, С ОСНОВНА ЦЕЛ - МЕЗМЕТЕЖНОТО ИМ ХИЛЯДОЛЕТНО ГОСПОДСТВО В УСЛОВИЯТА НА ЧИСТА ПРИРОДНА СРЕДА. (виж: GEORGIA GUIDESTONES в гугъл, заедно с десетте сатанински заповеди от 1980 г.)

Едва ли ще навредят с нещо на Турция по този начин. Турците за 7-8 века история колко такива санкции са преживели. Турците са корави мъже, издържат на всякакви изпитания. Лесно няма да отстъпят от позициите си. Просто американците не познават добре турския характер. За разлика от нас българите.

почит същите като руснаците, само дето не пият толкова много.

Ами най-корави са Люксембургците: Никакви войни и най-висок стандарт за гражданите си и не само. Кой е по-велик сега? Руснака, Турчина или Люксембуреца. Класирайте ги.

Да не би през 14 век ние да сме пожелали войните с Османската империя?

Те ще издържат , но в името на какво. Безсмислен тест за издържливост.

Държавата им заема важно геостратегическо място на картата. И никога досега западните санкции не са продължавали дълго. Все някой западняк ще се сети, че за него традиционно руснаците са врагове. И ще се опита да привлече Турция против Русия. И по тази причина санкциите са почти винаги обречени. Те са краткотрайни, мимолетни и само една пушилка. За да напомпват самочувствието на самите западняци. Че винаги те командват в света. Всекиго. Западняците се нуждаят от приятелството на турците, много повече отколкото турците се нуждаят от тяхното. Те няма къде да отидат. Освен да влязат в, как се наричаше президентския дворец? Чанкая ли беше? И да се молят на Ердоган да ги приеме и изслуша. Ако той реши да го направи и не ги изхвърли още веднага като мръсни котки.

Проблемите на комшиите ,правят ли така ,че вашите да изчезнат? Българските инвестиции в американската икономика /оръжие, самолети, енергийни компании/ носят ли реципрочен или по-висок интензитет на растеж за българската икономика? Говоренето замества ли мисленето, трябва еднозначно ли е на направих?

А нашите самолети по-добри ли са от американските. Атомните реактори "произведени" в българия по-добри ли са? И така е със колите, компютрите , екипировка за индустрията.... Разбира се, ще тези разходи са за нашата икономика а в случая с военните разходи, за нашата сигурност. Затова съм съгласен с вас: Трябва да се мисли а не да се повтарят до забрава опорки. И лъжи.

Вашата сигурност не е във вашите ръце, тя е " ще" и "трябва". И добавената стойност от американските евнергийни проекти каква е и къде отива, не "ще" и "трябва"? Де го газа от Незнамсистан?

Госпожи и господа, в първата четвърт на 21-ви век сме. Който не е решил, не е приключил турцията за 5 дни въоръжен конфликт. На кого ще се опре турцията? На Франция ли? На Израел ли? На Италия ли? На САЩ ли? Просто нещата се случват малко по бавно, но пък неотменно. Турция няма да съществува в сегашните си географски граници. Готов съм на облог! Проблема за нас е какво ще правим с тия, които ще започнат да прииждат тук ревейки за "майка България". А са много. Социалната ни система ще изгърми.

турската армия може да не е на висотата от преди Ердоган, но в никакъв случай не може да се сравнява с жалкото подобие на въоръжени сили на арабите, дето евреите ги мачкат как си искат.

Глупости! Сега Турция е по-силна дори от времето на Османската империя и Сюлейман Великолепни. С американска и германска помощ Ердоган направи Турция велика сила в Европа и Азия. В 1915 г самонадеяните британци колко жертви дадоха на Галиполи и се оттеглиха позорно. А тогава Британия беше на върха на могъществото си. Обаче турците като ги подпукаха. И тогава турците са били 10-15 милиона, а сега са над 80. И още поне 50 милиона външни турци има в бившите съветски азиатски републики. Турция сега е бтон и желязо.

Какви глупости си надрънкал само. Турците нямат валута да купят нафта за корабите си дори. Защото петрола не се продава за турски лири. Впрочем дори и в рубли не се продава.

Че като нямат валута за петрол, Азербайджан не може да им продаде? Дори на бартер? И азерите са турци. Техен братски народ.

Забележката ми се отнася само за хората,които ще искат отново да се върнат в майка българия. България е тяхна Родина. Нямат друга. Бяха изгонени от комунистите от Родината си. Аз ще се зарадвам ако се завърнат. Сигурен съ, юе я обичат толкова, колкото и ние.

Както е казал Махатма ганди, борбата минава през четири етапа: Първо те игнорират. После те подиграват. След това се борят с тебе. Накрая ги побеждаваш! В момента Турция и САЩ са на първи етап - САЩ игнорират Турция.

а няма как да има силна демокрация там, където народът не знае що е то демокрация.

Добре ще е Турция да изпусне малко въздух. Щото иначе започва да изнася ислямски революции.

ами Ердоган го тресат имперски амбиции. За да стане това, те трябва да започнат да изнасят култура в околните държави... освен ислямизъм какво друго може да изнасят?

Еми това е държава с потенциал. Многобройно младо население, икономически успехи и добре въоръжена армия. Като българин казвам това с известно съжаление и завист.

Всички бедни държави са с потенциал: многобройно младо население, потенциални емигранти.

Обезценяването на една валута не е показател за слабост както повечето малоумници си мислят. Зависи от какъв тип икономика имаш. Качествената икономика и е високотехнологична, нейните продукти са трудно заместими и покрива всички фази в поточната линия и може лесно да бъде обърната в ефикасна военна икономика. Пример за това е немската икономика, френската или американската. За такива икономики слабата валута не е проблем. Както обичат да казват немците, с гордост "Ние произвежаме това, дето влиза в онова дето е в машината която прави колата". Много бързо от коли, може да произвежда танкове! Притежавайики всички възможности в поточната линия, проблема остава само един...природен ресурс - желязо, мед, стомана и т.н. Другият тип икономики са примитивните икономики. Пример е Турция. Домати, хотели и дрехи. Такъв тип икономика разчита на продукция, която клиентите й лесно могът да заменят и без никаква стойност по време на война. Обезценяваната на валутата на такъв тип иконимика е много лошо! Възможностите да печели твърда валута с която да купува продукти създадени от първокласните икономики, става все по ограничечна с всеки изминат ден. Да не говорим за липса високоразвита технологична база. Производството не е толкова лесно колкото хората си мислят. Ако се интересувате, може да проучите колко време и пари е отнело на Китай да се научи да прави химикалки!!! Да..химикалки! Почти 1 милиард долара инвестиция и повече от 5г, да развият способност да произвеждат малкото топче което се намира на върха на химикалката!!! Турция примерно няма тази възможност! Ако искат да правят химикалки, ще трябва да внасят тези миниатюрни топчета от Китай или Германия. Дроновете които правят, са всъщност до голяма степен сглобявани в Турция...те нямат възможността да произвеждат цялата гама от части и компоненти които са необходими за направата на този дрон - тяхната гордост! На едната ви ръка са държавите коието могът да произведат всеки един компонент необходим за танк, изтребител, кола и т.н. и Турция е МНОООООГО далеч от тези държави. Дори днеска да започнат, ще отнеме 100-ци милиарди и десетилетия докато имат възможностите на руският военно промишлен комплекс..да не говорим пък за американският!!!

.... питай германците и французите какво става като армията е гола, боса и гладна. Както казват американците оръжието не убива само. Трябва човек да дръпне спусъка. Жив човек. :)

Ти явно си виждал Турция само през Дир.бг. Турция е една от малкото страни извън Китай, които проивеждат всичко. Всичко. От асансьори, през коли с всички възможни части за тях, през храна, до военна промишленост фокусирана в момента в дронове. Това е много, много сериозна икономика, която дори и да има проблеми, съществува. Турция изнася през последните 20 години във всички страни от арабския свят и централна азия машини, инженери, капитали и култура. В обеми, каквито само Китай може да конкурира. Да си заровиш главата не означава, че света е стял да се върти.....

главната маша на НАТО Турция се опитва да води независима политика, откъде накъде

От коментарите на опозизията. Преди за тези думи се ходеше дирктно в Диарбекир. Хеле пък някой да критикува конституцията на султана. Скоро ще висне Таип на някой стълб... собствената му охрана ще се погрижи... никой не е по-силен от глада.

Като си махнат султана и забрадките, може и да ги пуснат в цивилизования свят! Но още трябва да огледнеят, докато разберът, че Господ е безкрайно по-могъщ от Аллах и че трябва да се кланят на него!

но нрава - никога!

никакъв шанс да останат гладни. Мама и тате на село затварят буркани с храна и пращат в града.

ste vidim na esen kak se broiat pilsi,erdogan e na vlast dokato e zhiv.predateli navsyakıde.

тихо, зомби брой си пилците там, кланяй се на мустака и си трай

Много итересно как турчолята в германия много го обичат ермангал, но не искат да се върнат да живеят в турция. Също и тоя

Въпросът е, колко още ще е жив.

До високо интелигентните редактори в Дир-а - Тук. Господа, имената не само не се превеждат но и се изписват фонетично. В турския език буквата "g" не се чете, а се заменя с удължено предходно О. Имената изписани на турски с окончанието "oglu" се четат като "оолу", както и в английския език Johnson не се произнася Джонсон, а Джонсън. Не ми благодарете, моля.

Много е важно да знаем как се произнасят турски имена!

мислиш ли че на някой му дреме?

Буквата g си се чете г, но ḡ е с удължаване на предната гласна. Това е почти една и съща буква, но с различни произнасяния. Има и други - C, S, U, O, които с или без ченгелчета долу и двоеточия се произнасят по различен начин. Просто за турския език не е достатъчна латиницата, която приемат за писменост след 1923, за да им пресъздаде всичките им звуци. На нас също не е достатъчна, но затова пък сме си създали наша за славянските характерни звуци.

Не! Просто САЩ и Турция си играят супер игра. От ЦРУ пуснаха слух че ще има метеж в Турция и руснаците се хванаха! Съобщиха го на Ердоган, който го знаеше и той "попиля превратаджиите". Сега руснаците си мислят, че Ердоган е техен приятел ама нейсе.... Не им стига на руснаците, че турците ги мачкат в Сирия - свалиха техен самолет, убиха пилота им и една "червена барета", мачкат въздушната им база с дронове, подкрепят създадената от САЩ Ислямска държава, мачкат ге заедно с арменците в Нагорни Карабах а в Египет им унищожават прехваленото оборудване - абе .... як бой ядът рашъните! Междувпрочем руснаците ядът бой и от евреите...! Абе не е лесно да си руснак....! И сега с този лаф - стратегия на задушаване! Вярва ли някой в това - САЩ да изтърват най верния си съюзник и Турция да стане приятел с най големия си врак - Русия? Май само руснаците си го вярват! Затова няма и няма да има санкции за тях, както има за Русия, Китай и другите диктатури!

Щом враг го пишеш с к накрая, ебати тъпака който си!

Такива като теб комунисто-русофилистици сте егати паплачта! Споко скоро ще ви преориентираме....!

Вие вече сте си сексуално и полово преориентирани според демократически разбирания.

Споко! И вие сте сексуално и полово преориентирани, но още не го знаете! 200 години византийците, 500 години турците, 50 години руснаците и сега 30 години ГЕРБавите комунисто-агенти на ДС ...всички си ви изхайдакват! Аз съм в бяла Европа, но важното е, че вие сте свикнали!

Приятелю, направо ме разби. Първо ме изуми със синтетичното "междувпрочем". Избери си само едното от двете "между другото" или "впрочем". И направо ме довърши с този "враК". Вземи да се ограмотиш малко в българския език ако и да не ти е майчиния.

Френд супер ник си си избрал "Роки"! Спомняш ли си кой беше този филмов герой? Роки Балбоа дето смля руския комунист-малоумник Иван Драго в Роки 4! Защо обаче не се кръстиш например Путин!

Дришлю, разбираш от политика колкото аз от балет, тоест - нищо! Не мога да разбера тази омраза към руснаците, те пък какво те бъркат от 30 години нямаме нищо общо с тях освен газ и нефт. Толкова ли мното пари ви плащат от Козяк 16, че плюете толкова бе???? Запомни - Турция не ни е приятел, няма и да бъде, просто в момента не сме в плановете на Егдоганя, но ако реши да влезе в Кърджали и американците няма да ни помогнат, само сеира ще ни гледат!

Малоумнико, ако тази руска комунистическа сган не беше окупирала моята родина и не беше натътрузила местните комунистически крадци, убийци и диктатори като Тодор Живков и сегашния ГЕРБав тиквоч, сега нямаше да сме на този хал! Ама вие не можете да го проумеете защото сте родени и ще си останете роби!

Руснаците окупирали твоята родина? Да не са създали циганска държава и да сме го пропуснали? Аааа, да, създадоха я. Твоите американски господари на наша територия. Много ви развъдиха и сте станали много нагли.

Уфффф ....омръзна ми да споря и да наливам ъкъл в русофилистичните ви кратуни! Живейте си такива каквито сте - недоеб..ни!

Затова пък вие, педалчетата в "бяла Европа" сте си добре наебани.

Може да сме педали но не такива като теб дето постоянно комунисто-ДСагентите от ГЕРБ, БСП и ДПС ви хайдакът изодзаде! Има езин виц: бедняк и богаташ си говорят. Бедняка казва "И ти като мен някой ден ще умреш", а богатия отговорил "Със сигурност ще умрем, но аз ще умра един път, а ти ще умираш всеки Божи ден" Та такива като теб умирате всеки Божи ден, защото сте гладни и бедни! Но споко това е съдбата ви!

затова мустакаткото изглежда поизнервен повече от обичайното

САЩ ако наистина искат за задушават тюркие, е достътчно да им спрат оръжията и технологиите. Да видим тогава как дюнерите ще се правят на велики!!! Да видим до къде ще им стигне "голямата" иконимика от доматки, хотелчата и парцалки! Те въоражили камиларите а после щели да ги задушават :-)

Всичко е цирк! Голям цирк!

Пред прага сме на малката глобализация, векът на империите. Турция като наследник на Османската империя се гласи да оцелее като държава. За съжаление народите които са в периферията на империите няма да могат самостоятелно да избират. ЕС е слаба, няма единен център, защото нито Германия ще се поклони на Франция, нито обратното, да не говорим за Испания, която с право може да претендира за короната на латинският свят. За сега Турция се опитва да отблъсне Русия от районите населени с тюрки, за да ги обедини и да заяви, че е империя. Ако успее, Балканите нямат шанс.

Турция, ако иска да излезе от кризата трябва да свали от власт Ердоган, да прекрати всички военни действия, да спре въоръжаването и да подобри добросъседските си отношения!

Трябва да си плати за всички мизерии които сътвори последните 500-600 години.

Когато комшиите махнат тоя серсемин от власт, може и да тръгнат отново напред!

Няма никакво напред с ислямска култура. Не е възможно. Мустакатият Манаф не е причина...той е резултат! Тая тъпотия и политкоренстност дето се носи че турците не били виновни а техният пехливанин, е пълна глупоста. Той е техен продукт.

Кого да сложат, някой послушко като Борисов. От наша гледна точка това ще е хубава новина, но за Турция ще е смъртоносно. Гледайте обективно на нещата, а не като фенове, за да не останете учудени или даже разочаровани от резултатите.

Турците много си го обичат мустакатия, имат някаква малка опозиция, но и тя не е много различна като цели