САЩ издадоха заповед за задържане на иранския танкер от Гибралтар

Корабът с целия си петрол и сумата от 995 000 долара подлежат на изземване

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Понеже про-американските тролове пишещи тука нямат нито един СМИСЛЕН довод и дори те се чудят на акъла на началниците си, са получили заповед (а може и на своя глава, за да изглеждат "cool") да цвилят срещу "Рассия", "феновете на Путя", "червените тролове" и т.н. Без изобщо да коментират по темата. Сигурно щото са наясно, че няма никакво смислено обяснение за действията на САЩ, които реално губят все повече подкрепа от останалия "Западен свят", за сметка на увеличаващата се подкрепа от Саудитска Арабия и други ДИКТАТУРИ, където РЕЖАТ ГЛАВИ на улицата. Айде, искам поне 100 минуса и 10 реплики как ми плаща Путя, и нито едно дрънкане по темата. Иначе Иран са си напълно в правото на ответни мерки и акции. Я вижте как САЩ се кротнаха с корейците, след като ония извадиха ядрените бомби и ракети и разработват методи за доставянето им до целта? Ей затова Иран сега им тегли майна (след като на тях им теглиха майна). Имат ли ядрено оръжие, дори Израел ще клекне. А като стана дума за Израел - защо те имат право да имат ядрено оръжие, но да не участват в съответните международни договори? А, да. Щото са "Израел". Щото са "Жертвите". Щото цял свят ги обича и не може да ги критикува. Щото иначе обвинения в неонацизъм, антисемитизъм и т.н. Защо САЩ не се намеси в спора между Индия и Пакистан = ядрени държави, дето са на ръба на война?

Няма смислен довод ли , мурзилке заблудена.........тъй ли ? ОК , ЗАКЪДЕ тогава е иранският петрол. Не бил за Сирия , така ли ? Сума ти време мина , никой в Европа или Северна Африка не каза - ЗА ТУКА Е . Колко трябва да си зомбиран , за да цивриш за петрола на няк'ва скапана мюсулманска държава....горките те Иран , дето гвардейският им корпус има бази в други държави , обучават терористи и бомбят постоянно Израел ( не че те са големите симпатяги де ) САЩ не ги мисли , че "губели подкрепа от Западният свят" , те са свикнали сами да се оправят....питай Саддам , дето много се репчеше...... И трябва да си хептем идиот , за да вярваш , че американците се плашат от Северна Корея , не са я изринали досега щото ония лудите може да лашнат някоя ядрена ракета към Япония и Южна Корея. Агресори били , не знам кво си...ти сигурно си мислиш че Корейската война 1950-53 год. е нападение на САЩ над горките корейци. Ами не , не е.....както и във Виетнам агресора е Севера ( червени скакалци с промити мозъци , подкрепяни от СССР и КНР ) И последно , това за Индия и Пакистан , що не се били намесили САЩ. Ами защо да се месят ? , Не са се месили и още навремето когато не са били ядрени държави...... За Саудитска Арабия , дето режели глави на улицата....ами и по къщите да почнат да режат глави и на 1/100 от мракобесието на СССР не могат да стигнат още 50 год. поне. Тъй че не ми се прави на много загрижен за диктатурата там , щото нещо си противоречиш с прочувствената си подкрепа за брадатите аятоласи

В Международното право няма такъв филм "издадоха заповед" в местен съд, и търчат да арестуват танкер в международни води с приоритет над международното законодателство, иначе това си е чисто пиратство, и Иран има право да стреля по разбойниците :) Все едно съд в Горна Оряховица да нареди задържането на либерийски танкер, щото имало подозрение за незаконна търговия. Дори британския съд не намери доказателства за нарушения, както и не счете предоставените данни на американците за уважителни.

Химн на българския платен путински трол: Аз съм Путенче и дребен Путин мен ме е създал, с хубости, блага обилни себе си е надарил. Аз съм Путенче. Обичам руските планини зелени, Путенче да се наричам - първа радост е за мене. Аз съм Путенче свободно, в край свободен аз живея, всичко българско и родно мразя, плюя и с*ра. Аз съм Путенче и расна в дни велики, в славно време, син съм на земя унищожена, син съм на крадливо племе.

Неудачниците, бившите партийни другари, цървулите и нискообразованите са фенове на Путин но чедата на комунистите милионери и политици живеят и работят в САЩ и Великобритания, ...

Ха-ха, червени боклуци, вашите лъжи ги слушаме от времето на ленин. А на пректика колкото по загнива Америка и капитализма , толкова по-сладък става и ватенките ще си счупят краката да бягат там - ЗАВИНАГИ.

само дето сега вместо светло бъдеще имаме демокрация. иначе е същото, интернационализъм етц ипр...

Странно, драскащите тук червени подлоги още са били в сперматозоиден проект в някой заблуден алкохолизиран дървар от Коми. От този повреден генетичен материал след години са се пръкнали сегашните продажни червени фашисти. България НЕ обича комунизма, руското робство и червеният фашизъм, така че тъпи алкаши , платени от кремъл-нЕма нужда да се хАбите. Полза Йок...

A putler nikoj ne go brysne za sliva :)

Защо ТЕ,а не АЗ? Аз имам абсолютно същото основание да спирам танкери- тоест "АБСОЛЮТНО НИКАКВО"! Доколкото ми е известно Гибралтар е много спорна територия, например между Испания и Великобритания. Франция и Мароко също имат "жизнени интереси". ЕС определено има, след като Великобритания се и "брекекзитна". САЩ нямат нито права, нито юрисдикция, а не би трябвало да имат и "интереси". Какво различава мен от САЩ. Нищо. И аз мога да кажа, че този танкер вече е мой, да продам петрола, да опоскам парите и кораба за скрап или за новият ми флот. Помислихте си пират? О, и да и не! Аз да не съм по-тъп от тъпите държави! Не, не съм. Но имам морал, за разлика от Великите сили, които се пъчат, че са "Велики," та даже смятат, че са сили. Заб. Русия не е в скандала, но е в кюпа на "Великите сили", които са ала-бала. Изброените държави вярват, че са страховито силни , много справедливи и разнасят посланията си по света за всеобщ интерес на човечеството. Да, ама това е ала-бала, поне в последните 10-15 години. А, аз мога да дойда с 15 души, да щурмувам, да завзема и да установя, че си е мой- и кораба и Целият Ориент, което си е право, защото е криво. Та, така...

ве!Как може да си толкова примитивен?

закачката в поста ми. Още по-наивно е че не си разбрал и сериозното в него. Закачката намеква и подчертава важните неща. Не съм убеден,че ще ме разбреш брат` чет, но да го кажа по просто: Великите сили са нахални, противни, неадекватни, лъжливи, лицемерни и поради тези причини СА ЕДНАКВИ! Те са всичко това, за което заклеймяват другите. Неее, не, положението им е по-лошо. Те са тези които проповядват "истини" и никога не ги спазват, а и това е от 3-4 века да не кажем повече. Събират си се на дружинки и ни решават съдбите- както на нас, малките- така и на собствените си граждани. Това е защото са безкрупулно нагли. Те имат въпиюща нужда да са скарани, минимум във вариант 2 на 2, защото само така ще докажат собствената си "величавост"... За справка Първата и Втората световни войни, където се самоизклаха, но ползваха най-вече малките народи да им вадят кестените от огъня без маша. От 10 и повече години САЩ и Русия воюват и то така, както не са воювали и по време на "Студената война"- обвиняват се, плюят се, въоръжават се и се мразят.Вече даже не е наужким. Това е опасно, защото и в двете страни е пълно с луди и маниаци. Всъщност те са "колоси на глинени крака". Мислиш, че е шегичка? Не не е! Когато САЩ и Русия върнат трилионите , които дължат на човечеството- е те тогава аз ще кажа, че са Велики, наистина. Ако не се избият или разпаднат междувременно?! Защото са на път- Тексас си говори на "тексаски" и от векове иска отцепване. Дагестан и други са се почти "отцепили". Араби, японци и китайци са почти изкупили тези страни с всичките им активи, дори и водородните бомби. Поне САЩ няма никакви активи, защото дори да продаде и кашоните на клошарите, пак няма да събере достатъчно, че да си плати дълговете, които само растат и растат. Следователно /никой не ги подценява за ума им/, те няма да платят никога. Следоватено- най-вероятно ще има война., или нови икономически кризи, фалити на банки, "изгорели спестявания" на хора и други важни за тях неща. Абе брат чет, ти от коя рода беше, че имам доста братовчеди, а родите са две: Едната е "фобска", а другата "филска" ..... Всъщност няма значение. Можеш да ми изпееш или 1. "Обсипано със звезди знаме" или 2. "Союз нерушимы....." 3. Можеш да ми рецитираш "Ода за СССР" или да ми изиграеш пиеската с 4. "Бащите на нацията"/в последният случай трябва да си сложиш фалшива брада, както правят децата в основното училище от всеки град на 4-ти юли/ . Играй, пей и рецитирай добре! Няма значение кое- на мен ми е все едно. Само моля те пусни видео и звук, че да се понакефя. Това е.

А пък се сърдиха на наште като гепиха либийския танкер със съдия изпълнител, това е още по-голямо порно от онова

Само Техеран да не издаде някоя заповед за задържане на самолетоносач. Помним последното бракониерство на САЩ как премина. Цял свят са смя на тюленските сълзи. :)))

Само Тръмп да не издаде някоя заповед,че ударите на Израел по ирански гвардейци в сирия ще им се видят като погалване с перо.Макар,че израелците удрят много яко аятолахските кратуни.

По случай издадената заповед е получен букет и картичка с поздрави от Мадуро! No comment!

Смях-ето ги Червените фашистки ескадрони, троловете - като по команда, , едни и същи папагали под всяка статия .....лошото НАТО , ФАЩ , памперси , терористи , ЕС се разпада , евразиеца десет години ще повтаря за Зуумвалт в Панамския канал , сега пък видиш ли повредил се американски самолетоносач ,

И вашата песен не е по досадна. Поне ние не сме абни като вас подлогите на САЩ.

Русофилията е тежко психично заболяване. Практически е неизлечимо дори и с помощта на силни медикаменти и активно психиатрично лечение. Основния симптом е сляпата привързаност и преданост към Русия, при положение, че тази страна значително изостава от развития свят в икономическо, политическо, научно, техническо, духовно и културно отношение.

Не, ние сме славяни и сме една кръв. Нямаме общо с англосаксонците, ти ако си даваш гъза го прави но без нас.

Нито пък с ислямистите!

Ти ако си славянин, то аз не съм! чЕТИ ПОВЕЧЕ ИСТОРИЯ!

Фактите са: 1. В статията не става дума за Русия; 2. Правото не е на страната на САЩ, а те го погазват; 3. Фобиите (включва русофобията) е болестно състояние. Необоснован страх. Русофоб значи, страхуващ се от Русия.

Те не се страхуват от Русия... Те се насират от нея !

Ваксинирам русофили срещу бяс и свинска чума. За пенсионери безплатно!

ваксинирай се ,че ти изтича времето

Гледам червените безпомощни хлебарки пак са налазили форума с гнусните си лъжи. Нищо не можете да промените. Никой не ви ебава за слива. Полза от вашите драсканици - НИКАКВА. Ако аз съм на мястото на вашите работодатели от кремъл и 1 копейка няма да ви платя.

какво очакваш от необразовани мръсни , миризливи червени циганета, без образование на които с единствената си гънка в мозъка не могат дори едно изречение да сглобят. Само умствено ограничените индивиди могат да се фенове на фюрера путьо..

Приятно е да гледаш как се гърчи комунист-путинист. Так держат! Червен трол по убеждение не работи. Работи само за пари.

Зорлем ще запалят война, от която цялото човечество ще страда! Агресори!

САЩ не могат да издадат такава заповед! Тяхната юрисдикция е до тяхната територия, води, посолства, кораби и така нататък. Но не и чужд кораб в чужди води. А за законови се считат санкции само от ООН, а такива няма, където право на вето имат Русия и Китай. И за какво ще карат петрол на Сирия, след като те имат? Може да са карали петрол за Турция, Гърция, Ливан или северно африкански държави.

Само, че така си мислиш ти и група съветски учени!

Противното си мислят само подлогите! А ТОВА Е ПРАВОТО! Твърденията са им толкова валидни, колкото, че аз определям законите и ти трябва да ги спазваш.

Педалче, ти си или нагъл лъжец или неграмотно цигане. Асад контролира между само 40 и 45% от територията на страната-предимно пустини. Най важните залежи на нефт са на източната страна на Ефрат под управлението на американците - има карти-гледай

Значи се оправдаваш с това, че САЩ грабят петрол ли? И нали твърдяха, че Идлиб бил единствената област не под контрол на правителството на Сирия. С какво право САЩ определят каквото и да е било в Сирия?

да им потъне некой смолетоносач

Американците ще намерят някое теле под вола.

хахахаха после що падали кули!? Тия гадняри си го търсят! То кой ли ги обича освен поляци и украинци?

Гледам евтините умни и красиви проституиращи джендъри-протестъри са се изситали на амбразурата очевидно след повика на посолството на Съединените Съветски Щати да бранят един брутален акт на държавно пиратство. Так держать хлопцы!

моля мурзилките да разяснят за неразбиращите , защо грачат че на танкера ВЕЧЕ му било сменено името..... КОЙ му го е сменил и КАКВО ОТ ТОВА ? да разбирам ли , че щом вече е със сменено име , трябва задължително да го пуснат , защото това вече е друг танкер ?

Ха! САЩ! Кои са те бе! Аматьори ... тоя танкер вече си промени името и ще избяга! Я да вземат пример от България - ние сме профита в конфискуване на кораби - я виж как откраднахме либийския танкер и хубаво-хубаво ги изнудвахме за 4.5 милиона долара! Ний сме най-великите! И за това ни изкараха от всички списъци свързани със сигурността при корабоплаването и ни наредиха наравно със Сомалия и Камерун като корабни пирати, каквито сме, със всички последствия от това! Но новината бързо-бързо изчезна ... Ние сме най-великите, защото и виновни няма да има след случая! Всички сме си чисти, само танкера го няма и Либия е завела дело срещу нас, което най-вероятно ще спечели! Но след това нито на ЧСИ-то, който направи запора, нито на изпълнителите ще се търси сметка, защото ТОВА Е БЪЛГАРИЯ!!! И тук за золумите на няколко, плаща целия народ! Та САЩ да се учат как се правят тия неща от най-добрите!

Всичко точно, единствено не е вярно "това е България". Това е бандит - министър-председател и бандитска групировка Герб на власт. С това трябва да се борим. Мен те не ме представляват, не ги поддържам и не ги харесвам. Питам се кои са хората избрали Герб, освен самите участници? А участниците са винаги малцинство, иначе няма смисъл от бандитското управление.

Инженерче

Ами, кои ... 10% от избирателите. Това е истината!

Ха, ха, голям кеф е да слушаш как рИват червените хлебарки… давайте по-силно, грухтете от кочината и коневръза… не се чувате добре. Вашият китайски идеен другар Мао Дзе Дун имаше само една умна приказка: „Когато врагът те такова, не шавай. Колкото повече мърдаш, хем по-голям кеф му правиш, хем ти влиза още по-навътре“. Така че не мърдайте и не грухтете от кочината си… Вие правите точно обратното, и то пред целия български народ.

Целият български народ гледа как шепа джендъри квичат в захлас докато черният им господар ги напътства отзад. А за китайците си прав, на Тръмп все по-дълбоко му влиза поднебесният отзад

на руските ти господари!През Сибир!

Че целият Български Народ единодушно отсвирва червената предателска сволоч на избори и без избори

Инженерче

До фактите са такива ... народа гласува за бодигарда на бай Тошо ... това са фактите, приятелю! Всяка една голяма партия в България е още едно лице на Партията ... но щом и това не си разбрал, има ли смисъл от дискусия ...

Хубаво е когато руските тролове разкривате безпределната ти простотия. Да си русофил значи да подкрепяш КРАДЦИТЕ, УБИЙЦИТЕ, отровителите, Асад, да мразиш САЩ и Европа, да славиш Ленин, Сталин, комунизма и православието, КГБ, ЧК, ГРУ и Рамзан Кадиров. Пълна шизофрения.

Трагично и тъжно е да си зомбиран от пропагандата!

Сега поколението на тези български комунистчета, които на времето отидоха да смажат идеята за свобода в Прага са тук в ДИР-а

Рохани си обръснал брадата в знак на протест за арестуването на танкера!!!

Дира защо мълчи че танкерът е вече с друго име????? Защо???

защото са в заговор с рептилите,соросоидите и евреите,затова ! Или защото са пропуснали обедната емисия на РТ и ТАСС за да се информират..... РЕВИ СЕГА , АМА ПО-СИЛНО !!! Ууууу гадни империалисти ! Свобода за иранският петрол !

Nikolai Vasilev

Фактите драги фактите пред тях и боговете мълчат!!!

Червена Кучка лае от зори, а керванът си върви и от злобата голяма от устата капе пяна диагнозата е ясна кучката червена е просто бясна, а глутницата много гладна затова е толкоз гадна всеки умен туй го знай то не става само с лай!

Кафяв дебил млъкни а!!!

Май Англииския лайнер ще остане задържан в Иран.

Много ми е интересно , какво ли все пак би станало , ако Иранците се сетят И ПРОДАДАТ ( съвсем фиктивно , разбира се ) танкера , ( заедно с товара му ) , на Руската Федерация ??? Смяната на имената с надписи на Кирилица и смяната на флага могат да станат буквално за по-малко от час ! Хайде да видим тогава , кой ли ще е този смел Хамерикански капитан , който ще тръгне да атакува и арестува Руски танкер ???

смяната на надписа и флага наистина става за час, но.... промяната в мевдународните морски регистри и застрахователни дружества отнема месец та и повече. До промяната в тези регистри и застраховки, кораба си е на този на който си е. поздрави от Isla Mas a Tierra.

брилянтна идея !!! Жалко само че Кадафи,Саддам и Осамата не са се сетили в последните си дни да се прекръстят на Фьодор , Саша и Борис....никой нямаше да посмее да ги барне......

бааааси русофилистичният рев.....мурзилки , ще се дехидратирате бе !!! Я в знак на солидарност направете като ония руски баби ( едната беше въоръжена даже , кой знае как навремето е трепала немците ! ) миналата година - върнете всичко Хамериканско , сложете го в кофа и го ЗАПАЛЕТЕ

Тида си се насрал

Както всички световни гадости така и тази е инициатива на САЩ.

Сащ си го проси май...

Гибралтарският проток вече е затворен. Иде ред на Ормузкия проток.

И глей Ко става ще бъде вой до 25 Галактика

Давай Тръмпи! Затягай примката! Светът е с теб и САЩ!

да се разбира тик там някоя пропаднала финансово и икономически колония на сащ като нас и поляците,щото големите икономики взеха леко полеко да бият шута на тръмпета за иран

Пирати от 21 век, едните действат в Камерун, другите в Гибралтар...

Англия бяха пиратите от 1300-на година насам. Сега и щатите ли ще стават пирати. Новобранци.

наш танкер няма как да арестуват понеже гелосания ги нареза и си направи фабрика за амфети в краварско

Поредният пладнешки грабеж от страа на САЩ. Става интересно.

По интересното е кой и къде ще да изпълни тази лудост на краварите като завалиите са бая далеч от там а и сами на себе си са разпоредили това....

Ще пада смях като наритат говедата в оборА!!!! Тук ще ударят на такъв камък ще войната във Виетнам ще е като вечеринка сравнение с Иран!!! В Иран живеят предимно шеити а шеити живеят и в Саудитска Арабия и Ирак и Сирия представяте ли си каква каша ще стане когато всичките шеити се съберат?????щ

Толкоз голям,че чак ти лъсна русоробската простотия! Виж как удариха вилионната армия на Садам със шепа американски войници и му я разпиляха за две седмици и тогава се смей!

Те така си заминаха нашите 2 милярда за ф16 за недоказан произход парите не са преведени от Българска банка.Каракачанов една седмица не е на себе си .............

Точно на място са заминали милиардите за F-16! Неса отишли в джобовете на руски олигарси! Трябва още милиарди за да се закупят и нови ракети и още самолети за да може да се браним заедно със съюзниците си от злия гном в Крим

Оли, те парите ги взеха пък ти чакай за самолети

Nikolai Vasilev

Машо. Машо!!!!! Много си прозз,,з момче !!!! Бг е единствената страна в света платила на куп за нещо дето го няма в действителността!!!!!!

Не са отишли в руски, а в американски олигарси, все тая.

ех мурзилки , мурзилки.......така що не ревахте навремето срещу Кадафи като съдеха нашите медсестри в Либия. Сигурно щото не бяха рускини , нали ? А после окайвахте горкият Кадафи , кефите се Кимчо и аятоласите......колко сте жалки , добре че не го проумявате по понятни причини.

що се излагаш като помияр пред казан с помия

Nikolai Vasilev

Не се излага тои сие чист помиярррррр

оуууу нещо се засегнахте ли , мурзилки. Веднага изпълзяхте.........и пак същите еднотипни,заучени реплики....... Защо не сте на демонстрация пред американското посолство , давайте. Американците казаха , че ще замерят тълпата с .....ЦЕНТОВЕ. Представяш ли си......един цент почти цяла рубла , не копейка !!!

Чудя се до къде може да стигне тъпотата на един джендер и се убеждавам че е безгранична. Къде намеси сега Кадафи, провел процес в Либия за нещо извършено в Либия? Или САЩ са на целия свят и всичко е тяхно?

и 1 цент от Сорос се заслужаваш за тая простотия дето си я написал.

САЩ в качеството си на какви издадоха заповед, на кой я издадоха тази заповед и кой ще я изпълни?

Хитлер така е почнал да налага наказания на Чехословакия през 1938

Светът върви към голяма война явно. Щом една фашизирана държава вече си позволява да се разпорежда с чужда собственост на края на света нищо добро не ни очаква. Явно целта е да се провокира Иран да вземе контрамерки срещу корабите в Ормизкият проток, което пък да даде повод на ФАЩ за агресия

американските пирати нямат свършване

вече са жалки с напъните си да завладяват нефта на света,затова ще со печатат гущерите без опашка и ще чакат китай да им гигне икономиката

Брях, мама му стара!!! Един ден ще вземат да изземат ЖИПА на Боко!!!