Сашо Пенов: Необходимо е обвързване на дейността на фондовете за иновации и за научни изследвания

В България няма производствени гиганти, които да поддържат собствен научен сектор, свързан със съответния отрасъл, заяви служебният министър на образованието

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Защото само в България 30 години се налива само в БАН, без мониторинг, без реформа. От пусто в празно.

сме много над средното ниво на ЕС!

ЕС праща една бъчва със злато сега въпросът е как да се източи. Иновациите, айтито - софтуер най вече, водородната икономика, борбата с климатичните промени, зелената енергия, информационната сигурност, електронно управление и прочее са подходящи обосновки. Щото капиталовложения йок или минимални, може само с лакърдии да се мине. ЕС балъците вече доста се прекараха със селскостопанските субсидии и продължават, сега имат мерак да се прекарат с иновациите. То акъл с пари се тори че да израстне

И колко от тези 70% за научни изследвания и налични технологии са се изплатили с някакъв плод? Дори и тези с безплатно финансиране! Колко са процентите след иновациите за реализиран труд, който да е различен от ниво Нищожен? Гласувани иновации за това, гласувани иновации за иначе и накрая какво?! Под еди кой си праг и по-малко реализации спрямо гласуваните пакети с иновации и то не само за България, но и за цяла Европа. Топлофикация колко пъти вдига цените поради нуждата от повече средства за иновации? И накрая все задължения за по 200-500 млн. лева. Само за тази година с дългове над 678 млн. лева. Ужким иновации за намаляването на вредните емисии и накрая "ами то няма как там да се реализират иновации". Пък и след като никой не задължава фирмите да инвестират средствата си по тия програми за какво да се занимават с иновациите? В ЕП си скъсаха гъзовете да гласуват иновации за зелена енергия и по-лесното внасянане и поставяне на панели и перки. И резултата? 6-7 фирми се възползвали от тези програми в Цяла ЕВропа. Това е! 6-7 части лица и до там, въпреки коментарите на представителите на различните нации как час по-скоро трябва да се премине на зелена енергия.

едно време когато гърците папаха евросредства без отчет за иновация се смяташе машиниста на влака да си мие ръцете.И затова получаваше по 100 евра към заплатата си.Такива иновации ли си търсят и за тях ли плаща ЕС?

смешкото открил топлата вода! утре ще изнамери и сапуна!

кой ги говори тея глупости - точно сега излезе индекса на иновации в икономиките на ЕС - България е на пред-последно място пред Румъния.

Хайде стига вече с тия иновации! Това е едно безогледно безнаказано крадене на милиони от държавата , а резултатите са никакви!

Какви иновации ?! 12г ни ръководи идиот с телефонче !!! Съмнявам се да знае какво значи думата иновация !!!

"Иновациите" бяха дъвка за ръководителите ни по бай Тошово време, когато щяхме да ставаме Силициевата долина на СИВ, сега за евро-чиновниците ни, близки с управляващите. За жалост създаденото преди 89-та вместо да се иновира наистина, се разпродаде на безценица и изчезна в мъглата.