България е първа по смъртност от сърдечно-съдови болести

България е на първо място по смъртност вследствие на сърдечно-съдови заболявания.

Обратно в новината

Коментари - България е първа по смъртност от сърдечно-съдови болести | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Първи по болести, катастрофи, бедност, зле информирани, няма свободни медии, най-ниска продължителност на живота, най-ниска раждаемост, най-мръсни, най-стари автомобили, ние сме по-по-най!!

България е първа по смъртност от сърдечно-съдови болести, сърдечно-съдови намушквания с нож, сърдечно-съдови разстрелвания, сърдечно-съдови убийства с колите по улиците и пешеходните пътеки . "България е първа"

Хайде народе, на дефибрилаторите! 2 за 20 хиляди лева, кво му плащаш? Стентовете, клапите и пейсмейкърите свършиха! Хайде, бързай! Купуваш си безсмъртие! Гарантирано от търговците с човешката болка, надежда и страх!

#европата ни убива със скорост 10 българи на час! вече уби 2 милиона! и осакати 2 милиона! вън #европата от балканите!

Гарантирано от Генчо Начевските пътеки

Една от най-скъпо платените специалности и пътеки-кардиология и инвазивна кардиология.Безбройни Мед.центрове,много стендове,много манипулации,много профилактика,много скъпо струващи лекарства....И пак така-хората умирали...Е,питам аз резонно-как така?Касата плаща за профилактика на възрастови групи,гражданите също си плащат,клиники под път и над път..още какво се иска?Още плащане?

#Кой сега е номер едно!?

и по брадвено пистолетна сме първи

Всяка източно-европейска страна твърди, че е най-зле, че положението е критично и т.н. Самокритика.

Спомени.

преди време, беше експонирал България като инсталация, като акцента беше - тоалетна чиния.Възмутих се от дън душа.Днес обаче искам да му стисна ръката за неговата ПРОЗОРЛИВОСТ!

Поне в нещо да сме първи!

Поне смъртта е внезапна - да му мислят тези живите, които остават да се мъчат с години и аха да вземат пенсия се гътнат.

Ако поставим ТЯХ при същите условия, за същия период от време, дали няма да изчезнат?

От злоба е. Враждебността и омразата водят до инфаркти и инсулти. Ако не бъде гласувана Истанбулската конвенция, министрите от ГЕРБ и ЛГБТ шефовете са в голям риск от сърдечен пристъп.

Ще бъдът лишени от милиони.

След, като не можаха да ни наплашат с Грипа, за да си купуваме Ваксини и Лекарства, време е за Сърдечносъдовата система

Гарантирано от ОПГ ГРОБ.

дааа при бcп нямаше такива неща xaxaaaaaa

Стрес, заседнал живот, сол, захар, мазни, пържени и некачествени храни, алкохол и цигари водят до букет от комбинации като диабет, атеросклероза, хиперхолестеролемия, инсулти и инфаркти. Уви. Здравето е доста крехко нещо, но човек докато е видимо здрав изобщо не се замисля за него. Но машинката като се поизноси и се поразхлопа, тогава изведнъж започват неприятните изненади. Доста млади хора на под 50 си отиват всеки ден от инсулти и инфаркти. За все още здравите хора съветите за здравословен живот с малко стрес и повече движение звучи банално и досадно. Но за попреживелите вече това-онова тези неща звучат съвсем различно и имат много дълбок и важен смисъл.

Съжалявам, но от всички изброени фактори, решаващ е натрупването на вреден стрес в организма на човека. На 2то място е храненето с некачествени хранителни стоки, а всички останали фактори са спомагателни и не винаги отключват сърдечносъдови заболявания. Прабаба ми по бащина линия почина на 98 години , с всичките си зъби в устата и си пийваше по 1 чашка- 30 гр. ракийка, по 1 път седмично. Вършеше цялата домакинска работа, въпреки, че беше прегърбена на буквата Г, и то я вършеше много бързо, но БЕЗ НИКАКЪВ ВРЕДЕН СТРЕС от рода на този, който изпитваме в големите градове- страхът човек да не закъснее за работа, транспорт, ангажименти, всякакви грижи и т.н., и живееше в малко селце.

Кафе и цигари.

на първо място в европа? в света? в галактиката? ...в безмозъчната тиква на "Виктор Стефанов"???

ВМЕСТО ДА УЗАКОНЯВАТЕ ДЕВИАЦИИТЕ СРЕД ОБЩЕСТВОТО ЧРЕЗ ИК, ОБЪРНЕТЕ ВНИМАНИЕ НА ПРЕВЕНЦИЯТА И ЛЕКУВАНЕТО НА СЪРДЕЧНОСЪДОВИТЕ ЗАБОЛЯВАНИЯ СРЕД БЪЛГАРСКОТО ОБЩЕСТВО! Защо да се дават максимални права на глбти, след като е по-резонно да се дадат такива права на друга група болни лица- от сърдечносъдови заболявания?

Сърдечносъдови се пише слято!