Сърбия връща българските фамилни имена в Западните покрайнини

Националното ни малцинство вече ще може да ползва женски фамилни имена според българския правопис

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Така се прави. Така се градят мостове и се създават добри отношения между съседи. Православни съседи! Съседи, които трябва да се подкрепят в тия времена на етническо противопоставяне.

"Великите" сръби да не се занимават с имената на българите в тези исконни БЪЛГАРСКИ ЗЕМИ, а направо да върнат на България всички ЗЕМИ БЪЛГАРСКИ, които не са техни. А самите ХОРА БЪЛГАРСКИ САМИ ЩЕ СИ ОПРАВЯТ ИМЕНАТА.

Ако е вярно ,все пак благодарим

Сега ще преброим колко се имат за българи и колко се пишат на приказки такива, ама ако може да го крият пред сърбите.

Тук вече не го прилагат това правило... Една известна актриса гледам била еди коя си Макариев. Не Макариева както е нормално.

Заради ЕС са готови на всичко.

Бе, я направо - "Западните покрайнини", да връща.

Между другото, от всичко, което й бяха дали на Сърбия, за да е велика Югославия, само нашето не е върнала към момента. Накараха ги да дадат Косово на албанците, а нашите не върнаха.

Явно, нас ни мразят повече и от Сърбия. "Отговорните" "фактори" - тъмните сили под прикритие на "велики".

То ако ни върне нашето до Ниш и Войводина на унгарците, ми то ще остане само Београдския пашалък.

А в Македония кога ще премахнат "ски" окончанието на фамилните имена, та да станат отново български?

И на това ще му дойде деня, не се притестявай!!!

Че то "-ски" и "-ска" са си български оканчания на фамилни имена от време оно,за Раковски да сте чували и това е само един пример който първи ми изниква в съзнанието а има още много!

Глупости, след 140 години тежка асимилация, терор, изселване, тормоз, убийства, пропаганда и агитация за Велика Сърбия, за правите срби, за бугарите татари и монголи, пренебрежение и презрение, затвор и т.н.... на кой му дреме, че двуличните сърби днес благосклонно са позволили български окончания на имената, с цел затваряне на някоя точка от главите за приемането в ЕС..

като върне и личните имена на българската диаспора там;)

И аз искам да се задължават тези окончания, като е български гражданин трябва да е така а не като например Местан, Доган, Карадайъ, пъка ако не искат да се напътят към юг

Не името прави човека , а човека името така че това е най безинтересното нещо дето ще направят.....под натиска на някакви евродебили

В отстояване на българсдките интереси....

Да връщаме ли турските имена?