Сърбия: Наши военни не може да бъдат свързвани с падането на българския МиГ-29

В тактическото учение с бойни стрелби "Шабла 2021" участват и формирования на съседите ни

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Как може сърбите изобщо да коментират глупости. Каква ракета Нева, като участват само със самолети?

явно не само самолети е имало там.

Когато търсиш под вола теле, даже и да нямата такова ти го откриваш. С празни приказки.

Съвсем скоро очакваме разузнавателни данни, че с голяма вероятност сигурно руснаците са го свалили и затова нови санкции за Русия. На по-късен етап ще се установи пак с голяма вероятност на достоверност, че лично Путин е наредил да свалят самолета и наново още нови санкции. По късно ще намерят и двама туристи от Русия в района на Шабла които ще ги обявят за шпиони с голяма вероятност и наново санкции. Е разбира се всичко това по-горе без доказателства но пък е с голяма вероятност което стига за единодушно решение за санкции.

Аз видях Лавров да тича по пясъка.

Едно време в казармата който се гръмнеше или пострадаше и веднага отиваха при него с 20 документа, за инструктажи за безопасност и т.н. И ако подпише всичко чинно без въпроси следва веднага уволнение, прибиране у дома си, че и застраховка получаваха. Който откажеше си изкарваше до последно службата ако ще и 6 месеца в болница да се налагаше да го държат. Но така е във всички военни структури, видяхме го и при сбъркания адрес на американските военни как бързо са се прибрали в базата и всички мълчат а знаят кой къде е бил имат и камери на униформите.

Нева - 6 м , 72 кг осколки. Една осколка в самолет прави дупка 20х20 см. Но за да се изстреля е нужна пускова установка с по 4х, камионите не са пригодени за стрелба от този клас, стари са. Освен пускова е нужна антена огромна и всичко щеше да се отрази на нашите радари. Ако е изстреляна, направено е отдалече. Обхвата и е до 20 км. Сърбите и НАТО са били заедно с бг, как ще стане...от брега е възможно Шабла, там редовно се изстрелват на учение Нева. Не е възможно. От там е бил наблюдателната база. Самолета е бил на 10 мили. Дошла е от морето от кораб. И как е разбрал, че е Нева?? По осколките , останките от самата ракета?? Нали не са изкарали нищо от морето навън... Може да греша. Но е удар и то от ракета, но незнам от кого. Нали има много кораби на Русия в Черно море, те къде са разположени?? Далече ли са или вече са далече. Вижте изказванията на Путин същият ден срещу НАТО. Вие сте следователите.

не е необходимо самолета да лети ниско.

Майор Терзиев - вечно ти чисто и синьо небе там горе! Какъв идиот трябва да си, че да предположиш версията някой от полигон "Шабла" да е изстрелял ракета от ЗРК, която да е поразила самолета на майора?!?!? Нощ, много публика - военни, цивилни. Някой да е казал или написал, че по това време е видял пуск на ракета от полигона? Те, ракетите от въпросните ЗРК на полигона имат две особенности - не можеш да си донесеш някоя, к която да планираш съботаж и не можеш да я изстреляш нощем, без никой да види!!! Има много заинтересовани, дето не биха били съгласни да се потули такава версия - примерно колегите на Терзиев. Да си мълчат и утре и тях да гръмнат за някаква си там политическа кауза:) Безказармените тъпоъгълници и вкякаква друга паплач с политически интереси от подобни версии - като как си го представяте колегите на Терзиев да пропуснат да се намесят? Престанете с простащините! Отдавна е измислен алгоритъма за действие при подобни произшествия - показания от командния състав на стрелбите, от радарните специалисти, от техническия персонал на изтребителя, от лекаря. Между другото - 100% са преброили и боекомплекта на ЗРК. Накрая - отломките от самолета /дано ги извадят по-бързо/ се изследват за вещества от евентуален взрив и поражение от осколки. Състоянието на втората ракета!!! Специалисти се произнасят, прокуратурата дава становище и поради факта, че има смъртен случай се гледа дело в съда. Тролещите - точно в съда е мястото да си представите идеите какво, как и защо се е случило. Съдебния състав ще ви изслуша, вЕрвайте ми!!! И престанете с простащините - пилота не го заслужава. Той е военен. Работата му е да получава задачи и да ги изпълнява. Както изпълни последната. Ама мишената падала без парашут, ама било нощ!!! Утре крилатите ракети, изстреляни по българска територия с парашути ли ще падат? На 5000м. над морето ли ще летят? С указателни светлини за посоката на движение, може би!!! Що не си наложите волята поне веднъж да мислите като мъже?!?!?!?!? Независимо от условията, истинските войници изпълняват задачите си.

Че самолетът е взривен, няма никакво съмнение! Възпламенила се е втората ракета , която или не е излетяла нормално или е умишлено повредена! Останалото е мълчание!

Самолета не е взрвивен. Опитват се да ни баламосват че е стрелял с ракета, което май не е така. Стрелбата с с ракета по мишена се прави от десетина километра и ако има проблем то наистина може да дойде от ракетите ако има дефектна такава. И при стрелба с ракети това че мишената е със скъсан парашут не е проблем. Проблем е ако стрелбата е с оръдие, защото се стреля от дистанция под 1 километър. И идиотите са го пратили да стреля по мишената без да му кажат че парашута и е скъсан и трябва да се прекрати стрелбата . А пилота е захапал мишената с оръдието и тя е слязла много ниско докато я е гърмял и просто при тая скорост не е имало как да излезе от пикиране защото всичко става за секунди. Те сефте ен правят такива изцепки - преди години щяха дака да затрият сегашния нипрезидент защото някой идиот беше решил да спестят от мишени и го бяха накарали да стреля с ракета без да му пускат мишена. Да ама ракетата се беше побъркала защото не вижда цел и беше обърнала на 180 градуса и го беше подгонила. Добре че е имал рефлекс и най вече късмет та е успял да и избяга иначе сега щяхме да имаме още един изтребител по- малко.

Е как така сърбите отричат каквото и да е участие, а де факто това са СЪВМЕСТНИ учиния?!?!? КОЙ Е РАЗРЕШИЛ СЪВМЕСТНО УЧЕНИЕ МЕЖДУ ВВС НА СЪРБИЯ / РУСИЯ/ И БЪЛГАРИЯ/ НАТО/????? ЗАКОННО ЛИ Е ТОВА И ЗАЩО СЕ КРИЕ РАЗРЕШАВАЩИЯТ, КОЙТО НЕ ПОЕМА НИКАКВА ОТГОВОРНОСТ??? КОЙ Е ТОЙ???

Човек - ти си завършен идиот! Според законодателството на Р.България чужди военни с въоръжението им се допускат на наша територия или в нашето въздушно пространство или в нашите териториални води единствено и само с акт на Народното събрание. Иди там да търсиш отговора на въпроса си и не цапай форума с простотиите си!!!

И къде е актът на Народното събрание?????? 45 -тото ли?????

Като не знаеш че Сърбия си има Индивидуален план за партньорство с НАТО (IPAP).

Се под вола теле се търси. Невата е 5-6 метрова ракета, като излети и оставя ОГРОМНА термична следа, всеки спътник ще я засече като маяк, а по време на това учение, поне 3-4 страни са наблювали чрез спътниците си зоната… ако имаше нещо такова, руснаците вече да са го показали в Раша Тудей, със снимки, филмчета и всякакъв доказателствен материал… да не забравяме, че и МиГ-а, и Невата са техни оръжия…

Пилотът е трябвало да се издъни с поразяването на целта - от което да последват изводи за БА, но той не го е допуснал- с цената на живота си...

Щом се стигна да опровергават Глигор Конспирацията - ОФИЦИАЛНО, смятай на какво ниво са им отношенията...

Свален е. Нарочно, без да искат, все тая - не е както се опитват да го изкарат. Прекалено много глупости слушахме, всички се държат странно. Станало е гаф. Въпросът е, какво да измислят, как точно да го представят.

Съюзниците ни от НАТО - САЩ могат да предоставят много точни сателитни снимки от района по време на инцидента. Ако е имало ракета (без да спекулираме дали е сръбска, руска, наша или на някой съюзник) то тя може да се види. Има и други данни (радарни, инфрачервено наблюдение). Странно е защо си траят. Ако самолета е ударен от руска ракета (или сръбска, а зад Сърбия твърдо стои Русия) това ще е casus belli за започване на война, която ще ескалира много бързо между двете супер сили. А никой няма интерес от това, особено когато понесената щета е от слаба държава като нас.

Като снимките от малайзийския Боинг над Украйна? Ама не са. Така че....

АЗ ПИТАМ: ЩО ДИРЯТ СРЪБСКИ ВВС И ЧАСТИ В УЧЕНИЕ ЗАЕДНО С НАТОВСКА ДЪРЖАВА - НИЕ??? ОТКОГА НАТО УПРАВЛАВА СРЪБСКО УЧЕНИЕ??? ТОВА ЗАКОННО ЛИ Е???? МИСЛЯ, ЧЕ НЕ. ЗАТОВА И НАТО НЕ НИ ОКАЗВАТ ПОМОЩ. УЧЕНИЕТО Е С ВИСШЕ РАЗРЕШЕНИЕ НА НАЙ- НАЙ- НАЙ ВИСШЕСТОЯЩИЯ У НАС!!!! НЕ ГО КРИЙТЕ!!!!

Съюзниците ни / НАТО/ НЕ УЧАСТВАТ В СЪВМЕСТНИ УЧЕНИЯ СЪС СЪРБИЯ / РУСИЯ/!!! ЗАЩО ЧАК СЕГА ГИ ТЪРСИТЕ??? КОЙ РАЗРЕШИ ТИЯ НЕМИСЛИМО ОБЩИ УЧЕНИЯ?!???

Тн "журналист" Григор Лилов! Страхотна идея, сръбското министерство на отбраната сега ще те съди за разпространение на невярна информация в медиите!