44 жертви на наводненията в Сърбия и Босна (обновена)

Сърбия се готви за нова вълна от наводнения, въпреки че валежите намаляват. Подсилват се диги. Вече над 20 000 души са евакуирани. Десетки хора са загинали.

Обратно в новината

Коментари - 44 жертви на наводненията в Сърбия и Босна (обновена) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това ако се случи у нас не ми се и мисли.... жертвите ще са в пъти повече... нашите властимащи при лек снеговалеж изпадат в невъзможност да реагират камо ли при бедствие...

123

Славяните ги застига каквото заслужават.Ние,българите,се дистанцираме от тази славянска пасмина,и некачествен материал.Пирати от всички страни-съединявайте се.

природата те е ударила, както заслужаваш...Жалкото е, че ти не страдаш, а само хората около теб

Сърбите са мръсно и неблагодарно племе. След съединеието не друг а Шумадийците ни нападнаха. Нашите войски спасиха Тито и партизаните му да не ги изколят изтеглящите се немци, после ни забиха нож и откраднаха Макдеония. Сега прещаме помощ, те недеоволни. Вие да сте чули Сърбите да са пратили нещо на нас, я за село Бисер, я за друго. Не са дали и един гвоздей. За това да си съберат хората и обратно в България. Да ги спасява Пути.

осъзнайте се като пишете кой помогнал, колко помогнал, на кого са благодарили повече, на кого по-малко! Хората там се чудят как да се избавят от тази природна стихия, хиляди доброволци помагат. Такава трагедия е там, такъв ужас, че не ми остава нищо друго освен да се моля да се свърши по-скоро лошото!

Осъзнавам се чудесно как определени сръбски кретени плюят на българската помощ, сякаш е помощ насила от прокажени, а се радвам на обикновените хора от Ягодина, които казаха по ТВ, че без българите са били загубени. И за протокола - аз от сърбите лошо лично не съм видял, но и между тях има доста мизерни "елементи"

не си за вярване, направо незнам що за човек си...

A ние тръгваме след няколко дни с кола до Загреб. Някой има ли инфо, дали е безопасно?

Съветвам да отложите.

Всички пътища са проходими, даже и в Сърбия! Тръгнете спокойни, но ако иска те можете да се обадите на бг посолство в съотвената държава. Лек път!

Пропусната ли е благодарност на Русия, или дир-а си я е икономисал? ЕС и Русия? Европейската комисия съобщи, че задейства механизма за гражданска защита в подкрепа на Сърбия и Босна и Херцеговина заради наводненията в района. ЕК отбелязва, че за Сърбия са били предложени три противопожарни автомобила с водни помпи, 11 помпи, две спасителни моторни лодки от България, както и екип от 26 наши специалисти. Германия също е предоставила помпи с голям дебит и 18 служители на гражданската защита. На помощ са се притекли още Австрия и Словения. Руското министерство за извънредни ситуации изпрати в Сърбия самолет с хуманитарна помощ за пострадалите от наводненията, предаде ИТАР-ТАСС. На борда са натоварени хранителни продукти, оборудване, генератори, моторни лодки, водолазни костюми и специална техника за спасителни операции. Тази сутрин в Ниш кацна друг руски самолет със 70-членен спасителен екип. За преодоляване на последствията от наводненията в Сърбия са привлечени и специалисти от Руско-сръбския хуманитарен център в град Ниш.

Дано Аллах пощади мюсюлманите .

Що бе шабане, християните не са ли хора ??? Нали в момента християни спасяват и християни, и мюсюлмани???

В момента Аллах вали на друго място, при него е суша... Така че карай на Дева Мария за в Сърбия.. Или по друг начин казано, не бъди тъпир не говори по време на бедствия за религии, фирми и страни, че заради такива глупости сме на това дередже човечеството. Не знам какво си чел и кой ти е пълнил в главата, ни дори в религиите всички хора са равни и важни.

130 млн. Русия изпрати 70 спасители, а малка 7 млн. България - 28 спасители. Лошо няма, обаче в устата и пресата на комшиите само братска Русия се споменава. За България нищо...

Все пак ние сме им съседи, не руснаците.

"Сръбският премиер благодари специално на правителствата на Русия, България, Словения и Германия за помощта, която са оказали в тази трудна ситуация за страната му." Та мисълта ми е къде четеш, какво четеш, както и да е ...

Чета RTS и B92 и всички клипове в youtube , сортирани по брой показвания от последната седмица за наводненията в Сърбия. Хиляди србски благодарности за братята руси, за нас нищо или най-много 1-2 мнения Дал съм в търсачката на Радио ТВ Сърбия и Б92 bugar, bugari, бугариja, бугари... Па нема нищо...

Освен това не виждам никъде каква помощ е оказал братския на сърбите гръцки народ. Защото в сръбските форуми и гърци и сърби се кълнат във вечна православна братска дружба и съставят какви ли не планове за взаимно господство на Балканите, а сега нещо гърците никакви ги няма в нужда...

Няма значение. В такива случаи възгледът е: "Прави добро и го хвърли зад гърба си." Просто трябва да се помага, без значение от благодарността. Хората в момента са толкова ошашавени, че и да се сетят за благодарност е невъзможно. Но не бива да се въздържаме да сме щедри на помощ в такива моменти, даже и отношението на тези, на които се помага, да е резервирано.

Прав си, съгласен съм ,но е малко обидно да прочетеш сръбско мнение, че България им е помогнала насила и по задължение, заради договор на Сърбия с ЕС , а братята руси са се притекли безрезервно, та затова на бугарите не им се брои помощта

къде свари да прочетеш сръбската преса ми е чудно

по-горе съм описал подробно къде! Пробвай и ти

123

"Сърбия доказа че е една велика държава..." Велика държава - велики наводнения...Не е като при нас, само две-три села под водата! Абе само сърбите и руснаците са хора!Да живее висшата православно-старостилна раса!

И пет метра да стиге водата, Раде Йорович, пак ще запее "Село мойе, лепше от Парижа" а после, и "Чича пече рАкию". Весна Змиянац ще поеме "Ори Миле, ал дубоко" и "Три ливаде, три ливаде, нигде лада нема " Пала "Москвичо",и гасс, да ги чуя!