Съпругът на пропадналата в шахта бременна: Има две виновни страни, ще си търсим правата в съда

При процедирането ще следим да бъде максималното за наложените санкции на всеки собственик, коментира Галина Карамишева, експерт по контрол по строителството

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Правилно , трябва да се съди собственик, община и прочие до дупка. Въпросът е принципен.

ама какви права ще си търси в съда бе. Бляла някъде и паднала в шахтата, която е точно най-вдясно на улицата. Да е гледала къде ходи. Малко ожулвания няма опасност за бебето какво има да жалят? Претърпени болки и страдания ще им присъдят 2 3 хиляди лева след 3 години и затова ли е борбата? Ако си беше гледала в краката и внимавала къде стъпва това нямаше да се случи. Тука не се и знае кой каква вина носи. Столична община е длъжна да осигурява безопасното движение на хората по тротоарите. Собственика на сградата да я поддържа в безопасно състояние, ама имало някакво момче което нещо ровило по капака може да го е разместило и то да е виновно и т.н. сложна работа. Тука ще спечелят само адвокатите ...

Стига С тоя селски манталитет- да си гледала,да си слушала,да си внимавала,... Има си закони и който не спазва или не върши работата, за която му се плаща, ще плаща той

Що не си гледате в краката като ходите. Не сте на къра. И спрете вече да прескачате трамвайните линии. Не бие ток!!!!

Да ги съди за морални щети. От два дни по всички платформи хората се бъзикат с тоя рогоносец

Живял 5 години в Цивилизацията и констатирал, че хората не падат в шахтите. Тоест, че цивилозавоните хора там имат грижа и отговорност за здравето и цялостта си. Сега трябва сам да си отговори защо в Кочината е точно обратното.

Така ще е при промяната. Пълна анархия и безхаберие. На никой не му пука. Свиквайте

За да искара пари в съда - трябва да да се докаже че има нанесени вреди. Жена му е исписана с охлузено бедро, и сега той не може пълноценно да консумира брака защото нея я боли охлузеното бедро. Така че това са вредите му - охлузено бедро, непълноценен брак, и уплаха при падането на жена и най-вече на него. Едва ли ще му дадат повече от 10000 лева, по скоро 200-300 лева. Късмет при съденето.

Ако бяхте Вие или Ваш близък? Дупки много , внимавайте за какво пледирте! Само психическата травма е повече от достатъчно!

Фактът, че е претърпяла психическа вреда и то в състояние на бременност, когато детето и може да бъде увредено от подобни своеволия... Вашето мнение ми напомня нешо, което преживях това лято. Колата ни беше увредена от опит да бъде проникнато в нея или да бъде открадната. Когато закарахме колата до полицията, не направиха нищо. Казаха ни, че нищо ни нямало, защото колата не била открадната или стъклата не били счупени. Да, но колата ни е материално увредена! След безкрай разправии, заплашвания и имейли до Областната полиция, успях да получа служебна бележка, за да представя пред застрахователя. Комуникацията през вайбер с разни типове, говорещи ми на ей, ти и т.н.... Дори снимките на щетите трябваше да правя сама, не взеха пръстови отпечатъци. Недалеч от мястото ми казаха, че имат камера, но никой не се е занимавал да гледа. ЗАЩОТО полицията продължаваше да твърди, че ни нямало нищо, а рова освен всичко останало не е тяхна компетенция, а на съда! Нека хората си търсят правата.Едва тогава ше имаме държава

А собствениците нямат ли права, те може да не искат да оправят разни шахти, това си им е конституционно право. В крайна сметка "всеки сам си решава". Тази двойка са фашисти, който искат да забогатеят от едни съвестни граждани. Аз подкрепям собствениците и се обявявам за антишахтър.

Права имат ... но това да не поддържаш собствеността си , така че да е опасна за всички не е право ... това е задължение !

Опитай да си упражниш това право да не ремонтираш в западна европа в държава по твой избор.

Шахтата е на улицата - да я зазидат, щом не искат да я поддържат.

Адвокатите на Виваком ще го схрускат за закуска!

Само не мога да разбера, как се пада случайно в полуотворена шахта, в самия край на тротоара, залепена до стената на сградата! Да кажем, жената не видяла, а мъжът й къде гледа? Или тук има умишлено деяние от ищеца с цел солидно обезщетение!

Кво чудно има, шахтата е била затворена, като се стъпи отгоре пропада. и точно тва виждаш на снимката

Не се мъчи да разбереш, няма да можеш. И не защото не е възможно да се разбере, а защото си ТЪП.

Вероятно е била покрита със сняг. Вчера Сутринта всичко беше покрито.

Нещо от тъпата даскалица ?!

"...При процедирането ще следим да бъде максималното за наложените санкции на всеки собственик." Госпожо, тези неща не се решават със следене, а с преценка на обстоятелствата, вината, вредите и куп други неща. Моля, не бъдете популисти и не обещавайте винаги най-привлекателното за народа!

Какви са тези "английски дворове", които се появяват последните дни из медиите?

Значи, ако собственикът иска да си ползва имота - не може, защото тротоарът е общинска собственост. Но ако се търси отговорност за пострадал на тротоара - това е частен имот. Егати йезуитските номера

Ко рече? Как се пречи на собственика да ползва имота ще ни осветлите ли?

Ако е частен имот, собственика ще може да си го огради за да не му ходят по имота. Но никой от общината няма да му разреши

е общинска собственост.

Хиените усетиха миризимата на кръв

Трябва да докаже вреди. Ако жената е жива и без траини последици, и ако детето е ок - нищо няма да вземе - най много 10000 лева да вземе за уплаха. Пожелавам му късмет...

е, де Като падне някой твой близък в дупка, вероятно ще си промениш внението. Щото тук - дупка до дупка, къде не толкова опасни, къде опасни. Кога най-после ще спрем да се измъкваме от отговорност? Защо инспекторите вместо да са по пътищата и улиците са по канцелариите?

Мангалчето де го изпържи тока отговорност? Или мангасарите може да мрат.

ами ко да ти кажа - народът си е казал - видиш ли мангал - удари му два шамара!. ако вместо да ходят да го дърпат - му ги бяха набили - сега щеше да е живо. ако бащата не бе хванал и "заземил" чивето - немаше да има фатален изход.а с шамарите щяха да прекъснат контакта с тока.

Глупав човек. Иди запали свещ в църквата, че Бог е опазил жена ти и детето ти, СЛед това си подготви емиграцията от тази кочина.

Че е “цъкаля фейса” докато върви по улицата !всеки ден ги гледам такива оФци!

на съществата в България отново за малко да причини трагедия. Тези "собственици" какви ли маски са си сложили в чужбина, че да не разпознаят хората там алчната им е ...престъпна природа.

В Англия също има английски дворове.

Според мен виновните страни са 3. Само не се знае към Купертино или към Маунтин Вю да се насочат обвиненията.

Задължително трябва да си търси правата, не е сигурно, че ще има някакъв ефект, но трябва да ги съди. След като мъжът е живял в Канада и Нидерландия, то трябва да знае, че място за сравнение не може да има, там наистина се упражнява контрол и то стриктен. В тази връзка предполагам са се убедили и двамата, че най-добре да се върнат в някоя от тези държави, за да осигурят спокоен живот на себе си и бъдещето си дете.

да не се изчисти от нечовеците? Какво и е, че да е заслужила такива собственици и такива общинари?

Кой си ги избира тези общинари и кой трябва да упражнява контрол? Реторичен ви е въпросът. Никой нищо не го интересува, докато не стане белята. А след това просто се имитира дейност, за да се замаже положението.

Избрала ги е?

Бебето добре ли?????

Бас държа че няма да има глобени

Кой нормален човек освен децата стъпва по капаци???

какво е нормално....

А кой нормален може да оцелее в София?!