Дипломат: Да не сбъркаме, руските олигарси не са еднакви

Наближава поставения от Конгреса на САЩ срок за представяне на пълен списък на руските олигарси, приближени до Владимир Путин.

Обратно в новината

Коментари - Дипломат: Да не сбъркаме, руските олигарси не са еднакви | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

DRUGARI YUDEO-4IFUTIZATORI

Първото, което е направил Путин, когато беше избран, разграничи бизнес и власт. На олигарсите подобни на Березовски достъп до Кремъл е бил отрязан. Впрочем, Березовски не си взе на сериозно Путин и дори се заканвал, че ще го отстрани физически. До такава степен не допускал този важен държавен обрат. Но Путин го направи.

Има два вида олигарси в Русия и в БЪЛГАРИЯ.Това са нашите и другите.Примери наши, тоест на власта Пеевски,Домусчиев,Лукойл ,Гергов и много други даже и политици.А другите тоест опозиция,които вадат керливите ризи на властта,Иво Прокопиев,Огнян Дойнов и още един двама,те даже са обвиняеми защото им пречат,както пречиха и опозицията извън парламента.Ама има нещо гнило в изборите,че те не влязоха и по-точно МАНИПОЛАЦИЯ.Не вярвам че този наш народ не иска да види истинска опозиция в парламента.

САЩ за учудване (уж, била демократичната държава) използва сталински драконовски средства (цел оправдава средства) и ще внесе в списъка не само олигарси, но и членове на семействата им, роднини и хора, които имат приятелски отношения и едва ли не тези, които с тях са се здрависвали. Успокоително е обаче, че за сега няма да ги разстрелват.

"България е пример, как САщ и ЕС подкрепят бившите комунисти, комсомолци и олигарсите в България, както подкрепяха и ръководеха съветските комунисти в Русия при Елцин- носейки смърт от глад и мизерия на милиони руснаци. А най- отвратителното е, че САЩ, Англия и страни от ЕС са създали офшорни зони за да обслужват, откраднатите, от комунистите и техните олигарси, пари на народа.( инфо разкритията за офшорките) Путин изтласка крадливите комунисти и олигарсите им далеч от властта. Затова 80 % от руснаците са за Путин."

Истласка ги в икономиката, където има кво да се краде! В Политиката "Денег нет"! Затова 80% поддържат Путин, щото са в политиката, макар и гладни и боси, ама с власт!

"Путин остави олигарсите дето по времето на Елцини американските му съветници окрадоха парите на руснаците сега да се страхуват, че САЩ ще им конфискуват парите в офшорните зони. И те затова сега се пробват да плюят по Путин, както им наредят господарите от САЩ. Но руснаците знаят, че няма ли го Путин, пак ще им ограбят парите като при Елцин и ще ги оставят да умират от глад и мизерия като през 90-те. Руснаците знаят, че санкциите на САЩ срещу Русия и Путин не са страшни, в сравнение с глада и мизерията по времето на Елцин и американските му съветници."

Правилно. Едните олигарси са дъртите комунисти, а другите техните чавета...

България е пример, как Америка и ЕС подържат бившите комунисти, комсомолци и наследниците им в България. В Русия Путин успя да изтласка бившите крадливи комунисти извън политиката.

Така е, изтласка ги в икономиката да крадат, в политиката няма какво да се краде! Евала на Путин, ашколсун!

За руските не ме интересува, но българските са досущ еднакви - Банев, Гергов, Тиквата, Цацата, Диневи, Домусчиев, Мустака, Тимаджии, Бенчев - всички са изрядни русофили. И как няма, като гнусната ръка на кремъл им ги е назначила на тези постове! И на всичко отгоре имат наглостта да лъжат народа, че "демокрацията" била виновна! Смятайте какво имат в кратуните 80% от населението, че да си ги харесват и търпят тия :)

"България е пример, как САщ и ЕС подкрепят бившите комунисти, комсомолци и олигарсите в България, както подкрепяха и ръководеха съветските комунисти в Русия при Елцин- носейки смърт от глад и мизерия на милиони руснаци. Дори САЩ и ЕС са създали офшорни зони за да обслужват, откраднатите от комунистите пари на народа. Путин изтласка крадливите комунисти и олигарсите им далеч от властта. Затова 80 % от руснаците са за Путин."

Много добра снимка на Злото

САЩ нямат полза от силна и демократична Русия, те нямат полза от съществуването и.... ТА тези приказки са дето ТРЪМП каза shit...

В тази проклета България да разсъждаваме трезво Кво ги боли хамериканците за демокрацията и благоденствието на Русия и Украина. Борбата е кой ще управлява ресурсите на тези територий. Парите не са важни те парите си ги печатат ама ресурси не могат да си напечатат

Такава ли е директовата от руското посолство? "... тази проклета България ..." Знаех си, че руснаците и техните рубладжии тук са ни проклели и постоянно ни тормозят, но ето че започват и да го пишат

Едно е сигурно: руските олигарси все някак си ще се оправят, но мизерният руски народ - никога!

Не казвай никога

Разбира се че ще трябва да си пазим потенциалните лакеи и предатели.Та нали така управляваме света!

За огромно съжаление ЩАТИТЕ не управляват Света, инак той щеше да е едно много по-добро място за живот.

По всичко изглежда, че Тръмп прави услуга на Путин. 1) Санкциите на запад може да засегнат само активите на олигарсите, които не са в Русия; 2) За да си защитят парите/активите тези олигарси трябва да ги върнат в Русия и/или да ги прехвърлят в Китай, Индия, Бразилия и т.н.. Путин удължи срока, в който олигарсите могат да си върнат парите в Русия. Като резултат се случва: 1) Капитали изтичат от САЩ и ЕУ (от вторите повече) и се връщат основно към Русия след това Китай и т.н. държави на които не им дреме за САЩ. Очевидно е кой печели. 2) Олигарсите вече са пряко зависими от Путин, защото само в Русия и приятелските и държави могат да скрият богатството си. Така позицията на Путин се бетонира. На пръв поглед изглежда сякаш това са "санкции", но реално изглежда, че някой е решил да направи голяма услуга на Путин, като му помогне да овладее непокроните олигарси, които източват ресурси от Русия навън....

действа изцяло в интерес на рашия и срещу интересите на Западния Свят - напусна Тихоокеанското търговско споразумение, негативни изказвания срещу ЕС и НАТО, развали отношенията с Иран, изостря нещата в Близкия изток и като резултат цената на петрола от $40/барел стана близо $70/барел ???

Глупост.олигарсите не били еднакви.се еднакви са.

всеки ден свинския писък става по-силен и по-силен. От студеното време ли е, от много демокрация ли ... Много пари наливат в нашите псевдо журналисти да се излива постоянно тази помия върху народа..

руските олигарси не са еднакви, но си приличат по едно нещо. 95% от тях не са русские!

....трайчо въшливо русофилистично джудже бегом в смрадливата кочина мужикия и там си живей свободно като смрадлива путлериска гнида!!!

Всъщност новите санкции работят за РФ. Време е да се създадат условия и предпоставки вътре в РФ, за промяна на наложения от "прозападните либерали" през 90-те години финансово-икономически модел, който пречи на руснаците да се развиват.

Преди 200 години Екатерин им каза ,че за развитието им пречи простотията и лошите пътища . А ти май откри още нещо ? Значи са обречени !

Всичко е в ръцете им, още повече, че и външната ситуация предполага отхвърляне на иконом. робство, което западът наложи на РФ след 1991г. Ако някой е обречен, то това е актуалният икономически модел в цял свят, базиран на долара като единствена световна валута без реално покритие!

И това е грешно твърдение което показва ясно двойния стандарт на американците.Те буквално си затваряха очите за това което ставаше по времето на Елцин.Както те също постлаха пътеката пред Путин за да дойде на власт.Тези процеси със идването на власт се контролират строго от евреите и нищо не става случайно.Така че не нас тези притчи.

"Да не сбъркаме, руските олигарси не са еднакви" Те и в тоалетната фекалиите са различни, но си остават такива.... ;}

Има една основна причина олигарсите да не искат да се врънат те или парите си в Русия и това е че те са придобити с незакони средства.

Българите ненавиждат американските агресори и винаги са на страната на руския народ - освободител на БГ

България мрази Русия! Русия е враг на България! Винаги със САЩ! Никога с Русия!

Един хубав руски отговор е да се затвори краткия северен морски път за страните, които са враждебно настроени към РФ. Танкерите на САЩ например, с природен газ от Русия, да минават през Суецкия канал и Индийския океан.

Имаш предвид танкерите с газ от САЩ за Катар ? Умен си като руснак !

Абе, в така обичаната ви пРоссия има ли поне 100 българина? По време на изборите в могучая се регистрирват има няма 50 човека. Що така никой не иска при великия ви пурин?

Руснаците няколко пъти обявиха, че ще отговорят на простотиите на говедата подобаващо. Впрочем, целия свят помни как 755 говеда се тътреха към самолетите и останаха без работа преди няколко месеца, изгонени от Путин.

Те американците точно това искат, простите руснаци да им отговорят подобаващо, та да се потопят още по надълбоко в говната. Лошото е когато стигнат до носа ха ха. Сякаш съм го гледал този филм, а? И СССР почина.

Ало маймуната, преди великана Путин, да изгони говедата от великата Русия, всички официални документи, визи, делови и лични въпроси, бяха решавани от тези ... говеда за месец. Просташината на Путин докара до там нещата с изгонването на говедата от Русия, че сега баш богаташи и олигарси барабар с хората, които имат роднини в САЩ.... чакат по 3 или 4 месеца пред вратите на съкратените от Путкин американски служби ..... останали само в Москва. Ако тъпата ти маймунска глава мож да разбере, какво съм ти написал добре ако не, яж шумата по клоните!!!!!

Българите мразят стогодишния си поробител русия. Трябва да изгоним Лукойл от България и с това да се отчетем пред света за събарянето на империята на злото. Ще си хапвам пуканки когато Велика Украйна, Беларус, Казахстан, Монголия и Китай се обединят за да затрият веднъж завинаги руската кочина.

Българите, при това - милиони българи, си живеят мирно и тихо на територията на Руската Федерация. А помаците в България се правят на българи и лаят по Русия.

кви милиони българи на територията на руската кочина, бе кретен:))))) милиони лайна имаш в кухата си грозна кофа!

Понеже, виждам, че можеш да пишеш да те питам: на вас маймуните не ви ли дават с бананите за вечеря и хапчета против шизофренията??? То психиатричните отклонения при някои примати са голями ама при теб нямат граници!!! Ти знаеш ли, че в твойта прекрасна Русия няма и желаещ мигрант да чака на границата, а ти недо... клатен мамун, прати милиони българи в тази кочина.... пиий си хапчетата редовно, изяж си банана и се качвай на клона!!!!!!

След тази авантюра ако Путин реши да предяви за осребряване ценните книжа на САЩ, които са закупени от същите тези олигарси?

Духа го , както винаги

Тц..не може да ги "предяви"....образовай се преди да плещиш тъпотии!:)

Колкото и да опитват да вкарат русия в правия път няма да стане. Тези хора, ако мога така да ги нарека, се нуждаят от сатрап който да ги надъхва, че са най яките, най големите, най най. Без диктатор ще се разпаднат. По бих повярвал, че в Сомалия ще дойде демокрация, отколкото в русия. Ще продължат да потъват икономически, но и морално, което е по голямото зло.

Да "потъват"??? тикво проста, дай някакъв адрес, да ти пратя снимки, та да видиш богати хора!!

Какво да потъва бе мамун.... на калпав мамун, като теб и клоните му пречат!!!! Рупай чернобилски листа и се усмихвай като черно мамун!!!

Няма да сбъркате !Всички под ножа ! До един са ченгета , комуняги и еврей !

...нали се сещш кво щъ напрая

РИКАРДО, ТАКИВА ТЪПАНАРИ КАТО ТЕБ ЖМУЛЯД САМО МАРУЛИ. ЗА ПУТИН НЕ СА ПРОБЛЕМ 200 МИЛИАРДА. ПУТИН И РУСКИЯТ НАРОД ПРИТЕЖАВАТ КОЛКОТО ПОЛОВИН СВЯТ. ТАКИВА СОРОСОИДНИ ТУРОЛЕЙКОВЦИ СИ МИСЛЯТ, ЧЕ БЕЗ ПАРИТЕ НА СОРОС НИЩО НЕ СТАВА. И С ВАС И БЕЗ ВАС СЛЪНЦЕТО СИ ИЗГРЯВА. ЗЕЛЕН СИ ОТКИНЕН ОТ БОСТАНО.,РИ-КАР-ДО КЛЕПОУРКО.

....че кой спори за това, че негово ботоксово нищожество джуджи третополовий, няма да го преизберат, иначе Ротенберови си е чисто "руска " фамилия, е от племето на Сорос са ама карай той и императорчето е от същото племе, така че споко!!!

Българските въшливи джуджета обсждат руските олигарси. Ако кихнат ще купят и западните и източните Балкани. Така,че бъдете си роби на прогнилия ЕС и катафалката НАТО и си трайте

т ъ п а к м и р и з ли ф

По радиото казаха , че днес в София са забранили на софиянци да си палят кюмбетата, че да нямало пушилка, защото японския премиер бил на посещение там.

Американците прилагат старата тактика -"разделяй и владей!"..., но няма да им мине номера, Путин ще е президент!

Дреме ми за руските олигарси и за американските им колеги. Всички олигарси - включая и нашите - са за бесене. Да им конфискуват парите и да не ни занимават със глупусти. Ама да гушнат паричките и на Путя, че говорят за някакви си 200 милиарда евро дето пооткраднал или получил като "подаръци" за рожденните си дни.

Ако към всички руски олигарси и милиардери, които имат пари на Запад, се наложи забрана да ходят в САЩ заради бизнес или на разходка.... няма нищо страшно за Путин. Но ако конгреса наложи запор на парите им в американските банки, не знам дали великана Путин ще устиска ситуацията или ще бяга в сев. Корея! Няма да питаме защо руснаците си държат парите в банки на САЩ и западна Европа!!! Някой от вас знае ли правилният отговор на този въпрос?

Аве и аз нема да те питам защо-" Хиляди българи са превърнати в роби в държави от Евросъюза" От ISBI на 10 август 2017 10:12 Уж сте "европейци" па сте роби у западна Европа, уж сте в ЕС па им РОБувате? Питам и отговор не искам, щот си тъпо гурбетчииско добиче и нищо смислено нема да изквичиш!хо..хо

Абе въобще и не желая да ти отговарям, дето само вдно си мисля на глас... сто пъти е по-добре да си мигрант и роб във евросъюза, отколкото да си свободен човек в руската кочина!!!!

Българският народ винаги е на страната на братска Русия. САЩ са зло и най-голям враг на България

Някой може ли да ми обясни защо се дъряте заради руските и американските олигарси? Хвани едните, та удари в другите. Ненаситни кръвопийци са и едните и другите....

А, сетиха се, че като накажат олигарсите, губят евентуални съюзници и си създават врагове.

Това е добре за България, но Дървосекачът трепери от ужас .... Краят му се вижда

Видео, нарушающее судебные запреты Ще видите путинския чиновник Сечин, заплата държавна 50 млн долара, яхти, имоти и др.

"Хиляди българи са превърнати в роби в държави от Евросъюза" От ISBI на 10 август 2017 10:12 Ще прочетете за цялото величие на европейска България и българите "европейци" хахаха

Абе кремлевский говнюк, виж си осраната кочина мизерна и гладна тогава съди другите.

Аха-гражданско общество..Ние можем да сме моделът,нали сме си по амерички образец , образ и подобие/всяка година ни правят МОНИТОРИНГ/.....Чудесна държавица стана-80% дебили,гъзополови/дето се пенят тук щом прочетат Путин/ и рояк НПО за да ръсят на всяка манджа мерудия.

Не. ..просто Крахът на задунайската незнамквоси. - което ЯсноЗащо докарва Вси"наште" до ПървосигналноЖивотински Ужас.

Понякога имам чувството, че руските и говеждите олигарси се наговарят. Руснаци от висшата администрация дадоха ясно да се разбере, че ако говедата наложат санкции, руснаците ще отговорят. Как ще отговорят? - Ами например, достатъчно е да замразят дела на бритиш петролеум, шел и тексако в руската нефтодобивна промишленост. От което, разбира се, цената на нефта рязко ще се вдигне. Кой печели? - Руснаците, шел, бритиш петролеум и тексако...

Маймуната затова е маймуна защото мисли с червения си задник ! На кой му стиска да замрази дял на евреи !? Може би на Ротенбург ? А ако вдитгнат производството си при саудите и тропнат пак 30 за барел ? Путин ще се свива и ще чака да отмине бурята ....докато се прави на велик пред ватниците

това е добар удар по хомосексуалните дружки на травеститцето

Още отсега е ясно, че нищо няма да излезе от поредната говежда дивотия. Защото в съвременния отворен свят няма нищо по- лесно от местенето и криенето на пари. Задокеанските говеда се опитват да създават трудности на богатите хора в Русия, като идеята е чрез тях да бъдат създадени трудности и на наетите руснаци в отраслите, контролирани от богатите. Само че, говедата така и не разбраха, че просто парите ще отидат в други банки, офшорни зони, частни кръгове, притежаващи собствени банки и накрая на говедата ще им остане само крякането .... и духане на супа.

ДобърПриятел. Банкер ! ...изфлюпва му се някъвтам Руснак, че бил бил искал да Внесе пари, които Да работяааат... Изслушал го Човекът, взел му Данните, и го поканил да дойде след ден-два да Финализираааат.... И ! - по време на Проучването, както ДориВие предполагате - ЯсноКакъв/Чий Се оказал "инвеститорът" ! ...колкото до "наличната" парса - "Налична" та "Налична" ! ...та Супата - Продължавайте да Си я таковате .

Хамериканците пак стъпват на криво. После ще има вайкане ...

Крепостните ватенки никога няма са станат модерно общество. Те са толкова деградирали еволюционно, че без някой сатрап като путлер да им казва кога да дишат и кога да издишат, не могат да се оправят. Добре че са награбили доста територии с ресурси, иначе щяха да ядат камъни и мъхове.

Ха сега да надникнем в строителният бранж на българската строителна ма.ия, как започна. Имам предвид София и специално кварталите в центъра. Много от хората които напуснаха държавата бяха онаследили апартаменти от родителите си- апартаменти, етажи от къщи и т.н. Строителната мафия си е имала хора които са открили кои от тези жилища си стоят празни, и се започва издирване на тези наследници в чужбина. Междувременно жилищата се разбиват и са напълно окрадени, а иначе се хвърлят спринцовки и игли за да изглежда, че наркомани са се подвизавали там. След издирване на наследниците те са приканени да дойдат в България където им се говори по натрапчив начин за банди които разбиват техните жилища и доста притискащо ги склоняват те да продадат имотите си за сравнително дребни суми.Това тъй нареченият царски квартал, около Мадарската баня и още много други всичките имоти попадат в ръцете на новата строителна мафия, която си има хора на всякъде за да построи нови имоти и да одере кожата на обикновения гражданин. Наследниците откриваха имуществото от къщите си в най- близките антикварни магазини- картини, сервизи, стъклария с антикварна ценност и т.н. Та това е новия западно побългарен модел.

...като Следва да Се отбележи че И в "строителния" "бизнес" - Всичките 'водещи" СА Доказани от "наште" задунайские гаулайтеря .

Запомни от мен, че камбаните не са глухите, но продължавай да пишеш глупости, американците и техните последователи имат пари да ви мътят мозъците. Щях да забравя- не се учудвайте, че животът в България е такъв какъвто е докато подкрепяте американските си господари и техните слуги.

Какво ти е виновен запада за това ?

Моделът, моделът на правене на бизнес, ако не си разбрал-а.

Путиновите приближени обрали държава, народ и ресурси. Алексей Мордашов-акционер в металургичната компания "Северстал" състояние 20 млрд. долара. Президентът на "Норилски никел" Владимир Потанин- 18 милиарда. Владимир Лисин- собственикът на Новолипецкия металургичен комбинат- 17 млрд. Леонид Михелсон-шефа на енергийната компания"Новатек"-16 млрд. Алишер Усманов- 15 млрд. Шефа на "Лукойл" Вагит Алекперов 15 млрд.

Списъка е дълъг и не съм ги описал всички, защото не стигат редове.

ЗАЩО ДЕФИНИЦИЯТА ЗА СВОБОДА И ДЕМОКРАЦИЯ Е ДЪРЖАВНА ТАЙНА. НИКОЙ ПРЕДСТАВИТЕЛЕН ПОЛИТИК, НИКОГА НЯМА ДА ВИ ДАДЕ КРАТКА И ЯСНА ДЕФИНИЦИЯ ЗА СВОБОДА И ДЕМОКРАЦИЯ Каква е дефиницията за страхливец. Човекът, който МИСЛИ два пъти ПРЕДИ да тръгне да убива лъв с голи ръце. Каква е дефиницията за смелчага. Човекът който НЕ знае КАКВО е лъв. Но ВСЕКИ ЗНАЕ какво е лъв. Не, ВСЕКИ си МИСЛИ, че ЗНАЕ какво е лъв. Почти ВСЕКИ се ражда гений, а умира идиот в представителната "демокрация", като: фашизъм (открита диктатура), социализъм (открита диктатура) и капитализъм (скрит зад думите: "свобода" и "демокрация" - скрита диктатура). Можеш да затвориш лъв в клетка, но НИКОГА няма да си СИГУРЕН дали той е укротен. При хората е МНОГО по-лесно. Защо. Разликата между представителна "демокрация" и пълна диктатура е, че при представителна "демокрация", ти "гласуваш" или ти "не гласуваш" и това е винаги ПЪРВО, но ВИНАГИ след това ти получаваш ЗАПОВЕДИ от ЛИДЕР, докато при пълна диктатура, ти НЕ си ГУБИШ времето с ГЛАСУВАНЕ или НЕГЛАСУВАНЕ за НЕГО, нали.

Русия е велика Държава , но никога не се отнасяла жестоко с тези които от завист я ненавиждат , например има елементи с ксенофобски наклонности които ненавиждат успешни Държави , те по природа са с психически разстройства в следствие на наркотици или наследствени психически болести !Русия има над 109 милиарда долара в ценни книжа и банкноти в САЩ , ако това количество долари бъде изтеглено от САЩ , ще настъпи икономическия край на на САЩ и ще последва големите депресии и колапсис на световната икономика !

Рано или поНерано - кагеБейците ще Си платят за Всичко ! - както в Русия, така И у Нас .

Май ти се чукат камъчета, а? :))