Войната на санкциите не води до никъде

Размяната на удари, под формата на санкции, между САЩ и Русия не води до никъде, а потърпевши са не онези, срещу които те са насочени.

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Санкциите имат страхотен ефект и ще продължат докато Путин е на власт!Въпроса е колко може да издържи Русия?Нещата не са много оптимистични за руския народец...

"Размяната на удари, под формата на санкции, между САЩ и Русия..." Бе, ква размяна ве? Доколкото виждам играта е доста... интересна - първо САЩ налагат санкции на Россия, а след това си разменят местата и Россия започва да поема санкции от САЩ!

благодарение на руските санкции вече 4 години купваме евтини продове и зеленчуци!!!

От всички икономики, които се нареждат от първа до тридесета позиция, единствено икономиката на Русия е деградирала. Показателно е, че БВП на РФ за 2017 година е едва 56% от БВП за 2013 година. Това е както следствие на санкциите, така и на влошените индекси на горивата, не без вина на Кремъл. Единственият начин за въздействие на олигархичната структура на управление на икономиката на РФ е финансовия и технологичния натиск.

Щещ не щеш, но според официални данни на международни организации - МВФ и Световна банка икономиката на Русия е шестата на света при всичките й проблеми. Тя просто е голяма, поради което не може да бъде съборена от санкции. Макар, че някои недоброжелатели вадят от Интернет,където може да се намери всичко и на всеки вкус страшни факти и фалшиви данни, привеждат някои измислени цифри как Русия се намира на дъно след Ботсвана и Уганда.

Точно в момента по данни на Световната банка, БВП на Русия възлиза на 1.283 трилиона $, което е нарежда на дванадесето (12) място след Ю. Корея с БВП от 1.411 трилиона $ и пред Австралия която има БВП от 1.262 трилиона $, отреждащия на тринадесето (13) място сред световните икономики.

С това управление, скоро може да настигне България по БВП... :)))

Ако Русия ще се храни исключително и само със свои здравословни продукти, ще бъде по-здрава. В Русия огромни територии екологически чисти и съответно тя произвежда екологически чисти продукти. Западните ГМО продукти там са забранени. Русия е първа в света по производство на пшеница и др. зърнени селхоз.продукти. Като цяло селското стопанство направило голям скок в развитието си след санкции. Русия напълно задоволява себе си със свинско и пилешко месо. Там традиционно произвеждат много вкусни и разнообразни млечни продукти, които в БГ не знаят .Риба каква то си искаш. Магазините им са пълни. Смешно да се чува, когато някой говори едва ли не за глад в Русия. А без западните деликатеси никой още не се е разболял, При това в Русия произвеждат свои деликатеси. А разглезените богаташи да уреждат вечерите си в западните ресторанти.

здравословни заместители на алкохола пият руснаците...

"... анализира в статия "Независимая газета". " Това е показателно.

Не води до никъде само руснаците, иначе на другите не им дреме, че руснаците писукат като хамстери. На руснаците не трябва да им се дава никаква възможност да се обаждат, защото са като арабите- веднага започват да те карат да се държиш като тях и да живееш в мизерия като тях.

Бая си глупав- щу приказки за нищо.

Колко ли може да е независим един вестник в Русия (за 80% червени дебили да обясня че на руски "газета" значи вестник, а не задните части на някого си. Взели са го от италианците. Те уж всичко са си измислили сами, а като им четеш някои от термините виждаш че май нищо не са измислили). Независим само дотолкова че от него нищо не зависи. И докато повтаря глупотевините на Кремъл - ще папка. И ще слушка. За да папка. Та, искам да кажа че глупостите дето ги пише в руската официална преса няма смисъл да бъдат четени. Все едно те не отговарят на истината. И понеже там истински свободните медии са жестоко репресирани в Русия всякакви глупотевини се приемат за чиста монета. Че от санкциите срещу Русия има ефект е ясно. Иначе Русия нямаше да реве толкова. вярно, ефектът не е толкова голям, колкото ако това беше една нормална държава - там хората са свикнали да нямат. като се казваше в един виц, какво ли нямат: нямат месо, нямат масло, нямат коли, нямат телевизори, нямат лаптопи....., абе какво ли нямат там. И не гледайте витрините в Москва - отидете на 50-60 км извън Москва и вижре там кака е. Москва не е Русия. И никога не е била. така е и с още 10-ина големи града, където има по нещичко. По руските разбирания, естествено. Но иначе си е мизерия. основния проблем е че на Путьо и путьовците в Кремъл хич не им пука за народа. А народа го е страх (и има защо) и не смее да се обади. Успокояват се ч епоне не гладуват както в Сев. Корея. Ама след накой и друг месец .... знае ли човек?

Бая си глупав- щу приказки за нищо.

Грантаджийството също не са го измислили руснаците,просто добре го копират от запада.

По твоята логика, не е необходимо да ходим до Москва. На 60 км. от София ситуацията е същата , но срещу нас няма санкции, така ,че при нас също не ги е еня за народа.

населено място на 60 километра от София, където няма ток, вода, няма улици, а кални коловози и тротоарите са от дървени трупи.

Знаменитият депутат от Гос-Дурата Толстой предложи на руснаците вместо с пиндоски медикаменти да се лекуват с отвара от дъбова кора и боярищник.. Към тъмното средновековие - Вперьод!

Ама тъпите западняци упорито не загряват тази простичка истина.

Ако икономиките на 'тъпите западняци' се сгромолясат така както руската - правителствата им биха били изметени начаса. 'Умните' руснаци обаче преназначиха диктатора си..

Най - дългите икономически санкции, към настоящия момент се отнасят за Куба. Знаем кога са въведени и от кого. Трудно е за кубинците, те са изстрадали много, но въпреки всички трудности са намерили начин да оцелеят. До революцията за тях , унижението е било неотменима част от тяхното съществуване , така ,че всички последващи техни действия като нация показват , че не санкциите са най страшното нещо на този свят.

руският отговор е асиметричен новите контрасанкции са насочени към поставяне под въпрос на тези руски доставки, които са критични за американската икономика. Америка е силно зависима от руските ракетни технологии за своите мисии в космоса, а без руския титан американското самолетостроене е обречено. 40% от детайлите на компанията Boeing, например, се внасят от Русия през корпорацията ВСМПО-АВИСМА. Ако доставките на титан бъдат преустановени, Boeing най-малкото ще загуби конкурентната битка с европейския концерн Airbus, за който Москва не предвижда санкции.В случай че Русия въведе тези ограничения, санкционната война ще премине в изцяло ново опасно измерение.

Обречени :))) Сигурно любовта към САЩ пречи на руснаците да спрат доставките на титан и ракетни двигатели.

Ала бала,Путин и Тръмп си правят взаимно услуги.От изостряне на отношенията печелят и двамата.В такава ситуация обокновенно руснаците се сплотяват и застават плътно зад водачите си,а американците са доволни ,че Тръмп не е човека на Путин и не е избран с негова помощ.Най пресни доказателства е атаката срещу Сирия.Събориха няколко сгради ,в които нямаше нито хора нито обурудване и материали,потрошиха няколко стотин милиона за двадесет минути,руснаците се направиха на разсеяни и така до следващия цирк.Има ли логика ,ударите да са насочени към предполагаеми складове с химическо оръжие а не към човека наредил хическите атаки.И накрая самодоволно обявяват,че операцията е успешна но Асад ще остане да управлява,с уговорката ако пак използва химическо оръжие ще има нови атаки.Само ,че пропускат Китай който вече е дал ляв мигач и е започнал изпреварването.

Очевидно санкции дават МНОГО добър ефект, след като рашките реват на умряло от там. Ама нека пак гласуват за Путин.

Руснаците не са с робско мислене като теб. Може да се подложат на някакви лишения, за да запазят авторитета си на велика нация. А ти си стой по форумите и злорадствай. С такива дребни душици се напълни България за съжаление.

Слава на Русия ! Да живее Путин !

СССР като империя на злото падна иконимически! САНКЦИИТЕ работят! Войните на Путин искат финансиране. Като няма пари-няма и агресия. Айде авторът да сваля гащи и да заминава за Русия. Глупава статия.

на тази проруска статия?Ей,последните дни много активирани български мекерета да защитават товарищ Путин и империята му.

ЗА КАКВИ ИНТЕЛЕКТИ СТАВА ДУМА ? БАЙ ДОНЧО : - ИСКАМ ДА УДАРИМ ВСИЧКИ В СИРИЯ И ДА ИМ ИЗБИЕМ ЛАЙНА ОТ ДУПКИТЕ ГЕН.МАТИС : - ХУБАВО АМА МАСАЧУЗЕТС , КАЛИФОРНИЯ И ТЕКСАС ЩЕ ПОТЪНАТ :))

Не съм съгласен че не води до никъде! Кара руснаците да се вдигнат от марзеливите си д-та и сами да започнат да си правят неща които всеки може да си направи, вместо да пълнат гушите на западните го*нари.

Нека си налагат санкции. Въпросът е да не ни карат нас да следваме сляпо западната политика на санкции. България си има собствени интереси, които трябва да отстоява.

И не трябва НИКОГА да забравяте, че БЪЛГАРСКИТЕ интереси въобще не се припокриват с руските. Те са антагонистични, противоположни са! Запомнете това!

Морски, че си пропуснал доста от възпитанието е лошо, и за това можеш да лъжеш само себе си. Но доста си пропуснал и в Учението и не можеш да излъжеш нас. Ако направим сравнение по твоите доводи И счетем Русия за първобитна , то ние трябва да сме в зората на Хомо Сапиенс. Затова попрочети наново уроците и след това пиши тука.

Войните по никакъв начин (без значиение истински или икономически) не решават проблемите заради които са почнати. А даже ги усложняват. Но пък докарва едни огромни пари на шепа хора.

Че не води не води... Дори СССР се справяше с ограниченията свързани с КОКОМ, а откакто СССР се разпадна Русия непрекъснато е под някакви санкции, поне първите които аз си спомням бяха наложени от Буш Старши през Май 1992 година, а руснаците пак се оправят с нарастващия санкционен списък до такава степен че чак тука ни пускат статия с която ни агитират колко страшно щяло да стане в Русия ако тя нанесе удар по производството на Боинг или спре работата на 1/5 от американските атомни централи;)

През 80-те също имаше отраничения - списък на COCOM, забрана за внос на някои електронни елементи...

Не е списък а организация създадена през 1949 година чиято цел е СССР да няма достъп до стратегически суровини, оборудване и технологии...

Санкциите са за това за да се заобикалят, спомням си времената когато "Кинтекс" ни внасяше ембаргова електроника макар и на по-висока цена та дори и ходиха български специалисти на обучение за ползването и, но в друга страна, а не при производителя. Та нали по подобен начин изнасяме и оръжие за близкия изток.:)

Води, води..Рубль фърка като птичка..А, и тавариш анализатор, размяна на удари има между равностойни...Случаят не е такъв. Това си е бой по съветските каски

Това не е размяна на удари. Санкциите дават юридическо и морално право на другата страна да направи неще, което и е изгодно. И което иначе не би направила заради международноправни ограничения - съглашения за търговия и т.н.

Естествено ,че войната на санкции не води до никакъв резултат,но да се твърди, че вредата ще е едностранна е смешно и наивно. При спиране износа на титан например, неминуемо ще бъде нарушен минимум графика на Американския производител, което от своя страна ще доведе до загуби.Също се отнася за всеки един случай. Лошото в цялата ситуация е , че санкциите се спускат "от горе" и истинската схема е по-скоро държавен рекет. Руснаците са трудно податливи на натиск, остава да видим Китайците.

От санкциите страда глобализмът, а кой е негов водач и идеолог - САЩ. "Волът рие, на гърба му пада" е казал нашият народ. Вероятно агресивното им поведение е породено от безсилие, понеже Китай им отнеха глобалистката идея и тя работи вече за тях, а Русия води страните, които искат да си запазят националното. За това Китай не е такъв враг, понеже по същина изповядва техните виждания, само иска да държи короната, а Русия е еретик, когото трябва да изгорят.

Титана като не го купи САЩ, ще го купи Китай!Пита се, с какво ще го замени Боинг?С дърво ли?

Какво да ви кажа а руските вестници? В "Правда" няма правда, в "Известия" няма никакви известия. "Независимая газета" пък както и предните два не е независима.

petrovito

До икономическите корифеи: След като сравнявате БВП, то трябва да се разгледа и общата задлъжнялост, като цяло и на глава на население... Едно е малък БВП без заеми, друго е голям БВП за сметка на огромни кредити... Тук у нас също са измамни данните с растежа на БВП, при положение, че се натрупват кредит върху кредит, който расте и в един момент трябва да се плаща.

Kenn1111

Спиралата на напрежение последните 5 години непрекъснато се затяга.Явно ще продължи да съсипване на едната държава или до военен конфликт от по широк мащаб.Лично аз виждам повече втория вариант.Разум в случая не може да се очаква.Президента на САЩ е под постоянен натиск да продължава а Путин няма накъде да отстъпва.

Нормално държание е да не нападаш всичките си съседи наред, както правят руските орки и жужето-олигарх в кремль! Чечня, Молдова, Грузия, Карабах, Украйна, Крим ....! Да продължавам ли с изброяването!

Давай нататък старши :)

Чечения като гледам иска Путин вечно, в Молдова руснаците са миротворци, Карабах е конфликт между Армения и Азербайджан, Украйна и Крим са наследство от комунистите. Как от една страна искаш ревизия на всичко комунистическо, а от друга, това те устройва? Американска шизофренийка подозирам. И не продължавай с изброяването, че не позна. Грузия съществува като държава и народ благодарение на Руската империя, също като нас. Влезли са по желание в нея и тя води 100 години война за да ги запази, за което днешните ѝ потомци получават съответната благодарност. Втори път това няма да се случи, на нас също!

Продължи с другата страна Там списъка е по дълъг от две страници Все демократични нападения И ОГРАНИЧЕН БРОЙ ЖЕРТВИ -НЯКОЛКО ДЕСЕТКИ МИЛИЕОНА

Без внос на руски титан спира производството на самолети, подводници, медицински изделия и т.н. и т.н. Руснаците са длъжни да го направят за да усети оранжевият шоумен какво е болка отзад.

От статията излиза, че санкциите работят и то доста добре!

кво разбирате под нормално държание на Русия? Тръмп към Путин - "Искам да ти поискам нещо, ама отговора трябва да ти е ДА!!" Това ли е вашето "нормално" отношение?

Евентуално да се опитват да са част от света, а не в 21 век да имат смахнатата обсадна психика, че са някаква крепост на цивилизацията, а всички останали са срещу тях. То техния Петър Велики беше казал, че Русия няма приятели, а само интереси, ама последните 80 години тия хора само на интереси го карат ...

Налагането на санкции е признак на немощ и силово налагане. "...взаимната търговия между САЩ и Русия е с обеми от 23 милиарда долара... между САЩ и Китай... над 700 милиарда долара." В природата празно не остава.

Ами да вземат руснаците да се държат като нормални хора и санкции няма да има. Огромна страна, еднолично управлявана сатрапски, с имперски амбиции, с икономика 80% износ на газ, в свят, в който основно се търгува. Ми как да прокопсат точно?

petrovito

като България ли имаш в предвид, за нормално държание... и последни по стандарт и пок. способност.

А, сакън. Поне в това не можe да ги обвини човек, имат си напълно прозрачна и предвидима външна политика на дръвчене и зъбене. България от стотина години изчерпва външната си политика до раболепно целуване на задници,като в последните 10 в ЕС, САЩ и Русия имаме три такива за целуване, та чак Бойко се обърка, милият.

Руснаците се държат като нормални хора - с достойнство и чест, което не харесва на Запада - не му е изгодно.Западът иска само послушни пудели като нас.Разбра ли сега или да ти го повторя ? Запиши си, каквото ти пиша - да имаш нещо умно записано.