Санкционират лекари, издавали фалшиви имунизации

Здравните власти настояват здравната каса да спира парите, на тези, които издават подобни документи

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Всички говорят за екология - мръсен въздух, парникови газове, въглеродни емисии, прахови частици, които убивали н'ам си клко хора всяка година, "да спасим климата" и т.н. и т.н... А никой не говори за екология в медицината! Значи могат да набутат директно човека със стотици видове инжекции, хапове, ваксини, химио"терапия" и пр. и пр., които са милион пъти по-токсични и на никого това не прави впечатление??? Дали наистина става въпрос за загриженост за хората и Природата или ни имат за канарчета???

Различни ФОРМИ, а не различни ЩАМОВЕ, драги! А белодробната и чревната форма на чумата са с практически 100% смъртност, за разлика от бубонната (проста справка в уикипедия)! Боя се, че смяташ, че аз се смятам за лекар, но направи справка и какво значи доктор на дадена наука! А защо си мисля, че масова ваксинация в световен мащаб за чума не е правена! Като за вариола например! Ако имаш някакви по-точни познания - сподели ги!

Не може друг да решава дали да си ваксинирам децата или не.

Може, може. За това са законите.

Ако си ги чел, значи знаеш, че: Ако си чел някой от тях значи знаеш, че: Чл. 87. (1) Медицинските дейности се осъществяват след изразено информирано съгласие от пациента. Чл. 88. (1) За получаване на информирано съгласие лекуващият лекар (лекар по дентална медицина) уведомява пациента, съответно неговия родител, настойник или попечител,лицето по чл. 87, ал. 5, дирекцията по чл. 87, ал. 6, както и лицата по чл. 162, ал. 3, относно: 1. диагнозата и характера на заболяването; 2. описание на целите и естеството на лечението, разумните алтернативи, очакваните резултати и прогнозата; 3. потенциалните рискове, свързани с предлаганите диагностично-лечебни методи, включително страничните ефекти и нежеланите лекарствени реакции, болка и други неудобства; 4. вероятността за благоприятно повлияване, риска за здравето при прилагане на други методи на лечение или при отказ от лечение. (2) Медицинската информация по ал. 1 се предоставя на пациента, съответно на неговия родител, настойник или попечител на лицето по чл. 87, ал. 5 и на дирекцията по чл. 87, ал. 6, както и на лицата по чл. 162, ал. 3, своевременно и в подходящ обем и форма, даващи възможност за свобода на избора на лечение. Чл. 89. (1): При хирургични интервенции, обща анестезия, инвазивни и други диагностични и терапевтични методи, които водят до повишен риск за живота и здравето на пациента или до временна промяна в съзнанието му, информацията по чл. 88 и информираното съгласие се предоставят в писмена форма. КОНВЕНЦИЯ ЗА ЗАЩИТА НА ПРАВАТА НА ЧОВЕКА И НА ЧОВЕШКОТО ДОСТОЙНСТВО ВЪВ ВРЪЗКА С ПРИЛАГАНЕТО НА ПОСТИЖЕНИЯТА НА БИОЛОГИЯТА И МЕДИЦИНАТА: КОНВЕНЦИЯ ЗА ПРАВАТА НА ЧОВЕКА И БИОМЕДИЦИНАТА: Глава II. Съгласие Член 5 (Общо правило) Всяка интервенция, свързана със здравето, се извършва само със свободно и съзнателно изразеното съгласие на заинтересованото лице. Това лице получава предварително необходимата информация за целта и естеството на интервенцията, както и за произтичащите от нея последствия и рискове. Заинтересованото лице може свободно да оттегли съгласието си във всеки момент. Конституция на Република България: Чл. 5. (1) Конституцията е върховен закон и другите закони не могат да й противоречат. 4) Международните договори, ратифицирани по конституционен ред, обнародвани и влезли в сила за Република България, са част от вътрешното право на страната. Те имат предимство пред тези норми на вътрешното законодателство, които им противоречат. Чл. 28. Всеки има право на живот. Посегателството върху човешкия живот се наказва като най-тежко престъпление. Чл. 29. (1) Никой не може да бъде подлаган на мъчение, на жестоко, безчовечно или унижаващо отношение, както и на насилствена асимилация. (2) Никой не може да бъде подлаган на медицински, научни или други опити без неговото доброволно писмено съгласие.

не значи, че не могат да бъдат престъпни или лобистки. Например, този закон за задължителните ваксини е напълно антиконституционен! Нарушава основното човешко право на телесна неприкосновеност и информиран избор!

Именно! Радвам се, че споделяш мнението ми, макар че можеше просто да напишеш, че всичко това кулминира в Закона за здравето, където са описани задължителните ваксинации и санкциите за родители, които не ги спазват.

Аз БГмамма не чета, а съм доктор по биохимия. Първо: коментирам "прекалено многото ваксини", а не всички! Това няма нищо, ама нищо общо с технологиите на получаване! Второ: Уточнете "флагманът на антиваксърите" от морбили или от варицела се е разболял? Трето: Прекаленият патос, винаги е вреден и навява на заучени и мислени, недомислени съждения!!!

Прекалената неграмотност също е вредна. Както и делюзиите, че си нещо, което всъщност не си. Обикновено е свързано с шизофренно разстройство. Но иначе ми харесва, че уж не четеш, ама чудесно знаеш как се изписва с две "м", хаха!

Не чета, но знам как се пише. За твое съжаление съм точно това, което пиша, а за твое сведение чумата не е само БУБОННА, за да има ваксина само за такава! Има други по-смъртоносни форми!

Да, схванах вече, че не четеш, но въпреки това знаеш, и че се смяташ за доктор. А фактът, че чумата има различни разновидности, съвсем не променя нищичко от аргументацията ми, но да твърдиш, че има "по-смъртоносни" форми (особено спрямо щам, който е изтребила над 50% от популацията на планетата в един момент), вече надминава всяка друга нелепица. Смъртното състояние не е квантитативна величина, даже когато се опитваш да кажеш, че (според теб) имало чумни щамове, които надвишават 95%-вата вероятност за летален изход при инфектирани индивиди. И в двата случая обаче ваксините си остават причината чумата да е унищожена във всички популации, които са ваксинирани.

Тая мантра пупулистка за "благодарение на ваксините са изчезнали много страшни болести", като ми я зачетете от Уикипедия или от статия с "....австралийски журналисти доказаха....", мо'е да паднаеш от смЕх. Всичко е истина, щом са го казали по ТВ и тИлИвизорЪ. И се успокояват овцете, и си блеят, щото Уикипедия и ТВ е константа и стандарт за истиност. Продължавайте с пашата, а други ще продължат със стригането ви :)))))))))))))

Само като видях "пупулистка", и ми стана ясно що за Ентелегент се изказва

Да, сгреших. Но беше вече късно. Тук не може да се редактира. Но липсата на аргументи води до изказвания от рода : "хахахаха". Само не разбрах: Къде твърдя, че съм "Е"нтелегент?

И това ли не си успяла да разбереш? Леле-мале.

не са антиваксъри, те искат качествени ваксини - български и само за няколко тежки заболявания като полиомиелит, дифтерия, заушка и коклюш, но не, подлогарите са изкопирали американския имунизационен календар, но крият за огромния брой пострадали деца с аутизъм и други тежки хронични заболявания.

Абсолютно невярно ! Няма нито един доказан случай на аутизъм причинен от ваксина. Напротив наблюдение на 700 000 деца от 2010 г. доказва точно обратното!

А какво ще кажеш за Хана Полинг и 20-те милиона долара обезщетение за причинен от ваксини регресивен аутизъм, които правителството на САЩ плати на нейните родителите (в извънсъдебно споразумение) за да потули случая? Това беше топ-новина в САЩ преди десет години.

Ще кажа, че пак в тая държава горе-долу такова обезщетение бе присъдено и на една, която се изгори с горещото си кафе от Макдоналдс. Макдоналдс бяха осъдени, че не предупредили, че с горещото кафе може да се изгориш.

Ако ги крият всичките тия "огромен брой пострадали деца с аутизъм и н'ам кво си още", ти откъде знаеш, че ги има и че действително са жертви на ваксините? Колко е "огромен" тоя брой? И що си решил, че българските ваксини са качествени, или поне "по-качествени" - поради цветущото състояние на българската здравна система или заради безпрецедентния напредък в световен мащаб на българските биотехнологии, що ли?

Не разбирам защо ваксинираните никога не си задават въпроса кой пуска всички вируси

Няма да разбереш Клара, защото в главата ти са само бръмбари, торни бръмбари. Кой ги пуска там!?

Задаваш ли си въпроса защо е имало зарази и преди ваксините и даже много повече от сега?

и не мирясва, хващат и онази ОПЛ докторица, дето хвали всякакви ваксини срещу добри парици- то за морбили,то за грип, то против рак на маточната шийка. . Последната ваксина е едва от 8-9 години, но тази корумпирана женица лъже как предпазвала , а има много смъртни случаи след поставянето й, развитие на колагенози, алергии. Това са последователите на Лъчо мозъка- алчни и безогледни. Има и разработена стратегия за плашене на ОПЛ -ако съобщят за странични последици, набеждават ги, че те са виновни -начин на поставяне, състояние на детето, съхранение на ваксините, съхранение при транспорт и как те ще плащат обезщетения при тежки странични явления. Така запушват устата на лекарите и те мълчат и мигат на парцали и не смеят да гъкнат.

Дай те поне един документиран случай в България на някой, който е пострадал от поставяне на ваксини. Поне един случай. Всички педиатри, фармацевти, научни работници и служители на фармацевтични компании ваксинират децата си. Не ги ваксинират неграмотните от Столипиново.

...

Брей, че много хора наблюдаваш и следиш какво правят !

Остави България, тук цари безнаказан произвол - виж какво се случва в САЩ (където борбата се води отдавна). Там има специален правителствен орган Vaccine court който от създаването си (в карая на 80-те) до сега е изплатил близо 4 милиарда долара на пострадали от ваксини, като основната му цел е да брани имунизационната политика и Биг Фарма от съдебно преследване.

не могат да върнат здравето и живота децата! С тези трябва да се води ВОЙНА!

на Федералния Върховен Съд на Германия от 1.12.2016 г.,че морбили вирус НЕ СЪЩЕСТВУВА! Митът за този вирус се основава на една единствена публикация на Джон Ендърс и компания през 1954 г., в която той предполага, че може да има, а може и да няма вирус свързан с морбили. След като го правят нобелов лауреат, той твърдо застава на становището, че ИМА такъв вирус!? Всички останали около 30 000 публикации и изследвания в тази насока се основават на тази публикация. Аутизма, който вече е епидемия (в САЩ преди 30-40 г. е бил 1 на 15000, а сега е 1 на 50) най-често се свързва именно с ваксината срещу морбили. Такава е ситуацията и с всички останали вируси, които се спрягат с ваксините. Природата просто не е предвидила такива "животни", които биха я унищожили! При тази, вече и съдебно установена измама от най висшия германски съд, не само задължителното, но и самото ваксиниране трябва да се третира като углавно престъпление!

Живеем в общество, което си има установени правила, и за да е добре обществото те трябва да се спазват от всички. Ако някой смята, че правилата са "гадни" може да се отдели от обществото, и да отиде да живее в гората, или в някоя пещера, или на село. НО ако искате децата ви да ходят на детска градина заедно с моето дете, по-добре ги ваксинирате, защото, ако моето дете се разболее заради вашите деца, които не сте ваксинирали, защото така сте решили, ще ви съдя, и това ще е най-малкото.

Само ми е интересно по кой закон ще ги съдиш? Цитирай! Щото в ЗЗД има членове, по които пък аз мога да заведа дело за инвазия в тялото ми, с която аз не съм се съгласила. Конституцията също ми дава това право.

По закона за здравето, неуважаема госпожо. Поради него и в момента подобно поведение е наказуемо чрез административни глоби, така че няма нужда даже да те съдят. И ти обръщам внимание, че единият ЗЗД е отменен след 9.9.1944г, а другият ЗЗД няма нищо общо със здравни постановки.

Нали не може да се разболее като е ваксинирано? А ако се разболее ... май трябва производителя на ваксините да съдиш .... аман от коментари на плоски мозъци!

За съжаление плоският ?ви мозък не е схванал, че това не е машина да ѝ сложиш щит и готово- това е организъм и да няма нищо 100% и можеш да се разболееш дори и ваксиниран да си. Може да ти е отслабнал имунитета поради някаква причина временно или заради заболявания други. Точно затова се цели голямо покритие- за да не може вируса да достигне до слабите места - неваксинирани поради малка възраст или други проблеми или такива с отслабен имунитет.

Ами щом живеете в това общество, ще се съобразявате с неговите норми невежи. Ако ли не отивайте дълбоко в гората и не се връщайте аборигени!

По-големият и премълчаван страхливо проблем е когато ваксиниран хване болестта все пак!

Изобщо не е премълчаван. Пише си на самите ваксини кога и защо се случва това, личният ти лекар също може да ти обясни, ако го питаш. Пък и се учи още в училище по биология около шести клас. Чети малко повече от Бегемама.

абе хора, това е фашзъм в чист вид! Ами утре, ако същите тия хора кажат, че трябва да сме с по едно ухо, по някакава си причина, пак ли така ще пишете? И ще ходите да ви режат ушите, и тези на децата ви? Защото някой друг е казал? Ако ваксините бяха хубаво нещо, нямаше толкова много хора да ги отказват-те не се плащат, шеше да има опашки пред кабинетите. Айде стига сте ни правили на идиоти!

Да ти отрежат едно ухо без медицински причини е коренно различно от това технологично да ти подобрят имунната система, идио'е. И ти обръщам внимание, че едно време също "толкова много хора" са мислили, че земята е плоска и слънцето се върти около нея, ама това изобщо не е променило, че всичките тия хора са бъркали. Стадният манталитет на разсъждение не бива да се бърка с научните факти.

Примерът ти със земята е камък в твоята градина, защото е напълно неадекватно да смяташ, че науката е достигнала своя връх! Защото утре може да се установи, че ТОЛКОВА МНОГО ВАКСИНИ, съвсем не са полезни! Така наскоро маргаринът от изключително полезна мазнина ( без холестерол), се превърна в изключително вредна!

Хаха, верно ли? Това, че утре могат (и най-вероятно ще, защото ваксинацията е една от жизненоважните за здравето на човечеството биотехнологии) да открият усъвършенстван вариант на процеса, съвсем не прави настоящата технология "вредна" или "излишна". Особено когато алтернативата е полиомелит, шарка, бубонна чума, малария и т.н. инфекции, срещу които ваксинациите правят организма неуязвим, и които са изчезнали именно благодарения на ваксинирана популация (а все още ги има по забутани места като Африка и амазонската джунгла, което е доста красноречив факт). И тия неща, колкото и да ги интерпретираш неправилно като "камъни в моята градина", съвсем не отменят това, което казах вече - ако ще цялата Бегемама да се съберете да блеете като едно истинско стадо колко били вредни ваксините и как без тях било по-добре, защото една жена във Фейсбук ви го каза, това съвсем няма да се превърне в реалност. Питай оня флагман на антиваксърите, дето наскоро го тръшна и него морбили.

Да вярваш, че ваксините са напълно безопасни и абсолютно ефективни, че са спасили човечеството, че съществува стаден имунитет и другите подобни нелепи пропагандни митове на Биг Фарма не е по-различно от вярата в плоската земя. Ваксините си имат плюсове и минуси и отговорност на всеки е да вземе решение дали да ги ползва или не, а педиатрите би трябвало обективно да разясняват рисковете и ползите

Напротив, значително по-различно е, защото за едното има доказателства, които го утвърждават, а за другото има доказателства, които го оборват. Плюс това споменах плоската земя само като пример за това как болшинството може да вярва нещо, което напук на цялата им вяра се оказва точно обратното, ама не се учудвам, че не си успял да схванеш, че е само аналогия и се опитваш да конкретизираш нещо съвсем странично в изказването ми. Апропо, никой не твърди, че ваксините са абсолютно безопасни и 100% ефективни. Както казах по-горе - четете нещо по-сериозно от Бегемама. Виж, за твърдения, че НЕ съществува стаден имунитет, вече не мога да ти препоръчам да четеш нищо, т.к. подобна умствена деформация просто не се лекува.

От наивник като теб (или фарма-трол) препоръки не са ми изтрябвали. Помисли само над следното - като се знае трайността на ваксиналната защита (няколко години, максимум 10) възможно ли е да има стаден имунитет(в стадото са всички деца И възрастни). Ти кога последно се ваксинира?

Дори ваксините да бяха такива (безопасни и ефективни), за каквито ги пробутват (а те, уви, не са), това съвсем не оправдава тоталитарния стремеж да отнемаш правото на хората да правят информиран избор дали да приемат или откажат медицински процедури, да заплашваш с репресии и санкции, а да не носиш никаква отговорност в случай на съсипано здраве и живот от тези процедури, както нерядко се случва за съжаление.

Значи излиза, че ако си ваксиниран, но по-някаква причина (калпава ваксина, състояние на организма, или вече изчерпан ефект на ваксината), разболееш се и не се установат антитела в организма - ТИ СИ ВИНОВЕН!

А докторите, които дават фалшиви дълги болнични - КОГА?

Ей голям зор.Изглежда ваксините залежават по хладилниците и търпят финансови загуби докторите и фармацефтите.Въобще не им дреме за здравето на децата,важното е да напълнят гушките!

Явно хранителните добавки с огромен марж на печалба чакат зарибени бгмами да си ги купуват за по 300 лв месечно, след отстъпката, че си реферал на някоя друга бгмама в мрежовия маркетинг...

фашизъм в действие!

Този, Кунчев, за малоумни ли ни взема?! С търсенето на антитела след ваксиниране не може да се докаже нищо, и той много добре го знае. Така че с плаши Кольо бубите по тези теми не върви. Иска индивидуална преценка за ваксиниране - т.е. всяко семейство да може да си избере вид ваксина - включително по-скъпа, но доказано по-малко агресивна. И да разрешат пак българските ваксини, дето си ги правят в Педиатрията. А не да продават здравето на децата ни за облаги, и после да плашат раята....

Да не би да да си купили хапартаменти и те?

Поредната порция в подкрепа на безумно голямото ваксиниране. Но не обесняват защо след 2-3-та ваксинация детето вдига до 40 градуса. Било нормалнооо - КОЕ? И като попиташ - при 4-тата ще има ли такъв проблем, почват да хънкат, мънкат... Тогава какво правиш?!

На такива лекари, издаващи фалшиви бележки, трябва и лекарските права да им се отнемат. Аз искам да знам дали дадено дете е ваксинирано или не и това е мое право А на антиваксърите мога да им кажа, да се замислят малко повече над това което правят, да се замислят за рисковете, за техните деца, за обществото и да са малко по просветени а не да се осланят на слухове.

Ти пък от къде го имаш това право бе морков.

Ти ми го даде!

ей, тролче, на тебе утре могат да ти отрежат крака, защото НЯКОЙ друг е преценил, че това е добре за здравето ти. Пак ли така ще казваш?