Започва безвъзмездно саниране на големите панелни сгради

Започва безвъзмездно саниране на по-големите панелни сгради. Жилищните блокове с по-малко от 36 апартамента също ще бъдат санирани, но на по-късен етап.

Обратно в новината

Коментари - Започва безвъзмездно саниране на големите панелни сгради | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ССО ще следва да осигури своя дял при следния ред: 500 лв. преди подписването на договора между общината и СС. 15% (петнадесет процента) от индикативната стойност от частта (съфинасирането) на ССО в срок до 10 работни дни след сключване на договора. 2.3. Остатъкът до пълния размер от индикативната стойност от частта (съфинансирането) на ССО в срок до 10 работни дни след получаване от Допълнителни условия представителя на СС на уведомление за решение на за избор на изпълнител на СМР по реда на Закона за обществените поръчки. В случай, че съответният ССО не поиска да покрие определения му дял от обновяването съгласно припадащите му се идеални части от общите в сградата, СС би могло да вземе решение да го покрие като осигурява съответните вноски по графика, описан по-горе.

70 000 панелни сгради х 200 000 лв = 14 000 000 000 лв. от къде ще ги вземеш бе Лиле ?

Щом е "безвъзмедно"-- ЗНАЧИ фирмите за тази дейност ВЕЧЕ СА ОПРЕДЕЛЕНИ!!!!

идете и вижте в Чехия как са санирани сградите , какви са им улиците и тротоарите , колко им струват апартаментите / напълно обзаведени модерно/ и ще видите че разликата с тукашните цени е 2 пъти в тяхна полза , а заплатите им са 3-4 пъти по високи. с тяхната заплата от 1 година си купуваш напълно обзаведен модерен апартамент .

Това е търсенето на добрата новина - много характерна за провалени правителства като това на Бойко Борисов. Помните ли, че като ни наритаха като мръсни кучета от Южен поток Бойко Борисов пусна партенката, че скоро ще имаме собствени находища на нефт и газ. Може даа но само ако се просондира дебелата му глава и от там да се газифицира България, че и на Европа газ да пращаме. Като се връщаше посран от Брюксел Бойко видя, че мантинелите на магистралите ни били изкривени и това стана водеща новина за дира. Последната изцепка е тази на дебелото Лиле- всички ние знаем в какво плачевно състояние за социалистическите панелки докороли селяните в града. Всички обаче знаем, че безплатен обяд няма. Ще се санират единици на тези, които могат да ис платят а паричките от европа ще отидат във фирмите отчисляващи рекет за гербаджии. Та това беше добрата новина за пред коледата ама уви и тя не мина.

Такъв беше и дядо и по комунистическо....творец на голи обещания!

Павлова,какви са тези изцепки?Мислех Ви за умна жена с някакъв авторитет,а се оказа ,че и Вие сте ....Снощи в новините казаха,че ще бъдат санирани НИЩОЖНО МАЛКО СГРАДИ(а няма причина да да не е истина).Спрете се с тези ХВАЛБИ,че ставате смешни-свършете нещо като хората и тогава ГОВОРЕТЕ-Писна ни от лъжи.

Поредната комунистическа изцепка на любителя на Тодор Живков ! Трябва да си малоумен, за да повярваш !

по "герберски" "пухкавелката любима" на ББ хвърли въдицата на родния "лош матр'ял" за да подчертае колко са велики ! Всички панелки, 100 % финансиране от държавата итн. пиарски акции. Ако се поразровите и попрочетете обаче ще разжерете, че "още мнооого и...гол" :)) Важното бе обаче да хвърлим страхотната новина за величието на ГЕРБ :) Другото са подробности, нели ????

Еееееее - пак греда...Ние сме с 31 апартамента....

И като резултат на цялата тази работа следва НАЦИОНАЛИЗИРАНЕ НА ЖИЛИЩАТА?

какво ще ги санирате,парво ги укрепете че после ще искате пари за безвазмезно сабаряне на панелките.

''Безвъзмездно саниране''?! Ай ся публикувате текста със ситния шрифт...

Звучи като безплатен обяд, ако е истина и се случи поговорката вече няма да е валидна :).

Попрочети подробности в нета и ще разбереш защо поговорката е вярна...:)))

Вицовете започват с ,,мегапроектите".

хопа лопа общинарите ще гушкат евро субсидииката щото ще избират изпълнителите а не собствениците на сградата

Лелеее, още ли санирате с Лилето. Милиарда се утече.

Санирането няма да помогне срещу задаващата се енергийна криза в Европа! И мога ли а знам кой стои зад подобна идея? Трябва да е някой с ограничен интелект и фирми за саниране.

Саниране, запълване на дупки по 30-те километра магистрали, асфалт, еврофондове, усвояване, само така!!! Мамка им на комунистите!!! Една мантинела не възстановиха:) Една дупка не запълниха:) Гадове:)

Те оправиха щото държавните и общинските сгради, оправиха водоемите да не преливат ид а се къса, та хората да не се давят като плъйове, та цъфнаха за саниране на частните сгради. с пари за 200 блока да искат да санират 70 000. Да се махат и да спрат да лъжат, че лошо им се пише!!!

Започва голямото лапане на евро-пара! Започва голямото "на ти", "дай ми", от моя джоб, в твоята кесия ... Яка ни гърбина!

Първо вашите! Ще има ли пари за нашите?

А това не е ли капан за нов данък сгради

По новините тъкмо казаха, че отпуснатия 1 милиард ще стигне за около 200 сгради. Кака Лили ни навива пружините за всичките 70 хиляди сгради. Ко прайм?

Лилито като я гледам на снимката не вярва на санирането, камо ли да го управлява!!!

Стара идея, още Росен беше симпатичен строителен министър, а Лиляна негова заместничка. Тогава Плевнелиев говореше мило "по едни 3000 лева на домакинство да съберат", ... и да станат нещата. Българинът обаче не даде. Сега вече е безплатно. Аз съм "за" и това е правилна стъпка към икономия, ще намали и безработицата с държавни пари и нов дълг - това си е субсидирана заетост. Ще има ефект обаче, макар и не магически. Все нещо реално ще остане, дерзайте! Не е като "консултантски услуги",хонорари, обучения, командировки в САЩ?Брюксел, ... .. и т.н ...

Ползите от санирането са безспорни и затова няма да ги коментирам. Спорове обаче поражда подхода на МРРБ. Първо че безплатни обяди няма. Второ не е ясно за къф чеп трябва да се регистрираме точно като сдружение. Айде за санирането да берем отговорност солидарно - да кажем. Макар че иа хора дето няа да искат да платят или ще се правят на интересни. Но защо и за парното а може и за още нещо? 3/ Като има пари само за 200 сгради защо ни баламосват че за всички ще е безплатно? 4/ Ако всичко е безплатно защо да вадим паспортизация, като държавата ще има грижата? 5/ Даже и да се впишем в този филм - ми нали утре правителството може ( а и ще) да падне? Който стъпил на килимчето може и бая да се препоти като се плати всичко а после МРРБ което да осребри - йок!

Когато става дума за иновации в разрез с общоприети теории и основни закони на физиката, не можем да отминем с високомерно мълчание теориите на Рандолф Миллс са Хiдриното или пък на нашия Чуканов, който емигрира в Канада или Щатите с неговите теории за енергията на вакуумма или пък на друг българин с безентропната му турбина в Радомир, експериментите на Паоло Росси в последно време в областта на студения ядрен синтез или пък за мембрана от графен , коjaто вероятно позволява да се направят демони на Максуел. Всичко това малко или повече попада в графа конспиративни теории.

Кой ще санира хората?Това саниране на панелките защо ще става,като гордите собственици не искат!В Германия санираха сгради собственост на едри наемодатели.Имам познати ,които от войната си живеят под наем в такава сграда в Хале!За частните има облекчения ,но безплатно НЯМА!

И голямото ,безнаказано крадене!за какво друго им е тази идиотия?

Първо нахранете хората, чак тогава им предлагайте да им откраднете жилищата чрез "саниране", че гладно не се стои.

Започва голямата далавера дебелашке.

Регионалният министър да види изоставените нови сгради от т.нар."Луксозно строителство" и да направи там нещо,че хората в тези блокове се мъчат-слаб ток, без асансьори и без околна инфраструктура.Там също има проблеми,макар че външно тези блокове са като "санирани".В панела всичко му е наред-ток,вода ,парно,асансьори."Глупавите" комунисти строяха под строг държавен контрол до ключ, но тогава се правеше за хората да могат да живеят после.Сега "умните" капиталисти им го слагат четвъртит на кандидат-новодомците - блок без акт 16,без асансьор ,без изградени общи части,без улици и изобщо като че си на война.Така че Павлова да погледне там и ако не може да види истината, да си сложи очила за 3 D, ако е нужно.

Стига сте се били в гърдите.Като го направите и народа е доволен след това , тогава се хвалете.Ама се обзалагам,че тези общини , които се захванат с този проект ,ще създадат само нова работа на прокуратурата със злоупотребите , които ще сътворят.

nema da stane taq mai kato gledam

Настоявам да изкопаем още няколко гьола Белене за по 4 милиарда, отколкото да оправяме всички панелки в България! А ако ни останат пари - ще фалираме още някоя банка. Въобще парите трябва да се влагат в нещо полезно, не в жилищата на българите!

Е БЕЗПЛАТЕН ОБЯД ПРИ КАПИТАЛИЗМА !

Появи се новата възможност за крадене. Пак ще станем известни - с най-скъпите (на квадратен метър), но за сметка на това най-некачествени материали, с най-лошото изпълнение ... с най- ... с най-, с най- ... И после ще се чудим защо не ни дават пари от ЕК.

Аз веднъж участвувах по линия на енергийна ефективност и получиь 20 % намаление на сумата за дограма . Помня че попълвах много документи, но накрая успях. Санирането се подпомага основно заради икономии при отоплението и така се намалява zависимостта на Европа от внос на енергийни суровини (нефт и газ). Освен това санирането удължава живота на сградата и премахва опасността от течове. Всяко нещо , което би могло да намали вноса на нефт и газ обаче се посреща на нож. По начало , хората у нас са недоверчиви и са склонни да виждат измама и там където я няма. И това вероятно е причината за толкова негативни коментарии, като изключим скритото лобиране срещу намаляване на разходите за отопление и консумацията на газ от топлофикациите.

Браво ,радвам се за теб защото си успял да намалиш разходите си за саниране с 20 процента или ДДСто ,но със сигурност са ти показали фирмата която трябва да го изпълни и цената на която го е изпълнила е над пазарната така че това не е така както изглежда ....

Но полоwината от сумата беше за инверторен климатик от най висок клас - японски и той се продаваше от друга търговска фирма и цената му беше една и съща за клиент с отстъпка и без отстъпка преди намалението. Японците са лидери в много технологии , но човек трябва да знае ( да има инженерни и търговски знания ) преди да вземе решение. Ако става дума за климатик определено японски ( всъщност това е доста условно, защо твърдят че все пак всички били китайски филиали на световни фирми), но ако става дума за кола на водород и горивни клетки - най добре да се откажем , въпреки , че и тук японците са лидери, защото все още е прекалено оптимистична технология. Ако човек е еколог и обича природата велосипедите дават големи възможности, но те са за млади хора и едни бъдещи коли nа ток с евтини батерии и супекондензатори са много перспективни за градски транспорт, таксиметров транспорт с 24 часово използуване на таксито и за транспорт с коли под наем по определени маршрути на големи пътни артери с денонощен трафик. Коли на сгъстен въздух и гореща вода или флуид , използуван при concentrating solar power могат да имат приложение при нас . Това е лично мое виждане в момент , когато цените на горивата драматично падат.

Започва безвъзмездно - а как завършва ще разберете ама по късно

Аз от по-малкия блок ще се бръкна да платя на тея от по-големия блок така ли или ще точите пари, които ще разделите да има за вас и за някои само?

Досега знаех, че няма безплатен обяд, ама или Лилето го е измислила (и някои й повярваха), или е нещо друго... Да се чудиш...

Pesh0

Дано да е вярно , още по празниците , ще се погрижа , нашият блок да съберат подписите ... да сме първи :) Гледай да не ми се окажеш комшия , защото ще те линчуваме , безплатно.

КАКВИ ПОДПИСИ ЩЕ СЪБИРАШ? ТЕ ХОРАТА ДА НЕ СА ГОВЕДА, ЧЕ ДА ГИ ВКАРВАШ В ТЕЗИ ТКЗС-та!! ПРЕДИ 65 ГОДИНИ ДЯДОТО НА ТАЗИ ДЕБЕЛАНА Е ВКАРВАЛ ХОРАТА В ТКЗС-та, СЕГА ТЯ ГО ПРАВИ С ЛОКУМА ЗА БЕЗПЛАТНИЯ ОБЯД !!

Това са европейски средства. Предишни правителствата- най-вече ГЕРБ- да спечелят от тях, като накарат хората да теглят заеми, защото трябваше някои избрани хора да спечелят. не става отявлена кражба, затова измислиха заем с 35 лв вноска месечно и ниска лихва. Е, не стана. не може в цял ЕС санирането да е безплатно, само тук с лихвен заем и да плащая. И така директивата щеяе да пропадне, защото някои банкери решиха да печелят с някои политици.

по-точно в Европа е безплатно саниранет,български наглецо,отговори с факти,а не чул-недочул,не стига,че всичко ви е безплатно до момента,а и още искате,не се наядохте в тоя живот на пари и имоти,самозабравили се търтеи

ПРОСТО ТРЯБВА ЕДНИ ПАРИ ДА СЕ ОТКРАДНАТ , ЗАЩО НЕ ВЪЗСТАНОВЯТ ПАРИТЕ НА СОБСТВЕНИЦИ КОЙТО ВЕЧЕ СА СЕ САНИРАЛИ ( ИЗОЛАЦИЯ И СМЯНА НА ВЕРТИКАЛНИ ЩРАНГОВЕ , СМЯНА НА ДОГРАМА НА ОБЩИ ЧАСТИ ) ПО ФАКТУРА !

НАвличай си бизнес панталона и оди ги защитавай в съда със същия плам с какъвто защити България от руската експанзия Нъл си адвокат мари бульо

безвъзмездно демек безплатно Безплатна манджа няма което ме навежда на мисълта че аз със къща ще платя на някой с панелка От моя джоб чрез данъци в панелки които си имат собственици които пък са длъжни да си ги и поддържат Аз тук съм нипричом ама ще ми бръкнат в джоба след като няма да изолират и сменят дограмата и на моя дом Тогава откъде накъде съм длъжен да плащам сметката

Pesh0

а не те ли навежда на мисълта че ще има работни места , и ще изкараш някой лев ? Че сградите ще се обновят ?

А мойто жилище като не е панелка кой ще го санира ? Дескриминация!

ДИ-ДИСКРИМИНАЦИЯ -се пише Иначе съм съгласен щото и мойта къща има нужда от тези благинки

Пътят към ада е заслан с най-добри намерения. Ние не сме Германия, господа другари. Даже Източна Германия не сме (където основно са санирани блокове по тази методика). И това, което с епредлага въобще е не саниране - това е облепване със стиропор. Какво е саниране и как трябв ада се направи? Санирането е цялостна инспекция на всички конструктивни елементи, възстановяване на повредените, укрепване на недостатъчно стабилните и подмяна на всичко. За целта целият блок се опразва. Всичко се изкъртва до основи и се започвада се ремонтира. Цялостно. Облицовката отвън и дограмите са последната фаза. Когато се направи всичко (а това отнема межди 3 и 6 месеца), чак тогава с енастаняват хора. Технологично е много по-удобно да се направят няколко блока, да речем 10, където да бъдат преместени жителите на блоковете подлежащи на саниране. или безплатно, или срещу минимална сума. В снираните10 блока се настаняват хората от други 10 блока, които ще се санират и т.н. Само така има смисъл. Другото е само пунт и пластика. Да, външният вид ще се подобри, но това не е саниране. И как ще с енаправи разлика между тези хора,които са вложили по 5-6 или 10 хил лв, и някой,който е зарязал всичко на произвола на съдбата. а честно казано аз никак не искам да се сдружавам с поне 80% от съседите си. Ако някой иска да прави нещо по моята собственост мога да му дам разрешение. Мога даже и да платя нещичко ако се наложи. Ама да подписвам аз договор за ТКЗС в блока - без мен

Pesh0

Къде видя ТКЗС ? Как се прави в германия , не ми казвай , защото знам по добре от теб. Не е вярно че се изкъртва всичко до основа . Сменя се покрив ,дограма , вик и фасада . Единствената разлика е че там изолация под 15 см не се брои за изолация . Слагат се или 20 см или 25 .

виж, аз не съм сроителе инженер. Може би някои от нещата не ги разбирам.Просто казвам това, което съм видял в Германия и Австрия. В Австрия санираха някакви сгради строени 1937-38 г. ебеината на стените беше над 50 см. Тухлено. И въпреки всичко изкъртваха всичко до тухла. В Берлин от любопитство съм гледал как го правят. Почти същите като нашите панелки. Имал съм възможност да видя различните стадии - просто санираха цяло каре панелни блокове. Всичко до 0. Заварки наново, бетон и т.н. Нови исталации, ново всичко. Това съм видял в Германия и Австрия. Видял съм го с очите си и затова го споделям. А все си мисля че немците не са глупав народ. И ако нещо наистина не обичат там е да харчат пари на вятъра.

Глей ся пешо. Ти може да знаеш как е в Германия ама май още доста трябва да стоиш и да догледаш нещата за да г научиш. Санирането, както писа колегата, започва винаги и първо с конструктивнатачаст. Оттям насетне правиш всичко останало? В германия може да не укрепват, което ме съмнява за старите сгради, но това е защото навремето е строено както трябва. Ако видиш там, понеже си в Германия казваш, един панелен блок как е строен само минавайки покрай него без да се спираш ще откриеш коренни и тотални разлики, ако се застоиш и загледаш ще се очудиш как се строи наистина панелна сграда. Много е трудно да видиш такава несанирана но все още се намират.

За нищо на света не го правете това извращение "Етажната собственост има ангажимент да регистрира сдружение на собствениците"! Ще останете много бързо без апартаментите си! Това е лакома хапка на много мафиотски дружества, да започнем от Топлофъкациите, ГЕРБ, ЕРПта, ЧСИта, и прочие. Ще ви откраднат и последното което имате, жилищата ви! Да не кажете, че не съм Ви предупредил!