Само за 3 дни над 17 000 шофьори отнесоха глоба за превишена скорост

По време на операцията на Пътна полиция са били установени и 178 неправоспособни водачи

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Чудя се за какво служи онова синьо картонче, наречено контролен талон? Все фишоее, актове пускат... А защо не вземат точки? За скорост - 5 т. И т. Н. Накрая този който много се проявява ще ходи на проверовъчен!

Къде става абонамента за вайбър групата на Данчо Катаджията? Явно акцията е за да се популяризира бизнеса му :)

Боко, от нас ли ще компенсираш намалянето на ДДС за кръчмите? Скоро ще ни карате и да работим ангария - поливане на орхидей, миене на жипката, косене на ливади в имотите на вшастта :)

Хранилката бачка безотказно. Бюджетът се връзва по метода на барон Мюнхаузен. Напълни на Ганьо бюджета от собстврния му джеб. Сложи куки след всеки знак 50, дори да е в празно поле, и стреляй на кайме. Превишената скорост е страшна колкото и коронавируса - ако караш бричка и си лош шофьор си чао. Всички с маски и с ограничение 15км/ч. Аре.

Към БГ - абе човек, да си минал с 70 на ограничение 50, нарушение ли е? То 50 на трета го карам. Никой не го спазва, и всеки го знае. Изгарят с глоби хората с лош късмет. 50 в града е глупост, но над 70 не е добре. Така че по добре подлези да се правят със събраните пари. Поне да знаем че за безопасността отиват

Бас държа че като се наложи да дава държавата пари, полицаите се инструктират да пишат глоби колкото може повече, това са милиони които влизат. И така пари има за проблемите. Ама на чий гръб? Повечето знаци за скорост са морално остарели. Не може да се пъпли по пътя

tova e oa se vastanovi 8 protenta za resturantite a poznaite no koi sa zavedenia i resturanti

Чувстват се безнаказани!! И комплексирани тузари!!!

Ганьо, лази с каручката с 15 км/ч и се не бой. Всяка кола от последните 50 години може да движи със скорост 150 км/ч. Какви тузари, бе, бедни комплексари, тъпи. Всеки, който е карал кола в развития свят на Европа и САЩ знае как всеки там се опитва да се транспортира максимално бързо. Всеки кара 5-6 мили/км отгоре. Огранипенията там са разумни, в градовете на много места има 70 км/ч. В Милиционерия всичкото огтаничение е 50 км/ч. С малко изключения. Аре, яжте лук и попържайте.

В Германия има дори 30 км/ч - какво правим, пишем я западнала, нали?! Ограниченията трябва да са на подходящите места, а сега има много излишни такива.

Пак да попитам - кога ще махаме задължтелните светлини през деня, детските столчета и коланите , а ? И отмяна на ГТП и ГО. Добре е КАТ да може само да препоръчва, но без възможност за наказания, освен на мъртво пияни като кирки. Добре е и да се възстанови нормата от едно време, че пътните нарушения не са престъпления и за такива не може да се влиза в затвор. Цялото законодателство, в това число и правилника за движение трябва да минава през референдуми, поне веднъж на 5 години. Така ще можем и да се оттървем от непредставляващите ни народни представители.

Чак пък го харесали това малоумно изказване. И в същото време роптаят срещу гъзарите с бързите коли. Ганьо е тотален дебил.

Най-много са констатираните нарушения на скоростта - 17 123./ това ще рече че има нещо много сбъркано ,и то съвсем умишлено , в ограниченията на скоростта

Ще рече, че има нещо много сбъркано в държава, в която всеки смята, че за него правилата не важат. 17 000 нарушителя - само там където е имало камери, смятай колко още други нарушават. Ако камерите могат да покрият примерно 10% от трафика това би означавало, че са общо 170 000. Вие това можете ли да го осмислите? На 6 000 000 население 170 000 джигита! А нали ви е ясно, че превишената скорост няма как да им е единственото нарушение? Нали не вярвате, че всичко друго им е изрядно, само това им е кусура, че превишили? Иначе борим войната по пътищата.

чакащи на гюме в храстите! За три дни минимум 1 000 000 лв. от глоби! Ако се напънете за няколко месеца ще изкарате пари да се преасфалтира цяла България! (при условие, че няма да има "делкане", нали?)

За кой път така - няколко пъти в годината акция за два-три дена. А останалото време какво правят ченгетата? Чешат си....до протъркване? Аз да не би да работя няколко пъти в годината за по няколко дена? Ако всеки ден беше акция, за няколко месеца - година най-много хората ще свикнат да спазват правилата. То, както се казва, кучето скача според тиягата.

Ето 60 на 40, става лошо ако спрат да се движат автомобилите няма откъде да се възстановят парите

Българина винаги си е мислил, че превишавайки скоростта с раздрънкания си дрънгел ще добави така нужните 2 см към 4 сантиметровата си пишка.

А колко глоби са написани за липсваща или лоша маркировка и за неправлно поставени или забравени знаци?

за управление на МПС без документ.

хубаво правят. Дано и събираемостта да се увеличи. Само така Ганьо ще се научи на ред

Събираме парички за опразнената хазна, а?

Не, чистим се от психопати на пътя.

Камери на всяка улица и всяко кръстовище. Извън градовете също! Всичко свързано с компютри. Установено нарушение - снимка, кратко обяснение за какво си глобен, размер на глобата и...смс, че имаш пратка. За един месец всичко ще си дойде на мястото!

Трябва и да се свалят номерата на който не ще да плати.

Направо да им отнемат точки. Няколко пъти си бил с превишена, отнел си предимство, пресякъл си на червено и хайде наново на изпити за книжка. Какво по-хубаво от това?

То си ибеше така известно време, но явно камерите не различават полицейските началници, депутатите, министрите и баровците от обикновенните хора и затова се оказаха неприложими за нашите условия.

Да не чета новини "само за 3 дни", а "само за 300 дни". И удоволствието от шофирането ще се завърне, и ще спрем да изтрещяваме всеки път когато се качим в кола.

За да не повтарям някои от предходните коментари ще кажа само, че наказанията за превишена скорост са брутална намеса на държавата в личното пространство на гражданите. Автомобилът не е лукс, а средство за придвижване бе казал Остап Бендер. И гражданите, които бързат искат да стигнат до точка Б възможно най-скоро. Държавите разрешават продажбата на автомобили, които вдигат над 130 км/ч, а санкционират гражданите за по-висока скорост. Няма логика, а само простотия. А за идиотските ограничителни знаци, споменати по-долу, просто да не говорим.

Сериозно??? Пътищата са общинска и държавна собственост и ще се съобразяваш с регулациите. Ако искаш да си в лично пространство, качи си колата в апартамента, и там си развивай скорост от 500 км в час! И то само ако не вдигаш шум да пречиш на съседите!

Защо не идеш това да го обясниш на полицията в някоя нормална страна? Убеден съм, че директно ще ти заменят щофьорската книжка с жълта. Това, че ти липсва самоконтрол, щото колата ти можела да прави повече от 130, там, дето си ограничен с до 50, показва само голям твой психически проблем. В Германия все още много аутобани са без ограничение, но това не значи, че всички слагат тухлата на педала на газта, и колко може толкова. Шофирането е умение, в което са намесени изключително много физични и химични закони, в определена симбиоза. И хората са преценили, че не може да се кара навсякъде с колкото ти си си преценил, защото физиката не пита, и не прощава, като се залепиш с 1300 кг желязо като гербова марка някъде. Най-скоро в никакъв случай не значи най-бързо. Може да минеш през две малки преки, с ограничение 20 за 3 мин, а може да минеш същото разстояние, ускорявайки до 50, и чакайки по 5 мин на два светофара. Е кое е по-скоро в този случай? Не, не е по-бързото. "Идиотските" ораничителни знаци са измислени, за да помагат и напътстват хората, в условия, които те сами не усещат по еднакъв начин. Пример - с обикновена кола през легнал полицай, трудно ще минеш с 50, за това имаш знак, и ограничение на скоростта преди него. Със истински стар Ситроен можеш обаче, и даже няма да го усетиш, но този зад теб може да направи беля, подведен по теб. По тази причина и този със Ситроена, и този с обикновената кола са длъжни да минат с определена скорост, без значение, че специалното окачване е способно да прелети над легналият полицай без проблем. По отношение на колите, дето можели да вдигат над 130. Ми пробвай се да влезнеш, и да се паркираш например на паркинг на магазин със 130, и после сподели какво е усещането, и различава ли се от същата ситуация, само че със скорост от примерно 20 км/час. Сега си представи, че караш в голям град, където всеки щъка навсякъде. Можеш да минеш с 200, да. Само че няма да стигнеш нито скоро, нито бързо, всъщност вероятно няма до никъде да стигнеш. Звучиш като някой, който никога не се е качвал на кола.

като ти се кара бързо скачаш на колата и отиваш до Германия. Там давай газ до дупка по отсечките без ограничение, а ако бързаш да стигнеш някъде, значи, че не си тръгнал навреме

Ами трябва да ме напълнят отнякъде :)

Обзалагам се, че 95% от санкциите са наложени в 40 километровия участък от МАГИСТРАЛА Тракия, който от години е с ограничение 90 км/ч.

Това участъка правен от батко и братко на БСП, заради които ни спряха и евро фондовете.

В никакъв момент не съм се замислил, че е възможно да се търси вина в негово величество и придворните му, нищо че е на власт от едва 10 години и обича да се хвали с магистрали.

Може ли да ни обясниш защо мутропожарникарина твоя идол отказва да оправи тоя участък, докато в същото време пръска милиарди за други неща? И за това ли са виновни батко и братко? Сега като крадете и източвате еврофондовете вие, по-добре ли трябва да се чувства българина?

Доколкото си спомням, еврофондовете ги замразиха приятелите на Бокаса от ЕС, за да му помогнат да дойде на власт.

Този участък умишлено не се прави. чрез него се финансира КАТ и се съставят подобни отчети за да се имитира дейност

40 км участък с 90 км/ч се взима за по-малко от половин час. Ако караш с ограничението от 130 км/ч ще го вземеш с около 10 минути по-бързо. Нямаш 10 минути ли? А това, че по магистрала не трябва да има такива отсечки е съвсем отделна тема

Може ли да обясниш поради каква причина този участък не се оправя и то с продължение на години. В същото време се работи и се харчат народни пари по други проетки.

да обяснят от управляващите. Аз откъде да знам?

може да е улика по делото срещу Батко и Братко

Да "оперират" всеки ден и на възможно повече места. Това им е работата, няма да им се молим да я вършат. А водачите без книжки направо нов затвор да им вдигнат, поне с 20000 места. Около затвора - декри ниви. Сами да си вадят храната. Тъкмо някой запуснат район да посъживят със селско стопанство и животновъдство. И да ги изловят всичките.

Ще има работа за адвокатите.

Хубаво е да има контрол и наказания, но още по хубаво е ако се премахнат излишните знаци, ненужните норми, а органите за контрол да бъдат компетентни и научат рисковите участъци и там да контролират. В много от случаите се стой на места няма смисъл от контрол, но пък е лесно за санкции...

От тези 17 000,дайте ги по структура...колко са за превишаване с над 11 км/ч от тъпите,измислени и ИЗЛИШНИ ограничения от порядъка на 40-60 знаци с които бъкат в над 90% гората от знаци по нашите пътища.. Михлюзите само на тях залагат капаните...стига да има и...сянка.

Не трябва ли преди това да предизвикаме един одит на пътищата от чуждестранна фирма, и чак след това да се глобяваме? Масово по пътищата има дори и взаимоизключващи се знаци, а всеки проблем на пътя се замазва със знак 20км/ч, вместо собственика да отстрани проблема. До кога ще сме овце за стригане?

Оставка на алчното ни правитилство съставено от алчни политици с по 2 усти и и по 2 ауспуха, които събират пари от народа и ги слагат в дгоба.

Сандо писането не ти е силната страна.

Но, по принцип човека е прав!

Ти видя ли ги как слагат народна пара в джоба се? Ама лично ти видя ли ги?

Ти, като се изпърдиш, също не се вижда, ама смърди, нали?

Абе глобени... . написани са им едни хартийки...с колко ще бъде събираемостта е съвсем друг въпрос... защото няма система за това !!!