17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Четвъртата вълна кога да я чакаме? Към Юли ли? Дедовия ми иска да знае.

Зависи кога ще са изборите. А петата вълна ще е точно когато хората почнат да се бунтуват заради глада и безпаричието причинени от мерките.

3евзек

този глад и безпаричие нещо като светлото бъдеще ли е? Уж още миналата пролет щяха да идват двете, но все се отлага. Досега пред магазина само веднъж се е случи една жена да ме помоли да й напазарувам. Изключвам циганетата, които по принцип муфтят да върнат количката и да вземат стотинката. Къде ги гладните и безпарични хора? Вече десета зима само обещавате. Пенсионерите ли спряха да получават пенсии или какво?

Съседката умря тази зима от глад и студ в дома си. Намериха я едва седмица по-късно. Но такива като теб спазват социална дистанция и се интересуват само от себе си и нямат контакт с други хора. Да не си говорим за други случаи като двойното самоубийство в Стара Загора, където майка и дъщеря скочиха от блока. Спаха на врати - нямаха легла. Тока бе изключен. Завиваха се с мръсни черги.

3евзек

Ти като имаше контакт, каква беше ползата от това? Хората на непознати пред магазина помагат, а ти на съседката защо не помогна? Не те ли е срам? Контакти имал. Или просто лъжеш? Май и за това не те е срам? А това в Ст. Загора да не би да е било от вчера. Като почнаха мерките, продадоха си леглата... Откъде ви намират такива, бе?

"този глад и безпаричие нещо като светлото бъдеще ли е? " "А това в Ст. Загора да не би да е било от вчера" Поредната изцепка на зевзека.

3евзек

Не отклонявай темата. Защо не помогна на съседката, след като си толкова контактен? Не помагаш на умиращи хора, а пък изцепките били мои? Такава ли ти е ценностната система?

Масовата ваксинация у нас все още е недостатъчна, много вероятно е темпото й да се забави. През летните месеци умниците ще направят същото, каквото и миналото лято. Все проепидемични фактори.

новите управляващи мангъроиди не премахнат извънредното положение, а го удължават? Цяла година лаяха против маски, мерки, тестове и ваксини? Сега им запари на задните части у смениха плочата!

Кои са "новите управляващи мангъроиди", които "цяла година лаяха"? Изброй имена, дати, цитати!

Петров.

Върнете Мутафчийски и борйките!

Моля, тия които се отнасят скептично към епидемията и мерките, да говорят от позицията на личен опит. Аз също, до известна степен , бях скептичен. Но в момента в реанимацията, вече повече от месец, лежи интубиран, мой много близък приятел, с усложнения от заболяване ковид. На вид як човек, 55 годишен, за толкова години не знае какво е болница. И кашлица , май , не е хващал. А вируса го свали! Органите му, един по един , започнаха да отказват. И висока температура, не знаят причината. Хемодиализа, вътрешни кръвоизливи, инфекции, и не разбирам още какво. В момента е парализиран.Не може да си мърда ръцете и краката.Появи се някакъв проблем с костният мозък на гръбнака.И продължава да е на командно дишане. И всичко това започна с леко неразположение, лека температура, и положителен тест за ковид!

"Моля, тия които се отнасят скептично към епидемията и мерките, да говорят от позицията на личен опит. " "лежи интубиран, мой много близък приятел" Твоят "приятел" не е "личен опит". Моля последвай собственият си съвет.

3евзек

Според моя личен опит, пазенето на дистанция работи. Не се разболях и не заразих никого. А ти имаш ли нещо да добавиш за това как се спира въздушно-капкова инфекция?

Според моят личен опит НЕСПАЗВАНЕТО не дистанция работи. Не спазвам мерки и не се разболях.

3евзек

Т.е. ако беше спазвал, тогава щеше да се разболееш, нали така?

Чакай сега, нали говорим само от личен опит. Не спазвам мерки и плюя на ваксините - не се разболявам! Не съм ходил на лекар от години!

3евзек

Колко да чакам? Нали за да работи нещо, нали трябва да има ефект, който се различава от постигнатия иначе? Да не би докато си мисли, че неспазването на дистанция помага, всъщност да ти е проработил късметът?

А да не би докато си мислиш, че спазването на дистанция помага, всъщност да ти е проработил късметът?

3евзек

Да, на цялата фамилия ни проработи късметът. При вас как е?

Само 3,5%, ама нито СЗО ще обяви край на пандемията скоро, нито ще паднат всички ограничения скоро, а да не говорим докога ще ни ваксинират срещу вече несъществуващ вирус. Еволюцията на всеки вирус е да не убива човека и да се разпространява все по-лесно, НО И ДА СЕ КАРА ПО-ЛЕКО, докато накрая не се превърне в настинка. Коронката вече трябва да е стигнала тази фаза от развитието си или ще я стигне съвсем скоро. А ние си говорим за трети ваксини и простотии... никога не е било заради вируса, всичко е политика...

тая глупост за еволюцията на вирусите? И за Ебола, СПИН и Западнонилския енцефалит ли се отнася? А, сетих се- чул си го от Мангъров или Чорбанов и повтаряш папагалски.

Всеки да дава акъл по теми, по които е компетентен. Тази тема очевидно не е твоята.

Очевидно не е твоята.

След две години ще се стигне до там, че ще го продават в шишета като пробиотик.

Малко любопитни данни за ваксинирането миналата седмица. То изглеждаше най-накрая прилично като брой поставени дози на ден. Достигнати са около 25 000 дози средно на ден за една седмица. От тях обаче вторите дози средно са били 17хил. и едва 8 хил. новопоставени. По този начин след 3 седмици темпото видимо ще спадне. Едва сме достигнали 700 000 ваксинирани поне с една доза, а вече нежеланието за ваксинация започна да се усеща.

Така беше и ноември: Заразените спаднаха, и измислиха английски щам. Сега заразените пак спадат, и измислиха индийски щам. Ще си я караме така още дълго - фарма мафията и медицинската мафия няма да пуснат кокала. Не и без бой.

Тъпаците произвеждат тъпотии. През средновековието епидемиите са се обяснявали с гняв господен. В тези безбожни времена тъпаците си измислят теории на конспирацията. Няма да седнат да учат я.

В тези безбожни времена богатите си измислят пландемии.

Знаеш ли, че има цели отдели в разузнавателните агенции по цял свят, в т.ч. и в България, които се занимават с генериране на конспиративни теории. Целта е не да се скрие лъжата, а са се разводнява истината и по-трудно "да и хванеш края". Затова не отхвърляй с лека ръка конспиративните теории, защото във всяка от тях има по зрънце реалност. Или ако ти е трудно да разбереш казаното дотук, чети повече книги и по-малко глупости ще приказваш.

И децата знаят, че през почивните дни, данните за заразените и починалите хора не са верни!

А по-умните знаят, че и в другите дни има забавяне в отчитането, само че не в такива количества. Да не би да смяташ, че починал в сряда след работно време или в 23:50 стига до централата преди 00:00?

Първо, не са починали от коронавируса, а починали констатирани с коронавируса. Съчетание на две области, като починали синеоки или ваксинирани. А дали правилно са констатирани, кога, излекувани ли са били, имало ли е значение и така нататък, не се дава. Второ, за същият ден спрямо предната година, починалите може да са няколко стотици повече. Умира се основно от други неща, свързани основно с мерките. Починалите повече са много над констатираните с ковида. А тъй като спряха да броят починали от грипове и така нататък, то реално гледано, трябва починалите от ковида се гледат от под починалите предната година на статистика. Трето, понеделника винаги от неверните данни и ще сумират такива за следващият ден.

рециклирай опорки от миналата година, че нещо тия дни не е имало актуализация.

Починали констатирани с ковид-19 за 2020г. нямат 7600 човека. Починалите повече от 2019г. бяха 16600-16700 човека. От какво умират тези отгоре, като нямало и грипове, дето Кантарджиев говорил преди, колко хиляди умирали в България на година от такива?

Просто е бе, тъпак! От ковид някои вдигат високо кръвно, следва инфаркт, преди още да са правени тестове за Ковид. Тези умрели не се броят за умрели от Ковид. Аз лично познавам десетки хора прекакарли ковид, някои доста тежко, без да са си правили ПСР или теста да е отрицателен. Всички после имат антитела потвърждаващи Ковид. Така че преболедувалите са около 2 до 3 пъти повече от официалната статистика. Затова и умрелите са 16-17000 повече от 2019 г., докато официалните жертви на Ковид са 7600. По слабо заразния грип почти няма при мерките за Ковид. Ковид удря по всички системи на организма, като почнеш от едотела на кръвоносните съдове и появяващите се съсиреци, минеш през сърцето, бъбреците, нервната систем, белите дробове.

3евзек

Ало, Някой, Има сума народ, който се е споминал след болестта. Вече имам пзнати, които са изписани от ковид отделение поради отрицателен тест. Кислородната терапия им я продължиха в обикновено инефкциозно. Ако мислиш, че уврежданията приключват с преборването на вируса, жестоко се лъжеш. Едни вдигат кръвно, други ходят със задух по 2- 3 месеца и не могат до 3-и етаж да се качат нормално... Навсякъде по света има разлика между потвърдени и обща смъртпост. Най-голяма е в онези държави, в които се правят, че няма нищо особено и мерки няма.

Първо началото на 2019г. има много по-голяма смъртност от 2020г. с по примерно 400+ човека повече почиващи на седмица. Така че преди обявеното извънредно положение имаше 2000-3000 по-малко умрели 2020г. от 2019г. Починалите 2020 къмто 2019г: 124735 - 108083 = 16652 разлика. Към тях за сравнението на двете години махаш и пика началото на 2019г. или около 19000+ разлика. Вадиш и липсващите почиващи от грипове, както твърди НОЩ (според Кантарджиев по хиляди на година умиращи), най-малкото ковида замества други грипове. Става примерно 20000+ разлика. Има и ефекти като намаляващо население и от там смъртност. Нашите лъжливо представят 4% смъртност - починали къмто заразени. Реално никой не брои починалите от ковид-19 в България, съчетанието починали-констатирани. Англичаните дават колко е страшен английският щам с 227 починали къмто 141 за другите на 54906 човека или по 0.41% и 0.26% смъртност. За 2020г. английският щам не е тук или почти с 0 значение. За 2020г. броените починали констатирани с ковид-19 (не умрели от него) нямат 7600. С оглед на даваното от англичаните за другите щамове, примерно вярното за ковида е 6.5% ((0.26 / 4) х 100), въпреки че тук здравеопазването може да е продънено и дори да причиняват смърт с лекарства. Но да кажем ако вярвах на англичаните и е същото съотношение, починалите тук са 500 човека от ковид-19 за 2020г. Заради продъненото здравеопазване и скрита смъртност, да кажем 500-1000 човека. Е от какво са другите 19000+ починали повече? Сринатата изкуствено икономика, безработица, психоза със самоубили се (дори хормона на стреса е вреден в големи количества), нелечението на други болести, отлагането на операции, неходенето на доктори, дебелеенето вкъщи (водещи до огромна сърдечна смъртност - най-голямата) и всякакви ефекти, носят смъртност. И не представяйте, че ковида водил до всички болести, че така сигурно е и с грипове.

3евзек

Ало, Някой, Зимата на 2019 беше много по-студена от тази на 2020 и на 2021. Екстремният студ и екстремната жега са рискови фактори, при които докторите съветват рисковия контингент да стои на топло или съответно на хладно. Ако разгледаш метеорологичната статистика за 50 години назад и я съпоставиш със смъртноста, ще откриеш поразителна корелация между двете. Цяла година не го схвана вече.

Тъпунгер, с маските грипа е в хиляди пъти по-неразпространим. Всички умрели ДО ЕДИН са имали усложнения от Ковид. А пък тъпотията, че умиращите са повече заради мерките чупи тъпомера. Единствено трета точка ти е вярна.

Ало, Някой, Като умират основно от мерките, тогава защо броят вече намалява, въпреки че мерките са почти същите? Да не би да отвориха ресторантите и затова вече не се умира от глад?

Ало, Някой, Като си толкова вещ в областта на съчетанията, тогава какво ще кажеш за процента на починалите сред заразените с ковид и за процента на починалите сред всички останали? Да не би разликата да е 20-30 пъти?

Тази новина е рай за простите. Те веднага (още веднъж) ще се убедят как резултатите от последните дно показвали, че никога не е имало вирус. А най-безмозъчните ще кажат: "Ето, няма Бойко - няма и Корона!". Свещена простота!

Как без да направят аутопсия разбраха, че са починали 9 човека от коронавирус за 24 часа ???

И как разбраха че са починали?

Тъпунгер, елементарно е! Били са в болница на вентилация със затруднено дишане.

Аз умрях без вентилация, но пак ме писаха т ковид!

3евзек

Защо лъжеш бе?

Темата с ковид се изтърка отдавна. Чудят се с какво да я поддържат вече

Полека лека спадат заразените, но това са данни за неделен ден.

Със служебното правителство ситуацията ще си дойде на мястото. Браво на Слави! Няма да има по 1000лв. ковид бонусни и източване на здр каса, макаааа.

Абе Слави ги излекува, и вирус нема.

Обаче от мерките има още 17 000 починали , но за тях нито дума!

Много точен коментар. Това, че сме на едно от челните места по смъртност на хора с установен Ковид-19 може да намери своето обяснение. Има обективни фактори, има и грешки в подхода и управлението на кризата. Но това, което наистина трябва да разберем като общество, за да коригираме здравната си система, е защо загубихме още толкова хора, които си отидоха без да са заразени с Ковид-19.

Такова страхотно здравеопазване имахме преди ковид и мерките. Такава подредена държава. Такъв дисциплиниран народ. Всички живееха спокойно и здравословно до около стодвайспет години минимум. Обаче лошия щаб дойде въведе мерки и хората взеха да мрат като мухи. По 5Г-то пуснаха по цял свят идеята за някакъв вирус и от САЩ, Италия и Индия се наговориха с наще доктори изедници да създават страшни новини за да може тука да вземат по хиляда лева. Дааа

80% няма да разберт иронията..........

Когато допуснеш всички отделения да се напълнят с болни от ковид, такъв е ефектът. Това се знаеше още в самото начало на пандемията. #flattenthecurve

Ало Карантината, Един познат прекара ковид. Пред това беше на ръба на бъбречната недостатъчност, сега всяка седмица е по три пъти на хемодиализа. Разбира се, вече с отрицателен тест и с имунитет. Кажи сега честно, че няма нищо общо!

С "лечение" с антибиотици и кортикостероиди, пак леко се е отървал. Важното е да се спазва протокола.

3евзек

Какви антибиотици бе? Без симптоми беше. Не те ли е срам да манипулираш така със случаи, които не познаваш?

"От началото на пандемията обаче жертвите са над 17 000" Хахаха, това не е новина, от преди няколко дни е над 17 000.

Веднага да наградят и отпуснат някой и друг милиард - ние само от това разбираме и това ни е критерият в отношения и самочувствие. Другото е бошлаф, е казал националният герой.

Няма Джипко Бибиутков, няма ГЕРБ, няма усвояване на средтва. Защо да се завишават случаите? В крайна сметка важно е кой и за какво интерпретира статистиката.

Обяснявайте, колко е сериозно още положението и да не спираме да си носим парцалите на лицата.

парцал е майка ти

Първото тъпо треолче захапа :)

Баце, какво носиш на устата си е продукт на манталитета ти. Ако е парцал, ти си го избра. Ако е сопол или розови прашки, пак са си твои.

Отдавна нищо не нося на лицето се, а такива като теб, са парцали на душите си и нямате оправия, дори съвсем да изчезне вируса :)

3евзек

Т.е. вие тримата сте си наред, а останалите оправия нямат. Като онази мутра, която чула че един луд кара в насрещното и си помислила, че не е един, ами са цяла колона. Само че другите двама умряха и сега остана само ти.