Коментари - Съкратеното следствие отпада за умишлените убийства, но не и за тежката телесна повреда | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

За труп отпада , за жив труп не! Докога ще мъчите народа господа "законотворци"?

Значи,ша та прибия,признавам си ,ти оставаш инвалид и всичко е точно.Браво,добьр закон,майко мила.

Страшна промяна,няма що! И предполагам, че убиеца на всяка жертва умряла в следствие на тежка телесна повреда ще продължи да се радва на съкратеното производство, нали!?

ТОВА Е НОНСЕНС. Нали именно следствието и прокуратурата трябва да преценят едно убийство умишлено или неумишлено е и да дадат заключение заключението на съда. Как така се решава какво е убийството преди следствието и въз основа на това отпада съкратеното следствие? Или тъпанарите журналисчета е са разбрали или законодателите ни са тъпанари.

Обачепък Гешев е най-прокурор и ксто светнат, ще вкара всички в затвора!

Значи, вместо престъпникът да тегли доживот, ще трябва жертвите да теглят доживот. Престъпниците ще обезобразяват, но ще те оставят жив. Все пак очаквано, решение имайки предвид кои го взимат.

Убийците на пътя ще продължават да се измъкват със съкратено производство. Измислихте го.

Както винаги сте некоректни.. Ами напишете че герберасите дето са мнозинство в нея са си приели поправката.. Значи ако те пребия и осъкатя няма да е умишлено а без да искам и мога и в затвора да не влезна а ти си ''живей'' тежкия осъкатен живот на воля..

Герберасите са го измислели ама е по лесно да се скрият зад ''правната комисия'' където имат мнозинство:((((

Гласувайте за гербераси и чакайте справедливост кога цъфнат налъмите...

Поредният герберски лупинг. Ама така е, докато мат'ряла търпи и аплодира. ДОКАТО СМЕ НАРОД ОТ КРАТУНИ, ЩЕ НИ УПРАВЛЯВАТ ТИКВИ !!!

Шило

Що има тогава съдебно следствие?

Шило

Така е. При убийство по непредпазливост, настъпило в резултат на умишлено нанесена телесна повреда, съкратеното следствие ще важи.

Шило

Почва борбата за правни квалификации. "Не исках да го убия, а само да го нараня, ама той падна лошо!", "Не исках да го убивам, а само да го намушкам, ама не съм искал да умира!".Идеята за бързо съдопроизводство не е лоша, че иначе с процедурни хватки едно дело може да бъде влачено пред инстанциите с години. А измине ли време, всичко се размива. Мисля си, не можеше ли да се въведат ред ограничения и изискване за допустимостта на това съкратено следствие? Малко прибързано ми се струва това решение.

в това прехвърляне на топкато не е ясна ролята на следователя и прокурора. нали те определят кое е умишлено и кое не е... пак преливане от пусто в празно. неволно тежко осакатяване как ще го дефинират? ако осакатя някой, ще има причина за това. и няма да е неволно... убийците /пияни и дрогирани/ по пътищата са друга тема за размисъл. ама Барни Ръбъл май не може да размишлява...

Съкратено следствие след признания, освен за убийци и други изроди, наистина е добре да остане, за да не се бави следствието. Но съкращението да бъде по-малко от сегашното 1/3!!!

Значи мога да пребия всеки, когото не харесвам и като си призная, ще ме пратят вкъщи по живо по здраво.

Е смърта и инвалид ,защото тормозиш близките да се грижат за инвалида.ЗАЩО БЕ ИЗЧАДИЯ,АКО СЕ СЛУЧИ НА ВАШ БЛИЗЪК ДРУГА ПЕСЕН ЩЕ ЩЕ ЛАЕТЕ.