Коментари - Съкратеното следствие отпада за умишлените убийства, но не и за тежката телесна повреда | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Значи мога да пребия всеки, когото не харесвам и като си призная, ще ме пратят вкъщи по живо по здраво.

Съкратено следствие след признания, освен за убийци и други изроди, наистина е добре да остане, за да не се бави следствието. Но съкращението да бъде по-малко от сегашното 1/3!!!

в това прехвърляне на топкато не е ясна ролята на следователя и прокурора. нали те определят кое е умишлено и кое не е... пак преливане от пусто в празно. неволно тежко осакатяване как ще го дефинират? ако осакатя някой, ще има причина за това. и няма да е неволно... убийците /пияни и дрогирани/ по пътищата са друга тема за размисъл. ама Барни Ръбъл май не може да размишлява...

Шило

Почва борбата за правни квалификации. "Не исках да го убия, а само да го нараня, ама той падна лошо!", "Не исках да го убивам, а само да го намушкам, ама не съм искал да умира!".Идеята за бързо съдопроизводство не е лоша, че иначе с процедурни хватки едно дело може да бъде влачено пред инстанциите с години. А измине ли време, всичко се размива. Мисля си, не можеше ли да се въведат ред ограничения и изискване за допустимостта на това съкратено следствие? Малко прибързано ми се струва това решение.

Е смърта и инвалид ,защото тормозиш близките да се грижат за инвалида.ЗАЩО БЕ ИЗЧАДИЯ,АКО СЕ СЛУЧИ НА ВАШ БЛИЗЪК ДРУГА ПЕСЕН ЩЕ ЩЕ ЛАЕТЕ.

Поредният герберски лупинг. Ама така е, докато мат'ряла търпи и аплодира. ДОКАТО СМЕ НАРОД ОТ КРАТУНИ, ЩЕ НИ УПРАВЛЯВАТ ТИКВИ !!!

Както винаги сте некоректни.. Ами напишете че герберасите дето са мнозинство в нея са си приели поправката.. Значи ако те пребия и осъкатя няма да е умишлено а без да искам и мога и в затвора да не влезна а ти си ''живей'' тежкия осъкатен живот на воля..

Убийците на пътя ще продължават да се измъкват със съкратено производство. Измислихте го.

Герберасите са го измислели ама е по лесно да се скрият зад ''правната комисия'' където имат мнозинство:((((

Значи, вместо престъпникът да тегли доживот, ще трябва жертвите да теглят доживот. Престъпниците ще обезобразяват, но ще те оставят жив. Все пак очаквано, решение имайки предвид кои го взимат.

Обачепък Гешев е най-прокурор и ксто светнат, ще вкара всички в затвора!

ТОВА Е НОНСЕНС. Нали именно следствието и прокуратурата трябва да преценят едно убийство умишлено или неумишлено е и да дадат заключение заключението на съда. Как така се решава какво е убийството преди следствието и въз основа на това отпада съкратеното следствие? Или тъпанарите журналисчета е са разбрали или законодателите ни са тъпанари.

Шило

Що има тогава съдебно следствие?

Страшна промяна,няма що! И предполагам, че убиеца на всяка жертва умряла в следствие на тежка телесна повреда ще продължи да се радва на съкратеното производство, нали!?

Шило

Така е. При убийство по непредпазливост, настъпило в резултат на умишлено нанесена телесна повреда, съкратеното следствие ще важи.

Значи,ша та прибия,признавам си ,ти оставаш инвалид и всичко е точно.Браво,добьр закон,майко мила.

Гласувайте за гербераси и чакайте справедливост кога цъфнат налъмите...

За труп отпада , за жив труп не! Докога ще мъчите народа господа "законотворци"?