Кои ведомства са в списъка за съкращения

Финансовият министър Симеон Дянков предлага да се обединят администрациите на тотото и лотарията.

Обратно в новината

Коментари - Кои ведомства са в списъка за съкращения | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Въпроси към правителството: Кои факти и докзателства определят тези промени? Имате ли модел на ефктивността на промените-или пак ще преливаме от пусто в празно? По-ефективно ли ще работят структурите, или нови батаци ще стават? Може да съкратите персонал, но защо рушите изградени връзки, комуникации, опит, програми и др. ? Не мислите ли, че за последната година много бързо променяте неща, които са ефективни и полезни? Само финансов ли е проблема-не трябва ли да бъде и въпрос на национани бъдещи интереси дасе запазят изградени и работещи структури. Намалете численността на многото чиновници около всички Вас-ненужни секретарки, съветнички, къси полички без работа, момченца-синчета на приятели, политическите връзкари без знния и опит. Но не пипайте тм където се работи истински.

Монка, първо съкрати ВСС, че стана за смях на България и Европа. Тая жалка и жална структура. Пълно с миризливи подлоги и дърти клюкари.

Съкращения ще се правят и в горските стопанства.От 158 бр ще останат около 100. При това съкращение ще се махнат около 250 човека, директори зам.директори и гл.счетоводители. Да но, в същото време ще се направи съвсем нова структура-6 нови предприятия-търговски дружества с незнайно каква цел, защото и сега горските стопанства са търговски дружества. При създаването на тези 6 нови дружества ще се начначат около 700 човека. Значи със 450 бр ще се увеличат общия брой, а това че в изпълнителната агенция има 280 човека при 120 преди 4 години, просто незнам какво толкова правят там.Значи можем да обобщим така ще се съкратят около 7000 човека 2010 но в края на 2011 ще са назначени нови 15 000, а на бас!

С една дума- нищо. Каква икономия ще направи с 2500 души в дър.адм.? Държавната адмивистрация в България е една от най голямите по-бр.на население в ЕС.До момента на дир.места в агенциите са доказано курунпирани личности.Според предизборните обещания на "ГЕРБ" тава отдавна трябваше да е в миналото. Сега вече е ясно че,и това правителство нито иска нито може да се справи с курупциойните практики,в миниктерства рес.агенции.

държавния чиновник не издържа никой и никой не храни.Реалният икономически субект създава материален прираст във обществото.Т.е. чиновника виси като воденичен камък.Сега могат да се включат като малкото останали частници-данъкоплатци в борба за прехраната си.

Абе, идиоти, що не разберете че големия брой в администрацията, не щото има много държавни служители. Работя в държавна администрация от дълго време, и кво става - в ЦУ София има 1000 души директори-лапачи и нищовършещи, а в провинцията сме 400 човека и бачкаме като луди. Тук изчетох много глупости, но лично аз смятам че трябва да има съкращения, но в Централното управление, а не при нас. Щото там в правен отдел са 20 човека и кво правят ?!?! А колко директори и зам.директори са, не е истина просто. При нас на един работещ се падат 3 директори, аман от идиоти. А знаете ли къде първо мина съкращенията ? Познайте! Първо от провинцията, естествено. Но в ЦУ не са бутнали нито един директор или негов заместник. И това ли е съкращаване на администрацията ?!?!?

Много вярно,а и е време да увеличат заплатите на низшите в провинцията ,само обещания се чуват ,ако 400-500 лв. е престижен доход, то нека г-н Дянков се опита да просъществува един месец с тези пари.

Прав си, аманали разбираш, че пак вас ще съкратят.Така е от замандан време.Питай патило.....

Всички военни пенсионери да се изринат.Вземете ги в частния сектор.Но пък те не се задоволяват с обикновени служби.Искат все да са началници.Справка-Сотир Ушев

Започвам да си мисля, че са прави да крият данъците. Толкова паразити на бюджетната софра... То не се издържа вече!

Реформата в България по идея на този малоумник Дянков се състои само и единствено в съкращаване на държавната администрация. Това вече е няглост и пълно безумие и признак за некомпетентност. Аз от 2000г. наблюдавам когато едно едно правителство реши да прави реформи първо започва да съкращава държавната администрация. Е, тно беше веднъш, два пъти и незнам си още колко пъти. Ами да няма тогава държавна администрация и да ги видим тези тъпоумни министри какво ще съкращават!!? Те горките само това могат. От други мерки за справяне с кризи не разбират тези тъпаци. Ако ще и Симеон Дянков и на Марс да е работил, все тая, той си е толкова тъп и ограничен със своата секрекарка, че не вижда по-далече от нейните цици да ме извиняват жените. Егаси тъпата държава.

Не съм много убеден, че са излишни съкращенията. За някои държавни служители, въпреки че няма постоянна работа трябва да ги има, но масово си поклаюат краката, а и подозирам че преди всеки избори има назначения. Определено мисля, че вече доста от нещата може да се правят онлайн или по пощата (за тези дето нямат или не могат да ползват интернет)

Да се закрие Агенцията по заетостта и Агенцията за социално подпомагане в София, както и Регионалните дирекции в страната. Да има самостоятелни дирекции към Министерството на труда и социалната политика.

Дано успее това правителство,но тези съкращения искам да стигнат и до Карнобат.

Какво работят те и какви пари изкарват? Изкарват ги от моя джоб, който работя в частния сектор, имаме продажби зад граница и храним цяла НИЩО НЕ ВЪРШЕЩА, но СКЪПО СТРУВАЩА ДЪРЖАВНА АДМИНИСТРАЦИЯ! Не 2500, ами и 250000 от 620000 да съкрати пак е мно-о-о-о-ого малко!

Divide et impera!

не изкарват, защото не плащат данъци

С този псевдоним, човек не може и да те напсува. С тази професия едва ли ти връщат ДДС.

Режи, Дянков, режи...Тези търтеи от администрациите, дето като отидеш при тях те гледат все едно си влязал у тях и си се излегнал на дивана с кални обувки. Щели да останат на улицата...ами другите хора, които блъскаха за има-няма 300 лв. и работеха безпочивка, какво да кажат? Никаква милост!

ЗДРАВЕЙТЕ ГРОБОКОПАЧИ НА БЪЛГАРИЯ!

Първо: Колко мощна беше България преди демокрацията с промишленост, селско стопанство, международна търговия и т. н. Реколтата нямаше обиране- 50 хиляди войници с 20 хиляди автомобила участваше и нямаше обиране, а сега от Турция, от Сирия, та даже и от Бразилия, търговците внасят стоки в производството на които имаме вековни традиций.И за цялата тази администрация имаше пари, нямаше бедни хора, просяци по улиците, убииства за пенсийте на немощни старци, пладнешки обири и т.н. Второ: Правителството нищо не прави в създаването на алтернативни работни места за съкращаваните служители. Трето: Ще приветствам това правителство, ако направи постъпки за значително /над 50 %/ съкращаване на безродните представмители в парламента и над 50 % съкращения на разходите в парламента. Четвърто: Да ограничи изнасянета на печалбата на чуждите фирми поне докато излезем от кризата и най-вече на чуждите банки. Пето: Да разработи програма за възстановяване на промишленоста. Шесто: Да отвори досиетата на богаташите, предимно бивши управници от демократичния период и да гласува закон за данъци върху взетите комисионни на разпродадените от тях народни богатства.

Всички мерки предложени от г-н Дянков са нерентабилни-като направи съкращение на държавна админитрация тези хора къде отиват....пак на гърба на държавата,не е лошо да сметне колко средства му трябват за да направи това

Сега ще стане още по зле.В новите структури ще останат само връзкарите и некадърниците които и сега носим на гърба си.Добре е да има реформа ,но ще се проведе по нашенски образец и резултата ще бъде плачевен.Някой ще отчете,че е спестил пари,но от това администрацията няма да заработи по добре,а ще бъде напълно блокирана.Шуробаджанащината открай време е пуснала корени там и няма да се предаде без бой.Тук кадърните ще бъдат изхвърлени на улицата с мотива,че те са кадърни и ще се оправят.Този мотив винаги е минавал и пак ще мине.Ако това се случи/а не виждам причини да не се случи/ жална ни майка и на държавата и на всичко читаво дето все още крета едва и носи на гръб купища ненужен баласт.МВР пак ще се измъкне и то по приятелска линия.Там иам маса чиновници заети с нищоправене,за което получават маса пари,работят по малко като стаж и накрая всемат обезщетение за тоя дето клати гората.Тази останка от "Татово"време която целеше да поддържа "висок дух" в репресивния апарат трябва са бъде премахната и там да отидат хора които наистина служат а не се правят на велики и недостижими.Армията отдавна е излишна защото последните реформи и без това я оставиха само на книга.Маса генетали на шепа войска.Кого командват?Преминаване към швейцарския модел и толкова.И може малко авиация,артилерия и един представителен батальон за представителни нужди.Докато не се пипнат тези две министерства реформа все едно няма.В МВР има най -малко 15000 излишни глави дето само запълват бюрата си.При този щат на министерството не престъпност ами дори хартиики и фасове по улиците нямаще да има.Да ама не.Само приказки и толкова.Като всичко останало.

Аз ли съм луд, или министър Дянков (защото идеите са главно негови). Как ще нареди на Народното събрание - висшия законодателен орган, да поеме функциите на две изпълнителни агенции на МТСП - за децата и за хората с увреждания, като създаде за тази цел нови парламентарни комисии? В тая страна кой на кого нарежда и кой определя правилата?

От Гражданска защита да махнат всички служители придобили право на пенсия, били те държавни служители или по трудово правоотношение.

Някой задава ли си въпросът къде ще отиде тоя съкратен народ ??? Може би мястото му е на село ...

такава реформа отдавна трябвяше да стане.Да продължи реформата и във фондациите -те са окол 3000.В България фондациите се използват за контрабана на алкохол и цигари. -защото те не пащат акциз.Данков продължавай така и при фондациите и остави само 10 .Те ще са достатъчни.

Толкова глупости не бях чела в един пост. Кво общо има държавата със фондациите ?!?!!?

Не виждам съкращения в МВР! С тази организация и анархия там минимум 60% трябва да бъде съкратено! Не може да висиш на опашки като маймуна и онези да седят като бейове!

Ами просто вече не вярвам. В една друга агенция преди нова година Д. обяви, че ще се съкратят 600 и кусур чиновници, а то имало над 100 незаети бройки, над 200 работещи пенсионери,и в крайна сметка оставаха някъде стотина и нещо бройки за съкращение. И накрая например в нашия град си отиде само програмистът.

нека не забравиме колко агенции се нароиха в предишните правителства. сега на вси4ки ни е зле.

КЪМ АГЕНЦИЯТА НА ЗАКРИЛА НА ДЕТЕТО ИМА ЕДНИ ОРГАНИ ЗА КОНТРОЛ КОИТО ПРЕВЪРНАХА ДЕЦАТА НИ В ПРЕСТЪПНИЦИ, ДЕЦАТА В ДОМОВЕТЕ В ПРОСТИТУИРАЩИ И ПРОДАВАТ ДЕТСКИЯ ТРУД, ВСИЧКИТЕ ИМ ФУНКЦИИ СЕ ИЗЧЕРПВАТ ДО ПРЕДПИСАНИЯ И СЪОБЩЕНИЯ ДО МВР,КОИТО САМО ЧАКАТ ЕДНИ ЗАПЛАТИ И НИКАКВИ ДЕЙСТВИЯ НЕ ПРЕДПРИЕМАТ( АКО ХОДЕНЕТО ДО ЕДИН ДОМ И ДА СЕ РАЗЧИТА НА ДОБРИТЕ ДУМИ НА ДИРЕКТОРИ И РАБОТНИЦИТЕ НЕ Е РАБОТА) ВСИЧКО ЗВУЧИ ХУБАВО ЗА ДА Е ИСТИНА, ДОБРЕ СА НАУЧИЛИ ЗАКОНОВАТА РАМКА НО ТОВА НЕ ПОМАГА НА ДЕЦАТА. ДА СЕ ЗАКРИЯТ ЗА ДА ИМА ПО МАЛКО ПРЕХВЪРЛЯНЕ НА ТОЛКОВА МНОГО ОРГАНИ БЕЗ ЕФЕКТИВНОСТ

Никой не тика България към катастрофа. Тя отдавна е дошла. Беднотията е като след войната. Държава просто няма, навсъкъде ламтят за пари. Няма здравеопазване - самата дума вече звучи смешно. Няма образование. Няма транспорт. И хората вече изчезват...

Да се закрие и комисията по досиетата! Разбрасе,че всички са агенти.Пък и като ги разкрият-какво? Правят ги герои.По-добре де се спести някой държавен лев от тези хрантутници.

Някой знае ли какъв е броя на държавните служители? колко агенции и агенцийки има. А в министерствата? Командировки в чужбина, ходене на семинари без да знаят езици, екстри като неплащанена осигуровки, почивни станции на символични цени. Хубави топли местенца, а другите да бачкат и изкарват БВП-то.

знае :) над 100 000 души са държавните служители

Това трябваше да е първата крачка на новото правителство на ГЕРБ, още при стъпването си във властта.Постепенно трябва да се изчистят всички паразитни структури, още пове че в тях са настанени некадърници от предните правителства, които всячески пречат на управлението на държавата.Трябва постепенно да се прочистят и съдебната система, митници, полиция и т.н. чрез съкращаване и преустройство на отделните им структури.И крайно време е всеки да разбере, че трябва да си намери своето трудово място под небето и да не чака на готово да му се сервира заплатата от държавата.Времето на комунизма свърши и лапнишараните не трябва да очакват от небето да завали пастърма.

ПОДКРЕПЯМ ИЗЦЯЛО МНЕНИЕТО ВИ.ОТДАВНА ВСЕКИ ТРЯБВАШЕ ДА РАБОТИ СВОЯТА РАБОТА И ТО ДА Я РАБОТИ ДОБРЕ И СЪВЕСТНО, ДА СЕ ЗАКРИЯТ НЕНУЖНИТЕ СЛУЖБИ И СЛУЖБИЧКИ, И НИКОЙ ДА НЕ ЧАКА ПАРИ НАГОТОВО.

"Затварят и отделни структури в Селскостопанска академия".Като начало закриват най старото научно учреждение в България,създадено преди 108 г. -Института по лозарство в Плевен.Заедно с него "заличават" и двете опитни станции по лозарство - във Варна и Септември.Познайте кой ще купи уникалните изби и лозята на тези научно-приложни звена?Варвари и демагози!

хехе личи си че тука поне 90% от драскачите са държавни служители които и в момента не си вършат работата , а драскат по форумите .. а някои даже се опитват да ме убедят че видиш ли заплатата им не идвала от частния сектор ами от ... техните осигуровки . с други думи целия народ можем да станем сдминистрация и да си се самоиздържаме , за какво се мъчим да изграждаме икономика не мога да разбера .. СМЕШНИЦИ !!!

Защо да не закрият м-во на земеделието?То го няма самото земеделие.Съкращават дребни изпълнители, а те (великият Дянков, пратен от ЕС, пожарникаря и т.п.) ще останат и ще си добавят по някоя друга хилядарка към заплатата си.А бордовете?Те ще останат ли?Това е гаден полип, раковото образувание на "демокрацията".

Това пък последното е бахти глупостта. Тоя имотен регистър от години е причина за раздори между агенцията по вписвания и кадастраланата агенция. Тамам се закрепи положението и сега хоп - пак ще го разчовъркат. И каква ще е файдата? Нито ще закрият агенцията по вписвания, нито ще стане по-лесно на хората да си вършат работата.

ЛАПАЧИТЕ ОТ НОИ ДА ВЪРНАТ ПАРИТЕ ОТ НЕПОЛЗВАНИ ОТПУСКИ И ДА СИ ХОДЯТ И ТАКА СА СИ В ПЕРМАНЕНТЕН ОТПУСК ,А ПЪК ИМ ПЛАЩАМЕ ЗАПЛАТИТЕ

Няма равни на вас

Дасе закрие и СМЕТНАТА ПАЛАТАима толкова фирми за одит и то по качествени и по образовани

А за НОИ ще има ли? И те са 28 тер. поделения. Да ги влее в МТСП като дирекция, хем ще се консултират безплатно.

Дребни и жалки душици! В злобата си не можете да проумеете какво се случва в държавата. Един луд за връзване я тика към катастрофа, а вие, нещастници, се радвате, че ще изгонят на улицата десетина хиляди чиновници. И от това за вас ще настъпи ерата на благоденствието. Ех, народе, народе!/В.Левски/

а за МО ще има ли ?

Светло,не знам дали си светла или наподобяваш ромка,но искам да те светна,че родителите ти са заслужили да получават пенсия!Освен това ,аз със моите пенсионни осигуровки,ти осигурих така нареченото безплатно образование и безплатно здравеопазване при комунизма!Сега вместо 1800-2000лв.,пенсията ми заради тебе е 10 пъти по-малка!

Дали заслужавате отговор... Ако бяхте учил навремето щяхте да разберете смисъла на коментара ми. Нямам нищо против пенсионерите, възмущава ме раздутия щат на бюджетната администрация. Относно образованието - вие не сте го плащал защото съм го получила след 89-та година в чужбина със стипендия /не от българската държава/. "Вашите" пари не съм изяла аз и моето поколение, а онези които търпяхте да ви управляват 50 години както и и техните достойни наследници. Удоволетворен ли сте?