Намаляват и армията с до 5000 военни

Министърът на отбраната Аню Ангелов заяви, че числеността на българската армия ще бъде намалена, но не в "драстични размери".

Обратно в новината

Коментари - Намаляват и армията с до 5000 военни | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ей, войника по мързеливи и некадърни от кадровите войници няма!!! Има седем дежурства в месеца, т.е. ходи 7 дни на работа. Дежурство се състои в това да се наспи, наяде и из...ре.

Не съм голям почитател на армията, но глупостите на политиците наистина застрашават сигурността ни ежедневно. Но така ще е като за 20 години не успя да се създаде национално отговорна политическа сила, а само разни конспиративни разклонения.

наш Аню станал командир на дивизия бре....хе хех

Не произвежда, щото ограничения ти мозък не вижда по-далече от носа ти. Пази боже да почне да произвежда армията! Ама тогава ти надали ще седиш пред компа и да бръщолевиш глупости.

Намаляват я до 5000 души за да имат запазени места в сектора когато играее ЦСКА... Иначе предлагам обучение под някаква форма на студентите месец,завършилите средно -два,осми клас-три, без образование - шест месеца за получаване на занаят и служба на родината по инфраструктурни проекти и т.н.

Каква армия бе. Това е една рота. От тези 5 000, 3 000 са по бюрата.

то армия нема а само селяци или тримата от запас....хехехехе ако армия се прави от бостански плашила и гиганти като фидосова евала че няма армия хехехе

А ти тъпако,вместо да коментираш и да изказваше мнение за нещо за което и понятие си нямаш,по-добре погледни себе си! Днес избяга ли половин час по-рано от работа,е ако си то аз не съм защото не мога да мръдна и половин минута по-рано,колко пари изкара и на колко плати данъците,защото аз си плащам до стотинка всичко което дължа на държавата,колко хора могат да се похвалят,че си плащат данък на всичко което изкарат.А за дрехите....сигурно си бил на работа със сандали и къси панталони е аз при 35градуса съм с кубинки и камуфлаж,днес съм дежурен и ще се прибера чак утре вечер.За всичко това ще получа заплата която ще ми стигне да си платя сметките и да сложа нещо в хладилника! ...а и още нещо,от София съм,тук съм роден,тук живея и тук работя!

Във България няма армия, а има войска.

Идеята е с една и съща структура да бъдат изпълнявани както мирновременни задачи, така и задачи в условия на кризи и във време на война. - много правилно, стига само кифтета яли, като няма война могат да помагат в строителството в борбата с наводненията, могат да помагат на полицията - борбата с престъпността има мащабите на война, какви войнии са ако не могат да се справят с българските бандюги.

икономикат бе цървул то зарад теб няма армия!

Уважаеми, наистина ли мислите това, което сте казали? Какво НАТО и пр. очаквате да Ви пази?! Рязаните на югоизточната ни граница само това чакат! Трябва да сте за медицинско освидетелстване, за да твърдите подобни глупости. Я да ми отговорят сведущите специалисти, изказали се тук, както и останалите, за какво им е на румънците 140,000 армия. Също така на сърбите- да не говорим за гърците. Не ви ли се струва, че тук има нещо гнило. Всички съседи поддържат нормални и модернизиращи се армии, а единствено Б-я е на пътда закрие своята!!! Много е онтересно как биха отговорили на този въпрос лицата И.Костов и С.Станишев- и естествено настоящият премиер.

Не знам защо разтягат локуми - просто да си кажат: "От САЩ ни наредиха да разформироваме войската".

Така му разпорежда ЦРУ и чичо Сам- нали Ангелов е виден представител на ЦРУ минал всички негови школи? Без армия се цели пълно унищожение на държавата за да станем лесно сателит на Хамерикана ,да ни изстискват лесно за пари и живо месо за войните си. Идея за България- алтернатива на статуквото

Какво пушечно месо за американската армия като няма да има български военни?!?! И какви пари ще вземат от България, която е като отупан брашнен чувал? Плюй американците, но по-аргументирано, защото като го правиш толкова елементарно се връща към теб. Усещаш ли?

След последната реформа А.А. отива при Б.Б.и докладва: -Реформата е извършена-останахме аз и шофьора. Б.Б. отговаря: -Ти шофьорска книжка нямаш ли?

След последната реформа А.А. отива при Б.Б.и докладва: -Реформата е извършена-останахме аз и шофьора. Б.Б. отговаря: -Ти шофьорска книжка нямаш ли?

ЗАЩО ИЗОБЩО НИ Е ДЪРЖАВА ?

Браво, а в Турция армията е 1 милион! А познайте какво ще стане ако ни напднат?

И при това положение колко според теб трябва да е нашата армия за да устои на турската при нападение??????

Каква реформа бе. Я да наемем една турска или руска дивизия и готово. Отбраната е осигурена. Те са си и обучени и въоръжени и т.н. Това е хора. До там я докарахме.

Тутка виж сега, орязват се социалните помощи на циганьора, към този циганьор се прилага закона и всички плячкаджийски банди се набутват по затворите. Ето ти няколкостотин милиона годишно приход за държавата само от това. После могат да ми вдигнат данъка и 300% ако искат. Стига парите да отиват по предназначение.

Защо ни е армия.Има НАТО.Да я закрият!Излишни разходи.

Ще разбереш някой ден защо е, но няма да има време за реакция.

И все пак нямаме армия.Имаме някакви,които си играят на войници,взимат си паричките,а реално пазят имуществото на МНО.

Айдеее, Бог да я прости нашата армия, ами по бързо да свършва да ни завладява, който ще ни завладява и да почнем да се пооправяме :)

Във висшите командни структури реформата не се е състояла. ЗКПЧ - тата още служат и ги издигат. Кадрите на Военно - политическа академия В.И.Ленин Москва още си служат на високи длъжности. Те са около министъра Ангелов и той ги знае. В НАТО със политически офицери рожба на СССР браво. Системата била реформирана. Това всичко трябва да се изчисти и да не паразитизира на гърба на офицерите от строя. 30-40 % от офицерския състав може да се съкрати. Колко са придобилите право на пенсия канцеларисти??? Яко рязане и нов подход към резерва за компенсиране на намаляването с нов резервен отбранителен ресурс. Премахвание на всички дублиращи паразитни структури. Премахване семействеността в армията. Нов човек във военното разузнаване за да разбие старото комунистическо кутило. Там има окопали се хора от 20-30год. нищо не вършещи "големи" специалисти. Министерството, ГЩ и щабовете се тресат от кадрова корупция. СЪКРАЩЕНИЯ. това е логиката. В МВР е още по-зле, и там !!!

Не е известно какво знаеш, но "котило" се пише с "о"!!!

Гонзо е прав , имахме армия когато между Б и А имаше Н , защото тогава всеки мъж след казармата беше с военна подготовка и можеше да бъде привикан за часове да брани страната си ! Аз бях от последните отслужили 1г ,бях граничар и се гордея с това ! Казармата ми даде качества които не могат да се придобият никъде !!! Сега страната за това се напълни с педали и комплексирани култористчета и протеинови -фитнес маниаци , а в ""армията"" служат лигльовци и уволнени шивачки ...ТЕ ЛИ ЩЕ НИ ПАЗЯТ ?БОЖЕ !!! Гарантирам Ви ,че ако някоя ""съседка ни се озъби(макар,че вече УМИШЛЕНО сме слаби) тези ""професионални"" лигльовци и шивачки ще се разбягат веднага след първият гръм, или след като им свърши кока-колата ,СЛЕД КОЕТО ЩЕ МОБИЛИЗИРАТ ""ЛОШИЯ МАТЕРИАЛ"" ЗА ВОЙНИЦИ КАТО МЕН,КАКТО И СЪКРАТЕНИТЕ ОФИЦЕРИ , НО БЪДЕТЕ СИГУРНИ,ЧЕ ВЪПРЕКИ ВЕЧЕ С ГОЛИ РЪЦЕ ,НИЕ ЗА РАЗЛИКА ОТ ДУПЕДАВЦИТЕ НА СОРОС И САЩ , БИХМЕ ПОЖЕРТВАЛИ ЖИВОТА СИ ЗА БЪЛГАРИЯ !!!

абцолютно сте прав! докато не умре и последния служил наборник все още има надежда за България! после не знам.... планът Ран Ът действа с пълна сила!

Не жертвай нищо.Не си заслужава. Карай си до където стигнеш. Втори живот няма.

Докога бе подлоги! Кога ще ви дойде акъла да възтановите някаква форма на военно обучение на младежите. Или да са профани във военното дело, да смучат наркотици и да не се интересуват ни от армия ни от Родина.

Който не храни собствена армия, храни чужда.Много интересно съседите увеличават армията ,а ние намаляме.На кого сте се продали пак долни политици пак.Поне ни раздайте по едно вазелинче да ни е по-леко когато ни обладават ... пардон завладяват.

На БГ армия повече от 30-40 хиляди души, но професионална и добре обучена, не е нужна.

d4

че то остана ли нещо читаво и годно в Булгаристана?? те за армията се загрижили. Армия отдавна няма. Има една бригада генерали и офицери.Ама войници няма....няма и да има!

Ами намалете малко броят на полицаите и спестените пари ги дайте за армията. Но полицията им трябва на управниците да ги пази от "свирепи" пенсионери и студенти. Армия за какво им е... те отдавна са се "навели", за който им е поискал.

за какви съкращения иде реч?Скоро разбрах,че в армията имало на щат балерини и чалга певици!Да повдигат настроението по почивните станции и по банкетите.ее ако това е вярно...съкращават военни,за да подържат чалгаджии...

Кое намаляват??? Армия имахме когато имаше едно Н межди Б и А

Никаква армия не ни трябва. На всеки пълнолетен гражданин по един калашник и макаров и готово - Защитата на страната осигурена!

Доказано е, че нашите комунисти напипат ли оръжие не защитават България, а Русия.

Трябва да си пълен мазохист за да станеш офицер. Тази армия от 20 години я съкращават-съкращават-съкращават.

ПРАВ СИ Нострадамусе......истина е !

Много си прав , българино !

Преди 10-ина дни прогнозирах на шега, че след похарчването на резерва и сключване на споразумение за заем с МВФ ДОГОДИНА от армията ще остане главнокомандващия, генералите в Генералния щаб и контингента в Афганистан. Оказва се ,че това е антикризисна мярка предвидена още за ТАЗИ ГОДИНА.

А кога ще изтеглим наемниците си от Афганистан?

те нашите политици не са балгари те си имат кащи в други даржави и ако стане нещо се изнасят и готово да му мисли които седи тука че без воиска сме много зле

че то армия има ли,или нас все някой ни пази и обгрижва.

Абсолютно сте прав и Ви подкрепям !

Бъдете спокойни! При нужда милиционерите начело с ЦЦ ще пазят Родината. Те са три пъти повече от армията.

Който не храни своя армия ще храни чужда, т.е американска.

Няма да е само американска.

ще махнем последните войници и ще си имаме само офицери

Е това е глупаво. Нашата армия е много подходяща за участие в исторически възстановки, филми за Първата световна или пост-апокалиптични такива (виж Лудия Макс.) и даже няма да им се налага да се преобличат....

ХАХАХАХА ей това ме развесели