Съдят кардиолог във Варна зa cмъpт нa пaциeнт пopaди нeмapливocт

63-гoдишнaтa лeĸapка може да получи до 6 години, ако бъде призната за виновна

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тоя не са успели да го ковидосат и те ти го резултата - кардиолог на съд. Учудваща немарливост! Колко ли подобни "грешки" са приписани на КОВИД?

Медицината е рискова професия за една неправилна диагноза влизаш в затвора и няма значение дали си практикувал 30-40 години.

Не разбрах кой лекар е влязъл в затвора?и да питам шофьора на автобус по-малоо рискова професия ли е? Ами пилот на самолет?

Баща ми го боля сърце, водя го на кардиолог, пуска той ЕКГто, вижда кардиограмата, скача от стола, бяга за количката за седнали и веднага в инвазивна кардиология. Стент сложиха и т.н. Не можаха да възстановят съда и сложиха стент. Бяха бързи. Не знам трябваше ли или не. Даже разпознаха и стар инфаркт на снимката. Дали трябваше, дали точиха пари не знам и не коментирам. Пациента е жив и сравнително здрав.

има ли точен протокол за действие. Може да не са разпознали точно състоянието, но според мен трябва да има точен протокол за действие. Ако са налични примерно тези и тези симптоми за инфаркт - веднага да се приема в инвазивна кардиология. Пак е имало разтъкаване, премятане и като сложим неточната диагноза, възрастта на пациента и готово. Спокоооо. Сега лекарите ги изучават дистанционно. Бъдещите лекари имам пред вид. Някои дисциплони така и ги завършват - без практика. Само с дистанционно обучение. Стойте да видите след години резултата.

Защо не съдят компанията производител и дистрибутор на стълби също?

Чакам конспиративните ботове да обявят, че е умрял от ваксината. После другите ботове ще кажат че е умрял от Ковид.

И за тази цялата простотия евентуално присъда До 6 години? Местят пациент със съмнение за възниĸнaл инфapĸт в СпециализиранО Болнично заведение в следствие на Падането от стълба, а те там тръгнали да го обслужват като че е пациент с ковид!? И решили на база "експертното изследване от два метра разстояние без да включва докосване"(явно не е имало кой да провери че пациента не е с ковид и има травми от падане), че като е на години е по добре да е нечии друг проблем. Така де за какво да си правят труда на "лекари обслужващи пациент"?! И човека си умира заради тази върховна простотия.

Кардиолозите се мръщят на 30 хилки месечно,вие искате да ги съдите Празна работа -те са галените деца на болниците

ако я пратят в затвора на 63 години при джебчийките, едва ли ще се успокоява с парите които е спечелила. Но, се учудвам, точно възрастните лекари са по-стриктни и човечни, по собствен опит съдя.

Не знам какво очаквате след като на лекарите освен лекарските им функции възложиха и такива на мед. сестри, счетоводителки, секретарки. Очевидно, че основната лекарска функция ще страда и няма да бъде вършена качествено. Отделно има много плява и некачествени хора и сред тях.

Не бъркай личния лекар с доктор в специализирана болница.

Много е прав даже, в спешния Окръжна болница, едно момче приемаше пациентите след тест за ковид, около 50 мин/човек. Всичко сам правеше и не видях да има губене на време. След това пренасочва към специалисти според случая. Няма ни сестра, ни сътрудник някакъв.

Напротив,много лекарски задължения са вменени на сестрите.За лекарите само овации и бонуси...