Съдът наложи 3000 лв. глоба на лекар за държане на порнографски материали

Обвиняемият имал чисто съдебно минало и затова се разминал с наказанието "лишаване от свобода"

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Според 34-тото правило на Интернет всяко нещо, което може да бъде намерено в мрежата или е порнография,или има порно версия. Държавата в България определено спада към първата категория.

Цитирам закона: "Чл. 159. Който създава, излага, представя, излъчва, предлага, продава, дава под наем или по друг начин разпространява порнографски материал, се наказва с ..." Така формулирано излиза, че всеки от вас е престъпник ако с жена сте си заснели порно, нищо, че не го разпространявате и стои скрито у вас, защото на практика вие сте създали порно. Доста абсурдно.

Статията е написана глупаво, За притежаване на порно не могат да не съдят, освен ако не е пиратско.

_stankow

Само че не е за "държане" на материали. т.е за притежаване, а за "разпространение" ! И не са просто порнографски, а са педофилски - на лица под 18 г. Това са важни неща, направете справка със закона и пишете точно ! Нали затова се пише - за поука на другите хора ! Трябва точно да се знае закона.

Ако САЩ поискат да бъде предаден и съден за детска порнография, дупе да му е яко. 15ка сред BLM го виждам.

На обвинението лицата, използвани за създаването на порнография, им изглеждали под 18? Тия вече по "така ни изглежда" ли работят? Или са го глобили за това, че е притежавал порнография, а не защото "им изглеждали" под 18-годишни? Кое е незаконно, да притежаваш порно, или на каскетчиците да им изглежда, че нещо е противозаконно? Усещам как пак ще плащаме обезщетения.

Мислили, че са хванали детско порно, но не се получило. И хайде да не е без нищо - да го съдим за порнография общо. Малко се излагат, че и новина пуснали.

Анджак. Досущ като с онази помакиня, която хванаха да съдят за незаконни доходи, пък жената била спечелила от тотото. И като се оказа, че гешефтурчиците пак са се осрали и всичко си било законно, ѝ друснаха някаква административна глоба от хилядарка за нещо си по съвсем друга линия, че да се научи кой коли и беси.

_stankow

Така е в закона, трудно ли е да намерите НК и да го прочетете ? Чл. 159. Който създава, излага, представя, излъчва, предлага, продава, дава под наем или по друг начин разпространява порнографски материал, се наказва с лишаване от свобода до една година и глоба от хиляда до три хиляди лева. (4) За деянието по ал. 1 - 3 наказанието е лишаване от свобода до шест години и глоба до осем хиляди лева, когато: 1. за създаването на порнографския материал е използвано лице, ненавършило 18-годишна възраст, или лице, което изглежда като такова Дали едно лице изглежда като ненавършило 18 г. може да установи всеки човек с акъла си. И въпреки това - за съда се прави експерти, издава се подробно експертно заключение.

Случаят няма общо с детска порнография - участниците са били над 18 години. Просто порното изобщо е незаконно според чл. 159 от Наказателния кодекс на Република България. Бананова република - какво да ви кажа.

Тираджия съм от над 25 години и в кабината има няколко висящи снимки на голи Саманта Фокс,Сабрина и Си Си Кеч. За пандиза ли съм.

Реално да, защото си е подсъдимо да не си окачил до тях циците на Доли Партън (като млада). Аз лично бих те дал по съд заради това.

СЪС СЕСТРА ТИ ОБЛЕЧЕНИ ЛИ СЕ ШИБАТЕ?

_stankow

Не. Защото ползвате материала, а не го "създавате" или "разпространявате". И не е с малолетни лица.

Заради порнографията ли е съден... или защото тази порнография всъщност е "детска сексуална експлоатация".

_stankow

За второто, разбира се. Но "авторът" на дописката не вниква чак толкова ...

значи ако имаш в компютъра си снимки и видео на голи мацки ставаш "криминално проявен" и подлежиш на наказание "лишаване от свобода", ама ако се облечеш като жена и заедно с приятеля ти гей-транс с неопределен пол излезете по улиците да си веите онея работи, а после се ожените/омъжите и си осиновите дете, всичко е в кръга на нормалното, ей сбъркан свят ве

"Журналистите" ни са малоумни, разбира се, не е проблемът в порнографията, а в порнографията с деца

Няма деца в случая. Забранено е да сийдваш порно изобщо.

И къде ги тия деца? На каскетурчиците "им изглеждали" под 18. Ако мацката на снимките е на 18 и 1 месец, к'во праим?

"...52-годишния А.П. - лекар-специализант в хирургичното отделение на Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич." На 52 г. специализант!!! Или е журналистическа грешка или е грешка на българската образователна сиситема!