Съд отхвърли историческото „извинение“ за 40 млрд. долара към коренното население в Канада

Половината от сумата трябваше да бъде предназначена за деца, отделени от семействата им

Обратно в новината

Коментари - Съд отхвърли историческото „извинение“ за 40 млрд. долара към коренното население в Канада | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

същото с немците, с такива деца властта може да прави каквото си иска. А всичко в статията важи за другия бастион на демокрацията , Австралия. Да не говорим че на една близка в Германия детето и карало колело, извън полезрението й. Довел го полицай, и я предупредил, че е регистрирал случая, и ако пак се повтори, ще се отнеме детето, защото са негодни родителите да го гледат. Традиции.

Имайки пред вид мщабите на човеконенавистта в западната култура и най-вече действията на Запада и реалните последствия, Русия се откроява като един хуманен субект! Имайки пред вид, че Русия всъщност не е твърде хуманна, тогава сравнението със Запада прави самия Запад престъпника от световна величина. Все пак ние следва да преценяваме на база на сравнения. Ако не сравним, можем да изкараме най-свестния човек престъпник, а престъпника до него добър човек. Всеки човек и всяка нация си имат плюсовете и минусите. Западът, особено САЩ, а напоследък излизат истини и за Канада - са в десетки пъти по-големи престъпници от Русия. Останалото е резултат от пропаганда и глупост, в която тя успява да попадне. А ние трябва да успеем да видим България в тази реалност и да се постараем да защитим нашата цялост, вместо да гласувме за политици, които се катерят по спуснатите им от горе коруптивни директиви. Кирил Петков беше най-долноугодното и българоненавистно, което се беше появило на хоризонта от падането на комунизма насам. Принуди и Бойко Борисов от една балансирана позиция да премине към гъзолизачество, за да остане във властта. Изобщо трябва много да внимаваме коя илюзия колко струва на нацията ни. И да помним, че претопяването на една нация прави принадлежащите й роби. Глупакът лесно се лъже, че ще му е хубаво. Най-честите глупаци са полуинтелектуалците. Подчертавам последното!

Англосаксонските окупатори.Превземат народи и им отнемат човешките права и земите им.После Русия били агресори

Сега си търсят индианци по света и по точно на изток! Трябва да се граби! С помощта на нашите продажни " вождове" ! Нищо ново под слънцето!.

Скоро ние ще сме "изкорененото" население в нашата срана.

Ако се появи още един като Кирил Петков - да.

Русотроловете яко са за.рали статията. Интересно обаче не предлагат за пример алтернатива русо-съветския имперски модел. Кво да предлагат народите на руската федерация никога няма да получат извинение. Най-много в днешно време да ги моГилизират приоритетно!

Народите на руската федерация не са по резерватите.

Не бе! Сталин, че и царете въобще не са ги разселвали където им изнася! Но не в това е въпроса, а че коренното население в САЩ и Канада се ползва с огромни превилегии в днешно време а народите на руската федерация не само че не са получили никакво извинение ами сега Путин гледа да ги мобилизира първо тях. То да беше само моГилизацията....

250 години не е имало нито американци, нито канадци! Няма такива нации! Това са утайките на Франция, Германия, Англия и Испания!

И керванът си върви. Индианците нищо не могат да направят. Канадците и Папата ще се извинят на много висок глас, може да хвърлят малко напечатани парички и ... ще преминат на някоя друга тема по новините. Защото задачата по обеличаването им е постиганта. Индианците вече не представляват никаква заплаха за Канада. Новите им поколения са кастрирани политически и не могат да скръцнат на властта. Ех, ако имаше поне някое НПО да се погрижи за тях толкова добре както се грижат за нашите цигани, дето никой не ги е избивал като добитък?

За подобно престъпление, католицизма трябва да бъде забранен.

Отвратително е! Отделяли са деца от семействата им и са ги "учили" да не са "диваци" в католическите училища. И това щедро поръсено с опиати, бой и някой друг случаен гроб. И след десетилетия на подобна политика на геноцид над деца, какво прави Канада? Оу, айм со сори! Вземи малко пари, а Канада вече е символ на равенството, извор на светлината... Къв е тоя народ, бе? Не си видят чудовищно на*ните гащи, а тръгнали другите да учат на толерантност?

Не са 'случайни' гробове. Само на територията на един такъв католически пансион преди 2 години откриха повече от 120 детски тела. Става дума за масови гробове.

Евроатлантически ценности Бате!!!

Милиарди има само за Украйна, индианците да го...... Ценности братле

Какви са тези глупости? Русия е единственото зло на планетата.

А бе ти добре ли си?! Кой води над 250 войни от 1945 насам пряко и непряко?! САЩ доказано?! Кой има 805 "миролюбиви" военни бази по света?! САЩ!!! С каква цел?! Да завладява и граби!!! Русия има само 2 извън собствените си граници!!! Ей скриват се в дупката, от която си изпълзял!!!

Човекът се майтапи с атлантическите задници, които загробват нацията ни за 30 себърника.

Геноцида бил "културен", оная от Пфайзер с ваксите пък изкара ново понятие като "скорост на науката", а може би и мерна единица. ЛГТБ+ са по-онеправдани от местните... Вардете си децата, че настъпва и насам.

Канадските магистрати са фекалници като всички магистрати по света...Канада все пак е жалкобритска колония...Поданиците на уиндзорските уроди и биологични отпадъци са избили милиони индианци, а сега врещят за човешки права. Където англосакска мърша е стъпила е разруха сащ-исаните, канадците, австралийци, новозеландци...

Интересно как пръкнаха бая статии за тези гробове, но нито една за съдържанието им... щото никой не ги е разкопавал. Журналистите просто са приели че оная купчина там е масов гроб и това е.

Ма точно...в демократичния че и англосаксонски свят такива работи не стават... Онова е просто картофена градина... А малко по надолу..южните им събратя пък сами се унищожиха 90%...а останалите 10 отидоха в резервати

Така е сканираха с некви измислени ехографи и констатирали irregularities у земята ама никой не знае кви са щот не мое се копае било sacred.....

Масови гробове откриха при разкопки със строителни цели. Едва след това им предоставиха техника за сканиране и откриха и други подобни места. Всяко гробище за индианците е sacred. За тях е против вярванията им да вадят тела от гробове и да безпокоят духовете на мъртвите. Има и доза страхопочитание. Нещо, което само истински вярващи хора могат да разберат.

А ние се оплакваме от Гешев, че бил човек на Шиши... Можеше и по-зле да е...

интересно - гледаме да помагаме с оръжие на Украйна, а коренното население, което сме избили, не ни интересува!

Ей това е геноцит,къде са световните лидери и парламенти ,които за арменците реват и приемат декларации за геноцит ,а за избитото коренно население на америките ,са само притеснени,тези зверства са извършвани и все още се извършват с богословията на служителите на църквата за съжаление ,и това не са само англосаксонците ,испанци ,португалци,не оставиха жив инка в ужна америка,изследване на гените на инка и на съвременното население на тези държави показа не отдавна ,че няма прилика,което ясно казва какво е станало ,имало е сеч

Ти си извършил геноциД срущу образованието си!!!

А ти срещу мозъка си... Образование се придобива...мозък-не... Или го имаш...или го нямаш

Пише, че парите били за обезщетение на деца, отвлечени от педофилските им социални служби, но и за техните родители. Педала Трюдо и всички педали заслужават само едно - дълготрайна хуманна хоспитализация.

Нито са им Тате, нито им дължат нещо!

децата от коренното население, които са били отделени от родителите си и настанени в институции на системата за закрила на децата, От май 2021 г. насам бяха открити повече от 1000 необозначени гроба на терени на бивши католически пансиони за деца на коренните народи, Аз да ти взема детето принудително...да го вкарам в пансион, там да го уморя и да го погреба в общ таен гроб...и да нищо не ти дължа!? Нека да позная - соросоид си нали!?

А сега къде са екоджендърите да застанат на страната на онеправданите???????????????????????

Мръсни, мръсни, подлистник католици. Цялата злина на човечеството се съдържа в англосаксонски начин на живот и разбиране за света.

Няма ли да се вразуми това човечеството Бе, как така един човек е по- човек от друг..? Всички претендират за интелигентност, а няма цивилизовано мислене.. Еволюция не означава еднаквост..

Нищо конкретно не ис написал. Патос някакъв неосъсзнат.

Е, няма как да тръгна да описвам какво е "културен геноцид", с две думи го осъждам, все пак не сме в 18 век.. Няма как държава имаща претенции да е цивилизована да действа НЕцивилизовано в 20 век, "асимилацията на децата" е брутална..

Въздишка... "Ах хората са тлокоз лошави" Въздушка... "Ах колко съм проникновен" :)))

Няма държава по света която да не е форирана посредствоим завадяване и подчиняване. Хубавото на еворпейската цивилизация е, че предлага философката доктрина която може да сложи край на този кръговрат. Но ако се търсят предишни репарации от приеди векове - ще влезем в низ от несправедливости и рано или късно отново хората ще опрат до правото на силата. При положение, че хората са съществували в рамките на малобройни племена, сам исе сетете как е станала консолидацията. И то не веднъж - а периодично във всеки еидн момент от историята завоеванията са преформатирали и моделирали света. Всичко останало са лукави политически хитрувания и номера с меркантилна цел.

Не човек,аз мисля, че проблемът е в лицемерието. Не може да си много загрижен за Украйна (примерно) или за азбучните хора (примерно), а пък индианците кучета ги яли.

Да те успокоя никой не е загрижен за украйна целта е отслабват русия с невиждани способи досега човешката трагедия и парите които се хвърлят явно нямат никакво значение

Хайде да го кажа по-ясно: проблемът е в лъжата. Лицемерието е много мек формат и като понятие не описа достатъчно онова, което се случва днес по света, след като е тръгнало от Запада. Количеството лъжа, което САЩ у ЕС поризведоха само за няколко години, надминава комунизма и фашизма, взети заедно. Погромът на обществата е пропорционален на мащаба и честотата на лъжата. Няма абсолютно чисто общество, но свинщината, която върви в момента откъм САЩ, наистина няма равна в историята. Започват да образуват концлагери с помощта на новите информационни и биотехнологии. И ако нациите си исберат по един Кирил Петков, Просто това ще стане завършена реалност за нула време.

Коренното население на Канада и днес щеше да си живее без баня, водопровод, медицински грижи, образование, закони, етика, морал, храна и щепе да живее до 35 годишна възраст. Ама нали е казано - Няма ненаказано добро. та....... Цялата човешка история е пълна със завладени народи. там къде са ги избили до крак няма грижи, Там къде са ги запазили и образовлаи - проблемчета..... Всеки хуманист си носи кръста.

ами да вземем и ние да благодарим на комшийте за 500 годишното им "присъствие". такъв морал и етика са ни показали, че още не можем да се оправим. и един въпрос на края: - Аборигените в австралия и "диваците" в Африка сигурно са много зле като си живеят както са живели дедите им? Защото не мисля, че коренното население е изпращало визи за англосаксите и френчетата.

Това което казваш, само потвърждава тезата ми. Но това е само един от епизодите. Завладяванията са били перманентни. От около век се опитваме да живеем по друг начин. Ако седнем да търсим "историческа вина" у съвременните хора, ще стигнем до целокупната вина на Хомо Сапиенс за избиването на неандерталците. Няма невинни по този критерии. И тези които най-много се жалват, често са най-виновни. Цялата тази тема е капан за наивници.

Мръсни, мръсни, подлистник католици. Цялата злина на човечеството се съдържа в англосаксонски начин на живот и разбиране за света.

Общи приказки на трол. Не съм им адвокат. Но това което дуднеш е против интересите дори на собствената ни държава и на човечеството като цяло. трудничко ще ти е да схванеш темата.

Най уж- демократичните - - държави са най големите завоевтели. Америка, Канада Англия Германия за взимали половината свят. Грабили населението.

Коя държава не е завоевател, бе гений? Самият ни вид Хомо Сапиенс е завладял тази земя от неандерталците. От там нататък всяка държава - до последната е завоевание. Вкл и "коренното" население , мигрирало от Азия е завоевател. И един друг са се трепали и завладявали до европейската колонизация.

Такава им е семката - безмилостна към кореняк населението.

Ако бяха безмислостни сега нямаше да има никви кореняци. А то има над 10 000 000 самобитни и сотици милиони с техен ген. (второто число идва като добавим и ЮА)

Католическите педофили са си отебали яко индианчета и ескимосчета. Требва да се изпълняват смъртни присъди за такива неща и то публично, на площада.

Те наще индианци като канадските индианци бе! Само че нашите имат повече късмет с плащането на "обезщетенията".

Излиза, че сме по-демократи от големите демокрации!

Раздаваат парите на Канадския данъкоплатец за да се съгласят Индианците тръбопроводите на частните корпорации да минават към през техните земи към тихия океан на път за Китай. Схемата на Трюдо е ясна но медиите промиват мозъци и шараните вярват че им мислят доброто.

И като не се съгласят? Те и в САЩ не бяха съгласни. Пратиха им полицията, водни оръдия при 4 градуса... И Обама каза ок, няма да има тръбопровод. Само че след два месеца дойде Тръмп и имаше тръбопровод.

Вместо да изреждате имена на племена от преди 300 г. кажете просто и ясно - обезщетения за избитото местно индианско население от англосаксонските и френски конквистадори и столетията етническо прочистване и дискриминация на които са подлагани оцелелите от тях. В Северна Америка европейските завоеватели (конквистадори) и най-вече англо-саксонците избиват 60 милиона коренно, местно население... Сега тези ръсят демокрация и права на човека по Света !

Сега бедните имигранти ще плащат от заплатите си данъци да им платят масрафа

+ испанци, португалци, холандци...